BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 10 miesiąc temu #319895 przez chłopek
hej Natalia ja, jakos nie myśle o tym:) bede myślała pod koniec.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #319896 przez magda__kielce
Ja tez sie juz martwie czy wszystko bedzie dobrze czy sobie poradzimy i czy zdaze wszystko naszykowac bo niby jest duzo czasu ale szybko ucieka ale niechce znow fisiowac i zawczesnie naszykowac toreb ubranek,czy łózeczka :( no i jest miedzy mlotem a kowadlem :)
malo tego to tez mnie dzis jakies zmeczenie wzielo i wcale mi sie niechce dzis isc do pracy ;) ale jak pomysle o siedzeniu w domu to cos mi sie robi :P
Juz sama niewiem co lepsze
Pozdrawiam was mamusie i wasze brzuszki

12 lata 10 miesiąc temu #319905 przez gumis24
natalia ja o ile na poczatku porodu balam sie panicznie (moja siostra miala porod 30 godzinny a i tak skonczylo sie cesarka),o tyle jakos teraz jestem kompletnie spokojna tutaj daja znieczulenie wiec z pewnoscia z tego skorzystam jesli bede czula taka potrzebe..
zdarza mi sie miec obawy ale nie o to czy sobie poradze,bo mysle ze kazda z nas sobie poradzi,ale raczej o to ze moje zycie totalnie sie zmieni i to na zawsze... :ohmy: wszyscy mowia ze na lepsze ale z pewnoscia bedzie zupelnie inne i taki lekki strach przed nieznannym jest normalny...a poza tym mieszkam za granica wiec instytucja babci czy cioci nie bedzie u nas miec miejsca wiec bede musiala radzic sobie ze wszystkim sama...
Dziewczyny jak wysoko czujecie ruchy dziecka??ja zawsze czulam tuz pod pepkiem a od kilku dni tak calkiem na dole..czy to normalne??czy ktoras z Was tez tak ma?ostatnie dni byly dla mnie bardzo intensywne moze to dlatego?

12 lata 10 miesiąc temu #319906 przez Natalia^^
Magda, masz rację. Fajnie sobie posiedzieć w domu ale jak za długo sie w nim przebywa to człowiek gnuśnieje. jak sie chodzi do pracy to dni szybciej uciekaja. Ja siedzę w domu od samego poczatku ciazy i powiem ze nic w tym fajnego. Dzieci nie mam, Łukasz jest w domu dwa tygonie w miesiacu, nie ma mi kto brudzić:) koleżanki daleko ode mnie, wiec dobrze ze ten remont mielismy miesiac jakos czas uciekał szybciej i wyszłam troche z łóżka :silly:

12 lata 10 miesiąc temu #319910 przez chłopek
gumis ja dziecko czuje tylko dołem czasem jak leże to powyżej pępka kopie

12 lata 10 miesiąc temu #319920 przez nataleczka_92
witajcie kobietki. u mnie nic od wczoraj sie nie zmienilo z tymi ruchami:( na wieczor moze z 15min lekko pokopal,mimo to ze zjadlam pare ciastek. martwie sie okropnie i niewiem co robic bo wizyta dopiero w czwartek:( czekam z niecirpliwoscia az moj maluszek sie poruszy bo juz najgorsze mysli przychodza mi do glowy:(
a mam pytanie czy wy tez z rana macie miekki brzuch...?

12 lata 10 miesiąc temu #319935 przez Natalia^^
Natalia tez tak mam rano jest bardziej miękki i zdecydowanie mniejszy ;)

A kopniakami sie nie przejmuj tez tak miałam i wszystko wróciło do normy, moze maluszek odpoczywa jak mój... bywało tak ze dwa dni lekko czułam a kolejne dwa dostawałam kopniaki giganty:) az mnie bolało.

Widzicie jak to jest każda z nas się martwi jak chodzi o jej maluszka, druga pociesza, choc gdyby była w takiej sytuacji to takie argumenty by do niej nie trafiały... :blush:
Jeszcze nasze perełki sie nie urodziły a tak sie o nie martwimy, a im tam w naszych brzuszkach jest dobrze:)

i to tez mnie martwi ze sie tak teraz boimy bo co bedzie jak sie urodzą... a moze przeciwnie zmartwienia znikną,
Ja na przykład widzę sie ciągle wiszącą nad łóżeczkiem i jak pilnuję czy młody oddycha ;)
dlatego powaznie rozwazam kupno monitoru odeechu...

12 lata 10 miesiąc temu #319942 przez chłopek
nataleczka nie stresuj sie skoro sie wczoraj ruszał to nic sie nie dzieje, dzidzia ma duzo miejsca i nie zawsze czuc ze sie rusza

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #319998 przez Koni
gumis24 dokładnie mam tak samo i nie martwię się o to czy sobie poradzę ale o to że nasze życie będzie zupełnie inne ;) No i brak rodziców i rodziny do pomocy też u nas jest więc wszystko niestety będziemy musieli robić sami. Co do tego czy zdążę w sumie jak paczki z PL przyjdą to zostanie mi kupienie szafki na ciuszki małego, wanienki i niani i przesłanie paczki od siostry i chyba wszystko już będzie. Tak jak mówicie czas szybko ucieka więc lepiej mieć wszystko wcześniej bo później jak się maluchy urodzą już nie będzie tyle czasu :P

nataleczka_92 nie denerwuj się bo to maleństwu szkodzi! Ważne że się rusza więc wszystko jest ok a mocniej może kopać jak śpisz! Ja takie miałam 2 dni że się mało ruszał.

Dzisiaj pierwszy dzień pracy po urlopie :S A tak strasznie nie chce mi się iść...

12 lata 10 miesiąc temu #320000 przez chłopek
dziewczyny nie martwcie sie dacie rade, ja nie wiem czy dam rade z dwójka dzieci, to gorzej bedzie troszeczke przy jednym maluszku nie jest źle szybko załapiecie co i jak,

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #320009 przez Koni
gumis24 a tak odnośnie kopnięć to mój mały kopie tylko u dołu w różnych miejscach i jeszcze w sumie nie poczułam kopnięcia powyżej pępka ale ja mam dość nisko brzuszek ;)

chłopek mi się wydaje że z dwójką łatwiej bo ma się już doświadczenie natomiast pierwsze dziecko jest wielką niewiadomą :P

12 lata 10 miesiąc temu #320014 przez chłopek
koni no ja wiem czy tak łatwiej, a z maluszekiem dacie rade na poczatku bedzie ciezko a później już dojdziecie do wprawy, dla mnie najgorsze było kąpanie ale maż to robił za mnie

12 lata 10 miesiąc temu #320017 przez Koni
chłopek ja się nie boję kąpieli a bardziej tego jak będzie z pielęgnacją szczególnie pępuszka jak mały się urodzi no i tego czy fizycznie podołam a zresztą trzeba dać sobie radę bo i tak nie mamy już wyjścia :P Ja to już bym chciała mieć go przy sobie choć lepiej żeby za wcześnie nie wyszedł :)

12 lata 10 miesiąc temu #320025 przez chłopek
koni ja pępek przemywałam fioletem szybciej sie zagoił, czasem szybko odpada nie martw sie dasz rade

12 lata 10 miesiąc temu #320031 przez Koni
chłopek no właśnie najgorsze jest to że każdy coś innego stosuje :P Ja kupiłam ten środek na o.. coś ale nie pamiętam nazwy :P

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka