BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

11 lata 10 miesiąc temu #562147 przez blue01
hejka,wczoraj tez dostalam roze,natomiast ja zrobilam mezowi niespodzianke i przygotowalam kolacje ze swiecami,byl mega zdziwiony i zadowolony :laugh: ,po kolacji delektowalismy sie winkiem :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #562826 przez Koni
Hej!

Dziewczyny co to u nas taka cisza?

Ja jak zawsze właśnie czekam na autobus :dry:

Muszę sobie kupić płytę z testami na prawko i zacząć się uczyć i w kwietniu zdawać no i pomyśleć o jakimś małym autku bo cały czas tracę godzinę w jedną i godzinę w drugą stronę na dojazdy a samochodem mam10 minut
! Dobrze że tutaj od razu po zdaniu teorii można już jeździć ;) Muszę tylko męża scignac żeby mnie po uczył :P

Do uslyszenia później :)

11 lata 10 miesiąc temu #562837 przez blue01
he he koni,moj m tez uczyl mnie jezdzic,ale jest strasznie nerwowy i zero cierpliwosci bylo,no ale zrobil mi maly wstep do jazdy ,mija juz ze trzy czy cztery lata jak mam juz prawko:)

11 lata 10 miesiąc temu #562989 przez Kasiulka
hej mamusie!
ja właśnie wróciłam z pogrzebu... dziecko mojej koleżanki zmarło jeszcze w brzuchu :( to bardzo smutne, nigdy nie widziałam tak małej trumny-jak pół Zuzi :( na pogrzebie było mnóstwo dzieci, nie wiem co ludzie mają w głowie żeby zabierać dzieko na akurat taki pogrzeb. rodzice rozpaczają stratę a tu 8!!!! niemowlaków płacze. serce mi pękło :(

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #563099 przez Joanna
kasiulka straszne :( :( a co się stało, dzidzia chora była?

11 lata 10 miesiąc temu #563146 przez rybka19834
Kasiulka OMG cos strasznego:( wspolczuje rodzicom...ale co sie stało konkretnie??? :( :( :( ja nigdy nie byłam na pogrzebie dziecka...

A my za niedługo jedziemy na goscine do znajomych gdzie będzie tez pozostała gromadka znajomych:) i oczywiście zalecimy na zakupy bo tam fajne sklepy są :) a jutro do pracy na cały dzień :/ więc zycze miłego weekendu mamuski :) papa

11 lata 10 miesiąc temu #563170 przez Joanna
rybkaja w ogóle staram się nie chodzić na pogrzeby, po prostu nie umiem...
ale już kilka razy byłam, jednak podobnie jak Ty nie na pogrzebie dziecka :(

my byliśmy na zakupkach, Ala pospała :side: pogoda do kitu, brak słońca=brak energii :blush:

11 lata 10 miesiąc temu #563231 przez Madeline
Hej słoneczka moje kochane :kiss: :kiss:

Dziękuję, że pamiętacie o mnie, ale u mnie jest bardzo ciężko z czasem :( Ja cały czas pracuje na 12-stki, w domu jestem przed 20, zaraz kąpiel małego i butla i spać, potem ja o 21 idę spać, bo o 5:30 trzeba wstać, bo do pracy :( A jak mam dzień wolny to mam pełno spraw do załatwienia albo maksymalnie poświęcam czas synkowi, bo tak za nim tęsknie :( Ehh... Brakuje mi tego czasu dla niego :(

Oluś próbuje już wstawać, łapie się o wszystko i próbuje się podciągać :) Mówi już "nana", "baba", "nene", "mama", "didi" itp, ale oczywiście to nie jest nic świadomie :D Siedzi sam i pełza mi po podłodze do tyłu, ale całe mieszkanie wtedy jest jego :D Podajemy Olusiowi Danonki, kefirki, bananki, chrupki kukurydziane, biszkopciki, płatki owsiane, kukurydziane, i niedługo chce mu dać butlę z mlekiem krowim, pół na pół z wodą. Mąż mu dał kiedyś biszkopciki skropione mlekiem krowim i nic mu nie było. Wczoraj posadziłam go na nocnik i wpadł w szał, bardzo się bał, ale jak usiadł obok to bardziej się nim interesował jako do zabawy :D Nadal mamy dwa ząbki. Śpi nam max 3 razy po pół godziny, ale za to jak spał kiedyś całą noc to odkąd wróciłam do pracy to budzi się nawet po 3 razy w nocy :( Na szczęście mąż wstaje w nocy do niego jak chodzę do pracy :(

Mamy już umówioną opiekunkę, ale od kwietnia, bo mąż dostał pracę w Open Finance i 4 marca wyjeżdża do Warszawy na 2 tygodnie szkoleń. Bardzo się cieszę, że w końcu jakaś praca jest :)

Kochane przepraszam, ale nie odpisze Wam na Wasze posty, bo już mały marudzi.

Uciekam. Buziole dla Was i Waszych serduszek :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #563252 przez Joanna
madeline fajnie, ze się odezwałas :) domyślam się, że jesteś bardzo zmęczona takim trybem pracy, a wolne dni ucikają migiem, bo zawsze jest coś do zrobienie, znam to z własnej autopsji :blink: super, że mąż dostał pracę, teraz będzie już wszystko dobrze :)
macie jakąś poleconą kobietę do opieki czy z ogłoszenia?
ja planuję powrót do pracy jak Ala skończy rok, ale dzisiaj rozmawiałam z meżem i będzie cieżko :dry: pomyślałam, że Alą może czasem opiekować się moja babcia, ale mój mąż stwierdził, że nie można tak jej angażować, szczególnie latem, jest na zasłużonej emeryturze i też chce odpocząc...w sumie ma racje, ale ja nie mam wtedy z kim zostawić Alicji :( moja ulubiona dostała pracę na poczcie, więc już nie będzie opiekować się dziećmi i dupa...a bardzo boję się zostawić dziecko z niańką, ciągła myśl i zadręczanie się tym co się dzieje w domu, nie pozwoliłyby mi pracować w spokoju, niestety...przeszłomi tylko przez myśl, że zawsze można zainstalować podgląd/kamerki w domu, ale chyba nie chciałabym eksperymentować i wystawiać własne dziecko na próbę...echhh, sama nie wiem :side: najwyżej pójdę do pracy na weekendy, zawsze coś :blink:

11 lata 10 miesiąc temu #563477 przez chłopek
hej my jestesmy chorzy sebek zapalene oskrzeli ksawci tchawicy a ja mam angine

11 lata 10 miesiąc temu #563528 przez Koni
Madeline współczuje tyle godzin w pracy :dry: Ja nie mam tak dużo a i tak czuję się wykończona bo rano muszę Kacpra ogarnąć i zaraz po pracy też go dostaje do rąk :)

blue mój też pewnie będzie się wkurzać :silly:

rybka miłej pracy jutro :)

kasiulka masakra z tym braniem dzieci ale z drugiej strony rodzice tego maluszka i tak nie unikną małych dzieci w okół siebie :(

chłopek gdzie wyście się tak załatwili? Zdrówka życzę :kiss:

Joanna a ty masz już jakąś pracę czy będziesz szukać?

Idę się zaraz kąpać i chyba do łóżeczka bo codziennie wstawanie o 6 i chodzenie spać po północy mnie wykańczają. Jutro kolejny dzień pracy :S

11 lata 10 miesiąc temu #563648 przez Kasiulka
rybka joanna dziecko z niewyjaśnionych do końca przyczyn po prostu zmarło. ogromna tragedia :(

madeline dobrze słyszeć że u Was się ruszyło z pracą :)

chłopek o kurcze, to Was rozłożyło :(

11 lata 10 miesiąc temu #563680 przez chłopek
koni włąśnie nie wiem gdzie siedzimy cały czas w domu. ja w środe byłam jeszcze zdrowa w czwartek mnie złapało, a w poniedz jak bylam u lekarza z chłopakami bo mieli 37 to byli zdrowi mieli czyste oskrzela a w środe była goraczka, przeszła ale i tak pojechalam do lekarza

11 lata 10 miesiąc temu #563725 przez Joanna
chłopek szybko wracajacie do zdrowia :)

kasiulka ojej, to najgorsze co może być, dziecko roziwja się, a nagle przestaje mu bić serduszko :(

koni zamierzam szukać, wiedzą już w firmie, w której pracowałam, że gdyby było jakieś wolne miejsce to jestem chętna :blink: aczkolwiek poszukam też gdzie indziej, wiadomo...ale pewne tylko na weekendy :S

a my dzisiaj zaspałyśmy na mszę dziecięcą, haha
Ala mnie obudziła dopiero o 10.30, szok :cheer: :)

11 lata 10 miesiąc temu #563874 przez Joanna
nadal cisza, hehehe

my już po obiadku, biorę się za prasowanie :silly: :side:
jutro jedziemy w odwiedziny do mojej znajomej, jej córeczka ma już ponad 2 m-ce, moja Ala będzie przy niej pewnie 2 razy większa, hihi :)

Alunia ostatnio nudzi się swoimi dotychczasowymi zabawkami, więc kupiłam jej dziś garnuszek na klocuszek z fisher price, ciekawa zabawka :blink:
mają może Wasze dzieciaczki? lubią się nim bawić?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka