BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 8 miesiąc temu #346202 przez Kasiulka
chłopek ten Twój Ksawcio to mały podrywacz :) ale taki słodziak,że ho ho :) Ciekawe kto się u Ciebie w brzuszku chowa, nie mogę się doczekać aż nam powiesz :)

Ja podobnie jak wczoraj od 5 rano na nogach-uczelnia i praktyki. Wczoraj byłam w domu ok 13 i jak się położyłam to z krótkimi przerwami spałam do wieczora. Padam na twarz. A dziś do 17... To chyba już zasnę do rana jak wrócę :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #346309 przez Madeline
Kasiulka wcale Ci się nie dziwię, że jesteś wykończona, ja będąc w domu wieczorem ledwo żyję a co dopiero jakbym jeszcze miała pracować. Wczoraj dzwoniłam do mnie do pracy i moja oddziałowa mówiła, że mają taki zajob, że szok. Więc dobrze, że jestem na zwolnieniu :blink:

12 lata 8 miesiąc temu #346316 przez chłopek
madeline no dobrze ze masz zwolniienie bys sie tylko męczyła
a ja znowu nie za bardzo sie czuje w nocy bolał mnie kregosłup i brzuch jak bym okres miala dostac

12 lata 8 miesiąc temu #346322 przez asia886
hej mamuśki:-)
Dzisiaj normalnie mogłam wejść na forum przez kompa a nie przez komórkę wirus widać że znikł:-)
u mnie malutka się wypina kręci i kopie:-)
mało co nam już zostało 7 tygodni:-) i będziemy tulić maleństwa
ile przytyliście i jak się ogólnie czujecie w tym ciałku swoim?

12 lata 8 miesiąc temu #346334 przez Hea
Właśnie jeszcze tylko 7 tygodni...ale teraz jest chyba najciężej bo się ciężko chodzi... Ja na szczęście nie mam żadnych obowiązków więc głównie leże i odpoczywam... Waga to 8 kg na plusie i czuje się ociężała. Najbardziej mnie śmieszy, że przez brzuch nie widać pewnych części ciała :P I śmiesznie pępek mi wyszedł :P

12 lata 8 miesiąc temu #346340 przez asia886
ja mam 10,5kg na plusie a nie czuję wogóle tej wagi:-) czuję się bardzo dobrze mi pępek też wyszedł:-) i jest bardzo śmieszny:-)
zato boli mnie w żebrach z prawej strony jak długo siedzę:-( a jeszcze pracuję cały czas przy kompie bo jestem sekretarką to wytrzymać czasem nie mozna. ale idę na chorobowe od maja a wy jak do końca ciązy w pracy?

12 lata 8 miesiąc temu #346346 przez blue01
hejka:)ja na zwolnieniu praktycznie od poczatku ciazy,mam juz 12,5 kg na plusie,ja to moge mowic o ciezkosci :laugh: a mnie pepek nie wyszedl,wyglada to tak jakbym miala wielki dol w brzuchu hahahahaahaha,jutro przychodzi do mnie polozna srodowiskowa,nigdy sie nie pojawialy przed porodem,a teraz.....no nic,pogadamy sobie :)

12 lata 8 miesiąc temu #346348 przez Królowa
blueo1 nie martw się mnie też przybyło 12 kg masakra jakaś juz zalapałam doła że za bardzo se folguje z jedzeniem a w sumie to non stopa się kontroluje tylko że strasznie mi ciasta smakują ale obiecałam sobie że dzisiaj ostatnie ciasto w tym miesiącu piekę bo kumpela przyjezdza mnie odwiedzic także muszę ją czymś poczestować do kawy no i lasagne robie kurde od jutra przechodze ja warzywka hehehe. Z tym pępkiem to też mi nie wyszedł ;p a co do pracy to ja też nie pracuje od grudnia ale mnie to na dobre wyjdzie bo akurat mam pracę z ludzmi i plany sprzedażowe także psychicznie by mnie wykonczyli;p także jestem happy że mogę w domciu siedzieć tylko strasznie szybko to przeleciało ;-)
Powiedzcie dziewczyny a pijecie jakieś ziółka?? bo ja zaparzam sobie pokrzywe i rumianek :)

12 lata 8 miesiąc temu #346350 przez asia886
a mi nic o położnej nie wiadomo. powinna byc wizyta przed? u mnie jak wiem to czasem raz na jakis czas pojawiają się po porodzie?

ostatnio tak się zastanawiam czy rodzić z mężem. bym chciała by był ze mną ale by nie słyszał krzyków mojego bólu. a jak noszę okulary to powinnam robić jakieś badania czy mogę rodzić naturalnie? ostatnio gin zlecił mi badanie na wirusa wątroby HBS - Ag

12 lata 8 miesiąc temu #346353 przez Królowa
Ja też nie wiem nic o wizytach położnych przed porodem

[link=http://www.zapytajpolozna.pl]
[image noborder] www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=37379 [/image] [/link]

12 lata 8 miesiąc temu #346354 przez Królowa
kurde nie umię tego suwaczka dołączyc;p

12 lata 8 miesiąc temu #346356 przez Madeline
Chlopek dobrze, że dzisiaj idziesz do lekarza to powiedz mu o swoich dolegliwościach.

Ja mam 10,5kg na plusie :P i pępek lada moment mi wystrzeli do przodu :) Ogólnie mam dziś lenia :( Zresztą jak ciągle ostatnimi czasy :P Hehe

12 lata 8 miesiąc temu #346361 przez asia886
a wiecie jak zmienić sobie zdjęcie główne?

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #346368 przez Koni
Witajcie mamcie ;)

Ja też już mam dosyć i ciężko się robi no ale w pracy muszę wytrwać jeszcze 5,5 tygodnia i w końcu wolne!!!

Moja waga to 10,5kg na plusie ale brzusio już jest spory :P Zresztą w pracy mówią że rośnie z tygodnia na tydzień :D No cóż synuś się rozpycha.

W nocy mnie straszliwie kręgosłup boli więc ciężko mi się przewracać ale odkąd wytransportowałam męża do drugiej sypialni to mam więcej miejsca i budzę się w nocy tylko 1-2 razy na siusiu :P

chlopek czekamy na wieści co tam w brzuszku siedzi i zapytaj o te bóle.

Królowa linka do suwaczka musisz wkleić jak wejdziesz na swój profil i w podpisie się go wkleja ;)

A co do suwaczków to łatwiej by było jak te dziewczyny które nie mają też by sobie ustawiły bo wtedy wiemy na jakim etapie jesteśmy ;)

asia886 wchodzisz w profil i moje emblematy i tam masz wybierz plik więc załączasz i gotowe ;)

Dobra uciekam szykować się do pracy :S

12 lata 8 miesiąc temu #346374 przez Królowa
Dobra a ja muszę uciekać bo posprzątać mieszkanie muszę żeby jeszcze odpocząć przed wizytą trzymajcie się dziewczyny i uważajcie na siebie

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka