BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 10 miesiąc temu #320042 przez chłopek
ja miałam takie plasterki nasączone spirytusem czy jakos tak ale nie dawalo rezultatu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #320073 przez Koni
chłopek to co ja kupiłam jest specjalne na gojenie się ran nawet po operacyjnych i bardzo polecają dla noworodków. Jak wrócę z pracy to sprawdzę nazwę bo zaraz się będę zbierać więc nie mam czasu. To jest w sprayu więc aplikacja powinna być wygodna.

12 lata 10 miesiąc temu #320077 przez chłopek
chyba wiem o co ci chodzi wiem ze jest cos takiego do ran po cesarce

12 lata 10 miesiąc temu #320087 przez nataleczka_92
moj maluszek wkoncu zaczal byc aktywny...:) a juz sie tak martwilam... ale za to strasznie boli mnie pępek ,czy wy tez tak macie?

12 lata 10 miesiąc temu #320088 przez chłopek
nataleczka tez tak mam czasem, że boli mnie pępek.

12 lata 10 miesiąc temu #320155 przez gumis24
ja tez juz prawie wszystko mam za 2 tygodnie maja przyjsc wozek i fotelik do samochodu i zostanie tylko wanienka z przewijakiem do kupienia...no i butelki...
ja jakos jesli chodzi o opieke nad dzieckiem sie nie martwie nawet jesli pierwszy tydzien bedzie nie pewny to z czasem nabierze sie wprawy...a i do braku "wolnosci"pewnie sie przyzwyczaje... ;)

12 lata 10 miesiąc temu #320162 przez chłopek
gumis no napewno sie przyzwyczaisz:)
ja sie dzisiaj źle czyje boli mnie brzuch tak po woli cos robie, miałam odkurzac ale na meża poczekam bo nie dam rady

12 lata 10 miesiąc temu #320174 przez Hea
Hej dziewczyny :)

U mnie dziś spokojny dzień i w sumie nic szczególnego :P

Co do ruchów to ja odczuwam różnie. Czasem w dole brzucha, czasem tak bardziej w górze.A ostatnio chyba kopał mnie w żebra bo tak mnie kuło nieprzyjemnie ;)
A w ogóle zauważyłam, że przez weekend jak byłam trochę smutna bo mój mąż wyjechał to strasznie mało się maluszek ruszał a jak w poniedziałek wrócił to zaczął normalnie kopać i się wiercić jak wcześniej :laugh: Także dziewczyny nie denerwujcie się wtedy maluszki tez się dobrze czują :)

A co do obaw...to porodem jeszcze się nie martwię, bo tak jakoś wydaję mi się, że to jeszcze duużo czasu :P
Bardziej martwi mnie czy sobie ze wszystkim poradę bo będę młodą matką (mam zaledwie 20 lat) i moje życie diametralnie się zmieni...
Ale wiem też, że mam dużo osób na których mogę polegać.
Poza tym dużo czytam poradników i gazet więc już się do wszystkiego przygotowuję :)

Na koniec jeszcze mogę wam polecić stronę www.bebilon.pl Trzeba się tam zarejestrować czyli dołączyć do programu i zaznaczyć, że spodziewacie się dziecka i wtedy przyślą wam jakiś upominek. Zapewne jakieś poradniki i próbki. Ja się zarejestrowałam i teraz czekam :P

Pozdrowionka :)

12 lata 10 miesiąc temu #320269 przez magda__kielce
Hej kobitki :) mnie dzis dzien jakos przelecial teraz odpoczywam :)
Jesli chodzi o ruchy to moj misio im ja bardziej chce zeby sie ruszył to siedzi cichutko a stres wcale go nie pobudza wrecz przeciwnie rusza sie jak jestem spokojna to wtedy szaleje :laugh:
Jak pisalyscie wczesnie tez uwazam ze sie przyzwyczimy ze sobie poradzimy ale lek jest niestety ja tez niebede mogla zbyt wielu osob sie poradzic mojej mamy niestety juz z nami niema[*] a z tesciowa jak to z tesciowa nie dokonca mam do niej zaufanie :P
ale mam nadzieje ze kazda z nas sobie poradzi i za jakis czas bedziemy z tego zartowac :laugh:
pozdrawiam udanego wieczorku

12 lata 10 miesiąc temu #320310 przez nataleczka_92
a ja juz nie moge doczekac sie porodu kiedy dzidzia bedzie z nami...:) niby nie powinnam narzekac,bo to ma byc piekny okres w zyciu kobiety,ale jak tu nie narzekac jak wszystko mnie boli i od wczoraj okropna zgaga mnie meczy:( nic nie pomaga

12 lata 10 miesiąc temu #320412 przez magda__kielce
mnie rowniez meczy najczesciej popoludniu zgaga meczy :( sprobuj podjadac migdaly mnie srednio pomagaja ale zawsze cos,dzis rozmawialam z kolezanka o ona brala ranigast albo manti ale ja nie zapytalm lekarza czy mozna wiec sie wstrzymam do nastepnej wizyty :laugh:
A mam takie pytanko czy wy macie juz naszykowane jakies ubranka dla maluszkow??? jesli tak to w jakich ilosciach????

12 lata 10 miesiąc temu #320414 przez chłopek
cześć magda ja nie mam jeszcze ubranek nie mam kiedy wogóle sprawdzić które sie nadają, nie znam płci wiec jeszcze tego nie robie bo co z tego ze wezme te uniseks jak sie okaże ze chłopak i znowu bede musiala je sortowac

12 lata 10 miesiąc temu #320428 przez gorla
chłopekjak to płci nie znasz??? Kornelka miała być przecie?????

Ja też nie kupowałam różowych, nawet jak mi gin powiedział, ze dziewczynka, bo chciałam chłopca i jeszcze przez długi czas wierzyłam, potem i przeszło. Ale rzeczy z tego okresu sa żółte zielone czerwone hehe za to teraz jak na 6-cio latke przystało Oliwia każe sobie wszystko różowe kupowac!!!!!!!! :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #320430 przez chłopek
gorla ale ja sie nie nastawiam że Kornelcia bo jak sie okażę że jednak Kornel :)

a to mój dzisiejszy brzusio :)
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #320478 przez Natalia^^
magda ja biore ranigast to jest podobno jedyny dozwolony, mi lekarz mowił ze wolno, ale jesli wolisz sie wstrzymac to polecam szklankę mleka,

Chłopek ale kształtny brzuszek, sliczny taka piłeczka. :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka