BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

11 lata 9 miesiąc temu #601440 przez Joanna

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

dzidostwo hmmm, nie wiesz czy lekarz wpuscilby Cie z dzieckiem do gabinetu :unsure:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #601461 przez dzidostwo
Joanna nie mieliście kogoś innego za chrzestnych ??
teściów?? chyba bym nawet nie chciała wziąć ;/

u nas był taki przypadek ze jak dziecko do komuni szło to zostało ochrzczone.. bo wtedy znalezli sie chrzesni

w ogole juz bym wolała jakiś dobrych znajomych ...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #601473 przez Joanna

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 9 miesiąc temu #601512 przez Koni
Cześć mamuśki :)

Normalnie nie mam czasu! Rano wstaliśmy i pojechaliśmy na zakupy bo w Next była wyprzedaż więc obkupiłam Kacperka :blink: Po zakupach do pracy a jak wróciłam to obiad a potem mąż pojechał do pracy więc musiałam zająć się małym ale teraz sobie zrobił drzemkę więc mam chwilkę :)

Poza tym mamy drugi ząbek! Chyba się w nocy przebił bo jak mu wczoraj sprawdzałam to miał bardzo spuchnięte a dzisiaj już czuć ząbka i stuka o łyżeczkę :lol:

dzidostwo ja uważam że powinnaś pójść z Amelką! Przecież lekarz Ci zrobi USG, zbada czy wszystko ok i rozwieje twoje obawy co do bóli a mała może sobie siedzieć w wózku i w niczym to nie będzie przeszkadzać :blink:

Kasiulka żadne to zawody bo Joanna pewnie i tak mniej ode mnie waży bo ja na święta przytyłam więc zaczynałam z 5 dodatkowymi kilogramami :angry: i jeszcze mam 7kg do zgubienia ale do lata mam zamiar się ich pozbyć :laugh:

Ok uciekam naszykować u góry Kacperkowi wszystko do kąpieli i zagrzać wodę żeby była ciepła na kąpiel :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #601586 przez Madeline
Hej kochane

Ja dzis po pracy, maly juz spi. Zostal tylko mu kaszel (delikatny) i katar.

Jeszcze w poniedzialek i w piatek i bede miala troche luzu :)

Jestesmy u mamy i kompletnie nic mi sie nie chce robic wiecej niz musze :P tzn robie tylko przy malym :) Mama mnie tak rozpieszcza, ze szok :P

Ogolnie to jakos tak zmeczona tym wszystkim jestem... Chcialabym zeby byl juz czerwiec.

Kochane moje powiedzcie mi jak wyprawiacie swoim maluszkom urodziny? Mysleliscie juz cos? Bo ja obliczylam, ze wyjdzie 23 osoby, ale u mnie w mieszkaniu sie nie zmieszcza :/

Koni kochana gratulacje dla dzielnego Kacperka :)

Dzidostwo moze mama jednak Ci jakos pomoze, musisz isc do tego lekarza, chociazby dlatego zeby sprawdzic czy ciaza rozwija sie prawidlowo.

Kasiulka moze zabki Zuzi wychodza?

11 lata 9 miesiąc temu #601691 przez aleksiaa88
Witam mamusie i Wasze dzidziusie zwracam się z pytaniem, gdyż ja spodziewam się w tym roku dzidzi i mam takie małe pytanie w czym Wasze maluszki spały w pierwszych dniach? Znaczy czym były przykryte Wy już jesteście doświadczone czerwiec za Wami a ja się zastanawiam. Śpiworek, rożek, a może coś lżejszego, czerwiec jest już raczej cieplejszym miesiącem.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #601719 przez Kasiulka
dzidostwo no tak ja nie pomyślę czasem :blush:

Joanna - na stos z babą, na prawdę :blink: ja się mogę tylko domyślać ile Ty nerwów tracisz przez tą babę :angry:

Koni gratulowałam już na fejsie ale gratuluję jeszcze raz ząbka! :)

Madeline kurcze możliwe, ale dziecko już jest tak umęczone że aż smutno patrzeć.

aleksia hej :) jak nasze dzieciaczki się urodziły to były ogromne upały, Zuzia spała pod kocykiem tylko w bodziaku i pieluszce :)

Zmykam mamusie do szycia bo mam trochę roboty, miłego dnia!

11 lata 9 miesiąc temu #601728 przez dzidostwo
aleksia oja córcia spała w kołysce pod kocykiem, w samych bodziaczkach a czasem w samej koszulce i pampersiorku, chyba że byłoo chłodniej to pod cieniutką kolderka...

11 lata 9 miesiąc temu #601952 przez dzidostwo
Hejka!
My już z Amelcią jesteśmy same, mąż już w Szkocji..

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #601985 przez Joanna

koni nie mam na co się obrażać, źle zrobiłam i macie racje :dry:

aleksia zeszly czerwiec był dość ciepły, także Alicja spała tylko na początku w kaftaniuku i śpioszkach na szelki ( pierwsze dziecko, więc trochę pomyłek było :silly: ), ale później już tylko w cieniutkim rampersie, w body i zazwyczaj przykrywana była pieluszką tetrową, a na noc kocykiem :)

dzidostwo tulę i życzę Wam abyście byli razem jak najszybciej :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #602005 przez dzidostwo
Joanna dziękuję :) i od jutra zacznę odliczać dni :)

11 lata 9 miesiąc temu #602028 przez Madeline
Dzidostwo wiem co czujesz, my juz tak osobno 1 miesiac, jeszcze 3 :( Kiedy Twoj maz zjezdza do Pl? Mój prawdopodobnie 24 czerwca dopiero.

11 lata 9 miesiąc temu #602052 przez dzidostwo
Madeline nie wiem czy wróci jeżeli wróci to też w zerwu ale na samym początku po to tylko żeby się spakować... bo mamy zamiar wynająć jakiś transport żeby zabrać swoje rzeczy, w szczególności Amelki, a tego troche jest... z początku myśleliśmy że węźmiewmy łożeczko i fotelik i kresełko do karmienia i reszte takich, a wózek spacerowy kupi sie tam, a teraz wezmiemy jescze kołyske wózek( bo szkoda mi go bo jest 3w1) i duzow wiecej innych rzeczy... jak narazie odliczam dni do 1 czerwca :), ale najprawdopodobniej nastai to dopiero po 5 po urodzinach Amelki..

włąśnie czas myśleć o jej urodzinkach :) szkoda tylko, że bez taty...

11 lata 9 miesiąc temu #602056 przez Kasiulka
Olga bardzo Ci współczuję, takie rozstania są straszne :( ale zleci , nie jesteś przynajmniej sama - masz już dwa słodkie bobasy :) ;) Ja też się zastanawiam jak my się z małym dzieckiem zapakujemy w czerwcu... Jedziemy po Zuziaka urodzinach.

Madeline to już miesiąc? nie wierzę że tak to zleciało!

11 lata 9 miesiąc temu #602117 przez dzidostwo
Kasiulka powiem Ci, że rozstanie nie było takie straszne, wręcz jak byłam z nim na lotnisku nie miałam chwli by zapłakać bo się spóźniliśmy na oddanie bagażu, potem D musiał za niego zapłącić żeby go wzięli.. więc to było tak w pośpiechu bo nie miał czasu..

z jednej strony dobrze.. choć nie ukrywam że wcześniej codziennie z tego powodu ryczałam..

jak na dzień dzisiejszy nie płacze jeszcze z tęsknoty.. :)

dokładnie niby tylko jedno dziecko apełno rzeczy d o zabrania..

jeżeli D się uda i bedzie miał tam stała pracę, to wynajmniemy kogos zeby nam zawiołż nasze rzeczy a najbardziej D zależy na tv :D:D bo nie poto sobie go kupił żeby teraz sprzedawać:P

no a przedewszystkim rzeczy Amelki i nasze inne pierdoły, najbardziej żal nam będzie akwarium ..:(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka