BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 9 miesiąc temu #326846 przez Natalia^^
No i koniec kolejnego dnia... z każdym dniem blizej porodu, i coraz bardziej sie boje:P

Takie zakupy to juz nie dla mnie nie dosc ze nic nie kupiłam to jeszcze fatalnie sie czuje, strasznie nogi mi spuchły...:/ a wy tez tak macie??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #326876 przez magda__kielce
Mnie tez puchna nozki ale nie tak bardzo jak przesadze z jakimis zajeciami np, po pracy jeszcze zaszaleje z jakimis zakupami lub sprzataniem :laugh:
A ja dzis sie czuje okropnie i jest coraz gorzej z nosa mi sie leje gardlo boli masakra

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #326925 przez Koni
magda__kielce współczuje bo ja się tak cały tydzień czułam na szczęście już przechodzi i zarazków nie roznoszę.

Natalia^^ dlatego właśnie ja postanowiłam że zakupy dla małego robię wcześniej bo nigdy nie wiadomo jak się będę czuła jak dzidzia będzie rosła choć przez to że w pracy jestem cały czas w ruchu nie czuję się ociężała i czasami nawet nie czuję tego brzuszka :P

A tak w ogóle to u nas dzień pełen wrażeń oglądaliśmy domek do wynajęcia i się zdecydowaliśmy na przeprowadzkę także początkiem kwietnia przenosimy się na nowe śmieci :D Dom jest czyściutki i nowy, wszystkie sprzęty nie używane choć troszkę droższy ale nie wiele nie mniej jednak wszystko będzie dopiero przez nas użytkowane a i dla małego to lepiej :P

Odwiedziliśmy też znajomych bo koleżanka właśnie dzisiaj wyszła ze szpitala ze swoim 5 dniowym synkiem :) Fajny taki mały szkrab i tym bardziej się mojego doczekać nie mogę :D

A tak w ogóle dziewczyny to co się dzieje z chłopek bo coś do nas nie zagląda a tak była prawie codziennie? Mam nadzieje że wszystko u niej ok!

12 lata 9 miesiąc temu #326956 przez Natalia^^
No własnie Koni ja tez zauwazyłam ze Chłopek nie zaglada...
Pewnie zajeta, ma malutkiego synka...

A u nas dzis brzydka pogoda, dotarły do mnie wkładki poporodowe, wygladaja jak pielucha:?

12 lata 9 miesiąc temu #326958 przez magda__kielce
Koni zazdroszcze przeprowadzki ja tez wynajmuje nie jest zle to nasze mieszkanko ale moglo byc wieksze i jasniesze ale coz cena czyni cuda za te pieniadze niema co narzekac :dry:

Ja sie dalej martwie moj maly sie cos malo kreci i niewiem czy to przez moja chorobe??? co myslicie?? az boje sie pomyslec ze cos moze byc niie tak niechce wyjasc na panikare i dzonic 3 razy w miesiacu do lekarza

a chłopek rzeczywiscie cos sie nieodzywa miejmy nadzieje ze to tylko brak czasu

12 lata 9 miesiąc temu #327018 przez sister.anna
Koni super z ta przeprowadzka, mi sie tez marzy mieszkanko o 1 pokoj wieksze bo zaczynamy zyc jak na smietniku, bardzo sie ciezko ze wszystkim zmiescic. Niestety ceny w Manchesterze sa zaporowe, jakbysmy mieli teraz wynajac znowu takie samo mieszkanie to bysmy musieli doplacic £100-£200, do tego rachunki i robi sie koszmarnie drogo.
Nasi znajomi pol roku szukali i do identycznego wniosku doszli.

12 lata 9 miesiąc temu #327092 przez Natalia^^
Magda ja tez juz powoli zaczynam wariować:/ moj synus od soboty prawie nie przejawia aktywnosci...:(
raz po raz jakies napinanie i delikatny ruch ale to w porównaniu do poprzednich ruchów to jest nic.

Ostatnio któraś dziewczyna pisała ze tez jak córcia mało sie rusza ale po dwóch dniach wróciło do normy a u mnie to juz 4 dzien:/ chyba po południu zadzwonie do mojego lekarza.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #327121 przez Madeline
Wszystko będzie dobrze dziewczynki, chcemy by wszystko było oki i dlatego przejmujemy się najdrobniejszym szczegółem. Ja zauważyłam, że ostatnio górna część brzucha mnie swędzi a najbardziej trochę niżej niż pod prawą piersią. Strasznie. No i bardzo bolą mnie żebra, wiem, że to nie mały kopie, po prostu tak same z siebie mnie bolą, nawet masowanie nic nie daje. Najlepiej jest się położyć i nie ruszać. Nie wiem czy Wy też tak macie?

Wczoraj byłam pozałatwiać sprawy takie jak rozliczenie ze skarbówką, itp, a wieczorem byłam prawie nieprzytomna. Moment jestem zmęczona.

Czekam z niecierpliwością na wiosnę, marzy mi się wychodzić na spacerki już. Tym bardziej, że mam bardzo blisko do Wisły :)

Kochane mam takie pytanko, po ilu mniej więcej dniach będziecie wychodzić z maluchami na spacerki? Bo ja nawet nie mam pojęcia kiedy można i czy jak maluszek urodzi się w czerwcu to czy w sierpniu można wyjechać z takim maluszkiem powiedzmy na domki lub gdzieś nad morze?

12 lata 9 miesiąc temu #327376 przez Kasiulka
Dziewczyny dziś strasznie mnie boli w prawym boku pod żebrem. Taka jakby kólka, ale zdecydowanie mocniejsze. Przy każdym ruchu gorzej. Więc leżę na lewym boku. Macie tak? Poradzicie coś? Nie chcę znowu wyjść na ostatnią histeryczkę co do lekarza chodzi 3 razy w miesiącu.

12 lata 9 miesiąc temu #327387 przez asia886
Kasiulka mnie też ostatnio w prawym boku gdzie żebro jest jakoś dziwnie cały czas kuje. Czy to stoję siedzę ale najgorzej gdy siedzę. A od soboty w nocy boli mnie podbrzusze kuje gdy chce zmienić pozycję i to bardzo dzisiaj w nocy mniej bolało przy zmianach pozycji ale też dało się odczuć

12 lata 9 miesiąc temu #327391 przez Kasiulka
Kurcze może na tym etapie ciąży to normalne? Jeśli mi nie przejdzie do rana to jadę do lekarza. Ech. Znowu mnie wezmą za histeryczkę.

12 lata 9 miesiąc temu #327397 przez asia886
Nie martw się powinno być wszystko ok:) a ty przecież masz prawo odwiedzić lekarza tyle ile ci się razy podoba:) a oni mają prawo cię zbadać. Zastanawiam się nad kupnem wózka z allegro z firmy kunert on jest za 650zł i jest wielofunkcyjny najpierw wózek później z niego spacerówka do tego mam fotelik samochodowy i nosidełko. Czy ktoś słyszał coś o tej firmie kunert?

12 lata 9 miesiąc temu #327439 przez Madeline
Asia, ja zastanawiałam się nad wózkiem i nie mogłam się zdecydować, ale dzięki Tobie chyba wiem jaki kupie. U nas nowe wózki są po ok. 1300 zł a tutaj jest nowy za prawię połowę ceny :)

12 lata 9 miesiąc temu #327461 przez Natalia^^
Kasiulka to sie nie martw co oni pomysla, ja własnie dzis postanowiłam ze pojade do szpitala bo moj maluszek sie nie ruszał.
przed chwilka wróciłam zrobili mi ktg, usg i powiedzieli ze wszystko w idealnym porzadku:) jestem juz duzo spokojnejsza a spokój jest nam jak najbardziej wskazany.

Położna tez powiedziała ze lepiej byc przezornym, bo później jakby cos sie działo to bada sie ciebie czepiac ze tak późno poszłaś jak cos było nie tak. tak wiec idz bo to ich zasmarkany obowiazek.

12 lata 9 miesiąc temu #327477 przez Koni
sister.anna my szukaliśmy ponad 2 lat i nic nie było bo albo nam coś nie pasowało albo było za drogo a tutaj domek śliczny, nowy, będziemy pierwszymi użytkownikami więc jeszcze pachnie nowością i nawet łóżka są nowiutkie :D A cena się różni o 50€ więcej więc chyba nie tragedia. Poza tu gdzie teraz mieszkamy jest zimno i ciężko ogrzać ten dom a tam domki są ocieplane więc mam nadzieje że zaoszczędzimy na ogrzewaniu a no i mały nie będzie marzł ;)

Dziewczyny jak coś boli to albo dzwonić albo iść do lekarza. Ja mimo że u mojego Gina w PL byłam tylko 2 razy siłą rzeczy częściej być nie mogę to i tak jak mi coś się dzieje to dzwonie tak więc zawsze lepiej rozwiać wątpliwości choć wiadomo że wkraczamy w taki etap że niedogodności będą na porządku dziennym.

A co do kopniaków to mój mały wczoraj tak kopał że do 3 w nocy nie spałam a dzisiaj w pracy chyba sobie dyskotekę urządzał bo ostro się bawił :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka