BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

11 lata 11 miesiąc temu #552024 przez dzidostwo
Widzę, że mamy są online :)

U nas nocka niczego sobie, Amelka dziś rano mnie zaskoczyła, mąż wstał do pracy ja Amelkę wzięłam do siebie dałam butelke zjadła i tak leży sobie, potem patrze a ona tak jakby się głóką do mnie chciałą zbliżyć, tak kłądła ją bliżej no to sie przybliżyłam, potem znów to samo ( a ja nieraz jak spać nie mogłą to ją przytulałąm do siebie na rękach i tak leżałyśmy ) no to przytuliłą ją i w momęcie usnęła to tak jakby się chciała naprawde przytulić do snu :) urocze to było :)

Pogoda dziś taka nijaka, pochmurno.. ale spacerku sobie nie darujemy i jak Ami wstanie to zje II śniadanko i pojdziemy w teren, a ptem na pierdoły :D

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #552036 przez nataleczka_92
Dzień dobry Mamusie. Ja wkońcu wyspana. Spalismy do 8:) szok-już nie pamiętam kiedy o tej porze wstałam bo zawsze mały się budził jak jeszcze ciemno było,czyli po 6. Nati olsztyn kurcze współczuję małemu. Pewnie go swędzi wszystko... Ja miałam w wieku 10lat i zaraz moja siostra się zaraziła. Dzidostwo teraz nasze skarby codzień to nowe rzeczy robią:) mnie Filipek codziennie zadziwia. Lubi np jak go na czworaka gonie a on się ciągle odwraca i ucieka:) wczoraj np pierwszy raz jak się bawiliśmy zaczął wołać "amamamama" i tak wkółko. Mąż się śmiał bo jemu to by się chyba język splatal a mały tak z 5minut. I lubi siedzieć na przedpokoju i się wpatrywać w lustro od drzwi od szafy. No i wogóle za dużo tu do pisania,bo same wiecie jak to jest a ja się cieszę jak to widzę wszystko:)

11 lata 11 miesiąc temu #552040 przez dzidostwo
Amelce się dziś spodobało kręcenie głowką na "nie" fajnie to wygląda :)

nataleczka no to fajnie, nie nudzicie się pełno energi w domu :) my to jescze troszke musimy poczekać :) Amelka lubi w chodzaku buszować ale tylko jezeli jezdzi po swoim pokoju i do sypialni bo ma wikesza przestrzen ale i tak nue dłużej niż 10 minut, bo jej sie nudzi :)

11 lata 11 miesiąc temu #552042 przez blue01
moja spi juz przeszlo dwie godziny,teraz cos sie przebudza ale nie bardzo ma na to ochote:))dlatego znow sobie ucina drzemke

11 lata 11 miesiąc temu #552044 przez blue01
Natalka lubi krecic glowa na nie gdy ja krece na tak :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #552077 przez nati.olsztyn
iwonkaDziękuje! Spróbuje jeszcze raz:)
A pani doktor kazała pryskać krostki octeniseptem, dawać lek antywirusowy (ten co podawałam na infekcje) no i clemastin przed snem na swędzenie.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu #552081 przez nati.olsztyn

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu #552096 przez nati.olsztyn

11 lata 11 miesiąc temu #552113 przez nataleczka_92
nati jak dodasz zdjęcie to musisz kliknąć na te "img" żeby zdjęcie weszło

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #552434 przez Joanna
Cześć mamcie :)

wszystkie jakie aktywne,jak nigdy :woohoo:

u nas dzień bardzo szybko zlatuje...sprząlaiśmy mieszkanko, byliśmy na spacero zakupach :lol:
Ala obiadek zjadła a terazm czekamy z meżem na nasze jedzonko :blink:
chciałam iść z Alą dziś do pediatry, ale odwołałam...póki co radzimy sobie jakoś z katarem, kaszlu nie ma, więc nie panikuję. Dostaje zwiększoną dawkę witaminy C, nasivin soft i raz dziennie fenistil w kroplach, tak jak przy ostatnim katarze...zobaczymy, oby pomogło :)

noc przespana, w ogóle obudziliśmy się o 10.00 a nasza Malutka nadal twardo spała na brzuszku, ostatnio upodobała sobie tą pozycję :woohoo: mąż nie mógł jej dobudzić na śniadanie :laugh:

mnie gardło boli, mąż prycha, echh...

nataleczka to nockę mieliście udaną, oby tak częściej :)
natibiedny Twój synek, wcześnie go ta ospa dopadła :S mógł się od kogoś zarazić?
powiem szczerze, że jeszcze nie spotkałam się z ospą u niemowlaka...
ja nigy nie miałam ospy, a najciekawsze jest to, że mój brat miał jak był mały, a ja nie zaraziłam się :unsure:
tak samo różyczki, toksoplazmozy, cytomegalii itd. też nie miałam, także bałam się w ciąży, żeby coś mi się nie przytrafiło :dry: ale za to świnkę miałam, hahaha :woohoo:
koni 5 kilogramów mniej odnotowałam, przy odchudzaniu moim sposobem :side:

11 lata 11 miesiąc temu #552460 przez dzidostwo
Dziewczyny ważyłam się
21 stycznia miałam 65
28 stycznia i małam 63,4
4 lutego miałam 63,3
a dziś mam 62,7

normalne to ?

11 lata 11 miesiąc temu #552508 przez Joanna
dzidostwo a wazysz sie o stalej porze? mój dietetyk kiedys mowil, ze trzeba wazyc sie codziennie rano :blink:

11 lata 11 miesiąc temu #552579 przez Koni
Czesc mamuski ;)

Nas dzisiaj nie bylo bo się wybraliśmy na miasto mój walentynkowo-urodzinowy prezent ;) wiem, wiem na urodzinowy to jeszcze wcześnie ale prezent dość kosztowny jak na wentynki więc jest też w ramach urodzin :P a mąż się szarpnol na npwy telefon dla mnie bo mój stary miał już problemy z ladowaniem.

nati biedny maluch a jak on to znosi?
Co do zjecia to moze masz za duże? Ja złączam poprzez dodanie obrazu a potem edytuje i zaznaczam to gdzie jest obraz i ukrywam.

Joanna to super wynik ;) a ile teraz warzysz?
Co do szefowej to pytalam i powiedziala ze na razie da się tak zrobić a co będzie to się okaże bo ona w tym tygodniu odchodzi :dry:

dzidostwo zawsze na początku waga szybciej spada więc to normalne ;)

11 lata 11 miesiąc temu #552961 przez Madeline
Hej kochane

Dziś miałam wolne, ale nic sobie nie odpoczełam... A bo to pranie, sprzątanie, zakupy, nawet dziś zdażyłam ugotowac malemu obiadek do konca tygodnia i zrobilam paczki na jutro :P

We wtorek bylismy na 3 usg bioderek i jest wszystko ok, wiecej juz nie bedzie mial. Lekarz na pozegnanie powiedzial nam "No to teraz Aleksander moze podbijac swiat" :D Takze milo nam sie zrobilo :P Troszke po "swinsku" zrobilismy, bo ja pracuje w szpitalu, a tam gdzie robia usg bioderek to podlega pod oddzial gdzie ja pracuje i znam te pielegniarki i lekarza i weszla z malym bez kolejki :blush: :P Ludzie troche psioczyli, no ale trudno (z jednej strony ich rozumiem), troche tez musze korzystac z tego ze mam znajomosci :D

Olus kombinuje jak moze zeby usiasc sam, czasami mu sie uda :) Dzis nagralam go jak gada i smieje sie do siebie w lustrze :) Nawet buzki sobie daje :D

Uciekam sie kapac i spac, bo jutro ide do pracy, a teraz te dwa tygodnie mam ciezkie, bo na 14 dni jestem 9 w pracy po 12 godzin, ale za to pod koniec miesiaca mam troche luzniej.

Buziaki dla maluszkow :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #553093 przez nati.olsztyn
Koni Mały o dziwo jest baaaardzo pogodny. Dziś w ciągu dnia dużo spał, a kiedy nie spał to albo jadł albo się bawił. Teraz przed snem był trochę niespokojny, zaczynają Go chyba swędzieć krostki, ale i tak jestem z niego dumna że tak dzielnie to znosi.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka