BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 10 miesiąc temu #325231 przez nataleczka_92
ja dzis z moja coreczka bylysmy razem na miescie wiec musialam pchac ja w wozku razem z zakupami wiec troche sie zmeczylam... mnie tez brzuch pobolewa ale nospy juz nie wezme,bo wydaje mi sie ze przez nia te ruchy czuje slabiej.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #325235 przez Kasiulka
mnie też trochę tu nie było.... jakoś czasu zawsze mało na wszystko :(

asia886 mnie takie myśli też często nachodzą, tyle się czyta o depresji poporodowej i innych tego typu sprawach... Ale wierzę głęboko ,że jak już będziemy mieć nasze bobaski w ramionach to nam się w głowach poukłada :) :P

w ciękich chwilach oglądam sobie taki fajny filmik dla kobiet w ciąży na youtube:

Pozytywnie mnie nastraja :)

A co do kręgosłupa... To niestety mam podobnie, te bóle mnie wykańczają :( nawet jak się nie przepracowuję to i tak mnie boli, wystarczy kilka godzin chodzenie i jestem załatwiona na amen ;/

Nie wiem czy są tu jakieś mamy z Bydgoszczy ,ale wczoraj w naszym mieście była zorganizowana świetna akcja! W centrum handlowym rozstawił się szpital położniczy i ABSOLUTNIE za darmo robił usg, badał poziom cukru i ciśnienie. Pokazywali pierwszą pomoc dla noworodka. Można było korzystać z porad położnych i lekarzy. Rozdawali też witaminki dla kobiet w ciąży i rabaty do szkoły rodzenia. Świetna akcja :) ! Zupełnie przypadkiem się na nią załapaliśmy, bo szliśmy do kina :)

12 lata 10 miesiąc temu #325237 przez Natalia^^
hej dziewczynki...:)

ja dopierow wróciłam do domu, juz nie dla mnie jeżdżenie wielu kilometrów jestem mega zmęczona(az wypieki dostałam, i zauwazyłam ze nogi mi troche spuchły:/

ale dzis kupiłam wszystkie niezbedne kosmetyki, i zostały mi jeszcze do kupienia gaziki do pępka i ten płyn. Kupilismy tez wanienkę i dwa ręczniki i sprawiło mi to sporo przyjemnosci:)

A w sklepie pati i max jest fajna promocja na hugis new born, pieluchy husteczki i czapeczka za 19 zł.
a własnie jakie pieluchy polecacie? mój łukasz w norwegi znalazł bardzo tanie oryginalne pampersy wychodzi za sztukę 24 grosze a tu w polsce to potrafia kosztowac za sztukę do 70 gr. szok.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #325240 przez chłopek
nataleczka ja wogóle nie biore nospy,
kasiulka fajna akcja, pewnie widzialas dzidzie na usg:)
a mi sie właśnie lusterko rozbiło

natalia ja bede pewnie pampers na poczatek uzywac a później dada z biedronki

12 lata 10 miesiąc temu #325246 przez Kasiulka
Widziałam widziałam :) I powiem Wam ,że Zuzia jest całkiem pulchniutka na buźce taki pultasek:) waży już 980g , a jak wasze maluszki? :)

Natalia^^ mi też nogi czasem puchną :(

A dziś się obudziłam z mokrą koszulką ... u Was też pojawiła się już siara?

12 lata 10 miesiąc temu #325248 przez chłopek
kasiulka u mnie jeszcze nie ma siary zreszta z Ksawciem tez nie było.
a ja nadal nie wiem jaka płeć :( usg mam 18 kwietnia, u mnie też by sie taka akcja przydała bym zobaczyla mojego malucha

12 lata 10 miesiąc temu #325254 przez Kasiulka
Kurcze tak się kręci na badaniach i nie chce pokazać? Czy lekarz nie chce Ci zrobić usg?

12 lata 10 miesiąc temu #325257 przez nataleczka_92
Kasiulka super filmik,a co do milosci do dziecka to ja przy pierwszej ciazy tez myslalam ciagle ze nie bede umiala pokochac malej...:( a gdy tylko sie urodzila i polozyli mi ja na brzuch to nie moglam sie opanowac ze szczescia i caly czas plakalam,nawet gdy musialam jeszcze urodzic lozysko to lzy same lecialy mi ze szczescia:)
a co do pampersow orginalne sa najlepsze,wole zaplacic pare zl wiecej,ale miec pewnosc ze dziecko bedzie suche. Natalia co do tych huggiesow to slyszalam ze dziecku przeciekaja przy pleckach.

12 lata 10 miesiąc temu #325283 przez Natalia^^
no własnie mnie interesuja wasze opinie i doświadczenia bo jest tego tyle ze nie wiadomo które wybrac.

Kasiulka wyobraz sobie ze moj szkrab juz ma 1400 :0
jest naprawde spory i termi na usg wyskoczył na 12 maj...

12 lata 10 miesiąc temu #325291 przez nataleczka_92
kochane a czy ktorejs z was wyszedl juz pepek na wierzch? lub ta ciemna linia na brzuchu? bo u mnie pepek bez zmian,przy pierwszej ciazy tez byl wklesly.

12 lata 10 miesiąc temu #325330 przez chłopek
kasiulka ja mialam usg w 21 tygodniu natepne mam w 31 tak lekarz robi nie robi częśćiej,
nataleczka mi wyszedł pępek w pierwszej ciąży długo wklęsły był.

12 lata 10 miesiąc temu #325335 przez nataleczka_92
Chłopek przepraszam ze spytam,ale w karcie ciazy jaki dzien dokladnie masz wpisany ostatni dzien miesiaczki???

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #325337 przez chłopek
12.wrzesnia
a ty jaką masz datę ?

12 lata 10 miesiąc temu #325352 przez asia886
Mi pepek już połowę wyszedł śmiejemy się z mężem bo dziwny w dotyku jest:)

12 lata 10 miesiąc temu #325373 przez gumis24
ja pepek tez nadal mam wklesly zobaczymy czy tak zostanie..dopadaja mnie hustawki nastrojow,obawy ze moje zycie tak diametralnie sie zmieni,czy sobie poradze...zazdroszcze Wam reakcji waszych mezow moj jakos ostatnio "zawodzi" mimo iz ciaza byla planowanai sie cieszy..ostatnio zapytal mnie dlaczego tak czesto glaskam sie po brzuchu...naprawde rece opadaja... :ohmy:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka