- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
- Otrzymane podziękowania: 0
- gumis24
- Wylogowany
- rozmowna
- www.costa-brava-blog.blogspot.com.es
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Co do pakowania torby to mnie ostatnio otaczają osoby które urodziły przed terminem i to sporo a patrząc na moją siostrę która się niezbyt śpieszyła to w ogóle wolę wcześniej się przyszykować bo ona wylądowała w szpitalu na początku 8 miesiąca i wanienkę kopiła dopiero 2 tyg. po porodzie a nie mogła się ruszać bo miała powikłania po cesarce tak więc idę w zasadę " przezorny zawsze ubezpieczony" i niech sobie wszystko będzie gotowe wcześniej i oko cieszy
Co do nospy to ja wzięłam z 2 no może 3 razy ale moja siostra stosowała całą ciąże ja nie mam takiej potrzeby
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do nospy to podobno mozna ja brac jesli sa wskazania czyli jakies skurcze lub bole ja tez od czasu do czasu biore jak bardzo mi cos dokucza
A jesli chodzi o torbe do szpitala to jeszcze sie wstrzymuje mysle ze w kwietniu sie zaczne pakowac czyli juz w 8 miesiacu,i tak tez zamierzam przygotowywac rzeczy dla malego bo caly czas tez pracuje i bede po troszku sie przygotowywac, ale najpierw czeka nas malowanie i wlasnie czekamy na lepsza pogode i doplyw gotowki.
Pozdrawiam brzuszki
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
nie moglam wogole zasnac,dopiero chya po 3 oko zmruzylam. nie dosc ze mialam okropna zgage, to bolalo mnie wszysko ponizej brzucha ze ciezko bylo mi wstac do lazienki. normalnie wszystko mnie ciagnelo...jakies poty mnie ogarnialy,a serce to mi tak walilo jak szalone. na dodatek brzuch mnie boli, ruchy tez jakies slabsze,bo wczoraj na wieczor maly kopal.
tak szczerze to przejmuje sie,ale nie pojade do szpitala bo zaraz mnie zostawia. a maz pracuje to z mala musze zostawac.jak nic sie nie poprawi to w piatek chyba pojde do swojego lekarza prywatnie,bo takto chodze na kase.
- sister.anna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Trzymaj sie cieplutko!
Koni jak tam zyjesz dzisiaj smarkatku? Cos Ci sie poprawilo? Mnie wczoraj na nogi syrop z cebuli postawil na nogi ( kroisz cebule i dajesz miodu i na grzejnik zeby soki puscilo).
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
co wy o tym myslicie
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
Nataleczka ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym do położnej, czasami lepiej dmuchać na zimno.
Magda może zjadłaś coś co Ci stało na żołądku w nocy?
A nospe lekarz mi tez zalecił jakby mnie brzuch bolał, ale ja nie wzięłam ani jednej, bo na szczęście dawałam sobie radę z bólami.
Wiecie co zauważyłam? Że mam zgagę po sokach takich jak Kubuś. Wy też tak macie?
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
U mnie juz troche lepiej, mam nadzieje ze u Nataleczki i Koni tez ale tez uwazam ze lepiej sie z kims skonsultowac niz czekac za dlugo, ja w pierwszym trymestrze przechodzilam grype jelitowa bylo okropnie bo goraczke tez mialam i jednak sama rozmowa z lekarzem nie uspokoila
Pozdrawiam i zycze zdrowka lece do pracy
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Eh a co do choroby to u mnie jeszcze gorzej niż wczoraj a jutro do pracy trzeba iść Leczę się paracetamolem tzn. 2 tabletki dziennie bo tak mi ostatnio jak byłam przeziębiona lekarka kazała no ale zażyłam dopiero wczoraj i dzisiaj jedną a jutro będę brała ostatni dzień bo nie chcę małego tym zbytnio obciążać Poza tym pije wywar z imbiru, cytryny i miodu bo też pomaga więc zobaczymy jak na razie największym moim problemem jest zatkany nos choć na szczęście przestało mi z niego tak cieknąć. Chyba panuje tutaj jakiś wirus bo do lekarza się nie idzie dostać choć ja szczerze tego nie rozumiem bo od poniedziałku się próbowałam zarejestrować u udało mi się dopiero na następny poniedziałek 12 marca... jak dla mnie bez komentarza bo wydaje mi się że chora kobieta w ciąży powinnam mieć pierwszeństwo no ale to nie w Irlandii.
Natalia chętnie kupiła bym ten acatar ale w Irlandii nie ma a nie ma sensu żeby mi mama wysyłała bo pewnie nim dojdzie to mi już katar przejdzie.
sister.anna ja syrop z cebuli zasypuje cukrem ale to bardziej na gardło jest pomocne
nataleczka_92 podobny ból do twojego miałam w wigilie dosłownie nie mogłam się na łóżku na drugi bok przekręcić tak mnie brzuch bolał nie mówiąc już o pójściu do toalety przez co wigilię zjedliśmy o 12 w nocy a ból był intensywny przez około 2 godziny. Mąż z siostrą chcieli mnie wieźć do szpitala ale powiedziałam po ostatnich doświadczeniach z krwawieniem że i tak mi tam nie pomogą. Wzięłam jedną nospe i potem jeszcze trochę czułam ból ale na drugi dzień na szczęście przeszło niemniej jednak jak jutro Cię będzie wciąż boleć to zmykaj do szpitala bo z tym nie ma żartów! Lepiej wiedzieć czy z dzidzią wszystko ok!
magda__kielce ja też wczoraj wymiotowałam a dzisiaj jest już dobrze może coś Ci po prostu zaszkodziło.
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asia886
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Lenka 12.06.2012r kochamy cię:-*
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa