BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

11 lata 11 miesiąc temu #541157 przez Kasiulka
natalia Tak tak jest zupełnie normalny, uczy angielskiego w prywatnym liceum :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #541186 przez iwonka_wwa
Witam kochane!

U nas od kilku dni super!!! Michaś zaczął nam zasypiać koło 22:00, budzi się raz na karmienie, albo wcale i śpi do 7-8. W dzień łapie 2 drzemki. Więc chyba się usystematyzował :D Ale jak się kłądziemy spać z mężem to na paluszkach, bo tylko podloga skrzypnie to się budzi..hehe

Michaś też jeszcze nie siada, a jak go posadzę to się chwieje i przewraca do tyłu, chyba że się czegoś trzyma. Ale do przodu już ni eleci, więc to chyba dobrze. Co do raczkowania to zaczyna podnosić pupę i próbować, ale pewnie jeszcze troche to potrwa. Z "bababa" przeżucił sie na "tatata", a mama tylko czasem jak płacze mu wyjdzie :/

joanna wszstkiego naj naj dla Alusi!

kasiulka natalia Michaś tez ze 2 tyg temu spadł mężowi z łóżka. Też wkurzyłąm się na niego bo zostawiłam z nim Michasia na łóżku, michas się bawił, mąż przysnął i moje maleństwa spadło. Usłyszałąm tylko taki straszny przerażający płacz. Ale widać czasem zmęczenie bierze górę. Najważniejsze że dziciom nic nie jest.

koni jak tam w pracy? Kacperek teskni?

11 lata 11 miesiąc temu #541346 przez nataleczka_92
Joanna buziaczki dla Alusi ,niech zdrowo rośnie różowa panienka:)

kurcze mam super filmik jak mój K nagrał jak Filipek raczkuje i nie mogę z tel dodać na fb na nasze forum tam:( jak się dodaje?

11 lata 11 miesiąc temu #541365 przez Joanna
Dziękujemy za życzonka :)

nataleczka jak ja dodawałam to pamiętam, że trzeba było dać opcję udostępnij

11 lata 11 miesiąc temu #541385 przez nataleczka_92
Joanna ja nawet nie mogę znaleźć gdzie się dodaje:(

11 lata 11 miesiąc temu #541400 przez chłopek
nataleczka dajesz udostepnij zdjecie i wtedy filmik dodaj

11 lata 11 miesiąc temu #541452 przez magda__kielce
Hej kochane czytam was i stwierdzam ze wszystkie nasze dzieciaczki co troche cos wymyslaja n owego :)U nas kolejna nieprzespana noc niemam pojecia czemu wczoraqj rozumiem mial goraczke chyba od zebow ale dzi w nocy niby ok a strasznie plakal budzi sie co troche niewiem co z tym zrobic bo na rekach spi
Co do raczkowania to bartkowi tez jeszcze brakuje pelza do tgylu ale wcale niechce na brzuchu lezec woli stac a racczej chodzic jak go sie trzyma pod paszki
U nas tez bardzo kiepska pogoda:(
Pozdrawiam

11 lata 11 miesiąc temu #541474 przez nataleczka_92
hej.
Magda kielce-stawiam na ząbki. U nas tak noce wyglądały poprzednio ze dwa tygodnie budził się co chwilę. Później wyszły ząbki i był spokój i teraz ze dwa tygodnie to samo. Od trzech dni jest spokój bo podaje na noc paracetamol. I budzi się dwa razy na herbatkę i mleczko.
Ale mój Filipek ma chyba budzik wbudowany co codzień punkt 7 wstaje:( a ja chociaż w weekend bym chciała pospać...ech. Nawet minuty spóźnienia niema;)
chłopek nie udało mi się tego filmiku wstawić,jak tak robię jak napisałas to pisze że format nie obsługiwany. Kurcze a tak chciałam wam pokazać jak mały goni oliwkę:)

11 lata 11 miesiąc temu #541516 przez blue01
Natalcia tez przez ostatnie trzy dni mi goraczkuje i ma katar,wczoraj bylismy u lekarza i niby to tylko przez zabki to wszystko,a noc tez mialam kiepska,musialam ja ululac w wozku,bo przez nosek zapchany ciezko bylo jej oddychac,miech ta zima w koncu sie skonczy

11 lata 11 miesiąc temu #541731 przez Koni
Cześć mamusie :)

Za godzinę do pracy się trzeba zbierać a tak mi się nie chce :(

Joanna wczoraj akurat wolne miałam ale tak byłam wykończona po piątku że nawet mi się na neta nie chciało wchodzić :P Człowiek się jeszcze nie przestawił na tryb praca a jak się ma wolne to nie ma jak odpocząć bo Kacperek nie daje :)

W ogóle od piątku opuszczam jedno popołudniowe karmienie i Kacper o 15 dostaje butle a nie cyca tak więc butelkę ciągnie już 2 razy w ciągu dnia :) Do końca lutego chcę go karmić tylko rano, wieczorem i ewentualnie w nocy jak wstanie a końcem marca chcę już go całkiem odstawiać :blink:

Co do ząbków my też mieliśmy kilka dni z lekką temperaturą i budzeniem nocnym a mimo to dalej jesteśmy bezzębni :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #541766 przez Kasiulka
U nas też bezzębnie - było przeziębienie, gorączka, wszystko niby na zęby. Widać że ją dziąsła swędzą bo już ponad 3 miesiące ślini się niemiłosiernie i gryzie wszystko - siebie, zabawki, nas. Ale zębów na razie nie ma.

Wybaczcie że tak mało się odzywam, ale jestem w trakcie sesji. Jak już będę po to będzie łatwiej :)

11 lata 11 miesiąc temu #541884 przez Joanna
Dziewczynki u nas też brak ząbków, lekarze mówią, że im później wychodzą tym lepiej :)

ja muszę pochwalić moje dziecko, nie zapeszając oczywiście :lol: Alicja pięknie wszystko zjada, nawet kaszki, za którymi tak nie przepadała :) zmniejszyłam porcję i wcina bez problemu.
Mamy teraz 5 posiłków dziennie, wcześniej były 4 :blink: apetyt Alicji dopisuje, zjada duży słoiczek na obiadek i w sumie duży słoiczek owoców, albo jeden mały i pół dużego jako dodatek do kaszki czy jogurtu :woohoo:
a jak u Was wygląda sprawa jedzenia?

11 lata 11 miesiąc temu #541931 przez Madeline
Hej kochane

Weekend spedzilismy u tesciowej.Od jutra znow do pracy :(

Maly tez gryzie nam szczebelki od lozeczka a tak sie slini, ze chyba z 5 razy dziennie musze go przebierac :(

Nie mam zbytnio czasu by pisac, bo jak wracam to cala skupiam sie na moim misku :)

11 lata 11 miesiąc temu #542254 przez Natalia^^
Hej. U nas weekend jakoś tak sennie przeleciał.

Madeline Koni ja nie wiem jak wrócę do pracy, to bedzie dla mnie mega trudne. Nigdy tak naprawde nie pracowałam na kogoś, i będę musiała pójść na staż 2 lata. No nie bedzie łatwo.

Joanna śliczne zdjęcia Ali wystawiłaś na facebooka, Pyzunia z małej:-) ale to jest śliczne. Jaś jest taki szczypiorek :laugh:

Mnie bierze jakies przeziębienie, muszę uważać bo 2,02 jedziemy do Karpacza.

11 lata 11 miesiąc temu #542629 przez Joanna
Natalia dziękuję :) Alicja jest okrąglutka na buźce, ale wagowo idealnie :) waży 8400g i ma około 74 cm długości, jak zacznie raczkować/chodzić to pewnie jeszcze inaczej będzie wyglądać :woohoo:
jedziecie na urlopik do Karpacza? :)

moja Ala właśnie śpi w wózku na balkonie, zjemy obiadek a potem jedziemy na prześwietlenie mojej klaty :silly: :lol:

w ogóle jak u Ciebie dietka, postępuje? :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka