BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #570125 przez Joanna
ufffff, w końcu mogę coś naskrobać, zajrzałam rano do Was, ale nie miałam czasu cokolwiek napisać, hahaha :woohoo:

dzień zleciał błyskawicznie, sprzątanie przed południem, potem spacero zakupy, prasowanie itp :)
cieszę się, bo jutro będę miała zrobiony nowy okrągły zlew w kuchni z bajerancką baterią oraz nowy blat :)
odkąd się wprowadziliśmy nie rudzaliśmy go, bo wszystko było wporządku, ale zrobiony był nijak, bo zaczął puchnąć blat od wody a przez to woda 'rochodzą' się szafki w kuchni :S
meble kuchenne są jak nowe, więc szkoda nam było i wzięliśmy sie za to :side:

koni Ty to masz super układ, wymieniacie się z mężem i jesteś spokojna o Kacperka, ja nie mam takiej możliwości ;) ja szukam ząbka u Ali i nadal brak :lol:

kasiulka wszystko będzie dobrze, Zuzia widać apetety ma to głowa do góry :)

natalia to dobrze, że noc była lepsza od poprzednich :)

madeline współczuję tych ósemek :( :( znam ten ból, ja myślałam, że po ścianach będę chodzić tak mnie boała prawa ósemka aż poszłam usunąć prywatnie, a drugi w ogóle mnie nie bolał, więc usunęłam na fundusz...
ale masakra, dwa razy dostałam antybiotyk, bo miałam szczękościsk, do tego rozsadzało ucho i głowę, obłęd :( :huh: już wolałabym ponownie rodzić w bólach niż mieć taki ból zęba
jeśli Cie boli to musisz jak najszybciej usunąć, możę będzie otrzebny antybiotyk
obesrwuj czy ropa się nie zbiera...
super, że maść pomogła na odparzenia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #570197 przez Koni
Joanna no układ dobry choć nie zawsze jest tak że Kacper jest z nami bo czasem pilnuje go moja najlepsza koleżanka z pracy :) Ufam jej i wiem że zajmie się Kacperkiem dobrze więc jestem spokojna :) Chwilowo odkąd wróciłam do pracy to Kacper był tylko z naszymi znajomymi ale na dłuższą metę będzie trzeba mieć opiekunkę bo nie będę nikogo fatygować na dłużej no ale do roczku małego chciałabym pociągnąć bez obcych.

My się ślinimy jak nigdy i budzimy rano z płaczem też jak nigdy :angry: do tego mały nie da sobie tam zajrzeć ale ząbka dalej nie ma :P

Kasiulka czyli mleczko też będziecie pić z kubeczka? Och ta Zuzia z tą butlą :) Kacperkowi idzie świetnie "butelkowanie" :silly: zresztą do końca marca też zakończymy etap ciągnięcia cyca :blink:

madeline cieszę się że dupcia już u was ładna :) z ósemkami to współczuję bo wiem jak boli ale jak boli cię zab to radzę iść do dentysty bo jak boli zab przy wyzynaniu to się psuje :( ja tak miałam że jeszcze nie wyszedł a już był popsuty i tylko do wyrwania :angry:

rybka, blue, chłopek, nataleczka gdzie wy się podziewacie?

11 lata 10 miesiąc temu #570204 przez rybka19834
Hej mamuski!!!!
Koni dziekuje za pamięć kochana jesteś!!!;)
Mi tak szybko czas leci Słuchajcie ze az zła jestem bo nie mam wogole czasu dla siebie...moj Mateusz jest tak ruchliwy i w przeciągu sekundy dotrze wszędzie...teraz juz normalnie wstaje i stoi i wszystko mi ściąga z ławy i z szafek tak samo:/ a do tego nie śpi w nocy:( naprawdę brakuje mi snu i przespana noc to moje marzenie..
Dzis koleżanka która ma blizniaki mówiła mi ze jak dziecko nie chce spać to zeby przelać wodę ze szklanki na szklanki 3 razy w momencie kiedy dziecko śpi,podobno działa ;P co wy o tym myślicie ???

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Madeline super ze juz z pupcia ok:) a mojemu na jajeczkach sie zrobiło strasznie czerwone ale nasmarowalam na noc...wiem czemu bo moja mama jak z nim dzis siedziała to podejrzewam ze mi pampersa nie zmieniała długo:/ a z bólem zęba wspolczuje naprawdę...mnie to tak raz bolal ze cały Polik az do oczu miałam spuchniety :( jak olusiowi nic nie jest to pewnie ze dawaj.preciez te jogurty co ja daje mateuszkowi to tez napisane Ze dla dzieci od 6 m-cy a normalnie są na mleku krowim

Joanna oooooo nie pogadasz to teraz kuchnia glancus będzie :) wiem o jaki zlew chodzi taki nowoczesny ;)

KOni my tez czekamy na te zeby i nic :( a co do karmienia piersia to mojej koleżanki maly ma 1,5 roku i ona jeszcze go karmi bo nie moze go odzwyczaic masakra.nie zrobiła tego w dobrym czasie i teraz cieżko...Wiesz fajnie ze masz takich znajomych ze ci posiedza z kacperkiem bo u mnie to zapomnij wszyscy pracują:/

Dziewczyny musze wam powiedzieć ze kupiłam pieluchy huggies a nie pampers tym razem i są super tak do ciałka fajnie przylegają maja gumeczke z tylu...
Ok będę uciekać bo zanim sie umyje ogarnę to północ będzie :( do juterka babeczki :)

11 lata 10 miesiąc temu #570223 przez Madeline
Hej kochane

Noc masakra. Maly przespal cala, ale za to ja nie moglam spac przez te zeby. Jest 7 rano a ja przez noc wzielam 2 tabletki i juz nie dziala. Toz ja sie od nich uzaleznie !!! Do dentysty mam dopiero na 6 marca bo takie sa kolejki. Ja zwariuje...

Rybka moj maly nieraz ma takie dni, ze nic w domu sie nie zrobi bo ciągłe by tylko na rękach był. Ja mialam kiedys Huggis ale były okropne. Jak ten szary papier toaletowy, moze u Was sa lepsze :D

Koni ale to i tak dobrze z tymi znajomymi bo ja muszę zatrudnić opiekunke praktycznie od połowy marca lub początku kwietnia.

11 lata 10 miesiąc temu #570317 przez Natalia^^
Cześć dziewczęta.

Noc średnia, ale Łukasz od naszej ostatniej kłótni sie stara i wstaje do małego w nocy.
Ale co z tego jak dziś jedzie w trase i zostawia mnie z remontem i zepsutym autem, a ja muszę do Poznania do kardiologa z Jaskiem. Ahhhh :(

Madeline oj współczuje z zębem. Może pora na Ketanol??? tylko bierz cos osłonowo na żołądek. A swoją drogą, z bólem zęba powinni przyjmować poza kolejnością.

Rybka doskonale wiem co czujesz, ja też marzę o przespanej nocy ;)

Kasiulka, a powiedz niekapek?? bo ja ostatnio myślałam żeby Jaś pił w ciągu dnia ze szklanki.

Joanna ja nie mogę sie doprosić o zmianę blatu w kuchni :laugh: zazdroszczę. wstaw zdjęcie jestem ciekawa :silly:

Koni życzę wam tego ząbka, szkoda że go tak boli :(

11 lata 10 miesiąc temu #570585 przez blue01
hej dziewczyny,jestem tu codziennie ale nie mam jakos weny do pisania,jestem na etapie szukania wiekszego mieszkania,moze do wakacji uda sie nam jakies kupic

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #570639 przez Joanna
w końcu mam chwilę, kuchnia już gotowa i koniec sprzątania/układnia itp :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

dostałam kiedyś dla Ali pampersy huggies, ale przyznam że są nijakie...w ogóle przemakały nam i były za sztywne, już wolę dada z biedronki :) chyba, że u Was jakościowo są w porządku to inna sprawa :blink:

kasiulka super, że Zuzia pije z kubeczka, podziwiam :) moja Ala owszem wyciąga rączki po kubek ja ja piję, albo mąż, a tak nawet z niekapka nie chce pić, cały czas ze smoczka :woohoo:

madeline umówiłas się na nfz do dentysty od razu na usunięcie?

11 lata 10 miesiąc temu #570644 przez Madeline
Joanna umowilam sie jakis tydzien temu na kontrole, a zeby zaczely bolec jakies 3 dni temu. Takze on sam zobaczy czy usunac czy nie

11 lata 10 miesiąc temu #570646 przez Joanna

Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #570647 przez Joanna

Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #571150 przez Madeline
Kochane mamy kolejne ząbki !!! Dwie górne jedynki :D Jupi :) Także już 4 ząbki są :D

11 lata 10 miesiąc temu #571249 przez Joanna
madeline gratulacje :) a kto znalazł pierwszego?

u nas nadal BRAK :woohoo:

11 lata 10 miesiąc temu #571364 przez Madeline
Ja znalazłam wszystkie 4 :D

Od środy zostaje sama na 4 miesiące, tzn. pierwsze półtora miesiąca będzie ze mną siostra a potem sama :( Bo mąż wyjeżdża do pracy do Danii tam gdzie jego siostra z mężem mieszkają. A może po tych 4 miesiącach my zjedziemy tam do niego... Ale ehh... Boje się, że nie dam sobie rady i że się zatęsknię :(

11 lata 10 miesiąc temu #571395 przez Natalia^^
Hej. Jak weekend??

Joanna super zdjęcia, ja lubie takie kuchnie urządzone w takim domowym stylu. Mam chyba nawet podobne szfki ale blat to mi się marzy ciemny. ahh nie wiem kiedy sie doproszę :angry:

Madeline gratuluję ząbków!!! o jak się u was zmienia ale jestes silną konietą dasz sobie radę!! :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #571422 przez Joanna
madeline najwazniejsze, że wszystko zaczyna się układać i mąż będzie czuł się dowaartościowany, bo będzie miał pracę :) a rozłąka jest na pewnoo bardzo trudna, na Twoim miejscu robiłabym wszystko aby być jak najszybciej razem :)

nataliadziękuję za miłe słowo :) mnie też się podobają ciemne blaty, ale nie widziałam łdanego koloru :side:
podoba mi się też tak jak moja mama ma, meble ciemne a blat jasny ( biały nakarpiany ) :blink: a wszysytko robił nam fachowiec nie mój mąż :lol:

u nas leniwie minął dzionek, byliśmy w kościele, potem zakupy, obiad...ugotowałam dla Alicji obiadek na kilka dni i zamrożę, tylko muszę pomieszać, bo mam różne składniki :blink:
teraz lecę ją kąpać, bo marudzi :blush:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka