BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 10 miesiąc temu #323049 przez Natalia^^
hej Dziewczyny,
troche sie uspokoiłam. Lekarz powiedział ze o cesarce mam narazie nie mysleć, Młody żeczywiscie jest duzy... według usg termin mam na 12 maja (w karcie 1.06). czyli jest wiekszy o 2,5 tyg. wazy 1420.

dno macicy na 30 tydzien czyli o dwa tyg wyzej. no ale to nie jest o 4 tyg.

a ile wasze szkraby juz waza??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #323061 przez chłopek
ja nie wiem ile mój wazy bo nie mialam usg

12 lata 10 miesiąc temu #323065 przez Natalia^^
chłopek gdyby nie ta dodatkowa wizyta tez bym nie wiedziała,
mojemu lekarzowi ewidentnie się nie chciało.

12 lata 10 miesiąc temu #323066 przez chłopek
no a moj nie napisal ostatnio

12 lata 10 miesiąc temu #323069 przez nataleczka_92
witajcie kobietki.
Natalia Twoja dzidzia naprawde duza bo u mnie na wizycie wyszlo ze dzidzia wazy 654g.
nie pisalam sporo czasu ale staram sie odpoczywac,choc niewiem czy wytrwam do konca ciazy. dzis jak chcialam wstac z lozka tak rwala mnie lewa noga ze nie moglam sie podniesc,bo bym sie pewnie przewrocila

12 lata 10 miesiąc temu #323070 przez chłopek
nataleczka tez tak mam jak w weekend bylam z mama na spacerze to ledwo do domu doszłam :( a później caly wieczór cierpiałam

12 lata 10 miesiąc temu #323115 przez gumis24
nataleczka moze to wszystko jeszcze sie zmieni ,czasem maluszki raz rosna wiecej a pozniej zwalniaja i rosna juz mniej takze nie przejmuj sie na zapas...dbaj o siebie i badz dobrej mysli bo zestresowana mama to zestresowany maluszek...
oj dziewczyny wspolczuje Wam tych roznych boli bo ja na szczescie nadal czuje sie swietnie i gdyby nie ten malutki brzuszek nawet moglabym "zapomniec" ze jestem w ciazy... ;) i tez czasem zdarzaja mi sie humory ze wzgledu na hormony jak rozumiem i tez mezowi sie obrywa,coz musza nam to wybaczyc :laugh: jak mam zly humor to odrazu synus duzo mniej kopie sie nie rusza i zal mi sie go robi bo pewnie czuje te moje nastroje i staram sie wziasc w garsc :blink:

12 lata 10 miesiąc temu #323116 przez chłopek
kurcze cos mnie dzisiaj brzuch boli kuje mnie co jakiś czas, dobrze że w środe do lekarza ide, bo mnie to trpche niepokoi

12 lata 10 miesiąc temu #323127 przez Koni
Natalia^^ dwa tygodnie to nie dużo bo mój mały jest cały czas o 5 dni większy :) Każde dziecko inne i inaczej rośnie :P Co do wagi to moje ostatnio USG było w PL w 21 tc i mały ważył 479g teraz USG nie miałam i z tego co mi położna powiedziała to już mieć nie będę :dry:

Ja jako tako lepiej się czuję odkąd zaczął się u mnie 5 miesiąc ale czasami mały mnie strasznie uciska i czuję jak się przemieszcza ale ogólnie nie mogę narzekać :) Jedynie co to czasami mi kończyny drętwieją w dosłownym tego słowa znaczeniu bo albo nogi albo ręce :S

A co do pasów czyli dobrze zapinałam, tak jak większość z Was.

12 lata 10 miesiąc temu #323164 przez Natalia^^
wielkoscią juz sie tak nie przejmuje,
ale jesli chodzi o drętwienie to powiem wam ze oststnie dni szok, wstaje obolała, szczególnie szyja mnie boli, i zauwazyłam ze jak zamiatam albo zmywam podłoge to krzyze mnie bola. wczesniej tak nie miałam wiec teraz chyba pora aby sie oszczedzać....

Ale tak sobie mysle skoro wyzaczył mi datę porodu na 12 maj, to zostały mi dwa miesie i powinnam wiec wszystko na poczatku maja włącznie z torbą, bo moze maluszek sie pospieszy.... a ja jestem w polu nie mam nic...:P

12 lata 10 miesiąc temu #323241 przez nataleczka_92
mi od kilku dni zaczely nogi puchnac. ze ledwo co kapcie wcisne:( a brzuch z kazdym dniem coraz wiekszy, okropna zgaga mnie meczy prawie po wszystkim.

12 lata 10 miesiąc temu #323274 przez Natalia^^
nataleczka ja wiem co to znaczy miec zgage, i dobrze cie rozumiem. własnie mnie męczy a w domu nic co mogłoby pomóc nie mam:/

nie uwieżycie, skonczyło sie kucie u mnie i remonty to sasiadka z góry zaczęła... tv nawet nie moge obejrzec, te bloki z betonu tak maja ze wszystko sie niesie. no ale cóż oni przezyli moj ja musze ich przezyć,

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #323289 przez Koni
Natalia^^ ja stwierdziłam że torbę spakuję na koniec kwietnia bo zawsze lepiej żeby sobie już była :) A jak łóżeczko i wózek przyjdą w sobotę to powoli zacznę prać ciuszki :) Pracuje 5 dni w tygodniu więc muszę szykować sobie powoli w dni wolne tak więc czas zacząć coś powoli szykować :) Ja muszę jeszcze dokupić nianie, szafkę dla małego,pampersy i poczekać aż mi siostra wyśle parę rzeczy po swoim małym i już chyba powinno być wszystko a reszta to pewnie wyjdzie w praniu :woohoo:

Mi kończyny drętwieją podczas spania :dry: budzę się tak ze zdrętwiałymi rękami że ich rozprostować nie mogę.

A poza tym jestem przeziębiona już od tygodnia mnie męczyło więc wypiłam ten syrop prenalen bo kupiłam w PL ale nic mi nie pomógł i jest gorzej a do lekarza się nie dostanę do najbliższego poniedziałku :S

12 lata 10 miesiąc temu #323307 przez Natalia^^
Koni zazdroszczę Tobie, ja nawet nie wiem od czego zacząć, taki miała plan na początku a tu wszystko nie po mojej myśli, przez remonty brak funduszy no ale nie wyobrazam sobie czekac jak moja kolezanka. nic poza ubraniami nie miała w 36 tyg nawet torby... szok teraz 38 tydz a ona dobiero sie pakuje:P

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #323310 przez chłopek
a ja dziewczyny torbe do szpitala mialam spakowana tydzien przed porodem no i co i nie urodzilam w terminie, rozpakowalam torbe i mnie wziely skórcze :) 8 dni po terminie

teraz dopiero jak bede miala jechac do szpitala spakuje torbe ale powiem mezowi gdzie co mam przygotowane

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka