BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

11 lata 10 miesiąc temu #566905 przez Joanna
Mojan Ala na początku bała się garnuszka, hihi :woohoo: :woohoo:
teraz już wszystko w porządku, fajnie wyciąga sobie z niego klocki i uśmiecha się na widok migoczącego noska :side:

koni wcale Ci się nie dziwię, ze tęsknisz za swoim krajem...podziwiam za odwagę, bo ja jednak nigdy nie opumściłabym Polski, ba nawet swojego miasta pewnie też nie :side:

lecimy za niedługo na spacero zakupy :laugh:
a śniegu masaaaaaaaaaa :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #566907 przez Koni
Hej mamuśki!

Wstawać z łóżek! Jak tam dzieciaczki?

madeline jak wizyta u pediatry?

chlopek jak się czujecie? Wyzdrowieliscie już?

Kacper nie śpi juz od 7:30 i o 10 dostanie mleczko i go ululam ;)
Fajnie jakby pospal tak jak wczoraj z 1, 5h ale to mu się raczej nie zdarza bo mamy 30 minutowe drzemki.

A i najważniejsze dzisiejszego dnia! Mamy kreskę na lewej dolnej jedynce :ohmy: teraz czekamy aż zacznie się przebijac :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #566920 przez Koni
Joanna napisaliśmy prawie w tym samym czasie ;)

Miłego spacerku :) my idziemy na miasto tak ok 14 po obiadku.

11 lata 10 miesiąc temu #567053 przez iwonka_wwa
koni Kacperek super siedzi!
    a co do meza to noestety wiem cos o tym. Ciagle sie klocimy, on ma ciagle o cos pretensje, a kak poprosze zeby cos zrobil to z wielka laska. Bo on przeciez zmeczony wraca z pracy a ja siedze w domu. Ale kak on zostamie z Michasiem to sam nic nie zrobi bo ptzeciez siedzial z Michasiem. Najgorsze jest to ze Michas chyba wyczuwa to napiecie pomiedzy nami bo jak sie klocimy to zaczyna strasznie krzyczec :( A Michas jak tylko wychodze z pokoju to placze za mna, mimo iz jest np na rekach u meza. Tak kochany tatus mu duzo czasu poswieca.
madeline straszne te krostki! Co powiedzial lekarz?

nataleczka co u Was, jak sobie radzicie po tej kradziezy?
natalia jak tam Jas?

U nas ok, wracamy z rehabulitacji. Q przyszlym tyg mamy wizyte u lekarza, rehabilitantka podejrzewa ze koleknego skierowania raczej juz nie dostaniemy i moze pozwoli zdjac te buty w kpncu, bo robia sie za male, a pozatym Michas powinien juz miesnie stopek cwiczyc.
No i juz piltora tygodnia robimy luzne kupki! Ale wczoraj tez zauwazylam kreseczke pod dziaselkiem lewej jedynki. Mam nadzieje ze te luzne kupki to nie tylko przez zabkowanie.

11 lata 10 miesiąc temu #567076 przez Koni
iwonka_wwa a wy te butki ściągacie czy on cały czas w nich jest? Mam nadzieje że już więcej nie będziecie potrzebować skierowania i że Michaś będzie miał wolne stópki :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

U nas kreseczka pojawiła się dzisiaj choć kilka ostatnich nocy przebudzał się z płaczem i w dzień jak coś gryzł i się ugodził to był płacz :S Ciekawe za ile nam wyjdzie ząbek bo górną jedynkę widać już dość długo a dalej jej nie mamy :P

11 lata 10 miesiąc temu #567365 przez rybka19834
Hej mamuski!!!!
Nie odzywalam sie bo brak czasu...w weekend byliśmy u znajomych i na zakupach a cała niedziele pracowałam:/ no i moj Dawidek miał 2 dni wolnego to musiałam jakoś czas zorganizować:) wczoraj byłam z koleżanka i jej dzieciakami w takim domu zabaw dla dzieci chyba z 3,5 godz sirdzialysmy,chłopaki sie wyszaleli:) a teraz tez idę sie myć i jakieś zakupki by sie przydały,chociaz nie chce mi sie wychodzić bo strasznie wieje...czekam z niecierpliwością na wiosnę,uwielbiam te pierwsze wiosenne powietrze :)

Joanna udanych zakupkow:) fajnie ze jest śnieg ja bym chciała zeby tu spadł.ostatnio spadło troche to dzieciaki nie zdazyly sie nacieszyc no roztopil sie na drugi dzień :( aaaa i fajna ta zabawka ten garnuszek,moja siostra kupiła małemu taka piłkę co gra świeci sie i turla sie po podłodze ale Mateo zero zainteresowania hehe bardzo interesują go kabelki :)

koni wiesz my jesteśmy 5 lat tutaj i ani razu nie przeszła mi przez głowę myśl o powrocie do pl.strasznie boje sie ze byłoby nam bardzo cieżko :/

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Madeline mi to wyglada na zaawansowane odparzenie :( co powiedział pediatra???

Iwonka to fajnie jakby michas juz nie musiał chodzić w tych butkach...

Ok lecę sie ogarniac

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #567444 przez Joanna
rybka fajnie jak dzieciaczki mogą się wyszaleć :) nasza Ala intesreuje się zabawkami, aczkolwiek jak tylko zobaczy laptopa, komórkę, aparat czy właśnie jakieś kable to koniec :lol:
czekamy na przesyłkę, może dojdzie do końca tygodnia :woohoo: upatrzyłyśmy z Alutką coś ładnego dla Dawidka :)

iwonka życzę aby synek już nie potrzebował tych butków, powodzenia :)

dziewczynki za facetami nigdy się nie nadąży...ale w domu trzeba ich angażować, nie mogą zrzucać wszystkiego na swoją pracę, bo w domu jest co robić. Mój mąż sam do tego doszedł któregoś dnia, jak widział jaka to Ala jest abosrbująca :side:
także pomaga, nie powiem :) a cześćiej ja się czepiam i jestem wredna, ale pracuję nad sobą :laugh:

odnośnie ząbków...Alicja ma na dole dwie białe kreski z dobre 2 miesiące a ząbki nadal się nie pojawiły ;)

11 lata 10 miesiąc temu #567696 przez Kasiulka
Joanna zagłosowałam :)

Koni gratuluję postępów w diecie! super, że tyle kg CI ubyło, mogę się tylko domyślać jaka jesteś z siebie dumna :)

Madeline mi to wygląda na alergię, ale nie jestem pewna. daj znać co lekarz powiedział !

My dziś byliśmy na szczepieniu, 3 dawka tej 6w1. Zuzia bardzo dzielnie zniosła ukłucie :) Ale jesteśmy zmartwieni, bo Zuzia waży tylko 7,7kg :( a 7 kg to ona ważyła jak miała 5 miesięcy, także nie podoba mi się to. Pediatra powiedziała, że wszystko ok ale mamy jej przez cały dzień coś podtykać i powoli oduczać piersi. Zaczniemy też podawać żółtko, bo jeszcze nie dawaliśmy.

11 lata 10 miesiąc temu #567714 przez Kasiulka
allegro.pl/fotelik-samochodowy-vsx-9-36k...bob-i3009954535.html

a powiedzcie co sądzicie o takim foteliku?

11 lata 10 miesiąc temu #567741 przez Natalia^^
Na początku bardzo was moje kochane przepraszam za tak długą nieobecność. Ale dużo sie u nas w lutym dzieje i nie powiem że dobrego.

Iwonka Jaś ma się świetnie, my też kończymy rehabilitację chyba w marcu. Możemy uczyć już Jasia chodzić :laugh: Mielismy tez problem ze stopami ale korygowaliśmy je taka metodą z bandażami z niemiec. Rewelacja:-) bardzo nam to pomogło.

Madeline, strasznie to wygląda! posmarujcie sudocremem. Jas miał kiedys takie krostki wokół odbytu ale lekarz stwierdził że to odparzenie i zabranił wycierania chusteczkami tylko woda. Pomogło. Koniecznie daj znac co powiedział.

Kasiulka nie martw się wagą, to dziewczynka ty jesteś drobniutka to pewnie Zuzia tez bedzie:-)

Joanna masz cudownego męża mój to jest taki pazerny na kase że już dawno by mnie wygonił do pracy :ohmy: A ja nigdy nie oddam jasia do żłobka lub do niani. Kiedys mamy siedziały z dziecmi dokąd nie poszły do przedszkola. ja pójdę do pracy po wakacjach Jaś bedzie miał 1,5 roku.

Koni jak ja cię rozumiem. My mieliśmy teraz powazny kryzys.

A poza tym dziewczyny doradźcie coś, ja juz chodzę pościanach takie mamy nocki z Jasiem odkąd wyszły ząbki, normalnie całą noc się rzuca jęczy, wstaje, kuca, śpi na siedząco, albo przewieszony przez mój brzuch. Nie ma mowy łóżeczku mniej wiecej od godz 1 w nocy. zaczyna mi już brakować cierpliwości. próbowałam go przetrzymać w łóżeczku kiedy płacze aby sie zmęczyl a w sumie lepszym słowem bedzie tu histeryzuje ale nie mogę słuchać kiedy on mało sie nie udusi od tego krzyku. Załamka tak pieknie mi już spał :( :(

11 lata 10 miesiąc temu #567753 przez Natalia^^
Kasiulka na zdjęciach wygląda bardzo pożądnie, może warto przejść się do sklepu gdzie jest duży wybór i porozmawiać ze sprzedającym on będzie wiedział dużo. Może akurat bedzie wiedział coś o tym foteliku. My najpierw byliśmy w sklepie a potem zamówiłam na allegro. Bo wiadomo jest dużo taniej

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #567762 przez Joanna
kasiulka fotelik bardzo fajny, podoba mi się różowy :)
odnośnie wagi, to może Zuzia za mało zjada? ma apetyt?
dziękujemy za głosik :blink:

natalia przykro mi, że Twoja połówka doprowadza Cie nawet do chęci wyprowadzki :(
bardzo dobrze zareagowałaś, niech się poczuwa do winy i na przyszłosć bardziej stara...
mój mąż sam widzi, że nie ma jak zorganizować opieki dla Ali, sam mi dzisiaj powiedział, że do żłobka nie oddamy, a obcej baby też nie chce w domu...a liczyć możemy tylko na siebie niestety :blush:
Kochana jesli Jasiowi wychodzą ząbki to niestety trzeba to przeczekać...podajesz mu coś przeciwbólowego, np. nurofen?

11 lata 10 miesiąc temu #567786 przez Madeline
Hej kochane

Bylismy i powiedziala, ze to jest od kupki, bo maly teraz dostaje co rusz cos innego to kupka tez jest inna. Mamy myc woda, wytrzec na sucho, czesto wietrzyc i zmieniac pampersa, dostalismy krem Licoid lipocream i mamy smarowac raz dziennie przez 3 dni. A mowila, ze to moglo sie stac np kiedy maly zrobil kupke w nocy a my zauwazylismy ja dopiero rano. Mowila, ze to sie zdarza... Mam wyrzuty sumienia :(

Uciekam spac...

11 lata 10 miesiąc temu #567793 przez Joanna
madeline kochana, to może przytrafić się wielu dzieciom, a niestety jak dziecko przesypia noc to nie zmienia mu się pampersa...ja też czasem jak się zakręcę to potrafię przetrzymać Alę w zmoczonym pampku, ale bardzo rzadko. Kupkę zawsze wyczuję, ale zdarza się, że zrobi małą której nie czuć i biega dłużej w pampersie, a potem pupka czerwona...
także nie denerwuj się i nie obwiniaj :)

11 lata 10 miesiąc temu #567812 przez Kasiulka
Natalia dobrze słyszeć, że Jaś kończy rehabilitację :) co do nocek łącze się z Tobą w bólu, u nas sytuacja jest niemal identyczna :( tak zrobię z tym fotelikiem, zawsze lepiej na żywo obejrzeć :)

Joanna Zuzia całkiem ładnie je, choć ostatnio przez te ząbki nieco gorzej. Ale nie spodziewałam się że taka waga u niej bedzie, bo całymi nocami wisi mi na piersi. Ech ten mój bobas :) mi też ten różowy się podoba :)

Zapisałam się na darmowe warsztaty z żywienia niemowląt, fajnie sie zapowiadają. :) u mnie na tablicy na fejsie możecie zobaczyć, organizowane w Bydgoszczy, ale może u Was coś podobnego się znajdzie :) nam jak znalazl teraz te warsztaty przy Zuzi wadze :)

Madeline ważne że Wam coś poradziła, teraz będzie już dobrze, nie ma sie co obwiniac !

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka