BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 10 miesiąc temu #323321 przez Hea
Hej wszystkim;)

U mnie w sumie wszystko ok, mały dużo kopie :laugh:

Tylko jak za duzo siedze w jednej pozycji albo długo stoje to bola mnie plecy strasznie na dole w krzyżu...no i jeszcze czasem jak wstaje to nnoga mi boli tak przy biodrze chyba to jest rwa kulszowa :dry:

U mnie dzieciaczek jest dwa tygodnie młodszy na USG więc pewnie urodzę później niz mam termin (6.06)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #323338 przez Madeline
Hej dziewuszki :)
Nadal mi wyskakuje zagrożenie tym wirusem, ale jest mi ciężko tutaj nie wchodzić :)

Ja na zgagę zawsze wypijam parę łyków jakiegoś gazowanego i jak mi się odbija to trochę przechodzi. Skurcze rąk i nóg też mi dokuczają. Najgorzej jak chce wyjść na miasto, to dosłownie kawałek i muszę zaraz wracać do domu, bo mnie tak kręgosłup boli i w pachwinach, że ledwo idę.

Moje zapasy dla dzidzi robią się coraz większe :) Mamy już łóżeczko tylko jeszcze go nie złożymy, mamy pościel do niego, ciuszki, bo my coś tam zawsze kupimy jak jesteśmy zakupach ale bardzo duży zestaw teściowa nam kupiła :) Na kosmetyki poczekamy do kwietnia lub maja.

A kiedy pakujecie się do szpitala? Ja myślałam o maju.

12 lata 10 miesiąc temu #323342 przez chłopek
madeline ja tak jak pisałam tydzien przed porodem, ale bede miała juz przyszykowane ciuchy wiec wrazie czego maz bedzie wiedzial gdzie sa

12 lata 10 miesiąc temu #323361 przez nataleczka_92
Chłopek ja przy pierwszej ciazy nie panikowalam z pakowaniem torby tak jak Ty. jak bedzie sie zblizal termin albo jakies oznaki zblizajacego sie porodu to tez dopiero sie spakuje:) Madeline u mnie jest tak samo ,taka piekna pogoda sie robi az milo wyjsc,a ja z ledwoscia do sklepu docieram bo mnie tez pachwiny bola i krzyz.
ogolnie przez ostatni tydzien powiekszyl mi sie sporo brzuszek i piersi...
a dzis rano zjadlam pyszniutkie sniadanko chaleczke z dzemikiem i mleczko do tego:) pychotka

12 lata 10 miesiąc temu #323362 przez chłopek
nataleczak ja tez nie panikowałam miałam tydzien wczesniej spakowana torbe ale i tak sie wypakowałam i w tym samym dniu pojechałam na porodówke:)

12 lata 10 miesiąc temu #323364 przez nataleczka_92
u mnie to bylo tak ze w czwrtek wypadl mi ten czop sluzowy, spakowalam sie i pojechalam do szpitala,ale bylo tylko 2cm rozwrcia i nic pozatym:) w sobote wyszlam do domu,a wieczorem zaczelam odczuwac skurcze,pojechalam dopiero w niedziele o 13 na porodowke to mialam rozwarcie 5cm i co 2minuty skurcze:)
Chłopek a w ktorym tyg ciazy urodzilas?bo ja 38tydzien

12 lata 10 miesiąc temu #323366 przez chłopek
ja w 41 tygodniu urodziłam, mi nie wypadł żaden czop, nie odeszły wody, a jak przyjechalam na porodówke to miałam 3cm rozwarcie. i słabe skócze, urodziłam na drugi dzien po oxy

12 lata 10 miesiąc temu #323371 przez nataleczka_92
podobno chlopcy na swiat sie nie spiesza:)
a tak wogole to mam pytanie o te badania na glukoze bo dostalam teraz skierowanie na przyszla wizyte zeby zrobic ale dostalam glukoze 2h,zastanawia mnie czemu na dwie godziny? bo jest tez glukoza 1h

12 lata 10 miesiąc temu #323394 przez chłopek
nataleczka ja tez mialam na 2h to glukoza 75g a nie 50g i dlatego 2h

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #323417 przez sister.anna
Czesc Dziewczyny,

My dzisiaj dzien wolnego bo wczoraj jakies przeziebienie mnie wzielo i pije soczek z cebuli i wypoczywam dzis. Po poludniu zaczynamy lekcje dla przyszlych rodzicow wiec jestem ciekawa jak to pojdzie i czego beda nas wlasciwie uczyc. Nie ma co, godzina zero zbliza sie wielkimi krokami...

A oto taki wiosenny akcent brzuszkowy :lol:

Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #323418 przez chłopek
sister chyba miało być zdjecie ale ci sie nie wgrało

12 lata 10 miesiąc temu #323420 przez sister.anna
Success ! Oj potrzeba nieco determinacji zeby na to forum wchodzic, jak nie trojany to zdjecia za duze :silly:

12 lata 10 miesiąc temu #323421 przez chłopek
sister ale masz nie duzy brzuszek :) mój to wielki

12 lata 10 miesiąc temu #323444 przez Madeline
Ja też w porównaniu z sister.anna mam olbrzymi :) A jutro zaczyna mi się 25 tydzień :)

12 lata 10 miesiąc temu #323489 przez nataleczka_92
kochane czy wy bierzecie moze nospe? bo ja czasem wezme jedna tabletke jak mnie boli brzuch,ale np wczoraj i dzis wzielam po dwie bo bardzo bolal mnie brzuch i krzyz. czy po niej odczuwacie slabsze ruchy? bo ja mam wrazenie ze po nospie ruchy malego sa slabiukie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka