- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
iwonka my jemy o 2 porcję mleka więcej a jemy tak
7-8 cyc
Po 10 cyc lub butla ale to zależy czy jestem w pracy
13 obiad
15 butla
16-17 owoce
18-18:30 kaszka
Po 20 po kąpieli cyc
Inaczej Kacper jest glodny
Widocznie Michałkowi wyatarcza jak nie marudzi, moj mleka nie może tylko to zastępcze a tak je lubi
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
my już w kościele byliśmy, Alicja ładnie pospała, więc ma humorek
ciąglę woła tata, hihi
kurczak już się piecze czekamy na męża bo pojechal w odwiedziny do babki
znowu dostaliśmy od znajomych ubranka po dziewczynce trochę starszej od Ali, zawsze dostajemy takie ładne zobaczymy co tym razem będzie
miłej niedzieli
- blue01
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Natalka,ur.23.05.2012,2980 g,50 cm
- Otrzymane podziękowania: 1
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No cisza ja makiem zasiał
My dzisiaj pierwszy raz jedliśmy całego bananka Kacper tak go fajnie cycał Jak już mu zaczął ten banan uciekać to wzięłam do miseczki i mu podziabałam
blue01 Kacper miał taki okres w grudniu że jadł mi tak często szczególnie w nocy ale teraz mu już przeszło i je na noc a potem rano
Joanna pochwali się ciuszkami
- iwonka_wwa
- Wylogowany
- budujemy zdania
koni gratulujemy bananka! U nas Michas musi jeszcze poczekac bo nadal ma zaparcia a banany ponoc zapieraja. Chociaz dzis Michas zrobil 4 kupki, przy pierwszej mu pomoglam, a reszte zrobil sam i co kolejna to luzniejsza i bez stekania. Ciekawe czy cos mu zaszkodzilo (maz byl z nim na basenie o mowi ze sie troszke wody napil, ale zawsze cos tam mu dogardziolka wpadlo), czy moze w koncu jest poprawa. Od jakiegos tygodnia robi kupki codziennie, co prawda nadal z przyginaniem nozek, ale wczesniej robil tak co 3 dni, i to czasem z czopkiem lub lewatywa. wiec moze w koncu cos sie poprawi.
magda_kielce a jak Bartus, u niego juz lepiej?
blue a jakie kaszki i deserki mleczne dajesz Natalce?
gumis jestes z nami jeszcze? Odezwalabys sie co u Was slychac.
Milego wieczorku kochane!
- blue01
- Wylogowany
- budujemy zdania
- blue01
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ostatnio dostała ciutek babeczki, dosłownie okruszek miękkiego ciasta, to zarztusiła się a po chwili zwymiotowała na szczęście ładnie zjada obiadki z kawałkami i pałki kukurydziane
dopiero jak będzie miała ząbek/ząbki zacznie jeść jedzenie w kawałkach, tyle że ona jest cały czas bezzębna
a odnośnie ubranek to Ala dostała kilkanaście sztuk body/bodów i sukienkę/tunikę sztruksową, dobre jakościowo z H&M
blue a kiedy planujesz wprowadzić Małej mleko krowie?
opowiadałm mężowi, że niektóre z Was podaję dzieciom danonki i wczoraj nie wytrzymał i kupiliśmy Ali 6-pak waniliowych, teraz biega z łyżeczką żeby jej dać dostaje po pół kubeczka, czyli 25g...strasznie jej smakują, nad bakusiami też się właśnie zastanawiam...
ale to wszystko jest na mleku krowim i czy nie zaszkodzimy Maluchom?
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
blue01 ja cały czas koło niego siedziałam i go pilnowałam żeby sobie za mocno nie wsadzał On go tak śmiesznie cycał i lizał Na szczęście nie odgryzał Nie zjedliśmy oczywiście całego tylko go tak rozmemłał że aż mu z rączek wypadał ale niech się uczy Jak już był taki śliski to mu zabrałam i podusiłam w miseczce i po troszkę dawałam
Joanna Kacper nic innego nie dostaje bo mu nie wolno więc niech chociaż takimi drobnymi rzeczami się cieszy bo jakoś się musi nauczyć jeść sam A banana dostał połowę i może wycycał tylko 1/4 a może i nie bo mu z rączki wypadał Na pałki kukurydziane to aż się trzęsie i ostatnio zaczął je gryźć choć też ząbków nie mamy Jedynie się wkurza jak mu zostaje ta końcówka i nie wie jak ma ją zjeść
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
U nas noce od soboty dopiero sopkojniejsze ale zabek kolejny nie wyszedl wiec dalej sa 2
ale bartus zaczoll raczkkowac i zasowa po calym domu a zeby bylo malo to wstaje o kazdy napotkany przedmiot i pruje sam chodzic , jednak najwieksza frajde sprawia mu prowadzanie za raczki biega wzasadzie:)
A co do naszych zatwardzen no to niestety Bartosz robi jedna kupke na dzien i najczesciej bardzo twarda chyba ze poje nowosci to 2 i wtedy ta druga jest ok:)
My teraz barzo duzo spacerujemy korzystam jak tylko nieswypie i da sie isc:)
Popzdrawiam i obiecuje sie odzywac czesciej
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
Nocka całkiem w porządku. Amelka robi sobie już jedną drzemkę w ciągu dnia, zasypia koło 11-12 i śpi do 14-15 a na noc kładzie się już koło 18-19 więc dużo wcześniej.
Wyszły nam ząbki na górze w ciągu jednej nocy, więc mamy już ich aż cztery ;D. Wszystko teraz tak fajnie gryzie, chociaż jak była bezzębna to też gryzła samymi dziąsełkami.
Co do jedzenia Amelka je zupki przygotowane przeze mnie, kanapeczki z wędlinką, kaszki z Nestle, danonki i bakusie czasem monte w ramach słodkości i oczywiści a to pałki kukurydziane albo flipsy tyle, że takie specjalne dla dzieci, ogólnie to może jest pare rzeczy czego nie je
Koni super, że wcinał tak zawzięcie tego bananka , Amelce nie podchodzi niestety nie smakuje jej ale jabłuszka uwielbia
Amelka już sama siada, i podnosi dupkę do góry, więc kto wie? może się zbliża ku raczkowaniu no i fajnie się przemieszcza po całej podłodze i bardzo lubi się turlać, włąśnie zajada chrupki i ogląda Mini Mini
Zaraz pójdziemy do sklepu, więc trochę pospacerujemy, no i znów trochę śniegu napadało, to pewnie zimno ;/ale cóż musimy się dotlenić . Przez całą zimę to może było pare dni co nie byłyśmy na dworze a tak to zawsze nawet na dużym mrozie
- dzidostwo
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My właśnie do dietetyczki jedziemy i aż jestem ciekawa co nam powie
dziadostwo Kacperek dziękuje za kpmplementa
Eh u nas dalej brak ząbków choć wszystko gryzie jak opentany i czasami widzę że go boli jak się ugodzi gdzieś. Siadać też nie chce czasami aż się napreza żeby go nie posadzić
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja już wzięłam prysznic, odkurzyłam i umyłam podłogi, wszystko na jednej nodze
za godzinkę idziemy na dwór, trzeba też jakieś zakupy zrobić
koni spokojnie, moja Alutka też nie ma ząbków nie raczkuje i jeszcze giba się na boki jak siedzi przyjzie czas i na nasze dzieciaczki, a teraz cieszmy się, że jeszcze nie zasuwają po całym mieszkaniu jak szalone
a Kacperek świetnie wygląda z tym banankiem, naprawdę
dziewczynki, których dzieciaczki mają problem z kupką...nam swegi czasu bardzo pomagał dicoflor, polecam
- rybka19834
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Troche mnie tu nie było..pisałam w tamtym tyg,chyba na cała stronę i mi tekst nie przeszedł wykadowalo wszystko i tak sie wkurzylam ze szok..
U nas Mateuszek siada juz sam i sie nie chwieje,raczkuje mi tez po całym domu a przy okazji zbiera wszystkie brudy z podłogi hehe mimo tego ze staram sie odkurzac i myć podłogę co 2 gi dzień to i tak zawsze cos tam znajdzie:/ i teraz zaczął próbować sam wstawać trzymając sie za cos.wogole jak patrzę na niego to nie mogę sie nadziwić ze tak szybko nabywa nowe umiejętności:) bo moj starszy syn to jak sobie przypomnę to był duzo w tyle za mateuszkiem...takze dziewczynki nie martwcie sie na każde dziecko przychodzi odpowiedni czas...my mamy straszny problem ze spaniem w nocy!!!!tak wam dziewczyny zazdroszczę jak czytam ze wasze maluchy śpią w nocy...bo u mnie od kiedy sie urodził to przespal tylko jedna noc....a tak to wyglada u nas tak ze idzie spać około 22 juz o 12 budzi sie pozniej regularnie co 1h-1,5h i o 5.30-6 rano jest juz wyspany:( w dzień wszystko jest ok śpi mi 2 razy.marzy mi sie chociaz jedna noc przespana.
Jeśli chodzi o jedzenie to jest tak: rano pije mleko,około 11 kaszka na jego mleku,około 3 obiadek,4-5 deserek,pozniej jogurcik i mleko znow na noc a w miedzy czasie to je biszkopty bo chrupek nie lubi i pije duzo duzo herbatki...
Iwonka dziekuje za artykuł o sloicxkach przeczytałam cały....człowiek kupuje bo myśli ze to jest zdrowe a tu gucio...jak to przeczytałam to zaczęłam sama mu zupki gotować i na początku kwasil sie ale teraz jakoś je...chociaz tych sloiczkow to tez mi nie chciał jesc...nawet ostatnio lekarz mi mówiła zeby nie dawac sloiczkow tylko świeże owoce i swoje zupki...a tym bardziej ze w tym artykule były na zdjęciu te sloiczki co ja mu kupowalam " beach nut" :/
Koni synus identyczna ty!!! sliczny niunio:*
Joanna ty to musisz mieć błysk w chałupie
Dzidostwo tez bym chciała zeby moj jadł tak jak twoja Amelka
Kasiulka dziekuje ze pamiętasz o mnie:*
Aha my tez bezzebni.czytam ze dajcie danonki...a serki danio???tu u mnie są ale drogie jak cholera ...ja mu kupuje tutejsze jogurciki specjalne dla dzieci od 6 miesiąca i Mateo zajada sie nimi uwielbia je i one są robione na mleku normalnym więc mysle ze Joanna możesz dawac aluni danonki śmiało;) Jezu zjadłam cała miche chipsow masakra!!!lece troche chate ogarnac spalic kalorii...