BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 10 miesiąc temu #318292 przez asia886
Witam gorąco:) czas tak szybko leci:) ją mam problem z postępami na piersiach to jest moja pierwsza ciążą. Na udach to przed ciążą miałam i mam takie postępy białe trochę ich jest na wewnętrznej stronie ud ale na piersiach pojawiły mi się już od miesiąca mam wokół sutków i między piersiąmi i są czerwone i głębokie:( smaruje się kremem ziają od 4 miesiąca co jest. Piesi dość mi urosły i rosną nadal. Poradzicie coś kochane?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #318301 przez chłopek
asia ja tez mam rozstepy na biuście ale później sie zmniejszyły no i teraz od nowa sa ale innych nowych nie zauwazyłam
ja ide spac bo jutro na badania buzka

12 lata 10 miesiąc temu #318305 przez asia886
Przepraszam zamiast wyrazu "postępy" ma być wyraz "rozstepy"

12 lata 10 miesiąc temu #318328 przez gumis24
nie zapeszajac to ja na szczescie nie mam ani jednego rozstepu ale od poczatku ciazy przykladalam duza wage do kremowania calego ciala,teraz nawet 2 razy dziennie i regularnych peelingow...sama mam bardzo duze piersi...ja z ziaji nie bylam zadowolona podobnie jak z oliwek roznych firm wedlug mnie dobry jest krem z firmy tolpa choc drogi...mnie taki krem starcza na 1,5 tygodnia bo nakladam go naprawde gruba warstwa..ale pewnie geny i to czy w rodzinie kobiety mialy rozstepy jak i czy przyrost wagi nie jest zbyt gwaltowny ma znaczenie...

12 lata 10 miesiąc temu #318357 przez Kasiulka
Koni jak taka zgaga to bobaskowi włoski rosną ;) tak mówią i chyba to prawda, bo jak moja mama była w ciąży i miała mocną zgagę to siostra urodziła się z mega bujną czuprynką :D

nataleczka_92 co do ruchów to ja je czuje bardzo różnie, ale często tak jak Ty takie skakanie w dole, więc chyba to normalne :)

Madeline my tak samo turystyczne do rodziców :) kosmetyki powoli zaczynamy teraz kupować, żeby robić już zapasy :)

magda__kielce ja sprawdziłam na sobie, młodszej siostrze i siostrzeńcu męża takie firmy jak: nivea, bambino i johnson's baby, takie też dla naszej Rybci zakupimy :)

martynka9996 mi o dziwo pomogło picie większej ilości płynów :) i tak jak wspomniała chłopek kiwi też jest super :)

asia886 ja już przed ciążą (pomimo ,że byłam bardzo szczupła) miałam już rozstępy na piersiach, udach i pośladkach. Niewiele,ale zawsze. Po używaniu tej Ziajki ,o której mówisz te rozstępy stały się prawie niewidoczne! Dlatego postanowiłam używać jej również w ciąży. niestety dziś rano zauważyłam ,że na piersi robi mi się czerwony rozstęp- w takich przypadkach używam rano ziajkę i w ciągu dnia tak jeszcze jeden raz, a na noc dużo oliwki i masuję. podczas kąpieli rękawicą szorstką delikatnie zawsze myję uda,piersi, pośladki i leciutko brzuch. Zobaczymy co będzie dalej z tą piersią... :huh:

No a teraz trochę o tym co u mnie :P

Dziś idąc chodnikiem jakaś kobieta w pośpiechu i w tłumie mnie popchnęła i upadłam :angry: strasznie płakałam, było to blisko szpitala,ale oczywiście ponad godzinę rozstrzęsiona czekałam aż mnie przyjmą. Na szczęście Zuzi nic nie jest i ze mną też wszystko dobrze, ale w życiu się tak nie bałam :( :(

A z takich weselszych informacji: zamówiliśmy łóżeczko, czekamy aż nam przyślą :) nie mogę się doczekać :) Staramy się też zawsze jak jesteśmy w różnych sklepach kupić coś dla Małej, nawet jakiś drobiazg, żeby już było i czekało :) bo jakby tak na raz człowiek te koszty zliczył to szok :ohmy:

12 lata 10 miesiąc temu #318387 przez gumis24
Kasiulka no cos Ty?ale pech ale cale szczescie ze nic sie Wam nie stalo... :ohmy: swoja droga jak to nie trudno o wypadek...

12 lata 10 miesiąc temu #318394 przez Koni
Co do kopniaków to mój synuś kopie tylko u dołu w rożnych miejscach a najczęściej w pęcherz :P

Co do kosmetyków to w Irlandii jest tylko Johnson więc zakupiłam tutaj parę produktów z firmy nivea ;) Zresztą uzbierało mi się już tych zakupów tutaj.

Kasiulka dobrze że nic się nie stało! Mnie też ostatnio baba pchnęła w sklepie bo tak jej się spieszyło w drzwiach że aż mnie walnęła w brzuch ręką na szczęście lekko!

12 lata 10 miesiąc temu #318403 przez magda__kielce
Kasiulka- dobrze ze nic wam sie nie stalo
a jesli chodzi o rozstepy to mam niewielkie na udach od wewnetrznej strony i na jednej z piersi ale mialam je przed ciaza tyle ze teraz sa bardziej widoczne bo ciesza skora na piersiach sie robi
niema na to rady jedni je maja drudzy nie :) mozemy sie tylko wspomagac ja smaruje brzuszek oliwka bambino i narazie na brzuszku jest ok :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #318441 przez nataleczka_92
ja rozstepy mam na piersiach z pierwszej ciazy,ale teraz piersi sporo mi urosly i brzydko to wyglada... co do brzucha,to tez z poprzedniej ciazy zostaly mi jasne wokol pepka jedynie, na razie jeden maly czerwony mi wyszedl :( od wczoraj mam biegunke...prawie cala noc nie moglam spac,jakos okropnie sie czuje:(

12 lata 10 miesiąc temu #318448 przez gorla
Witam :)

Ze zgagą popieram, hormony wywołujące zgage powodują , ze dzidzia rodzi sie z włosami. Ja miałam mega zgage, spałam na siedząco, ustąpiła w dniu porodu, a Oliwka miała długie czarne włosiska, można było robić kucyki hehe

Kasiula jeny , ludzie pędza na nic nie patrzą!! Mnie kiedyś też baba walnęła jak do sklepu wchodziłam, zabolało, wydarłam sie na nią odruchow, przeprosiła :blush: ale stracha miałam

12 lata 10 miesiąc temu #318457 przez Kasiulka
Widzę, że nie tylko ja takie przygody miałam. Najważniejsze,że wszystko dobrze :) Powiem szczerze,że teraz (zwłaszcza po tej przygodzie) już tak bardzo nie przejmuję się rozstępami itp. Mogłyby mi się zrobić nawet na twarzy,byle Zuzia była zdrowa i bezpieczna :)

12 lata 10 miesiąc temu #318463 przez nataleczka_92
Kasiulka racja zdrowie dzidziusia jest najwazniejsze.

12 lata 10 miesiąc temu #318555 przez Hea
Witajcie;)

Co do tych rozstępów to ja używam czegoś takiego: allegro.pl/palmers-balsam-na-rozstepy-ci...tis-i2164064859.html Poleciła mi go moja szwagierka i nie narzekam. Jedyny mankament to mi się nie podoba jego zapach (coś jakby lekarstwo w proszku) Ale ostatnio znalazłam coś takiego: allegro.pl/palmers-kakaowe-maslo-ujedrni...400-i2149301538.html Więc to powinno ładnie pachnieć kakaem :P

A co do kłopotów z wypróżnianiem to polecam jeść jabłka. Ja jem przynajmniej jedno dziennie i nie mam takich dolegliwości

U mnie dzisiaj pracowity dzień...wzięłam się za porządki :P
A jak wam mija sobota? :)

12 lata 10 miesiąc temu #318601 przez nataleczka_92
Hea ja z mezem wlasnie wrocilismy z popoludniowych zakupow,a teraz zabawa z mlodszym dzieckiem,bo maz wrocil z prosto z pracy a ja wkoncu moge odpoczac...:)

12 lata 10 miesiąc temu #318611 przez magda__kielce
U mnie sobota jak prawie kazda pracujaca :) wrocilam z pracy zrobilam obaiadek i odpoczywam :laugh: nareszcie :laugh:
I modle sie zeby telefon nie dzwonil :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka