BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 10 miesiąc temu #324170 przez Koni
chłopek napisał:

mój maluszek też strasznie kopie przeważnie na noc jak ja chce isc spac

To tak jak i mój na noc zazwyczaj wariuje choć zauważyłam że jak jestem w pracy to jest bardziej ruchliwy niż jak jestem o tej samej porze innego dnia w domu ;) Chyba za dużo hałasów słyszy i mu się nie podoba :side:
Mamy w tym samym dniu wizytę bo ja mam 4 kwietnia w szpitalu i tak się modle że a nóż zrobią USG bo się 3 trymestr zacznie choć na razie zapowiedzieli że już więcej nie będę miała :huh:

asia886 na pewno pokochasz to tylko taki strach przed ogarnięciem tego wszystkiego ale jak ją ujrzysz to od razu się zakochasz :D

A ja nadal w fatalnym stanie :dry: Eh nie wiem jak ja jutro pójdę do pracy jak mi się tak ciężko będzie oddychać :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #324267 przez chłopek
koni ja 3 usg bede miala 18kwietnia

12 lata 10 miesiąc temu #324426 przez Madeline
Dziewczyny ja dzisiaj miałam tą krzywa cukrową mierzoną, myślałam, że zwymiotuje jak wypiłam tą glukozę. Fuj... Okropne, po pół godzinie mój maluszek bardzo zaczął szaleć w brzuszku. Hehe nieźle na niego podziałała ta glukoza, aż się śmiałam. Nawet przez bluzkę można było zauważyć, że mi brzuch skacze i się podnosi w niektórych miejscach :) Jak mały dobrze się ułoży to czasami można zaobserwować jak się porusza :) Hehe cudowne uczucie :) Miałyście wymaz z pochwy? Bo ja dostałam skierowanie na ostatniej wizycie i w poniedziałek idę, a tak to muszę łykać magnez 3x dziennie i Żuravit.

12 lata 10 miesiąc temu #324434 przez Natalia^^
Madeline to dokładnie jak ja:) mi tez lekarz magnez przepisał, a zuravit to chyba moczopędnie zeby nie puchnąć:P

12 lata 10 miesiąc temu #324446 przez chłopek
madeline wymaz z pochwy to ja miałam bodajże w 34 tygodniu ciazy nie wiem czemu tak wczesnie masz

12 lata 10 miesiąc temu #324472 przez Madeline
No ja też się zdziwiłam, ale zlecił mi to ten ginekolog który mnie nie prowadzi. Może dlatego, no nie wiem, ale może czasami lepiej mieć zrobione dwa razy niż w ogóle.

12 lata 10 miesiąc temu #324473 przez chłopek
no wiadomo, a ty chodzisz prywatnie ?

12 lata 10 miesiąc temu #324524 przez Madeline
Nie, ja zawsze chodziłam do ginekolog która pracuje u nas w szpitalu i wcisnęła mnie do siebie do poradni, a że jej nie ma teraz, bo ma miesięczny urlop to wysłała mnie do swojego kolegi z pracy i chodziłam do poradni szpitalnej. Ale już 19 marca w końcu będę się widziała z moją ginekolog. Nie ma to jak jeden prowadzący, a nie dwóch lub nawet kilku. Prywatnie nie chodzę, bo u nas kosmiczne ceny są za wizytę, a mi szkoda jest dać 150 zł za to, że wejdę skoro mam moją ginekolog i jak do tej pory mnie nie zawiodła.

12 lata 10 miesiąc temu #324530 przez chłopek
aha a moze on nawet uwagi nie zwrócił w którym ty tygodniu jestes?:)

12 lata 10 miesiąc temu #324533 przez Natalia^^
u nas niestety jeden lekarz przyjmuje na kase chorych i jest do bani:/ wiec chodzę prywatnie ale widzicie chodze prywatnie a nie jestem ekstra zadowolona. mogłabym zmienic lekarza ale troche sie boje juz tak wysoko w ciazy.

a tak poza tym Dziewczęta to zyczę wszstkim szczescia,miłości i zdrówka, to najwazniejsze. no i oczywiscie szczesliwego rozwiazania:)

12 lata 10 miesiąc temu #324536 przez chłopek
natalia ja chodziłam prywatenie ale za duzo kasy na to szło ja wiem że zdrowie maluszka najważniejsze ale skoro na NFZ też jest dobry lekarz to po co mam tyle płacic, ten lekarz co do niego chodze to też prywatnie przyjmuje ale ja chodze na kasę chorych, i z tego co wiem to on też robi rzadko usg prywatnie, długo musze czekać aż zobacze mojego maluszka

12 lata 10 miesiąc temu #324547 przez nataleczka_92
ja tez chodze na kase chorych, ale moj lekarz rowniez przyjmuje prywatnie . pracuje rowniez w naszym szpitalu i jak dla mnie to najlepszy ginekolog-poloznik w moim miescie. przy pierwszej ciazy rowniez chodzilam do niego na kase i odbieral moj porod.

12 lata 10 miesiąc temu #324548 przez chłopek
nataleczka ni mi akurat sie nie udalo rodzic przy mojej pani gin bo rodziłam w innym szpitalu nasz był zamkniety, :(

12 lata 10 miesiąc temu #324552 przez nataleczka_92
Chłopek no jak u mnie to tez zalezy ktory lekarz jest w ktory dzien,moj w szpitalu jest akurat poniedzialek,wtorek,sroda. jakos tak. przy pierwszym porodzie dobrze ze trafilam na niego:) bo pracuje tez w naszym szpitalu murzyn,na ktorego bym nie chciala trafic:( oczywiscie nie ze wzgledu na kolor skory;)

12 lata 10 miesiąc temu #324562 przez Madeline
Nasz oddział ginekologii w szpitalu nie ma dobrej renomy i gdybym była pewna, że moja ginekolog będzie miała dyżur jak będę rodzić to bym pojechała do szpitala w mojej miejscowości, ale nie mam pewności. A tak to z mężem chcemy się rozejrzeć za szpitalami w najbliższych miastach.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka