- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- blue01
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Natalka,ur.23.05.2012,2980 g,50 cm
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
- Otrzymane podziękowania: 0
Dziewczyny co to u nas taka cisza?
Ja jak zawsze właśnie czekam na autobus
Muszę sobie kupić płytę z testami na prawko i zacząć się uczyć i w kwietniu zdawać no i pomyśleć o jakimś małym autku bo cały czas tracę godzinę w jedną i godzinę w drugą stronę na dojazdy a samochodem mam10 minut
! Dobrze że tutaj od razu po zdaniu teorii można już jeździć Muszę tylko męża scignac żeby mnie po uczył
Do uslyszenia później
- blue01
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Natalka,ur.23.05.2012,2980 g,50 cm
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
ja właśnie wróciłam z pogrzebu... dziecko mojej koleżanki zmarło jeszcze w brzuchu to bardzo smutne, nigdy nie widziałam tak małej trumny-jak pół Zuzi na pogrzebie było mnóstwo dzieci, nie wiem co ludzie mają w głowie żeby zabierać dzieko na akurat taki pogrzeb. rodzice rozpaczają stratę a tu 8!!!! niemowlaków płacze. serce mi pękło
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
- rybka19834
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A my za niedługo jedziemy na goscine do znajomych gdzie będzie tez pozostała gromadka znajomych:) i oczywiście zalecimy na zakupy bo tam fajne sklepy są a jutro do pracy na cały dzień :/ więc zycze miłego weekendu mamuski papa
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ale już kilka razy byłam, jednak podobnie jak Ty nie na pogrzebie dziecka
my byliśmy na zakupkach, Ala pospała pogoda do kitu, brak słońca=brak energii
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
Dziękuję, że pamiętacie o mnie, ale u mnie jest bardzo ciężko z czasem Ja cały czas pracuje na 12-stki, w domu jestem przed 20, zaraz kąpiel małego i butla i spać, potem ja o 21 idę spać, bo o 5:30 trzeba wstać, bo do pracy A jak mam dzień wolny to mam pełno spraw do załatwienia albo maksymalnie poświęcam czas synkowi, bo tak za nim tęsknie Ehh... Brakuje mi tego czasu dla niego
Oluś próbuje już wstawać, łapie się o wszystko i próbuje się podciągać Mówi już "nana", "baba", "nene", "mama", "didi" itp, ale oczywiście to nie jest nic świadomie Siedzi sam i pełza mi po podłodze do tyłu, ale całe mieszkanie wtedy jest jego Podajemy Olusiowi Danonki, kefirki, bananki, chrupki kukurydziane, biszkopciki, płatki owsiane, kukurydziane, i niedługo chce mu dać butlę z mlekiem krowim, pół na pół z wodą. Mąż mu dał kiedyś biszkopciki skropione mlekiem krowim i nic mu nie było. Wczoraj posadziłam go na nocnik i wpadł w szał, bardzo się bał, ale jak usiadł obok to bardziej się nim interesował jako do zabawy Nadal mamy dwa ząbki. Śpi nam max 3 razy po pół godziny, ale za to jak spał kiedyś całą noc to odkąd wróciłam do pracy to budzi się nawet po 3 razy w nocy Na szczęście mąż wstaje w nocy do niego jak chodzę do pracy
Mamy już umówioną opiekunkę, ale od kwietnia, bo mąż dostał pracę w Open Finance i 4 marca wyjeżdża do Warszawy na 2 tygodnie szkoleń. Bardzo się cieszę, że w końcu jakaś praca jest
Kochane przepraszam, ale nie odpisze Wam na Wasze posty, bo już mały marudzi.
Uciekam. Buziole dla Was i Waszych serduszek
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
macie jakąś poleconą kobietę do opieki czy z ogłoszenia?
ja planuję powrót do pracy jak Ala skończy rok, ale dzisiaj rozmawiałam z meżem i będzie cieżko pomyślałam, że Alą może czasem opiekować się moja babcia, ale mój mąż stwierdził, że nie można tak jej angażować, szczególnie latem, jest na zasłużonej emeryturze i też chce odpocząc...w sumie ma racje, ale ja nie mam wtedy z kim zostawić Alicji moja ulubiona dostała pracę na poczcie, więc już nie będzie opiekować się dziećmi i dupa...a bardzo boję się zostawić dziecko z niańką, ciągła myśl i zadręczanie się tym co się dzieje w domu, nie pozwoliłyby mi pracować w spokoju, niestety...przeszłomi tylko przez myśl, że zawsze można zainstalować podgląd/kamerki w domu, ale chyba nie chciałabym eksperymentować i wystawiać własne dziecko na próbę...echhh, sama nie wiem najwyżej pójdę do pracy na weekendy, zawsze coś
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
blue mój też pewnie będzie się wkurzać
rybka miłej pracy jutro
kasiulka masakra z tym braniem dzieci ale z drugiej strony rodzice tego maluszka i tak nie unikną małych dzieci w okół siebie
chłopek gdzie wyście się tak załatwili? Zdrówka życzę
Joanna a ty masz już jakąś pracę czy będziesz szukać?
Idę się zaraz kąpać i chyba do łóżeczka bo codziennie wstawanie o 6 i chodzenie spać po północy mnie wykańczają. Jutro kolejny dzień pracy
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
madeline dobrze słyszeć że u Was się ruszyło z pracą
chłopek o kurcze, to Was rozłożyło
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kasiulka ojej, to najgorsze co może być, dziecko roziwja się, a nagle przestaje mu bić serduszko
koni zamierzam szukać, wiedzą już w firmie, w której pracowałam, że gdyby było jakieś wolne miejsce to jestem chętna aczkolwiek poszukam też gdzie indziej, wiadomo...ale pewne tylko na weekendy
a my dzisiaj zaspałyśmy na mszę dziecięcą, haha
Ala mnie obudziła dopiero o 10.30, szok
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
my już po obiadku, biorę się za prasowanie
jutro jedziemy w odwiedziny do mojej znajomej, jej córeczka ma już ponad 2 m-ce, moja Ala będzie przy niej pewnie 2 razy większa, hihi
Alunia ostatnio nudzi się swoimi dotychczasowymi zabawkami, więc kupiłam jej dziś garnuszek na klocuszek z fisher price, ciekawa zabawka
mają może Wasze dzieciaczki? lubią się nim bawić?