BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #545805 przez Joanna
konin a Ty pracujesz na cały etat? najlepiej pracować 2/2, ja tak przynajmniej miałam, też pracowałam w handlu :blink:

kasiulka pięknie wszysko zdasz :) do ginekologa wyberz się, na pewno zrobi Ci cytologię, to bardzo ważne po porodzie. Odnośnie nadżerki to lepiej ją usunąć, mnie czętsopobolewa podbrzusze, czuje taki ucisk i to może być od tego :dry:

a gdzie reszta mamuś ?:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #545898 przez Madeline
Hej moje słoneczka

U nas brak czasu, praca maly, maly praca :)

Na szczescie teraz od piatku mam 3 dni wolne to naciesze sie moim miskiem :)

Troche Was podczytuje, ale nie wszystko pamietam :p Ciesze sie, ze o mnie nie zapomnialyscie :D

Misiek jest coraz bardziej cwany i kombinuje żeby sam usiąść, a jak sie go posadzi to siedzi juz sam przez całą zabawe, a czasami potrafi bawic sie sam przez prawie godz :)

Maz daje rade i o dziwo mam w domu ugotowane, wyprane i posprzatane :D także jestem z meza dumna.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #545991 przez Joanna
madeline jak miło, że mąż się spisuje :) nasza Ala też coraz dłużej sama się bawi, ale nudzą ją aktulne zabawki :blush: mam jeszcze w szafie klocki take duże to jutro coś jej poukładam :blink: ogólnie wole jak się sama bawi przez większość dnia, wszyscy mnie ostrzegają, że jak urośnie to nie będzie chciała sama się bawić :silly: myślę, że im większa tym więcej zabaw można dla niej wymyśleć, jakieś układanki, klocki, potem lalki...teraz to poprzeglądamy książeczki, powygłupiamy się ( kosi kosi, jedzie konik, łaskotki itp ) a resztą zabawek sama operuje :lol:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #546550 przez Natalia^^
Hej Dziewczyny,

Madeline super,że mąż tak sobie swietnie radzi. ale powiedz co z twoją praca???

Joanna to lada moment zobaczysz jak Ala sama siada;-) u nas tak było że ledwo zaczął podnosić pupkę a tu patrzę a on siedzi. A potem raczkowanie, ciesz się puki możesz:-) jest to oczywiście cudowne jak dziecko postawi pierwsze kroki po czterech i cały czas mnie to cieszy ale czasem chciałabym za nim nie gonić po pokojach :P

Kasiulka wszystko zdasz mówię ci :lol: Co do wyjazdu, to zaczynam się stresować czy to był dobry pomysł jechać z Jasiem no ale zdobędziemy jakies doświadczenie no i w końcu gdzieś pojade, bo siedzę w domu odkąd zaszłam w ciążę :laugh:

Dzidostwo od pewnego czasu juz nie mam tak dużo ubrań z kórych Jaś wyrasta. No bo oczywiście wolniej rośnie ale juz niedługo ciuszków będzie coraz mniej :blink:

U nas wietrznie, pochmurno ale jak raz na jakiś czas słońce wyjdzie czuję wiosnę :woohoo: \
Posprzątane ugotowane teraz piorę i wywieszam na balkon aby mi trochę przewiało ubrania. No przed tym wyjazdem to mam tyle prania jak nigdy. :angry:

Miał przyjść stolarz aby zaplanować jak zbudować stelaż ściany do pokoju Jasia no i odwołał wizytę, no jestem niepocieszona.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #546671 przez Joanna
Hej, hej :) :)

u nas też dzisiaj strasznie wieje, także siedzimy w domku :silly: przynajmniej posprzątałam mieszkanie i na kilka dni spokój :side:

Natalia tak jak mówisz, za niedługo Ala zacznie sama siadać :woohoo: jedźcie, jedźcie na mały urlopik, dobrze Wam to zrobi :) ja też od grudnia zeszłego roku siedzę tylko w domku, ale planujemy wakacje w czerwcu zanim wrócę do pracy...wyobraź sobie, że ostatni raz byliśmy poza domem 3,5 roku temu w Zakopanem podczas podróży poślubnej i od tamtej pory nigdzie :lol:

u nas też Ala ma już wymienionę szafę z ubrankami na większe, powoli kompletuję jej ubranka na wiosnę/lato :)
powyrastała z body w rozmiarze 74, a 80 jest akurat :cheer: teraz muszę kupić jej kilka sztuk 86, bo zazwyczaj zakładam jej w domku :woohoo: kurtka przyjdzie na wiosnę, jeszcze musze kupić jej ogrodniczki, sukienkę na szelkach, spódniczke :woohoo: a jak zacznie chodzic to porządne buciki, a takie w Bartku są nawet po 200zł :cheer: i znając życie coś jeszcze :blink: :blush:
a potem coś na upalne dni, ale to później :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #546768 przez nataleczka_92
Oglądam właśnie powtórkę rozmów w toku. ! I już mnie nerwy poniosły jak patrzę na ta zakazana mordę matki Madzi. ! Jak można parę dni po śmierci dziecka zgłosić się do programu,i na dodatek nawet łza jej nie spływa.

11 lata 11 miesiąc temu #546776 przez nataleczka_92
A tak wogóle to dzień dobry Wam:) widzę że nikt za mną nie tęsknil,ale co mi tam napisze co u nas. Nie mam wogóle na nic czasu. Filipek prawie wogóle nie śpi i jak tylko odejdę na krok to zaraz za mną płacze albo za mną leci(oczywiście rączkująć;)) no i dostał Mały chodzik od babci i czasem go wsadzę na parę minut choć nie codzień i już nieźle śmiga:) no i jest tak silny że potrafi się o niego oprzeć i ustac i np przy naszej ławie to samo. A jak zobaczy łazienkę otwarta to nic go nie zatrzyma;-) ogólnie to jest grzeczniutki,lubi bawić się z Oliwka i ze mną na dywanie. Ale najgorszy problem mamy z zasypianiem. Wykańcza mnie to. Sam nie zaśnie bo w lozeczku zaraz wstaje. Huśtawka też mu nie odpowiada i lezaczek też be. Na rękach tak się drze jakby go ze skóry obdzierali no ale chyba spać musi wkońcu a ja zaraz mam nerwy ale po jakimś czasie wkońcu zasypia.

11 lata 11 miesiąc temu #546784 przez Madeline
Hej kochane moje

Natalia jesli chodzi o pracę to na szczescie wszystko wyszlo po mojej myśli. Ja zostaje w pracy a tamtą dziewczynę przenoszą. Mogla by zostać jako 4 bo nam w pracy byłoby latwiej, ale niestety decyzja nie należy do nas :( Od jutra mam 3 dni wolne a od lutego przechodzę na 12-stki.

Moje słoneczko coraz mniej spi w ciągu dnia.

Kochane a dajecie pół żółtka co drugi dzień? Ja (tzn. maz daje) i nie na uczulenia i w schemacie pisze ze mamy dawac. No i mój misiek dostaje raz na tydzien danonka, nic mu nie jest. Bo postanowilam, ze koło roku będę mu dawac mleko krowie, narazie danonki, za miesiac kefiry, potem twarożek a gdzieś tak koło 11 spróbujemy mleko z woda. A koło roku normalne mleko. No chyba, ze wyczuje ze coś jest nie tak.

11 lata 11 miesiąc temu #546855 przez Kasiulka
hej!
Zuzia wstaje w łóżeczku nie można jej zostawić nawet na chwilę, jestem zmęczona. Jutro ostatni egzamin, oby bez poprawek się obyło. Pogoda okropna, nawet nie poszłyśmy dziś na spacer :angry:

Natalia ja tak samo nigdzie nie byłam odkąd zaszłam w ciążę ....

nataleczka fajnie masz z dwójką dzieciaczków :) razem się bawią, kurcze zazdroszczę Ci. nie wiem kiedy my będziemy mieć drugiego bobaska, bardzo bym chciała żeby Zuzia miała rodzeństwo, ale na razie nie ma o czym mówić :(

madeline super że tak wyszło z Twoją pracą, tak się biedna martwiłaś a tu wszystko po Twojej myśli :) my też postanowiliśmy raz w tygodniu dawać danonka - ostatnio zjadła 3 łyżeczki :)

joanna też sobie właśnie myślę o butkach dla Zuzi. trzeba będzie kupić porządne żeby dziecku nie zdeformować stópek jakimś szajsem :angry:

11 lata 11 miesiąc temu #546861 przez nataleczka_92
Kasiulka no tak fajnie jest przy dwójce choć niema chwili wytchnienia;) np pamiętam jak Oliwka była mała i spala to i ja się mogłam zdrzemnac. Teraz niema o czym myśleć bo ona nie śpi w dzień heheh. Ale to było przemyślane i nie chciałam żeby była dużą różnica wieku pomiędzy dziećmi. No i najbardziej jestem szczęśliwa że oliwka nie jest o małego zazdrosna ,może to też dlatego że jak np kupuje coś jemu to i jej zawsze też.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #546920 przez Joanna
madeline cieszę się, że w pracy wszystko Ci się układa :)

kasiulka widzisz z tymi butkami uświadomiła mnie moja dobra sąsiadka z którą zaprzyjaźniłam się :) aktualnie opiekuje się 2 letnią dziewczynką, która miała ciągle kupowane buty po kimś i nie za kostkę, a teraz ma koślawe kolana :dry: rodzice muszą jeździć na rehabilitacje...wcześniej zajmowała się innym dzieckiem i pojawił się ten sam problem z kolanami...matka miała Małą zapisać na ćwiczenia, ale do tej pory tego nie uczyniła :angry:
do 4 roku życia muszą być specjalne butki, szczególnie jak dziecko stawia swoje pierwsze kroki.
Poleciła mi buty Bartek, które sama kupowała córce, są super :blush: trudno sobie czegoś nie kupię, ale dziecku trzeba :blink:

nataleczka owszem, taka różnica wieku jest świetna, ale ja póki co nie wyobrażam sobie dwójki takich małych szkrabów, najpierw od wakacji trzeba wracać do pracy :side:

fajnie, że piszecie o tych danonkach...sama o nich ostatnio wspominałam mężowi i czytałam, że niby do 3 roku życia ich się nie powinno podawać...sama nie wiem :blink:
ale widzę, że dzidostwo, madeline też dają Maluchom, pomyślę :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #547103 przez nataleczka_92
Joanna ja małemu też podaje danonki,a najbardziej mu smakują pół na pół-czekoladowo truskawkowe. Wogóle to polecam wam kaszki z rosmana baby dreams . Filipkowi bardzo posmakował smak straciatella . A pił też mleczna z herbatnikami. Dziewczyny z moim synkiem jest coś nie tak. Przecież to nie możliwe żeby on się tak darl przy usypianiu,nawet po kąpieli. Rozumiem raz na jakiś czas ale nie codzień i za każdym razem. Normalnie masakra a ja niewiem co się dzieje.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #547180 przez Joanna
nataleczka ja z kolei polecam deserki babydream, Ala wcina wszystkie :) wiadomo, że nie mająsz wszystkich smaków i kombinacji, ale warto :) np. maliny czy deser z biszkoptami kupujemy z hipp, ogólnie mieszamy firmy :blink: kiedyś próbowałam kaszkę z babydream z herbatnikami, smaczna :) muszę Ali jakiś smak kupić, ale póki co jemy kaszkę z bananami z hipp:lol:

nie mam pojęcia czemu Filipek Ci tak płacze :unsure:

11 lata 11 miesiąc temu #547225 przez nataleczka_92
Joanna deserki też kupujemy bo warto:) mają dobry skład,niektóre nawet lepsze od gerbera i ciekawe smaki. A obiadki gotuje sama,mam fajna stronkę z potrawami i małemu smakuje jak na razie choć dziś jadł krupniczek z nami;) zasnął o 21,a do 23 były już 4pobudki z płaczemi:( zaryzykowałam i przetarłam go majtkami. Trudno... U nas ciągle leje deszcz. Już wolałam temp na minusie:(

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #547228 przez Koni
Cześć mamuśki :)

Kilka razy dzisiaj podchodziłam do przeczytania co napisałyście ale ponieważ postanowiłam posprzątać trochę w domu to nie miałam czasu :P tym bardziej że w między czasie Kacperkiem się trzeba było opiekować :)

Kasiulka, Joanna ja pracuje na takim głupim kontrakcie tzn. mam pół etatu ale w umowie jest napisane że w tygodniu mogę robić od 15 do 37h co znaczy że dają mi tyle godzin ile im pasuje :dry: Chwilowo nie ma ruchu bo to wiadomo po świętach a ja nie narzekam bo 3 dni mi wystarcza póki Kacper jest taki malutki a ja go karmię. Pracy innej teraz nie znajdę bo po pierwsze jest kryzys po drugie ciężko by było coś znaleźć żeby dopasować się z mężem :S

Co do jedzonka my mamy zakaz podawania glutenu do 10 miesiąca a jajka do 8 miesiąca więc z tym nie kombinujemy zresztą 11 lutego mamy w końcu dietetyka w szpitalu i aż ciekawa jestem co nam powie bo o glutenie i jajku wiemy od polskiego lekarza, zresztą on nam też dał lek na alergie bo Kacper ma wysypane na klatce piersiowej a tu mi twierdzili że to potówki a to takie wielkie place :ohmy: Kilka dni mu podaje i schodzi :) Wracając do jedzenia jogurtów nie podajemy z wiadomych powodów więc u nas danonki itp. sobie poczekają :silly:

Odnośnie butków ja kupiłam tutaj na przecenie z Clarksa takie

Porządna firma i porządne skórzane buty :) Mamy jeszcze jedne ale nie znalazłam zdjęcia :S Akurat teraz są na przecenie więc zapłaciłam za nie zamiast 44€ aż 12€ :laugh:

Poza tym zaczęliśmy jeść obiadki dla 7 miesięczniaków w których widać kawałki jedzonka i o dziwo Kacper świetnie sobie z nimi radzi :)

My próbujemy podnosić dupkę ale nie wiemy co z rękami zrobić więc jeszcze nie raczkuje ani nie pełza, jedynie potrafi nam stawać jak chcemy go posadzić :silly: ale sam jeszcze chwiejnie siedzi tzn. jak chce po coś sięgnąć to się przewraca :)

Madeline super że z pracą się poukładało :)

Kasiulka trzymam kciuki za egzaminy ;)

Natalia kiedy i na ile jedziecie? Zazdroszczę takiego wyjazdu :)

nataleczka gdzie zdjęcie po diecie?

Coś jeszcze chciałam ale nie pamiętam :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka