BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #567835 przez Koni
Hej!

My się właśnie cycamy :)

Byliśmy z Kacprem u mojej koleżanki cały dzień to się chociaż odstresowalam ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

madeline dostaliście kremik, powierzycie dupcie i będzie dobrze ;)

kasiulka dumna to będę jak już wrócę do wagi z przed ciąży a to jeszcze 9 kg :dry: cieszy mnie to że w końcu się zmobilizowałam o udało się schudnąć choć trochę.
Wagą Zuzi się nie martw my warzymy ( w poniedziałek 1,5 tygodnia temu) 8050g i wzrostu mamy 70,5 cm i lekarka powiedziała że to dobra waga. A czemu macie cyca oduczyć?

rybka dziękujemy :kiss: a siedzimy już naprawdę stabilnie i dość długo ;)

Natalia super że rehabilitacja zakończona i silna babka z ciebie ;)

Joanna szkoda tej pracy a któraś mama po tej 17 nie może się mala zająć? Później może być ciężko o pracę tym bardziej jak propozycja jest dobra :huh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #567880 przez Joanna
koni moja mama kończy pracę koło 17.00, nie zdąży dojechać a teściówka wieczorami pracuje ( prwoadzi nauki przedmałżeńskie ) także nie ma nikogo do pomocy :( poza tym ja nie chcę się prosić mamy mojego męża, moja gdyby mogła to pomogłaby...myślałam, że może moja sąsiadka pomoże, ale sama poszła do pracy :blush:

11 lata 10 miesiąc temu #567891 przez Natalia^^
Madeline, bedzie dobrze, mówiłam ci Jaś też miał i przeszło.

Koni silna??? to ja raczej nie jestem. To chyba dzięki dziecku, kiedyś bym się popłakała i obraziła, teraz wiem że musi mnie szanować bo jaki da przykład dziecku.

Joanna próbowałam już wszystkiego, nurofen, panadol, czopki, żel, tantum verde. Tylko że ząbki mu się już wybiły. Nie wiem może to kolejne, no ale nic nie widać. :(

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #567936 przez Koni
Joanna to faktycznie kicha ale gdyby tak rano dać do teściówki a potem na te 2h wziąć opiekunkę?

Natalia ja właśnie mimo dziecka nie jestem taka silna a chciałabym :(

A na ząbki to może jakiś żel? Teraz pewnie będą szły wszystkie na raz :ohmy: My mamy kreskę u góry już jakieś 3 miesiące i zęba nie widać ale na dole dzisiaj się pojawiła :)

11 lata 10 miesiąc temu #567947 przez rybka19834
Hej kobietki :)
U nas dzis marudny strasznie dzień,masakra normalnie...ledwo co zdążyłam obiad zrobic tak mi dał Mateusz popalic:( nie dość ze cały dzień to i jeszcze nocke będę miała zawalona naprawdę zmęczona jestem...dzis byłam u mamy i najdlam sie nalesnikow z serem mniamiii juz tak za mną chodziły :) a ja sama nie robię bo u mnie chłopaki nie lubią :(

Joanna no przesyłka powinna być najwcześniej w tym tyg;) a ty nie wyglupiaj sie i nic nie wysyłaj;) szczerze a szczerze ci mówię.a co do tej pracy to tak jak mówi koni moze szkoda zeby uciekła ci z pod nosa hmmmm...zawsze pare grosikow extra by sie przydało :) ale jak niema możliwości to nic nie poradzisz na to :/

Madeline koleżanka mi mówiła dzis ze jej maly to miał Non stop takie odparzenia poprostu wrażliwa dupcie miał i tez mu tylko woda przemywala i na grubo kremem...będzie dobrze pewnie mocna maśc dostał ;)

Koni
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Natalia

Kasiulka moze musisz zuzie wiecej podkarmiac,jakaś kaszka zupka??? A z drugiej strony jak lekarz ci mówi ze waga w normie to nie masz co sie martwić a po trzecie ty jesteś chudzinka to i corcia drobna :)

Ok uciekam sie myć i musze siąść na komputer zdjecia wywołać przez internet bo zawsze nie mam czasu a pozniej za duzo sie nazbiera :) 3 majcie sie .do juterka

11 lata 10 miesiąc temu #568043 przez Koni
Hej mamusie :)

Karmie małego i zaraz do pracy uciekam.

Coś te moje dziecko dzisiaj niespokojne od 6 już się przebudzal poplakujac :dry:

Od 2 dni rano znajduje go w łóżeczku na brzuchu i się budzi poplakujac bo chyba sam nie wiem jak się w nocy przekrecil :huh: Ja też się trochę obawiam tego jego spania na brzuchu a czy wy swoim maluchom pozwalacie tak spać?

rybka ty to biedna jesteś że Mati nie daje co nic odpocząć :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #568155 przez Kasiulka
koni cyca musimy oduczać bo ja ważę 49kg, a mam 165 cm wzrostu i wyglądam... rzekłabym fatalnie...
Zuzia też tak się przekręca w nocy na brzuch, wcześniej nigdy tak nie robiła.

rybka teraz 2 razy dziennie będziemy Zuzi podtykać obiadek. Pani doktor powiedziała że za 6 tygodni kontrola wagi. Waga w normie, ale zdziwione jesteśmy że tak ustał przyrost, bo początkowo bardzo przybierała na wadze - jak byłana samej piersi, a odkąd je obiadki i inne pierdoły to się zatrzymała, a urosła znacznie, ubranka nosimy na 80 jest długa dziewczynka. no ale będzie dobrze :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #568194 przez Joanna
Cześć mamcie :)

koni moja Alicja też ostatnio śpi na brzuszku i pomimo, że ją przwrócę na plecy i tak za chwilę znowu jest na brzuchu, więc odpuściłam :blink:

kasiulka dokładnie, więcej podawaj jej różnych rzeczy w dzień :blink: obiadki, jogurciki, deserki, kaszki :side: a Ty naprawdę chudzinka jesteś, Zuzia wyssała z Ciebie wszystko, ale nadrobisz jak Niunia przestanie ciągnąć pierś :woohoo:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #568367 przez Natalia^^
Hej.

U nas noc w porównaniu do innych to cudo, Jaś spał całą noc w łóżeczku ale straszliwie się wiercił aż znalazłam go w pozycji z nogami poza łóżeczkiem. zaczynam się zastanawiać że jemu może ciasno w łóżeczku. Kilka razy wstawałam żeby dać mu smoka. myślę nad zmianą łóżeczka tylko co dla takiego maluszka??? Chyba tylko materac na podłodze.

Kasiulka to faktycznie malutko ważycie;-)

Joanna nigdy nie oddałabym Jasia teściowej, zwyczajnie jej nie ufam. A twoja ma takiego kota, fuj. Nigdy przenigdy. Mnie już trzęsie jak idziemy do moich teściów a tam sa dwa psy co prawda tesciowa sprzata no ale mimo chęci jest mnóstwo siersci.

Miłego dnia mamusie :woohoo:

11 lata 10 miesiąc temu #569173 przez Kasiulka
Joanna oj tak zjadła mnie żywcem :) powoli ją dostawie i wtedy się rozpaskudze :D
Natalia ja uwielbiam zwierzęta, ale niestety dla mnie w tej kwestii nie ma kompromisów-jak jest dziecko to nie ma zwierząt w domu. Ile ja z tesciami walk stoczylam to już legenda ;)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #569213 przez Koni
Cześć mamuśki :)

Kacper obudził mnie już o 6 poplakujac wiec chyba idzie nam ten ząbek, mam tylko nadzieję że w końcu wyjdzie i to szybko

kasiulka ty chudzinko choć trochę ci zazdroszczę bo u mnie karmienie przyniosło odwrotny efekt :(
A Zuzia je Ci już z butli?

Joanna nic to choć szkoda tej pracy :(

Natalia super że nocka dużo lepsza :)

Uciekam się szykować bo do pracy się spoznie.

11 lata 10 miesiąc temu #569333 przez Kasiulka
Koni życzę Ci kochana żeby ten ząbek się Wam przebił, wiem co to znaczy kiedy bobas marudzi i nie można pomóc :( Nie masz mi co zazdrościć, wyglądam bardzo brzydko, strasznie się postarzałam przez tą chudość, jak wysuszona rodzynka wyglądam :( Zuzia nie je z butli wcale, pediatra powiedziała że już się nie nauczy i mamy dać spokój z próbowaniem. Teraz jej daję 2 razy dziennie obiadek, jogurcik, kaszkę na dobranoc, owocki i tak cały dzień się kręci wokól jej jedzenia :)

11 lata 10 miesiąc temu #569403 przez Natalia^^
Kasiulka a co z piciem?? pijecie z kubeczka???

11 lata 10 miesiąc temu #569827 przez Kasiulka
tak z kubeczka pijemy :)

11 lata 10 miesiąc temu #569982 przez Madeline
Hej sloneczka

U nas dupcia wyglada rewelacja, prawie normalnie. Ta masc zdzialala cuda.

Na dniach wyjda mu u gory zabki, widac je juz. Ale nie da sobie ich nawet dotknac. Mi za to wychodza 8 na gorze i na dole po lewej stronie i ja umieram z bolu, ciagle jem cos przeciwbolowego, bo inaczej nie moge funkcjonowac. W ciagu doby zjadlam 5 ibupromow. Ehh... Teraz wiem jak maluchy cierpia :(

Olusiowi dalam wczoraj i dzis butle z krowim mlekiem pol na pol z woda. Nic mu nie jest, pije z apetytem, brzuszek go nie boli, wysypki nie ma ani nic. Raz na dzien bedziemy mu dawac. Niech sie przyzwyczaja.

Kasiulka ale Ty jestes chudzinka. Matko.

Koni wyjda mu pewnie na dniach te zabki.

Natalia i Joanna my mamy pieska, wkurza mnie czasami, bo mam wpip roboty przez niego, ale Olus go uwielbia i Niko nie da krzywdy zrobic malemu, bo jak maly placze to on wyje i lata od malego do mnie tak dlugo az do niego nie pojde :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka