- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
natalia jejku, jaka różnica... widziałam na niektórych zdjęciach z Jasiem Wasze mieszkanko i jest nie do poznania, na pewno dużo pracy włożyliście w remont, ale warto koniecznie pochwal się jak już wszystko zrobicie
a pokik czy też jakiś koncik dla dziecka to bardzo istotne, tego nie da się przeskoczyć prędzej czy później....dlatego często rodzice przeprowadzają się do salonu/dużego pokoju i sami tracą można powiedzieć swój azyl, intymność. Dobrze, że mąż mnie wyczulil na ten 3 pokój jak kupowaliśmu mieszkanie, bo teraz jak znalazł dla Alicji jest malutki, ale wystarczy w zupełności
koni u nas trochę wystaje, poza tym jak u Was już stuka to znaczy, że też macie ząbka
nie martw się, po mleczku modyfikowanym Kacperek na pewno będzie spał, jeszcze lepiej jak po piersi
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
U nas bez zmian kipa dalej jest nie wieksza ale mysle czy nie skoczyc go przebadac
Zazdroszcze jak czytam ze macie wlasne mieszkania u nas nadal sie nie zapowiada na wlasne a juz mam dosc wynajmu i dotego chyba bedziemy musieli zmienic to mieszkanie bo po zimie wyszla wilgoc w malym pokoiku a niechce malego narazac
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Jaś spał 2 noc w miarę ładnie obudził się tylko raz na smoka. Ale dałam mu nurofen przez te dwa dni. Kurcze sama nie wiem czy powinnam mu dawać codziennie?? Chyba dziś spróbuję i mu nie dam zobaczymy co bedzie.
Ahh z tymi ząbkami u naszych Aniołków...
Magda nie masz czego zazdrościć, wiesz kredyty to jest cięzka sprawa. My płacimi 800 zł za sam kredyt a co dopiero opłaty czynsz... A widzisz ty zmienisz mieszkanie z powodu grzyba a ja nie wiem co zrobić mam. U nas blok zadłużony i nie chcą go remontować i nam zacieka. Trochę żałuję że kupiliśmy akurat to mieszkanie. 3 pokój to luksus jak dla mnie:-)
Miłego dnia babeczki
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
no nic powoli się musimy szykować na te warsztaty. dam Wam znać co mówili
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
magda a według Ciebie ile trwa balayage?
Natalia Kochana dwa dni to niedługo, ale tylko na noc? ja mam nurofen w szufladzie, ale jeszcze nie podałam Alicji. Na razie radzimy sobie, kupiliśmy wczoraj dentinox i o dziwo pomaga, jak tylko Ala płacze i marudzi smaruję jej dziąsła i jest lepiej jednak można tylko do trzech razy na dobę
w każdym razie ten żel jest lepszy niż calgel
wkurzyłam się, zadzwoniłam dzisiaj do tej pracodawczyni do której pup mnie skierował, ale odebrała znowu sekretarka...miała do mnie oddzwonić jak tylko skontaktuje się z kierowniczką i dupa najgorsze jest to, że babka jutro wyjeżdża na dwa dni a ja w piątek muszę się stawić w urzędzie z potwierdzeniem, ze odbyłam rozmowę jutro dzownie do tego frajera co mnie kerował na ten cały staż i powiem mu jak sie sprawy mają...
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Normalnie dzisiaj padam Kacper obudził się dzisiaj o 5:30 z rykiem i dałam mu cyca to się uspokoił i jeszcze przysnął a potem wstał koło 8 ale jeszcze się bawił w łóżeczku a ja pospałam do 8:30 a potem do pracy, wróciłam trzeba było dom ogarnąć bo mąż nie był wstanie nic zrobić bo Kacper marudny i o wszystko płacze no a potem musiałam wykąpać i położyć małego. Jakaś szybka kolacja jedna dla mnie druga dla męża i w sumie dopiero niedawni siadłam
Natalia ja też zazdroszczę własnego mieszkania i pomysł z wydzieleniem pokoiku dla Jasia jest super. Marzy mi się kiedyś takie moje własne 4 kąty ale tak jak mówicie 3 pokojowe mieszkanie to jest to! Nie wyobrażam sobie nie mieć własnej sypialni i spać w salonie W Irlandii mieszkania każde mają salon plus pokój i nawet jak się mówi o wielkości to jest podana ilość sypialni a salon nie jest wliczany.
Poza tym my tutaj mamy 4 pokoje plus salon, kuchnia, jadalnia i ciężko byłoby mi mieszkać w 2 pokoikach z czego jeden by był sypialnio-salonem.
Kasiulka jak tam warsztaty?
Joanna no to głupia jakaś ta baba, a nie mogła Ci dać jakiegoś zaświadczenia że się z nią widziałaś?
magda__kielce to ile Bartuś robi tych kupek dziennie?
chłopek mi się 70kg marzy ale ja jestem wyższa bo mam 168cm Co do anty brałam w swoim życiu tylko przez 6 miesięcy ale mi kiedyś Gin powiedział że te tabletki powodują zwiększenie łaknienia ale jak kobieta się powstrzyma to przecież taka mała pastylka nie spowoduje przytycia 10kg i wszystko zależy od woli kobiety.
Dziewczyny czy wy już uczycie swoje maluchy jedzenia samodzielnie? Ja chciałam nauczyć Kacperka żeby sam trzymał butle lub kubeczek (ma nawet z rączkami) ale jak on złapie a ja wtedy puszcze to kubek ląduje na ziemi bo mu się nie chce trzymać, leniuch mój mały
Ja dzisiaj dzwoniłam do właściciela domu bo chcę żeby założył mi w pokoiku który naszykowaliśmy Kacperkowi żaluzje bo to bardzo słoneczna strona i rano jak świeci słońce to jest ukrop a poza tym musi być żaluzja u takiego maluszka żeby go światła z zewnątrz nie raziły od lamp. Powiedział że zrobi i mam nadzieje że szybko bo chcę go już wyprowadzić z sypialni tym bardziej że już się nie będziemy cycać tylko butlą karmić więc do łóżka go nie będę brać
Ostatnio mnie podbrzusze pobolewa więc pewnie przyjdzie okres... Karmimy się już tylko rano więc najwyższy czas choć wcale nie tęsknie...
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
koni później Wam napiszę wszystko ze szczegółami, bo teraz się zwijam na basen!
miłego dnia kobitki!
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
Koni Bartek teraz po tej biegunce robi 2-3 w ciagu nia a przed robil jedna dosc zbita
Joanna mam nadzieje ze sie nie zezloscilas na mnie :)poprostu ja wyrabieam sie w 2,5h max 3
A co do mieszkania to marze o swoim i chetnie bym wziela kredyt ale go niedostane bo fizycznie mam te pieniadze ale nie mam ich na papierze my plascimy 800zlplus media mamy 2 pokoje i kuchnie ale niestety od grudnia maly pokoj funkcjonuje jako magazynek przez tego grzyba
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
Ale nocka znowu słaba, myślę że Jasia muszą boleć dziąsła.
Joanna dałam małemu nurofen tylko na noc przez te dwa dni i wtedy spał ładnie. W dzien nie jest marudny ale smaruje mu bobodent. Bo calżel był beznadziejny uciekał z palca. Wiec nie wiem czy mogę mu ten nurofen na noc dawać, dzis spróbuje z czopkami z paracetamolem, one jednak są łagodniejsze. a nie chciałabym mu codziennie podawac nurofen bo to napewno nie jest zdrowe. Co myślicie??
kasiulka jejku to strasznie dużo płacicie:-( U nas jednak wynajem kształtuje się mniej wiecej 400 500 zł. Ale ja mieszkam na wsi. W dużych miastach to jest jednak drogo. My teraz też byśmy kredytu nie dostali ale Łukasz brał kredyt dwa lata temu nie było Jasia ja jeszcze nie byłam zameldowana i rodzice byli żyrantami. Wiec teraz nie ma szans na kredyt aby np zmienic mieszkanie. Ale i tak jestem szczesliwa że jestem na swoim, a poza tym to kocham to nasze skromne mieszkanko;-)a i Koniecznie opowiedz co tam było ciekawego;-)
Koni, to jest luksus 4 pokoje wow No ale może kiedys wrócicie do Polski, wiec dla was wynajem jest chyba odpowiedni.
Z tym okresem to wam zazdroszczę. Ja dostałam zaraz po połogu, a mozna nawet powiedzieć że połóg się jeszcze nie skończył a już @ dostałam. Z początku byłam nawet zadowolona bo mnie brzuch nie bolał ale teraz jest to co było przed ciążą.
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
my już od 8.00 na nogach, ostatnio Alicja wstaje wcześniej, koniec spania
u nas trochę gorzej z jedzeniem tzn. zjada prawie całe swoje porcje, ale z oporem...
dzisiaj śniadanie jadła przy swoich teledyskach, karmię ją gumową/silikonową łyżeczką z avent, aby nie drażnić jej dziąseł i tego jednegp zęba, ale i tak ją lekko ugodziłam, więc był płacz
cieszę się, bo dzisiaj jedziemy przedłużyć umowę i wybraliśmy sobie z mężem nowe telefoniki
magda coś Ty! byłam ciekawa ile Tobie to zajmuje, zdecydowanie krócej
Biedny Bartuś, wybierze się z nim do lekarza, niech jeszcze raz go zbadają
natalia podawaj wszystko inne poza żelem w ostateczności, bo jednak dziecko też się przyzwyczaja i nie ma co go faszerować
madeline daj znać jak wrażenia z wizyty nowej opiekunki
w ogóle dzisiaj zadzwoniłam do urzędu, naświetliłam sprawę i kazali mi jutro przyjechać, przy mnie tam zadzwonią i jak coś zamkną ofertę...pytałam się czy przysługuje mi jednorazowa odmowa sugerowanej przez nich pomocy, ale niestety nie ma czegoś takiego muszę brać wszystko co mi każą, bez sensu...a wiadomo, że Ci co kierują jakieś oferty do pupu szukają taniej siły roboczej
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My niedawno wstalismy. Kacper pospal do prawie 9 Już nie pamiętam kiedy tak pospal bez ani jednej przerwy zawszessię budzi po 7 na cyca.
Joanna Ala pewnie niedojada przez zęby.
Natalia u nas pisze na leku z paracetamolem że nie można podawać dłużej niż 3 dni a czopki są silniejsze i szybciej działają.
A co do mieszkania to my placimy za domek tylko troszkę więcej niż za mieszkanie2 pokojwe a jak ktoś do nas przyjeżdża to przydaje się kolejny pokoik.
magda 2-3 kupki to normalnie
Kasiulka udanego wypadu na basen też bym poszła ale nie mam kiedy
Strasznie mnie dzisiaj plecy bolą Jak leżę to czuję ale już jak głową krece to masakra
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jak mnie plecy bolą masakra nawet mi w dół ciężko spojrzeć nie mówiąc o noszeniu małego
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
Nie da się ukryć że nasze dzieci więcej waża. Ja już marzę aby Jaś chodził bo z zakupami to mi cięzko samej z dzieckiem w tych kurtkach, z kluczami, siatkami.