BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 8 miesiąc temu #345733 przez Kasiulka
No ja mam dokładnie takie staniki jak pokazujecie i były bajecznie tanie bo za sztukę w bieliźniarskim płaciłam mniej niż 15zł. Zwykle bawełniane bezszwowe niestety bez odpinania i to może okazać się wielkim minusem kurcze :/
dziękuję za te wszystkie komplementy dotyczące mebelków :) cieszę się z nich jak dziecko i cały czas je podziwiam :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #345736 przez Hea
Hej wszystkim :)

Trochę mnie nie było bo nie miałam czasu tu zaglądać...zrobiliśmy sobie z mężem romantyczny weekend żebym trochę się odstresowała od tej wizyty u gin...i było całkiem przyjemnie :)

Do nas dziś albo jutro prawdopodobnie przywiozą rzeczy, które zamówiłam czyli łóżeczko, materac i takie różne do pielęgnacji (wszystko oprócz kosmetyków) Już nie mogę się doczekać jak to wszystko zobaczę :laugh: Ale niestety na razie będzie stało tylko żeby stać bo do mieszkania wprowadzimy się jakoś koło 15 maja...niestety dopiero tak późno :pinch: A jeszcze trzeba będzie ściany odmalować i wszystko tam wysprzątać i poczekać aż farba wyschnie (teraz te mieszkanie jest wynajmowane)...mam nadzieję, że szybko ten czas zleci :ohmy:

Co do szpitala to u nas po porodzie przeważnie trzymają 3 dni, a po cesarce albo jak są jakieś komplikacje to dłużej...Sale są niestety 2 osobowe ale na szczęście leży się z maluszkami

A z tym twardnieniem brzucha i bólami brzucha lepiej powiadomcie swojego gin bo może to być coś takiego jak u mnie...
Najważniejsze to się teraz nie przemęczać...jak mi położna powiedziała ciąża (zwłaszcza ostatnie miesiące) to czas gdzie trzeba leżeć z nóżkami do góry i z gazetką odpoczywać :P

Z rzeczy do szpitala to brakuje mi jeszcze koszuli (kupie taka dlugą z krótkim rękawem i rozpinana na przodzie żeby karmić). Czekam aż przyjdzie torba bo zamówiłam wraz z kosmetykami (ale nie ciążowe tylko takie zwykłe do domu) i muszę kupić duże podpaski i płyn tantum rosa (słyszałam że ten jest najlepszy) Mam zamiar spakować to wszystko do końca kwietnia bo wolę dmuchać na zimno :P

12 lata 8 miesiąc temu #345739 przez sister.anna
Czesc Hea, fajnie ze wszystko dobrze u Ciebie, widze ze waszych panow na romantyzm wzielo.... a moze probuja cos uszczknac dla siebie poki jeszcze maja jakies szanse? :blink:

Tantum rossa to ja tez kupilam ale w saszetkach, ponoc bardzo dobrze robi na rany i takie tam. A podpaski to z Belli mam podklady, ale sa gigantyczne i kolezanka mi dala takie jakby pieluchy dla doroslych Tena, od razu z majtkami, wczoraj sobie przymierzylam :woohoo: i kurcze zda to egzamin napewno.

12 lata 8 miesiąc temu #345744 przez chłopek
ja na ranę po nacienciu używałąm nadmangaanian potasu szybko sie zagoiło

12 lata 8 miesiąc temu #345753 przez Hea
sister.anna U nas to niestety nic mój luby nie mógł uszczknąć bo lekarz zabrnił :P i ja też właśnie mam zamiar kupić w saszetkach.

Słyszałam że na gojenie dobrze przemywać wacikiem nasączonym miodem

12 lata 8 miesiąc temu #345754 przez Madeline
Kochane wczoraj nam tak zeszło, że dopiero pół godziny temu się obudziłam, a mój mąż na 9 do pracy :p Nawet nie wiem kiedy się kładliśmy spać, ale coś po 3 było na pewno :silly:
Co do pakowania torby, to ja mam już prawie wszystko oprócz podpasek i stanika, koszule zamówiłam sobie te: allegro.pl/koszula-do-porodu-karmienia-1...s-m-i2230670414.html zamówiłam sobie 2 i pakuje je do torby, będą po porodzie, a do porodu wezmę jakąś z domu której nie będzie mi szkoda zniszczyć :)

A jeśli chodzi o ozdabianie pokoju dla maluszka to jak się tutaj przeprowadzaliśmy to namalowałam na ścianie dla mojego skarba dwa misie z poduszkami, jak uda mi się wrzucić zdjęcie to dodam, ale ostatnio nie chciało mi wrzucić :(

12 lata 8 miesiąc temu #345798 przez Kasiulka
Madeline zamierzam kupić te same koszule i podobnie jak Ty wezmę jakąś złachaną doporodu:D

12 lata 8 miesiąc temu #345812 przez chłopek
kasiulka no masz racje i tak sie upapra przy porodzie :) ale mi cos dzisiaj dziwnie, kłuje mnie chyba pęcherz ale nie jestem pewna

12 lata 8 miesiąc temu #345828 przez Madeline
Ale mi się dzisiaj nic nie chce :) hehe Wczoraj nasz maluszek chyba wczuł się w sytuację, bo fikał nieźle i chyba wyczułam jego piętkę :D Cudowne uczucie :)

12 lata 8 miesiąc temu #345904 przez sister.anna
Madeline napisał:

Ale mi się dzisiaj nic nie chce :) hehe Wczoraj nasz maluszek chyba wczuł się w sytuację, bo fikał nieźle i chyba wyczułam jego piętkę :D Cudowne uczucie :)

Cudownie jak cudownie, poczekaj jeszcze 3 tyg jak Cie grzmotnie :silly:
Ja tam jestem ostatnio szczesliwa jak mala sie niewinnie z boczku na boczek przeklada w brzuchu i spi :side:

12 lata 8 miesiąc temu #345911 przez chłopek
a moj malluch sie wypina, i nie wiem czy przez to mnie podbrzusze boli:(

12 lata 8 miesiąc temu #345915 przez nati.olsztyn
sister.anna dokładnie:) mój Mały też mi bez przerwy liczy żeberka albo "masuje" wątróbkę i resztę wnętrzności... a najciekawiej jest jak się w poprzek rozciąga jakby chciał odepchnąć moje biodro...ała...wtedy to mi aż po nerwie prąd idzie...;) takie to małe a takie zdolne hehe

Miłego dnia, Kobietki!:)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #345922 przez Madeline
Ale dzisiaj sama sobie strachu narobiłam :( Byłam z psem na dworzu i my teraz mieszkamy na 2 piętrze, weszłam do mieszkania i musiałam natychmiast się usiąść, bo tak słabo mi się zrobiło, że prawie zemdlałam :( Serce waliło jak oszalałe aż je słyszałam, w uszach mi dzwoniło i dudniło, było mi duszno i gdybym stała to na bank bym się przewróciła, bo tak mi się w głowie kręciło :( Kurczę na prawdę czuję się nieźle osłabiona :( Teraz już jest normalnie, ale było nieciekawie, a ja w domu jeszcze jestem sama i jakbym zemdlała to nie wiem co by mogło się stać :( Od tamtego czasu maluszek jest cichutki i grzeczniutki, pewnie też się przestraszył :(

12 lata 8 miesiąc temu #345930 przez chłopek
madeline dobrze ze sie nic nie stało że nie zemdlalas i sie nie uderzyłas, to chyba przez tą pogode bo ja dzisiaj cos sie źle czuje

12 lata 8 miesiąc temu #345944 przez sister.anna
To juz nie czas na bohaterowanie, musisz na siebie Madeline uwazac, 2 pietra to naprawde niezle, ja sie dzis zasapalam po jednym pietrze. Zapomnij o swojej "fitness level" sprzed ciazy, teraz to jest totalnie inny wymiar, dobrze ze jeszcze z kanapy wstac mozemy o wlasnych silach :blink:

Nati a to Ci faktycznie niezle przemeblowanie robi. Moja siedzi w lewej ciagle i tam nozke albo raczke rozprostowuje, na poczatku laskotalo ale teraz jak wierzgnie to az mnie wzdryga. Ehh kochane te nasze dzieciaczki nie ma co :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka