BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

11 lata 10 miesiąc temu #572534 przez Mirella
Hejka, wiecie że u nas na blogu do wygrania bardzo fajny przewodnik: pierwsze dwa lata życia dziecka? Zajrzyjcie bo wygrać baaardzo łatwo :lol:

wrolimamy.pl/konkurs-poznaj-aplikacje-moje-dziecko/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #572566 przez Madeline
Maly juz wstaje w lozeczku :( a owoce dajemy jak mam tylko jakies pod reka :D

11 lata 10 miesiąc temu #572587 przez Natalia^^
Joanna nie wiem jak to fachowo się nazywa to tylko taka moja nazwa:-)

Pewnie nie ma :) Jaś przy samym wsadzeniu palca już miał odruch wymiotny.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #572588 przez Natalia^^
Madeline, wiesz jak ja musze wyjść do piwnicy albo przed blok po bułki(przywozi nam facet busem) do zostawiam Jasia w krzesełku daje zabawki i wychodzę. Uchylam czasem okno żeby go słyszeć gdyby mocno płakał.

Joanna ta nadwrazliwosc nazywa się oralna tu fajnie to opisali
www.pstis.pl/pl/html/?str=podstrona_biul...tykuly&id=4a2c132b_e

11 lata 10 miesiąc temu #572851 przez nataleczka_92
Witam was. Dawno się nie odzywałam ale jestem powoli wykończona... Małemu wyszedł trzeci ząbek ale...na dole po prawej stronie dwójka śmiesznie to wygląda:) no i przebijają się teraz górne jedynki. Mały zasypia 20.30 a budzi się punkt 6...marzę żeby chociaż pospać do 8.no i ciągle budzi się w nocy. Czasem dwa razy-pierwszy na herbatkę a drugi na mleko. A czasem i 10razy potrafi. DZIDOSTWO zgrzytanie zębami może oznaczać robaki u dziecka. Oliwka moja zgrzytala i byłam z nią u pediatry po tabletki. I przeszło. KASIULKA,IWONKA dziękuję za pamięć:* pomogli nam bardzo teściowie,bo niestety nawet dokumentów nie odzyskaliśmy. Teść wyszedł sam z propozycja i dał nam 3tys zł także czułam się jak w niebie bo przez 4dni nie mieliśmy nawet złotówki...ech szkoda gadać. Filipek z nami nie je. No chyba że jest jakaś lekka zupa. Takto zawsze robię mu oddzielnie. Ostatnio bardzo mu posmakowały pulpety w sosie koperkowym. W dzień też Filipek nawet na krok nieda mi się ruszyć tylko muszę go ciągle zabawiać. Dobrze że mam Oliwkę to przynajmniej mi w czymkolwiek pomoże i go chwilę zabawi.

11 lata 10 miesiąc temu #572877 przez Natalia^^
DZiewczynki, jak jestem przed @ to mam totalnego doła, mega płakać mi się chce ;) i to po porodzie mi się stało. wy tez tak macie??

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #572931 przez Koni
Witamy :)

Jak wy się dzisiaj rozpisałyście :)

Joanna dziękuję bardzo za życzenia i dla Was na 8 miesięcy dużo zdrówka :kiss:

Co do jadłospisu to u nas rzadko pojawia się "dorosłe" jedzenie w menu Kacperka ze względu na jego nietolerancję mleka :dry: Poza tym dopiero wprowadzamy gluten więc kanapeczek też jeszcze nie dostaje a na jajeczko mamy zakaz i czekamy na wezwanie na testy na alergie ze względu na alergie mojego siostrzeńca tak więc chwilowo zbyt dużo rzeczy musimy odmawiać małemu więc też nie daje mu naszego jedzenia nawet próbować żeby potem go nie chciał bo wiadomo że wielu rzeczy mu nie wolno :(

Madeline współczuje bo to wiadomo będzie ciężka sprawa z wychodzeniem ale z drugiej strony już wkrótce wiosna, Aleks zacznie stawać na nóżki więc zarzucisz u kurteczkę i wyjdziesz z nim przed blok na te 5 minut :blink:

nataleczka_92 super że teściowie tak się zachowali :) Pewnie kamień z serca wam spadł :)

A co do wstawania w nocy współczuje wam dziewczynki my na szczęście rzadko budzimy się w nocy bo teraz już Kacper praktycznie przesypia nocki :)

Natalia^^ nie wiem jak jest przed okresem bo jeszcze nie dostałam po porodzie :P

Kasiulka jak się odstawiacie od cyca? Ile razy mała jeszcze ciągnie i do kiedy chcesz zakończyć karmienie? My jemy już tylko na noc i rano ale w przyszłym tygodniu chcę już zostawić tylko ranne karmienie albo odwrotnie a do końca marca całkiem zakończyć.

Miałam jeszcze coś napisać i odpisać ale czytałam wcześniej tyle że Kacper nie dał mi szans odpisać i zapomniałam :S

11 lata 10 miesiąc temu #573003 przez Kasiulka
Natalia ja raz miałam po porodzie tylko plamienie, także nie mogę się wypowiedzieć. Płaczliwa to jestem w sumie z natury niezależnie od hormonów :D

Koni Zuzia w ciągu dnia 3 razy dostaje jeszcze pierś i w nocy oczywiście też. Zdaje się że to dużo, ale wcześniej karmiłam ją w ciągu dnia nawet 8 razy, więc jest jakiś postęp. :side: nie wiem kiedy uda mi się ją odzwyczaić całkowicie, może do kwietnia? Tobie ładnie idzie to odstawianie!

nataleczka bardzo ładnie się teściowie zachowali, na prawdę. dobrze żę możesz na nich liczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #573522 przez Joanna
koni dziękujemy za życzenia :) :)

nataleczka super, że teście okazali się pomocni :blink: wiesz, że możesz na nich liczyć :)

natalia poczytałam o tej nadwrażliwości, ale na szczęście to nie dotyczy Alicji :side:

11 lata 10 miesiąc temu #573668 przez Koni
Halo, halo!

Wczoraj takie poruszenie a dzisiaj cisza :P

Jak tam u Was mamusie mija dzień?

Ja to dzisiaj nie miałam nawet sił wyjść z Kacprem na spacer :dry: Rano się wyszykowałam i wszystko ale potem opadłam z sił i stwierdziłam że dzisiaj siedzimy w domu bo i tak zimno a jeden dzień w domku nas nie zbawi :)

Kacper już pięknie siedzi i się bawi na siedząco choć ja cały czas siedzę koło niego bo się jeszcze boję go tak sadzać :P Wczoraj byliśmy w Tesco na zakupach i pierwszy raz siedział na koszyku i w końcu nie trzeba będzie targać wózka do marketu :blush:
My dalej nie raczkujemy, sami nie siadamy no chyba że na nas to od razu się prostuje i w foteliku do karmienia, stajemy na nóżki tylko na nas i czasami na łóżku jak go chcemy posadzić sam nie chce :blink:

Kasiulka to super że dobrze Wam idzie a jak picie z kubeczka mleka idzie Zuzi? U nas o tyle łatwiej że Kacper już od dawna jadł pierś jako posiłek i po prostu zastąpiłam go butlą z którą nie mamy żadnych problemów :) Za tydzień, półtora odstawiamy nocną zmianę na butle a potem końcem marca kończymy karmienie :)
Zaprosiłam znajomych (mam nadzieje że przyjdą) na Wielkanoc i w planach mam napić się winka do towarzystwa i nie martwić się że mały będzie cyca ciągnął :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #573752 przez chłopek
hej my juz jestesmy zdrowi
nie odzywalam sie bo nie mialam kompa a z telefonu to sie tylko wkurzalam
kupilam sebkowi wózek :)

siedze sama z chłopakami w domu bo mąz na tirach robi i nie ma go calky tydzien teraz był w niedz i w ponied o 19 pojechał, a tym razem chyba nie zjedzie na weekend

11 lata 10 miesiąc temu #574056 przez magda__kielce
Hej ja tez nawet niemam jak odpisywac bo moj Bartus jak sobaczy tylko ze cos robie na kompie to dostaje szalu i zrobil by wszystko zeby tylko poklikac w klawiature:) a nie chce go uczyc od malego ruszania rzeczy doroslych,mamy kilka takich rzeczy i obiektow ktore kategorycznie sa zabronione i juz:)

Świetnie rozumiem may ktorych maluszki kiepsko spia w nocy u nas tez chyba ida kolejne zeby bo Bartek poplakuje w nocy,i w dzien tez nie wiadomo nawet o co chodzi:(

Koni Super zdjecie swietnie wyglada twoj maluszek a jak powazny chlopak

Ja przed miesiaczka jestem wsciekla bardziej niz placzliwa

11 lata 10 miesiąc temu #574179 przez Koni
Witamy się z rana ;)

magda dziekujemy za komplementy ;)

My na szczęście sypiamy całą noc i już od ponad miesiąca nie karmimy się nocą ;)
A co do ruszania rzeczy to Kacper uwielbia piloty, telefony i kable czyli wszystko co nie dla niego :)

Nam chyba też idą ząbki choć nic jeszcze nie wyszło a dzisiaj to nawet nie da sobie palca wsadzić żeby sprawdzić, w nocy też poplakuje a wczoraj miał rozwolnienie.

chlopek dobrze że już zdrowi ;) a co z blizniaczym wózkiem?

11 lata 10 miesiąc temu #574497 przez Kasiulka
Koni ale Kacper ma świetną czapę :laugh: mleko z kubeczka idzie ciężko, ale się nie poddajemy. Mała domaga sę piersi strasznie - wrzeszczy szarpie mnie za bluzkę. szkoda mi jej, ale to niestety konieczne :(

chłopek pochwal się wózkiem!

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #574564 przez Joanna
koni super Kacperek siedzi w koszu na zakupy :woohoo:
też już o tym myślałam, bo ciągle zabieramy wózek na zakupy, aczkolwiek Alicja czasem nam przysypia w sklepie :side:

chłopek widziałam wózek na lipcówakch, fajny :)

my dzisiaj w domku siedzimy, sprzątaałam, obiad zrobiłam :)
jutro odwiedzi nas moja koleżanka z pracy :)

w ogóle Ala co jakiś czas na prawym policzku dostaje kilka krostek i na czółku, a potem znikają :S ostatnio zjada produkty z czekoladą, danonki i nowe `deserki mleczne z babydram, muszę na jakiś czas z czegoś zrezygnować i zobaczymy :silly: czasem jest tak, że mocniej podrapie się po buźce i jakieś ślady ma :P

U nas postępy, Alicja lada dzień będzie raczkować :) :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka