BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 1 tydzień temu #602621 przez Koni
Cześć mamusie :)

Na początek to dużo zdrówka i uśmiechu oraz szybkiego zdobywania nowych umiejętności dla naszego pierwszego rocznego dzieciaczka Jasia :kiss:

Nie mam ostatnio czasu siąść do kompa bo przez ten ząbek bo mały marudny :dry: Miałam wczoraj zacząć sprzątać ale tylko poprasowałam i zrobiłam 2 prania i więcej się nie dało :huh:

Dzisiaj nigdzie nie wychodzę bo i tak muszę czekać aż przyjedzie firma założyć roletę w pokoju Kacperka więc biorę się za sprzątnie bo inaczej spędzimy święta w brudnym mieszkaniu!

magda_kielce zdrówka dla Bartusia :kiss:

Widzę że większość z dziewczyn zaraz się wyprowadza z Polski a mi się marzy tam wrócić ale wiadomo finanse i układanie sobie życia na nowo na to nie pozwalają :S

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #602622 przez iwonka_wwa
Hej kochane!

U nas w sumie ok tylko jakoś Michaś w nocy nam się czesto budzi. I wstaje koło 6 czasem nawet przed :/ Ja to padam na pyszczek. A i jeszcze MIchaś nam znów dostał zaparć. Już było tak dobrze a teraz znów masakra, prezy się i prezy a robi tylko malusie bobki :( Zrobiliśmy mu wczoraj lewatywe w końcu to taką fontanne puścił że aż podłoga i ściana w kupce byla..hehe. Ale najważniejsze że jemu lżej.

natalia wszystkiego naj naj dla Jasia! Jak się urodzinki udały?
nataleczka nie gniewaj się, pamiętamy o Tobie, jak o każdej z grupy czasem tylko przy tylu postach coś może wypaść z głowy.
joanna
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

magda zdrówka dla Bartusia :*
madeline dzidostwo na pewno Wam cięzko bez mężów, ale szybko zleci. Przy naszych maluszkach ten czas tak zapierdziela że szok.

A i Michaś nauczył się po schodkach wspinać :O Mamy w salonie takie dwa schodki, więc jak szłam do kuchni na chwile czy do łązienki to go zostawiałam w salonie i wychodziłam. A teraz już buszuje po coałym domu i trzeba za nim ganiać :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 1 tydzień temu #602623 przez Koni
Joanna pchacz super :) Ja też chcę kupić Kacperkowi tylko taki normalny choć mój maluszek jeszcze nie ma chęci sam wstawać :P Na razie większość czasu spędza siedząc lub będąc na kolankach bo raczkować to raczkuje tylko do tyłu :P

12 lata 1 tydzień temu #602625 przez Koni
iwonka_wwa śliczny!

Czyli ze wszystkich dzieciaczków tylko Kacper jeszcze się nie bardzo porusza tzn. w miejscu nie siedzi bo kręci się cały czas w kółko ale raczkować do przodu to nie chce stawać też nie bardzo :P

Biedny Michaś z tymi zaparciami :(

12 lata 1 tydzień temu #602738 przez magda__kielce
iwonka_wwa u nas pomagalo jedzenie sliwek suszonych ze sloiczka i mialam taki syropek laktulosa(nie wiem jak sie to pisze) i jak go podalam to myslalm ze bedziekupa za kupa a byla poprostu raz dziennie przeczytaj sobie ulotke w necie ja kupilam bez recepty kolo10zl tak nasz pediatra polecil, potem jak dostal tej biegunki zaparcia znikly i teraz robi codziennie raz lub dwa nie wiem czym byly spowodowane,i mojemu Bartusiowi pomagalo tez jedzonko np,jak cos z kasza jaglana lub jeczminna

Joanna mimo ze moj Bartek tez probuje chodzic nawet sie sam juz puszcza i robi kilka krokow to nie chce chodzic trzymajac sie czegos mamy takie autko duze i jakos mu nie podchodza takie pchacze wiec jak masz gdzie sprawdzic u jakies kolezanki to polecam

12 lata 1 tydzień temu #602764 przez dzidostwo
Hej, ja juz po wizycie, ale byłam u nas w przychodni gdzie sprzet do dupy i dowiedziałam się że ciąza jest i termin na 22 listopada i tylko tyle, a za 2 tyg na prywatną wizytę i tyle..

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

12 lata 1 tydzień temu #602800 przez Kasiulka
Joanna też myślimy o takim pchaczu, to super sprawa, ale tak po cichu liczę że dziadkowie sprawią taki prezent Zuzi ;)

Iwonka ile już ząbków macie! Mi się nie udało jeszcze zrobić Suzi zdjęcia tak żeby było widać ząbki.

dzidostwo termin 22 listopada! Boże jak to pięknie! kolejny dzieciaczek na świecie będzie :) ech jak ja się cieszę razem z Wami to pojęcia nie masz :) tak bardzo bym chciała żeby u nas się finansowo poprawiło, wtedy moglibyśmy mieć kolejnego bobaska :)

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #602916 przez Joanna

magda postanowiłam właśnie kupić Alicji ten pchacz, ponieważ polubiła chodzenie trzymając się budki leżaczka, także może się sprawdzi :) a jak nie, to będzie miałą wózio z laleczką :) prędzej czy później i tak musiałabym kupić :)

iwonka szkoda synka :( wiadomo od czego ma te zaparcia?

koni spokojnie, Twój synio też zacznie kombinować :) buziaki na 9 m-cy :kiss:

dzidostwo to faktycznie nic się nie dowiedziałaś ;/ składki człowiek płaci, a guzik z tego ma :angry: dlatego ja od początku chodziłam prywatnie, w tych publicznych przychodniach żałują zrobienia usg, sprzęt kiepski albo w ogóle go nie mają :S

kasiulka bardzo mi się podoba ten pchacz :) ale ja sama z mężem go kupię, rodzice mają już coś innego dla Alutki :) a teście nic nie dali na zająca poza czekoladą, którą Ala z pewnością zje w całości :ohmy:

12 lata 1 tydzień temu #603132 przez Kasiulka
Joanna UP to jedną z tych zbędnych instytucji. By sie wstydzili kobiecie z dzieckiem staż proponować :ohmy: oszołomy.
Ech ta czekolada, mają gest. Ja Ci powiem, że w mojej rodzinie podobne absurdy- Zuzi pradziadkowie odmówili nam przyjazdu na Chrzciny bo katar mieli i SWOJĄ PIERWSZĄ PRAWNUCZKE poznali 3 tygodnie temu dopiero, bo babka dostała wylew i się śmierci boi.Oczywiście z pustymi rękami. Nie wspomnę już o tym że męża dziadkowie Zuzię niemal złotem obsypuja i codziennie dzwonia... Głupio mi przed nim że mam takich idiotów w rodzinie..

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #603165 przez dzidostwo
Kasiuka Joanna Ja uważam, że ważne że odwiedzili a to czy z pustymi czy nie to też zależy od tego jak się żyję, bo ja nie uważam że jak ktoś ma mało kasy czy coś i idzie do kogoś w odwiedziny to musi jakiś nie wiem prezet kosztowny przynieśc czy coś, więc czekolada to też jest gest..

ja nie należe do osób które wymagają prezentów, ciesze sie z odwiedzin a prezet to po prostu prezent.. a takie rozpieszczanie dzieci..ehh a co bedzie pozniej gdy beda sie domagac? a ktos powie nie??

Uważam, że liczy się to że się pamięta!

A co np. byście zrobili gdy np. Moja babcia miała 5 dzieci w tym 1 ma swoich- 3 drugie-5 trzecie- 3 czwarte- 2 i piate-3 ?

do tego dochodzi ze juz 5 z wnucząt ma swoje rodziny i po kilkoro dzieci??

to co miałą by zrobić tacy dziadkowie/ pradziadkowie??

czasem coś daje i dawałą, ale ważniejsze jest, że pomaga a przede wszytskim pamięta!

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=42640

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #603191 przez Joanna

12 lata 1 tydzień temu #603223 przez Koni
Masakra normalnie udało mi się sprzątnąć 2 łazienki i sypialnie i muszę jeszcze dzisiaj ogarnąć 3 pokoik a mężowi każe poodkurzać bo przecież dzisiaj już nie będę hałasować jak Kacper śpi! Ciężko tak sprzątać z Kacperkiem który domaga się uwagi.

Joanna dziękujemy z życzonka :kiss:

A co do prezentów to my zająca nie obchodzimy i nigdy się u nas nie dawało prezentów z tej okazji.

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #603319 przez Kasiulka

Koni to się napracowałaś! Przede mną dziś podobne porządki, tylko że nasze mieszkanie to klatka dla szczurów - jedna łazienka, kuchnia, pokój i mini pokoik :)

12 lata 1 tydzień temu #603343 przez magda__kielce
Dziweczynki niestety nie ma sie co łudzic ludzie sa rozni jedni daja ci na tacy serce a drudzy kopia ci po tylku, u nas tez jest wiele sytuacji w ktrorych moglabym miec pretensje do dziadkow bo wiem ze w 1 wnuka wiecej inwestowali i inwestuja ale niby nie kasa najwazniesza choc uwazam ze powinno rowno sie traktowac i dzieci i wnuki, a na pierwsz wizyte nawet najmniejszy drobiazg uwazam ze powinno sie przyniesc

My zaraz jedziemy do lekarza bo malemu nic nie przechodzi i zobaczymy co dalej

12 lata 1 tydzień temu #603472 przez Koni
Cześć mamusie :)

Kacperek dzisiaj pierwszy raz nie dostał cyca na dzień dobry :P

W nocy się nam osiusiał i musiałam go przebrać, martwilam się że jak się obudzi to nie będzie chciał spać ale grzecznie zasnął bez żadnej butli :D

magda też uważam że wnuki i dzieci powinno się równo traktować. Biedny Bartuś daj znać co u lekarza!

Joanna buziaki dla 9 miesięcznej Ali :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka