BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 1 miesiąc temu #582327 przez magda__kielce
Koni wiem teraz jest ok ale weeked robil 6-8 teraz od niedzieli jest ok ale zmartwilla mnie wczorajsza temperatura:(

Niewiem czy wyjsc z nim na spacer czy nie czekam jak sie bedzie zul jak wstanie narzie goraczki nie ma
my dzis wstalismy po6:(
mnie tez plecy bola bo przez te ostatnie problemy z brzuszkiem Bartus uspial na rekach a juz spal sam i sam zasypial a teraz mu sie poprzestawialo a wazy troche:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #582381 przez Natalia^^
Magda wiem że z gorączką nie wolno wychodzic aby nie przeziębić. A np dzieci są podziębione bez gorączki to lekarze zalecaja spacery. To chyba będą zęby u was, najpierw rozwolnienie teraz gorączka...

12 lata 1 miesiąc temu #582726 przez Madeline
Kochane u mnie ciezko, bylam u dentysty musze leczyć kanałowo A to kosztuje 300 zł plus wypełnienie 150 zł a ja Nie mam tyle kasy teraz... A umieram. Narazie mi zatruł ten ząb.

Maly w nocy często sie budzi z krzykiem i chyba zabki następne mu wychodza.

Opiekunka jutro przyjdzie na cały dzień ale ja będę w domu i chyba 1 raz zostanie z malym w sobotę. Boję sie...

12 lata 1 miesiąc temu #582736 przez Natalia^^
Koni faktycznie jest tak że nie można dłużej jak 3 dni. Zobaczymy może Viburcol tym razem się sprawdzi :S bo już używałam ale może to wtedy nie były ząbki

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #583087 przez Koni
Halo, halo jest tu kto?

Mamy pierwszego ząbka :lol:

Wiem już czemu tak pięknie spał w nocy :) A i dzisiaj pierwszy raz podniósł się sam do siedzenia z pozycji leżącej :)

magda__kielce ja też myślę że u Was to ząbki tym bardziej że pewnie macie dolne a teraz idą górne a te ponoć dzieciaczki znoszą gorzej :) My prawie tydzień temu mieliśmy 4 kupy a zazwyczaj jest jedna i dzisiaj już się ząbek przebił :blush:

Natalia^^ może żel sam wystarczy? Spróbuj zrobić ze 2 dni przerwy od paracetamol i jak widzisz że go znów boli to podaj.
A co do pleców to bolą masakrycznie tzn. boli mnie tylko jedna strona od szyi po łopatkę i jak dotykam to nie boli ale jak kręcę głową w jedną czy drugą stronę i jak chcę spojrzeć w dół to ból nie do zniesienia to samo jak chcę rękę podnieść :( Byłam z małym na wizycie u lekarza z jego alergią na brzuszku bo mieliśmy kontrolę i zapytałam co mogę używać bo jakby nie było wciąż karmię i mam paracetamol brać i maść dostałam. Zobaczymy jak się jutro będę czuć bo może jeszcze do pracy nie pójdę :( Przeforsowałam się i tyle...

Madeline współczuję zęba bo wiem jak to boli ja po ciąży mam 2 kanałówki :( Jedną nie skończoną bo mi się kanał nie chciał udrożnić i w dodatku mi ten ząb pękł... W maju prawdopodobnie polecę z małym sama do PL zrobić tą 6 bo martwi mnie to cały czas że jest pęknięta ale ja muszę zrobić koronę a to koszt około 1000zł i też jestem tym załamana :(

A opiekunka pewnie sobie poradzi więc głowa do góry :)

12 lata 1 miesiąc temu #583126 przez magda__kielce
Koni gratulujemy zabeczka:):):) :lol:

U nas noc w miare ale bez rewelacji 3 pobodki niewiem jak go oduczyc jedzenia w nocy :(
Poza tym goraczki niema ale zbow nowych tez nie :) kipka troszke jest jeszcze

Bartus wczoraj wymyslil jak przejsc od lozka do ebli i teraz spaceruje przy lozku i meblach :silly: i poraz pierwszy zalozylam mu buciki z twardymi podeszwami ale nawet sobie radzil ;)

12 lata 1 miesiąc temu #583149 przez blue01
Koni,przylaczam sie i ja do gratulacji :) kurcze dziewczyny,wasze dzieciaczki,juz co niektore probuja chodzic a moja jakos nie kwapi sie zbytnio do raczkowania

12 lata 1 miesiąc temu #583155 przez Madeline
Kochane dzis noc spokojniejsza ale za to Ja tez pierwszy raz od jakis 2 tyg bez bólu! Jupi!

Koni gratuluje pierwszego zabka :D

Ciekawa jestem tej opiekunki, troche sie boje.

12 lata 1 miesiąc temu #583176 przez Koni
Cześć mamusie :)

Dziękujemy za gratulacje :kiss:

Ja właśnie do pracy się szykuje tylko się zastanawiam czy dam radę pracować z tym bólem w plecach :(

blue mój też nie raczkuje i nie staje tzn. próbuje podnieść duecie z rączkami jak do raczkowania ale jeszcze się nie udało a staje tylko na nas ale ja nie panikuje bo ma jeszcze czas ;)

madeline będzie dobrze ;)

magda może próbuj ululac zamiast mleczka dać albo herbatkę mu w nocy dawaj to nie będzie się w końcu z głodu budził.

12 lata 1 miesiąc temu #583333 przez Kasiulka
Koni gratuluję ząbka!!!

Tutaj możecie sobie poczytać o tej metodzie i o warsztatach na których byłam. My spróbujemy tę metodę wprowadzić. ZObaczymy jak nam pójdzie :)
babyledweaning.pl/

Dziś skoczyłam do Lidla i kupiłam sobie modelujące body, bardzo fajne są bez kitu :)
Ćwiczę z Ewą Chodakowską już ponad tydzień i powiem Wam, że już widzę pierwsze efekty na moim brzuchu, skóra robi się ciut elastyczniejsza. ZObaczymy jak to będzie za 3 miesiące :) Oby mi to na prawdę pomogło, bo już nie widzę nadziei dla siebie.

Acha.. no i wczoraj w drodze na basen dostałam @ :( i się musiałam wycofać z pomysłu :(

12 lata 1 miesiąc temu #583714 przez Joanna
Cześć mamcie :)

jeju, ale ten czas leci...zaraz wieczór :woohoo:
ja dzisiaj byłam w tym całym urzędzie i gościu przy mnie zadzwonił i w końcu udało się ustalić termin spotkania na wtorek, ciekwa jestem jak to będzie wyglądać i mam nadzieję, że się po prostu nie spodobam i odrzuci mnie kobieta :S
wielka pani dyrektor wyjechała sobie, facet z urzędu wkurzył się, że ta rekrutacja tyle trwa i nikogo do tego nie wyznaczyli i totalna olewka...nawet do mnie nie oddzwoniła sekretara, choć mnie zapewniała także coś czuję, że nie będę miała o czym rozmawiać z potencajlną pracodawczynią :blush:

załawtiliśmy wczoraj nowe telefoniki, powoli przestawiam się na ekran dotykowy :side: :blink:

koni wiem jak Cie boli, bo sama mam probemy z kręgosłupem i często odczuwam ból :(
jutro zapisują na rehabilitacje na nowy kwartał od rana muszę dzwonić, aby się załapać, a w poniedziałek znowu jadę do ortopedy

a zęby do taka inwestycja, że hoho...ale jak trzeba zrobić to trzeba, nie da się tego przeskoczyć :S

ja już jestem po okresie, na szczęście nic mnie nie bolało...być może wcześniej odczuwałam ból przez nadżerkę :blink: zaważyłam się i 7 kg poszło won, jeszcze drugie tyle i już będę zadowolona :lol:

lecę prasować póki Alicja śpi :)

12 lata 1 miesiąc temu #583779 przez Madeline
Kochane opiekunka nawet fajna, wiadomo, ze nikogo idealnego nie znajde. Ta jest moim zdaniem najlepsza z tych wszystkich co rozmawialam i sie zglosily.

Dziewczyny jak dobrze pojdzie to po urodzinch malego jedziemy do meza i tatusia :D jupi

A to moj misiek jak zaczyna chodzic:
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #583782 przez Madeline
A tu zza stolu
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #583783 przez Madeline
A tu na podlodze
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu #583942 przez Joanna
ale faaajnie Oluś stoi, naprawde :) jeszcze chwilę i sam będzie chodził :side:
jak ten czas zasuwa, za niedługo nasze Szkraby kończą rok :woohoo:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka