- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kochamy Cię nad życie:*
my na nogach od 8.00, chociaż Ala gadała sobie już od 7.30 a nas obudził nieprzyjemny zapach, pewnie nie mogła spać, bo kupa jej przeszkadzała
jestem dumna z mojej Alutki, dzisiaj po raz pierwszy sama dwa razy wstała!
odbija się od progu przy balkonie, opiera się łapkami o szybę i stoi
coś czuję, że szybko zacznie chodzić
my dzisiaj jedziemy na bilans, potem ze mną do dermatologa
pogoda śliczna, tylko mogłoby już śniegu nie być
koni dziękujemy
magda dużo zdrówka dla synka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
mykam obiadek robić, dziś faszerowana papryka
jeszcze mam Ali ubranka do poprasowania, buuu
miego dnia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
moze macie jakies sposoby??????/
Ja tez podnieta ale coz wazne zeby on sie poczol lepiej
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wszystko w porządku, jedynie dostałyśmy receptę na maść robioną, jutro do odbioru;)
Ala miała dziś wyjątkowo odparzoną pupe niestety tyle tych kup robi, na dodatek tak jak pielęgniarka mówiła, są kwaśne i stąd czerwona pupa...nie ma w tym mojej winy na szczęście
ważymy 9300g także ewidentnie waga spowalnia, bo ponad 2 miesiące temu Ala ważyła 8300g
możemy powoli wprowadzać jogurty naturalne itd.
a mi dermatolog oznajmił, że mam alergiczną i wrażliwą skórę,stąd jest bardzo sucha, mam tzw. "kaszkę' na rękach, pupie dlatego muszę kupić sobie specjalny balsam dla alergików, żel po prysznic i inne kremy min. na odciski jeśli Ala odziedziczyła więcej genów męża, nie będzie miała takiej wysypki
magda ciężko cokolwiek doradzić, skoro Malutki dostał antybiotyk to nasze domowe sposoby tutaj nic nie pomogą niestety a na katarek nie robicie inhalacji?
np. jak Ala miałą katar dosyć ostry, to dostawała Nasivin soft, woda morska 3 razy dziennie, witamina C 2 razy dziennie, maść majerankowa, miała podwyższony materacyk w lóżeczku, dobrze jest też nasączyć waciki olejkiem eukaliptusowym i rozłożyć w rogach łóżeczka
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
Ja dzis bylam u tesciowej, powiem Wam, ze nawet milo bylo Maly dostal od babci kuferek na zabawki, smoczusia, telefon grajacy i dla malego koszyczek ze slodyczami (czyt. dla mamusi )
Jutro do miasta jade zeby dowiedziec sie o ten paszport, dentysta itp, takze latania jutro mam...
Kasiulka rozumiem Cie i Ci sie nie dziwie, nie lubie falszywych ludzi
Koni faceci najlepiej po pracy to by nic nie robili, bo przeciez ciezko pracuja Mój R tez taki madry byl poki nie siedzial z malym jako niania, wtedy docenil i przyznal mi racje, ze opieka nad dzieckiem i domem to wcale nie taka latwa sprawa.
Joanna wszystkiego najlepszego dla Aluni Najwazniejsze, ze Alutka jest zdrowa, a jesli chodzi o dupcie to powiem Ci z wlasnego doswiadczenia (moj maly niedawno mial odparzona dupcie) myje mu chusteczkami wilgotnymi i dupke obsypuje pudrem z Johnsona, bo smarowalam za kazdym razem Sudocremem a okazalo sie ze to bylo tluste i to tak odparzalo, a puder wysusza.
Magda jak synus?
A gdzie reszta naszych dziewczynek? Halo halo odezwijcie sie
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
A odnośnie prezentów to Kasiulka ja uważam że jakiś drobiazg do mogli przynieść. ja też mam dziadków którzy są mało majętni żyją od emerytury do emerytury. Ale zawsze dziadziuś daje Jasiowi soczki malinki jagódki, jest wtedy bardzo szczesliwy. Ja bardzo kocham moich diadków
Dziękujemy za życzenia.
Sama uroczystosć się bardzo udało tesc nie pił wiec było miło. Za to ja jestem wykonczona od piatku do wczoraj codziennie goście. Jaś był bardzo grzeczny. Jęździł swoim nowym sprzętem a później poszedł spać z prezentów dostał merca rowerek na trzech kółkach do pchania, złotą brasoletkę, myszkę miki, stoliczek edukacyjnyhttp://allegro.pl/boikido-stolik-do-nauki-liczenia-5w1-tablica-2025-i3116185105.html huśtawkę taką s tesko za 24 zł( od siostry która chciała bardzo coś mu kupic a ja nie stac bo jest studentką)
kilka zabawek fisher tj. aparat gitara organki i trabka. Dostał tez bączka od znajomych którzy są w kiepskiej sytuacji finasowej(jak ktos chce to potrafi zdobyć się na gest) klocki drewniane z pepko;-) fajne tylko sa małe elementy.
A odnośnie prezentów na swięta, kogo nie stać mam pomysł Ja kupiłam Jasiowi wiaderko łopatkę foremki w pepko za jedyne 3.99;-) Bo kupilismy Jasiowi parasolkę na spółke z tesciami i chrzesnym
o taką czekam tylko na kólka bo nie przysłali mi tylnych
No i zapomniałam dodać że mój "dorosły synus był u fryziera
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ma tak doparzoną pupcię,ale głównie cipcię, aż spuchnięta:( w ogóle nie chciała żeby ją tam dotykać, nawet jak ją bierzemy na rączki to tak, żeby nie łapać jej pod dupkę...
mąż poleciał do apteki i już dziś odebrał ten krem robiony, mam nadzieję, że pomoże plus obsypałam chore miejsca obficie mąką ziemniaczaną
aż mnie serce boli
tak teraz myślę, że to wina tej porannej kupki, musiała ją w nocy zrobić bo zawsze robi pierwszą po śniadaniu...
w ogóle wystraszyłam się, bo okazało się, że sąsiadka z rodziną ma jakąś jelitówkę, przynieśli od 3 letniego chłopca z rodziny i ja nie wiedziałm i byłam u niej z Alą na 10 minut, mam nadzieję, że nie od tego zrobiła dziś 5 kupek...w sumie kiedyś potrafiła tyle zrobić, poza tym były normalne, zbite
w razie czego zapisałam ją na popołudnie do lekarza, ale myslę, że będzie wszystko w porządku
natalia śliczne zdjęcia na fb, prezenty również
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Joanna nam ten krem z nivea odparzał dupcie i ja smaruje mu bepantenem i nie ma już nic a czasami sudocrem ale zawsze na noc bepanten. Biedna Alcia A kupek może tyle robić bo może jej kolejny ząbek idzie Mi Kacper przy pierwszym ząbku zrobił 4 kupki.
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
magda jak Zuzia była chora bardzo pomagało nam nawilżanie powietrza, mąż nawet po kilka minut stał z nią nad nawilżaczem, od razu lepiej jej się oddychało.
Natalia o to Jaś dorosły mężczyzna jak jużu fryzjera był ile prezentów matko! ech wspaniały chłopak
Wczoraj zamówiliśmy wreszcie nowy fotelik do samochodu ale się cieszę, bardzo mi się podoba
allegro.pl/fotelik-samochodowy-caretero-...isy-i3102470182.html taki różowy
- Joanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
my na nogach od 7.30, Alicja znowu przywitała mnie kupką, że hej!
po śniadanku kolejna była, ale są takie jak zwykle, więc podejrzewam, że tak jak mówi koni od ząbkowania...wczoraj pediatra właśnie mówił, że lada chwila będą kolejne ząbki, przebija się prawa jedynka i u góry coś się dzieje
dzisiaj pupka lepiej wyglada, tylko cipcia jeszcze jezczrwona, ale jest o niebo lepiej
w każdym razie tylko wącham i sprawdzam czy kupy nie ma, bo trzeba pupę jak najszybciej wyleczyć
za niedługo idziemy na spacerek, pogoda bardzo ładna ja już czuję wiosnę w powietrzu musimy dopkupić dodatki do święconki, jedzonko itd
w ogóle muszę zabrać się za upranie firan, wyprasowanie ich...tego nienawidzę
jutro z mężem weźmiemy się zamycie okiec jak tylko pogoda pozwoli
kasiulka bardzo ładny fotelik oj tak, Ala z dnia na dzień nas zadziwia
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
Spakowalam Zuzię, teraz jeszcze tylko nasze rzeczy i jedziemy na Święta do moich rodziców i tesciów.
Zuzia od kilku dni próbuje wstać bez podpierania się o meble. Powiem Wam, że zawału dostaję jak to widzę
Joanna biedna Alunia
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
My się właśnie na zakupy wybieramy Musimy wózek odebrać i coś na święta kupić.
Do później
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
U nas słaba pogoda, zimno wietrznie.
ale za to powoli sprzatam mieszkanie, okna mi zostały dwa do umycia. A co do firan Joanna to ja nigdy nie prasuję. Piorę potem delikatnie wiruję i zawieszam mokre wtedy jest święty spokój z prasowaniem.
Koni też kupiliście wózeczek?? A zapytam za ile u was?? Ja jestem z niego zadowolona bo łatwo się składa i mało miejsca zamuje. Ale przede wszystkim ma gumowe koła co było dla mnie najważniejsze bo te plastikowe koła to jakaś masakra miałam wrażenie ze wózek sie zaraz rozpadnie jak przewiozłam Jasia po sklepie. No i pojedyncze pierwsze koła też bardziej zdają egzamin. My sie zastanawialiśmy nad maxi cosi noa ale stwierdziłam że pojedyncze koła i podnóżek dla dziecka jest ważny.
Kasiulka chyba dzieci teraz maja taki czas, Jaś wstaje koło 6,00 rano. Ja myślę że to od tego że wczesniej robi się jasno. po świętach już koniecznie musimy rolety zamontować.
- Miska1
- Wylogowany
- gaworzenie
- Lenka - całe moje życie .
Widzisz Asiu mamy imienniczki i jeszcze ta sama data:) super ( Lenka miała urodzić się 11.06 ale urodziła się 12,06
Lenka - całe moje życie .