BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

11 lata 11 miesiąc temu #550361 przez nataleczka_92
Hej wam. Jezu dziewczyny nie mam na nic czasu gdy mąż jest w pracy! Chodzę tylko z odkurzaczem bo Filip jak znajdzie jakiś paproch to zaraz chce go jeść:-P na dodatek kwiaty które mam na podłodze to tylko się odwróce a on wyjadą ziemię. Jezu jaki lobuz ;) śpi dwa razy po parę minut...ech a no i na każdym kroku muszę go pilnować bo za wszystko się łapie i staje. ale weszłam żeby wam o czymś napisać. Jest u nas super drogeria i to od dłuższego czasu a ja dziś byłam w niej pierwszy raz. Kupuje zawsze podkład z Astora Stay Mate w rosmanie a tam kosztuje 50zł. Dziś w tej drógerii zapłaciłam 30zł . I wogóle wszystko tanio,np chusteczki pampersa za 4.50. Super po prostu. Któraś z was pisała o prezerwatywach. My nie używamy żadnej antykoncepcji ,nigdy nic nie używałam i gdy chcieliśmy mieć dzidziusia to wtedy nie uważaliśmy;) ale co do prezerwatyw polecam Unimil -super są,nic nie czuć

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #550405 przez dzidostwo
Kasilka u nas Ami ma to samo, podejzewam ze to zeby bo na gorze tak spuchly jej dziąsełka a przebic sie nie mogą :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

11 lata 11 miesiąc temu #550425 przez iwonka_wwa
NATALECZKA super ta drogeria! Ja tez kupowalam np papier czy jakas chemie w tesco albo w takim markecie u nas dopoki nie weszlam wlasnie do takiej malej drogerii. Ceny w zasadzie normalne ale zawsze maja jakies promocje i wtedy tez wychodzi duzo taniej. Nataleczka, a Ty puszczasz Filipka normalnie po podlodze? Bo ja tez wlasnie chcialam na podlodze na kocyku, ale boje sie ze on uderzy glowa o podloge bo na nadzym lozku jak gp klade to na nic nie zwraca uwagi to glowa tak kreci przekreca sie ale jest miekko. A jak sie przewraca z brzusza na plecy to glowa leci.

I do gotujacych mamusi mam pytanie... Czy zoltko do obiadku co drugi dzien to jest zamiast miesa/ryby czy dodatkowo? I ile tego miesa trzeba dodac? I jakie ryby sa najlepsze dla dzieci jak je przyrzadzac i tez ile dodawac? I ostatnie pytanie ile posilkow powinny jesc dzieci ile mlecznych a ile bezmlecznych? Bo jak Michasiowi daje obiadek deserek i kaszke, to prawie wcale mleczka nie pije :/

11 lata 11 miesiąc temu #550431 przez iwonka_wwa
AAA NATALECZKA prosilam o stronke z przepisami to sie przypominam ;)

KASIULKA Michas ma dwa dolne zabki i raz mnie ugryzl w piers strasznie bolalo. Ja automatycznie sie odsunelam a on trzyma w zebach cyca. Krzyknelam Michas tak glosno popatrzyl na mnie zdziwiony dalam mu znow cyca i dalej gryzie to krzyknelam jeszcze glosniej az sie poplakal. Od tamtej pory juz jest ok.

11 lata 11 miesiąc temu #550432 przez Joanna
nataleczka faktycznie ceny niczego sobie :blink: ja już od dłuższego czasu kupuję chusteczki dada sensitive, jak dla mnie jeszcze lepsze od pampres sensitive, których użyuwałam na początku :side:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #550437 przez Joanna
iwonka ja daję Ali pol zoltka co drugi dzien do obiadku z miesem lub rybka :)
rybka jest u nas 2 razy w tygodniu, podaje jej lossia z ziemniaczkami z hipp :blink:
czytalam sklad innych dan z ryba i nie pisza jaka ryba wchodzi w jego sklad, jest napisane np. 10% ryb morskich, tylko jakich :unsure:

u nas Ala od dawna mleka nie pije...
na sniadanie zjada porcje kaszki na mleku z owocami
na drugie sniadanie jogurcik-deserek z owocami albo z ciasteczkami hipp
potem obiadek 190g rozne dania, zupki plus zoltko co drugi dzien
podwieczorek np. kaszka glutenowa, albo jakis deserek
kolacja kaszka na mm, albo ze sloiczka hipp na dobranoc

pomiedzy posilkami czasami zjada palki kukurydziane, flipsy

pytalam sie pediatry i tyle nabialy wystarczy :) u nas jest o tyle gorzej, ze jogurcik musi byc codzennie, bo mleka Ala nie tyka...
zwiekszamy ilosc glutenu, takze Alicja wcina powoli rozne kaszki

11 lata 11 miesiąc temu #550452 przez nataleczka_92
Iwonka kochana jak tylko odzyskam laptopa to prześle link bo nie pamiętam a na tel nie potrafię linku wkleic. Filipek zawsze bawi się na podłodze. Pozatym w takim tempie raczkuje że już wszędzie chodzi. A jak zobaczy łazienkę otwarta to leci jakby z procy go wystrzelił;) ostatnio mu robiłam pulpeciki-danie które mu chyba najbardziej posmakowało. Zmieliłam pierś z kurczaka ,posiekałam natke pietruszki, dałam łyżkę ryżu i żółtko. Ulepiłam kulki wrzuciłam w wodę i na koniec dodałam marchewkę. Bardzo mu smakowało. U nas wygląda tak- ok 8 zjada kaszke łyżeczka, ok 10 śpi niecałą godzinę,jak wstanie to je serek, ok 12 obiadek. Ok 13 wychodzimy na spacer, ok 16 daje mu owoc, ok 19 je kaszke inny smak niż rano-małą porcję,i po kapaniu pije z butli kaszę. Mleko udaje mi się wcisnąć w nocy choć ciężko to idzie bo nie chce butli

11 lata 11 miesiąc temu #550571 przez dzidostwo
my w biedronce kupujemy Amelce pampersy Dada5 a chusteczki Dada Naturals (alantoina i lanolina) bardzo ładnie pachną, a i przdewszystki są mokre :)

ze dwa tygodnie temu kupiliśmy Pampersy z biedrotki ale Fiti czy coś takiego, ale totalna beznadzieja ;/

11 lata 11 miesiąc temu #550637 przez Koni
Cześć mamuśki :)

Nikt chyba już o nas nie pamięta :(

Eh staram się was czytać na bieżąco ale nie zawsze mam czas i siłę żeby włączyć komputer a o odpisaniu już nie ma wtedy mowy.

Praca daje mi popalić i bolą mnie dosłownie wszystkie mięśnie :dry:

Co do pobudek w nocy my tak mieliśmy w PL potrafił się budzić co 3h po 2-3 razy w nocy :angry: teraz na całe szczęście śpi :) Kładzie się o 20-21 zależy jak wrócę z pracy i jak mu się przyśnie a po 7 budzi się na cyca i idzie jeszcze spać do 8:30-9 dzisiaj wyjątkowo pospaliśmy do 10 :D

Co do jedzonka my na razie mamy nakaz podawania mięska na obiad bo ma żelazo i rybę możemy sobie odpuścić :side: żółtko i gluten jak już wiele razy mówiłam jeszcze nie dla nas ale zobaczymy też co nam powie dietetyczka w przyszły poniedziałek.

Poza tym to jemy tak (o ile się nie mylę Iwonka ty pytałaś mam cyckowych dzieci)

po 7 jemy cyca,
10-11 cyc chyba że jestem w pracy to butla z jego mlekiem (ok 170ml wychodzi ze 150ml wody)
13 obiad jeszcze jemy małe słoiczki bo musimy wykończyć to co mamy :P
po 15 ok 170ml mleka
16:30-17 owocki i ewentualnie jakiegoś chrupka kukurydzianego lub te wafle ryżowe
18-18:30 mleko z butli z kaszką
po 20 cycuś

Iwonka my używamy do kaszki nutramigenu ja też nie jestem w stanie ściągnąć i nawet jak Kacper więcej jadł cyca to też nie byłam po 1,5h ciągnięcia laktatorem upuszczałam 50ml mleka :S Kup Michasiowi normalne mleczko dla dzieci lub kaszkę na mleku i tak podawaj ;)

Blue pięknie wyglądasz i już widać efekty diety!!!

A co do diety ja po 4 tygodniach zanotowałam spadek 5kg :lol: Poza tym pojawiła się w końcu upragniona 7 z przodu wagi :) Jeszcze 10kg do wagi z przed ciąży :dry:

A nataleczka gdzie twoje zdjęcie? Wciąż czekam!

My też jeszcze nie raczkujemy za to Kacper turla się w tą i s powrotem po całym pokoju i ciąga za wszystko co mu się uda złapać :S ostatnio nawet upatrzył sobie firankę :P
Stara się podnosić dupcie do góry ale nie wie jak podnieść wtedy ręce więc lepiej się turlać :P Siedzimy też jeszcze chwiejnie :blink:

Uciekam bo moje dziecko zrobiło sobie długą drzemkę :ohmy: i właśnie się budzi ciekawe o której pójdzie mi spać bo przegapił czas swojej kąpieli :S

11 lata 11 miesiąc temu #550677 przez blue01
dzieki dziewczyny za komentarze :) ,w tym roku mamy jeszcze u siebie komunie a we wrzesniu wesele,tak wiec bedzie jeszcze okazja zaszalec :))mnie rowniez przydaloby sie zrzucic jeszcze z 10 kg,ale to juz powolutku :)

11 lata 11 miesiąc temu #550683 przez dzidostwo
Witaj Koni, ja to się zastanawiam jak to jest bo w zeszłym tygodniu w poniedziałek jak się ważyłam spadło mi 1,5 kg, a dziś zaledwie 100 gram, i tak myślę jak to możliwe jak jem tak samo nawet mniej a tu ani nic nie spada :(

Nasza Amelka jeszcze nie śpi, i mąż ją usypia w sypialni ale ciężko to widzę bo nawet jej się nie widzi spanie.. :( może dlatego ze dziś wstałyśmy o 10 ;? nie mam pojęcia..

Amelka tak jak Kacperek u Koni turlać się może po całym pokoju dupcie czasem podnosi ale czy coś z tego będzie może w najbliższym czasie? zobaczymy :D ale za to siedzi sama bez chwiania się i coraz bliżej jej do samodzielnego wstania do pozycji siedzącej :)

11 lata 11 miesiąc temu #550747 przez nataleczka_92
Koni zdjęcie będzie jak tylko odzyskam laptopa i zakupie baterie do aparatu;) dziewczyny wchodzę do pokoiku a Filipek stoi koło kuchni Oliwki zabawkowej i garnki ma w raczce:)

11 lata 11 miesiąc temu #550780 przez Koni
Kacperek nadzwyczaj szybko zasnął choć myślałam że po 1,5h drzemce która zawsze trwa 30 minut mi nie zaśnie a on już po 21 spał :)

dzidostwo pewnie dlatego że zeszła Ci woda a że jesteś szczupła to tłuszczyk (którego i tak nie masz) spala się po woli :)

nataleczka rób telefonem i dodawaj :) Brawa dla Filipka :) Jeszcze chwila i będziesz za nim po domu biegać :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #550996 przez dzidostwo
Hej, widzę, że jestem dziś pierwsza :)

Nocka całkiem całkiem,Ami usnęła dopiero po 22 :) poszalała.. jedynie te ząbki już je widać, a przebić sie nie mogą..

Wstałyśmy dziś po 8 ale leżałyśmy sobie do 9 rano, potem Amelka zjadła trochę serka, wypiła butelkę herbatki i o 10 poszła spać, więc jeszcze lula :)

Czekam na moją sąsiadkę, pójdziemy z dzieciaczkami naszymi na spacerek a potem przyjdziemy do mnie na kawkę, :) już się nie mogę doczekać kiedy będzie wiosna, i będzie cieplutko, ale jescze bardziej się nie mogę doczekać kiedy dziewczynki zaczną chodzić i razem się bawić..

Jednego jestem pewna, że za rok o tej porze to będą na pewno już razem zasuwać, a my je gonić, bo Oliwka jest 4 miesiące(- 1 dzień) młodsza od Amelki :) ale są cudaśne jak wszytskie inne dzieciaczki :)

Koni tłuszczyk jest może nie w dużej ilości, ale na brzuchu mi niestety przeszkadza :(

11 lata 11 miesiąc temu #550999 przez dzidostwo
no i tyle spania było właśnie wstała :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka