BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 10 miesiąc temu #322224 przez Koni
Eh masakra z tym forum!

Jak już mówiłam ja żadnego wirusa nie mam ale za to pokazuje mi od razu po zalogowaniu że serwer jest popsuty i mnie wyrzuca :angry:

Może by tak ktoś to w końcu naprawił?!!!!

Madeline brzuszek śliczny i już okrąglutki ;)

sister.anna no właśnie dziś mam tak fatalny dzień że nic nie idzie po mojej myśli a więc i dostawa paczek :dry: Miały być odebrane wczoraj albo dzisiaj ale nikt się nie pojawił i nie zadzwonił więc sama się musiałam dowiedzieć o co chodzi i dopiero w poniedziałek albo wtorek będą odbierać paczki :huh: Pan mnie przez telefon przepraszał ale teściowa musiała siedzieć i czekać czy ktoś nie przyjedzie bo nikt nawet nie pofatygował się aby powiadomić że coś się poprzesuwało, niemniej jednak Pan mnie zapewniał że paczki dotrą na czas czyli do przyszłej soboty! Gdyby nie to że to polecona firma to bym im podziękowała.

Oby ten dzień się dzisiaj skończył jak najszybciej bo już dłużej nie wyrobie :angry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #322254 przez magda__kielce
Witam mamusie widze ze rozmowy kwitna tylko jakies smutne, pomyslcie sobie ze juz za chwilke za oknem wiosna i wszystko bedzie przyjemniejsze :laugh:
Wirze ze mamusie ktore maja juz dzidziusie napewno im ciezej i wsperam je calym serduszkiem bo to wcale nie latwe a do tego pogoda fatalna,ale dzis juz swieci slonko wiec moze wszystkim sie poprawia humorki
Zycze milego dnia a ja uciekam do pracy choc wcale mi se niechce

12 lata 10 miesiąc temu #322281 przez nator1
Witajcie Mamuśki. Dostałam od koleżanki obietnicę nowej huśtawki dla mojego kolejnego malca i mam do sprzedania huśtawkę firmy delti.
Jest dokładnie taka:
allegro.pl/hustawka-bujaczek-lezaczek-de...twa-i2170160424.html

To nie jest moja aukcja, ale tak Wam poglądowo chcę pokazać.
Gdyby któraś była zainteresowana zrobię własne fotki i wrzucę. Z ceną też na pewno się dogadamy rozsądnie.

pozdrawiam

12 lata 10 miesiąc temu #322332 przez Hea
Hej dziewczyny;)

Wczoraj miałam wizytę u lekarza i wszystko jest w porządku :)

Ale wieczorem strasznie zaczął mnie boleć palec u nogi...sama nie wiem czemu, tak jakbym go gdzieś zbiła :pinch:

Poza tym nudy, tylko pogoda ładna, słoneczko świeci i trzeba będzie wybrać się na spacer :P

A co tam u was kochane? :)

12 lata 10 miesiąc temu #322392 przez Natalia^^
hej Mamuski,
ale mam problem z tym koniem trojanskim.

Wczoraj byłam u lekarza i nie powiedził mi nic pozytywnego.
Dno macicy mam na 32 tydzien czyli o 4 tyg za wysoko, i młody tez jest wiekszy o 4 tygodnie.
Pytał o termin okresu ale ja jestem pewna nawet daty zapłodnienia wiec tu pomyłce nie moze byc mowy.

powiedział ze najprawdopodobniej cesarka, i ze napewno urodze wczesniej.
ta cesarka mnie zasmuciła i to bardzo:(

12 lata 10 miesiąc temu #322394 przez Koni
Natalia^^ to wielki ten Twój maluch! Nie martw się cesarką nie będzie tak źle a przynajmniej unikniesz naturalnego porodu :) A może mały sam się pośpieszy?!

Ja dzisiaj się wzięłam za sprzątanie bo w ciąż po urlopie dużo zostało do zrobienia...

Poza tym boli mnie strasznie ząb który miałam plombowany wieki temu :dry: chyba mi się jakaś dziura zrobiła i problem jest w tym że w Irlandii do dentysty nie pójdę a do PL do porodu już też nie pojadę :angry: pozostaje mi cierpienie :(

12 lata 10 miesiąc temu #322601 przez chłopek
czesc dziewczyny ja wczoraj byłam na spacerze z mama i tak mnie brzuch bolał i plecy że nie mogłam chodzić.

12 lata 10 miesiąc temu #322740 przez magda__kielce
Hej dziewczynki u mnie niestety jakos marudnie od kilku dni mam wielkiego dola martwie sie o wszystko doslownie :( nieweim czy to hormonki czy poprostu za duzo na glowie, z dziudzulkiem niby wszystko wpozadku ale martwi mnie doslownie wszystko :( a przez to wyrzywam sie na innych biedny moj maz.Wczoraj jeszcze zastanawialismy sei czy szukac nowego mieszkania czy zostac w tym bo wszytko chodzi o malutkiego zeby jemu potem nic niezagrazalo
Cieszy mnie tylko pogoda ze wiosna sie zblrza :laugh:
Pozdrawiam i zycze udanego dnia

12 lata 10 miesiąc temu #322773 przez sister.anna
Natalia tak naprawde wszystko sie jeszcze moze zdarzyc, dzieciaczki w tym wieku to chyba bardzo roznie rosna wiec nie powinno sie ich ze soba porownywac. Moze cos ze sprzetem nie halo? Myslalas zeby powtorzyc usg u kogos innego?

Koni kurcze widze ze z zebem mamy podobnie, mnie zaczal bolec w samolocie z Polski!!! Znaczy boli tylko jak zjem jakies miesko czy cos mi wlezie ale promieniuje wtedy na cala prawa strone gore i dol i az za okiem nawet. Staram sie jesc "miekkie rzeczy" i lewa strona. Tak to na szczescie nic nie boli jak nie jem, moze to rozpulchnione dziasla ciazowe ??Tak jak Ty do dentysty sie tu nie mam zamiaru poki co wybierac bo mi rozchrzania tylko wszystko.

Magda, moze Ci sie wlacza syndrom wicia gniazdka? :) Ja wczoraj sprzatalam komode gdzie beda ciuszki dla dzidzi, wymylam ja jak jeszcze nigdy. A po mezu tez mi sie zdarza jezdzic choc zadko kiedy zasluguje, ale tak jak mowisz, jak jestesmy wkurzone to komus musi sie oberwac :blink:

A z listy moge odchaczyc juz krzeselko samochodowe maxicosi carbiofix :lol: Na wozek ciagle nie mozemy sie cos zdecydowac...

12 lata 10 miesiąc temu #322779 przez chłopek
sister mnie także boli ząb jak zjem np. mięso, dentystka mi powiedziałą żeby nicia dentystyczną czyścic tyle że mi tam nic nie wchodzi,

12 lata 10 miesiąc temu #322786 przez Natalia^^
a no tak dziś sie własnie wybieram do innego lekarza, zobaczymy co mi powie.
bo jakos nie wyobrazam sobie rodzic za 8 tyg. :/

denerwuje sie bo cztery tyg to naprawde niewiarygodnie duzo...

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #322812 przez chłopek
natalia jak wrócisz szybko pisz co ci powiedział,bo jakos nie mozliwe zeby dziecko było takie duze, bo skoro jestes pewna zapłodnienia,to mozliwe że sie lekarz pomylił, mi lekarka powiedzial ze mam dziecko na 4kg jak byłamz Ksawciem w ciazy a okazało sie ze wcale tyle nie ważył

12 lata 10 miesiąc temu #322839 przez Koni
Natalia^^ właśnie pisz szybko co Ci inny lekarz powiedział!

sister.anna na ząbka przez 2 dni jadłam goździki (przyprawę) bo działają znieczulająco i antyseptycznie więc jest lepiej i jak na razie dzisiaj nie boli więc modle się żeby przeszło ;)

Dziewczyny a powiedzcie mi jak u Was wygląda sytuacja z zapinaniem pasów? Co prawda nie wiem jakie są przepisy w Irlandii i muszę chyba zapytać mojego lekarza ale wczoraj miałam nie przyjemną sytuacje :dry: bo jak jechaliśmy na parkingu to wyskoczył przed nami samochód więc mąż depnął ostro na hamulec no i pasy zadziałały co prawda nie mam żadnych śladów na brzuszku ani nic mnie nie boli a dzidzi się rusza ale tak się przestraszyłam że coś małemu się może stać i teraz się tak zastanawiam co lepsze zapinanie czy nie? Od razu pisze że zapinam je u dołu brzuszka i przeważnie asekuruje ręką ale pech chciał że w tym momencie tego nie zrobiłam i mimo że mały się rusza to ja w momentach kiedy jest cicho zastanawiam się czy nic mu nie dolega :huh:

12 lata 10 miesiąc temu #322903 przez chłopek
koni ja zawsze zapinam pasy tez pod brzuszkiem i rękę zawse tam trzymam wrazie czego.
a u nas jak by cie policja złapała zapłacisz mandat za brak pasów, jedynie jak bys miała zaśwaidczenie od lekarza że nie możesz zapinać pasów bo ci ugniatają brzuch to wtedy nic policja nie da mandatu

12 lata 10 miesiąc temu #322909 przez Hea
Ja też tak zapinam...chociaż rzadko jeżdzę teraz samochodem

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka