BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 10 miesiąc temu #324621 przez Hea
Hej dziewczyny :)

Wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta :laugh:
Jak tam wasi mężczyźni się dzisiaj postarali :unsure:

U mnie były kwiaty i czekoladki, a synek strasznie dzisiaj kopał ku mojej uciesze :kiss:

Ja też chodzę do gin publicznego ale wiem, że na pewno on nie będzie przyjmował mojego porodu bo on jest przy przychodni a rodzić będę w szpitalu. Ale dziś rozmawiałam z kuzynką, która niedawno rodziła w tym szpitalu i zachwalała sobie opiekę, że pielęgniarki miłe i darmowe jest znieczulenie także jestem spokojna :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #324652 przez Koni
Hej Dziewczyny :) Wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta :D

Ja dalej umieram :dry: W nocy o 3 obudziłam się z takim zatkanym nosem że ledwo oddychałam więc postanowiłam zadzwonić dziś do mojego Gina w PL i pozwolił mi brać zwykłe krople do nosa nawet do 3 razy dziennie i mówił że nie powinny zaszkodzić maluszkowi bo działają miejscowo nie mniej jednak mam trochę stracha ale to zawsze jakaś alternatywa. Z nosa mi tak cieknie że maskara i bez chusteczki ani rusz nie mówiąc jak mi w nim wierci :huh: Eh mam nadzieje że do końca tygodnia mi przejdzie.

A tak apropo lekarzy to ja nawet gdybym bardzo chciała to nie mam gdzie pójść do Gina prywatnie, jedynie do Dublina ale to ponad 2h drogi i finansowo masakra...

chłopek jak masz dobrego Gina na kasę chorych to nie ma sensu przepłacać a lepiej coś maluchowi kupić ;)

Ja tylko się cały czas zastanawiam co oni mi będą na tej wizycie w szpitalu robić skoro mocz się bada papierkiem lakmusowym, badanie krwi robili mi tylko raz a USG już nie będę miała :unsure:

12 lata 10 miesiąc temu #324686 przez nataleczka_92
ja usg mam na kazdej wizycie,i bardzo mnie to ciesz,przynajmniej jestem pewna ze z maluszkiem wszystko ok:)
a tak wogole zaczyna robic sie cieplo i nie moge sie doczekac malenstwa:) zupelnie inaczej niz przy pierwszej ciazy... moze tez dlatego tak czesto sie niepokoje.

12 lata 10 miesiąc temu #324713 przez chłopek
koni mi lekarka powiedziala zeby zadnych kropli do nosa nie brała bo nie mozna lepiej zebym sobie takie mentolowe inhalatorki kupiła, nie wie czy wiesz o co mi chodzi, lepiej sobie pod nosem maśćią majerankową smaruj, a na noc troszeczke amolu na piżamę kapnij bedzie ci sie lepiej oddychac

12 lata 10 miesiąc temu #324778 przez Koni
chłopek u mnie to bardziej skomplikowana sprawa gdyż niestety jestem alergikiem na grzyby i pleśnie oraz na wilgoć której w Irlandii jest mnóstwo a do tego wszystkiego nie mam wykształconych zatok czołowych a zatoki przy nosowe mam opuchnięte tzn. normalny człowiek ma je 0,5 cm a moje mają 1 cm czyli totalny brak miejsca na przepływ powietrza dlatego też od ponad roku biorę krople na alergie nawet alergolog zabronił mi zmniejszać dawki i próbować ich odstawić w czasie ciąży bo mogę pogorszyć swój stan i nie dotleniać małego a to nie jest bezpieczne dla dziecka. Zwykły amol, czy inhalacje po prostu mi nie pomogą a krople działają obkurczająco. Na razie próbuje się ratować moim kroplami na alergie i do tej pory dawałam rade ale mam tak fatalne przeziębienie że nie mogę normalnie funkcjonować.

Co do opinii o kroplach to ja się spotkałam z tym że lekarze zezwalają ale nie za długo je stosować. Gdyby to były pierwsze trzy miesiące to nawet bym nie myślała o tym czy wziąć ale dzisiaj na noc jak mi moje krople nie pomogą chyba nie będę miała wyjścia i zakropię, na razie próbuję się przemęczyć.

Hea ja od mojego męża dostałam różyczki i przyjechał po mnie do pracy choć wcale się z nim nie umawiałam :)

12 lata 10 miesiąc temu #325073 przez Hea
O jeju dziewczyny współczuję wam tych wszystkich bóli, katarów itd... :/

Bo u mnie to wszystko dobrze tylko trochę czas mi się dłuży bo już bym chciała mieć dzidziusia przy sobie i się wprowadzić do naszego mieszkania...ale...pewnie później będę narzekać że dużo obowiązków itd a przedtem mogłam tylko siedzieć :P

12 lata 10 miesiąc temu #325078 przez chłopek
was tez maluszki po żebrach juz kopią? mój to strasznie i dołem brzucha tez sie rozpycha, zreszta ja mam nisko brzuch i źle mi siedziec

12 lata 10 miesiąc temu #325103 przez Hea
Chłopek: mi kopie w żebra...takie nieprzyjemne kłucie jakby :P
A dzisiaj to mi chyba na pęcherzu siedzi bo ciągle latam do łazienki :huh:

12 lata 10 miesiąc temu #325110 przez Madeline
Mój po żebrach jeszcze mi nie kopie, ale czuję, że z dnia na dzień jest coraz wyżej.

Dziś miałam parę spraw do załatwiania na mieście i chodziłam sobie spokojniutko spacerkiem, bo u nas jest taka piękna pogoda, że szok. Aż do domu wracać się nie chciało :)

Wy też macie taki apetyt? Ja non stop jem :)

12 lata 10 miesiąc temu #325116 przez Hea
Madeline: O tak...mi to się czasem nie chce jeść, ale czuje się głodna i muszę coś przegryźć. W sumie to ciągle latam albo do kuchni, albo do łazienki :P

12 lata 10 miesiąc temu #325119 przez chłopek
ja ciagle cos musze jeść, mój maluch strasznie kopie, czasem aż boli

12 lata 10 miesiąc temu #325130 przez gumis24
mnie tez kopie juz kolo zeber i wogole chyba sie podniosl juz w okolice pepka i powyzej...dzis mialam badanie krwi na cukier mialyscie racje dziewczyny okropne to cos do wypicia...ale da sie przezyc...poza tym po 2 dniach boli zoladka (znowu) w koncu dobrze sie czuje...ja jem normalnie,staram sie uwazac na to co jem wlasnie z powodu mojego zoladka...

12 lata 10 miesiąc temu #325171 przez Madeline
Dziewczynki coś bym zjadła, ale nie wiem co :) Wczoraj karkóweczke zrobiłam na kolacyjkę, a dziś nie wiem na co mam ochotę, ale czuję że ślinka mi leci, otwieram lodówkę coś mi pachnie a nie wiem co :) Może pomożecie?

12 lata 10 miesiąc temu #325220 przez nataleczka_92
ja z mezem wlasnie zjedlismy kubelek KFC:) a juz tyle czasu chcialo mi sie czegos super pikantnego:)
wczesniej bylam na zakupach,kupilam troche ubranek dla maluszka:) i wiecie wcale nie jest tak ze ubranka dla dziewczynek sa fajniejsze,zalezy na jaki sklep sie trafi,ale mnie lapia skurcze nog:/

12 lata 10 miesiąc temu #325228 przez chłopek
nataleczka magnez jedz jak masz skurcze nogi. mnie cos brzuch od wczoraj boli:( staram sie Ksawcia nie nosic ale on jak go nie wezme wpada w histerie i jak go nie wziaść

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka