BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 9 miesiąc temu #328766 przez Kasiulka
Ja ważę 5 kg więcej niż przed ciążą, ale w sumie poszło mi tylko w biust <i zrobił się na jednej rozstęp :(> i brzuch. Nataleczka byłam w podobnej sytuacji z wagą, do wyjściowej doszłam ok 22 tygodnia. Jeszcze się zdążysz nadzwigać ;)

a co do moich poprzednich objawów- był to ucisk na wątrobę i promieniujący ból z kręgosłupa :o kto by pomyślał.

Czytałyście może książki z serii Ciąża- instrukcja obsługi? Polecam dla waszych facetów! Zwłaszcza jeśli to pierwsze dziecko :) poradnik bobas-instrukcja obsługi też jest sensowny, bardzo po męsku opisana opieka nad dzieckiem. Oby ten mój chłop sobie wyrył go na pamięć :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #328772 przez magda__kielce
hej dziwewczynki ja dalej chora nietety :(
ale jakos sie trzymam wyjsca nie mam.
Jesli chodzi o wzrost wagi to mnie tez juz 10kg wskoczylo jestem28tygodniu ale bardzo sie tym nie martwie bo mam wrazenie ze wszystko idzie mi w brzuszek i w piersi :P
Ja tylko chcialabym nieprzekroczyc 17kg do konca mam nadzieje ze sie uda :laugh:
No i dzieki za slowa wsparcia mialam juz wczoraj leciec do szpitala ale moj synus wczoraj juz ruszal sie chyba normalnie na wiczor bardzo szalal
pozdrawiam

12 lata 9 miesiąc temu #328813 przez nataleczka_92
Koni nie mam sie czym martwic,bo jem normalnie a synus prawidlowo sie rozwija. przy pierwszej ciazy mialam to samo, do 6miesiaca wymioty i dopiero pozniej pare kg mi przybylo. teraz jest tak samo ze dopiero od ostatniej wizyty idzie waga w gore:)

12 lata 9 miesiąc temu #328822 przez chłopek
czesc dziewczyny ja nie miałam internetu :( i nie miałam jak napisac bo tel mam w naprawie, a z tego nie ma jak wejsc na net.
u mnie wczysto ok maluszek szaleje az mnie brzuch czasem boli, w nocy nie mogę spać bo jak ja ide spać to maluszek szaleje. Wczoraj mnie noga strasznie bolała nie mogłam chodzić ale dzisiaj juz ok

12 lata 9 miesiąc temu #328967 przez Koni
nataleczka_92 jak już tak miałaś i wiesz że wszystko jest ok to w porządku i nie ma się czym martwić :)

chłopek dobrze się odezwałaś bo już się martwiłyśmy ;)

A ja ostatnio mam problemy z spaniem :S Eh jak już się obudzę rano to nie mogę zasnąć a wcześniej bym mogła spać do 13. Dwa dni temu zasnęłam dopiero o godzinie 3 w nocy :dry: Też tak macie?

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #328973 przez gumis24
czesc dziewczyny ja dzis bylam u poloznej...w polowie kwietnia mam zastrzyk jako ze mam grupe 0- a poza tym mowila ze maly ma bardzo silne serduszko byla pod wrazeniem...u mnie od poczatku ciazy 7,5 na plusie ale tez mowila ze to tak minimalnie ile sie powinno przytyc...dala mi jakies tabletki na ten moj bol zoladka i kazala brac codziennie po 1 tabl rano nawet jesli mnie nic nie boli...nie lubie jesc tabletek ale skoro kazala to chyba ok..
moj maz ma grype zoladkowa modle sie zebym tylko ja nie miala! :ohmy:
a pytala czy chcemy zachowac krew z pepowiny...czy Wy o tym myslalyscie??

12 lata 9 miesiąc temu #328977 przez Kasiulka
Hej gumiś :) ja przez ostatnie dwa dni miałam jelitowkę, złapałam od dzieciaków ze szkoły :( ale szybko się skończyła i była dość łagodna. Chyba obecność maluszka mnie chroni :) a co do tej wagi-dziewczyny nie przejmujcie się tak, jakby coś było nie tak to już byście o tym wiedziały. Wiadomo że jakieś szalone odchyły zarówno w jedną jak i drugą stronę nie są wskazane. Nie tyjcie i nie chudnijcie na siłę ;) moja szwagierka przez całą ciążę przytyła tylko 8 i pół kg. Mały ważył 4 i zdrowy jak ryba! Nic się nie martwcie :)

12 lata 9 miesiąc temu #328992 przez gumis24
ja to sie martwie ze za duzo tyje he he nie chcialabym jakos strasznie utyc;)

12 lata 9 miesiąc temu #329018 przez Madeline
Gumis ja nawet nie wiedziałam, że można zachować krew z pępowiny, nic nam o tym nikt nie wspominał.

Ale mnie dziś wzięło na porządki :) Od rana sprzątam, okna myję, wietrzę mieszkanie, piorę, szoruję :) Nawet za dywan się wzięłam, bo mamy pieska, ale skubany ostatnio tak sierść mi gubi, że nie nadążam zamiatać :/ Także samo czyszczenie dywana zajęło mi koło godziny :) Te słońce motywuje mnie do wiosennych porządków :) A co do spania to jest mi ciężko usnąć, a jak już usnę to spałabym do późna :D

12 lata 9 miesiąc temu #329050 przez Hea
Hej wszystkim :)

U mnie co do spania to też tak jest, że najpierw nie mogę zasnąć, przeważnie zasypiam ok 12. Później o 7 jak mąż idzie do pracy to wstaje zrobić siku i idę dalej spać (zasypiam w ok poł godziny) a później wstaje ok 11, 12 i to jest mi bardzo ciężko wstać jakbym była przyklejona do łóżka :angry:

A co do wagi to u mnie jest ok 7 kg na plusie...w sumie trochę dużo ale to już 28 tydzień i wydaje mi się, że tylko brzuch mi "przytył" i nic więcej więc jest spoko :P

12 lata 9 miesiąc temu #329168 przez sister.anna
Eh no to spadl mi troche kamien z serca ze nie jestem mega do przodu z waga, chyba na poczatku duzo szybciej od Was tylam ale teraz tez jakies 10kg na plusie i rosnie pomalu i statecznie od paru tygodni. Daje sobie do 15-16kg,byloby fajnie :blink:

A ja bylam wczoraj w koncu w moim szpitalu gdzie bede rodzic, wezwali mnie na dodatkowe usg bo mialam kiepski jeden wynik hormonow i dokladnie pomierzyli mi coreczke.

Od ostatniego usg minelo ledwie 3 tyg, w 25 tyg wazyla 825g a teraz juz 1181g :lol: !!! Przyrosc prawie o 50% wagi hehehe :ohmy:
Wszystkie wartosci w normie, lozysko ladnie funkcjonuje i wszyskie dopplery wyszly dobre takze wielka ulga. Powtorka w 36 tyg znowu.

A z tymi ruchami to jest utrapienie, moja sie zdecydowanie mniej teraz rusza, nadal jest to pewnie ze 100 ruchow dziennie, ale sa inne, takie leniwe bardziej. Powiedzialam wczoraj o tym poloznym i podlaczyly mnie to ktg, pol godz musialam siedziec i zapisywalo sie serduszko. Mala jak uslyszalam swoje serce i trzaski to zaczela wariowac tak, ze ledwo moglam jej serce znalesc. No ale wszystko w normie wiec po prostu jest wieksza i bardziej leniwa widac.

Madeline, juz wszystko dobrze z Toba? Nie stresuj sie tak kobietko, musisz sobie dac na wstrzymanie teraz i sie rozpieszczac troche.

12 lata 9 miesiąc temu #329172 przez Madeline
Sister.anna nie tak łatwo jak się dowiaduje takich rzeczy o siostrze! Ehh... No ale już mniejsza o to. Dzięki za troskę :)

Właśnie oglądałam kilka filmików o porodach i powiem Wam, że się trochę przeraziłam :( Nie wiem nic o porodzie i o dziecku (w pracy potrzebowałam wiedzy na temat noworodków, umiem przewijać, karmić itp., ale co to jest?). Zaczynam się bać :(

12 lata 9 miesiąc temu #329414 przez sister.anna
Madeline to Ty i tak duzo wiesz ! Przewijanie i karmienie to przeciez najwazniejsze na poczatek, my bedziemy z mezem na misiu cwiczyc przy filmie ktory mam od kolezanki :blink:

A porod.. tez ogladam rozne straszydelka filmiki.. lekko nie bedzie hyhyhy :huh:

12 lata 9 miesiąc temu #329565 przez blue01
czesc dziewczyny,wiem,ze malo sie udzielam,ale jakos nie mam weny do pisania,jednak codziennie was czytam:)dzis mam wizyte u gin,dowiem sie jak wyszedl mi test obciazenia glukoza no i ile przez ten czas przytylam,mysle,ze duzo,bo jem strasznie duzo,poprostu nie moge sie od jedzenia oderwac,heh

12 lata 9 miesiąc temu #329647 przez sister.anna
Blue jesli duzo jesz to widac duzo potrzebujesz, Twoja dzidzi zacznie teraz rosnac wiecej wszerz niz wzdluz wiec sie nie przejmuj. Zrzucimy bo bedziemy chcialy wiec sie nie martw na zapas.

Powodzenia u pani doktor !

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka