BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 8 miesiąc temu #345394 przez blue01
ten bol jest nie tylko pod prawa piersia,on sie rozciaga na cala szerokosc klatki,ale fakt,najbardziej boli po prawej stronie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #345397 przez sister.anna
Koni ja tez czasem mam bole brzucha, jakby mnie niuniu pokopala, ale to glownie jak siku mi sie chce. Dlatego wole juz wstac 3 razy w nocy ale chociaz wtedy nic nie uciska. A Ty duzo wstajesz w nocy?

Kasiulkawstaw koniecznie zdejcie mebelkow, napewno sa przepiekne! :)

Madeline powodzonka u poloznej, to sie jeszcze troche nameczysz do tego maja.. moze lekarz ogolny Cie powinien obejrzec wczesniej? Po co tyle cierpiec.

A u nas dzis zakupki. Zaczynam pomalu kompletowac rzeczy do torby, jakos nie lubie zostawiac wszystkiego na ostatnia chwile. Mam juz kapcie i ciemna koszule do porodu i stanik/koszulke do karmienia dzis kupilam, wreszcie cos wygodnego! Zdarza mi sie teraz w pracy sciagnac stanik :woohoo: i pol dnia bez chodzic tak mnie wkurza to uwieranie.

12 lata 8 miesiąc temu #345415 przez blue01
heh,ja to w domu paraduje tylko w majtkach bo wszystko mi przeszkadza :laugh:

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #345466 przez Kasiulka
Takie mebelki- ale bez tej dużej szafy :) komoda i łóżeczko :)

A i dodam jeszcze ,że nie spodziewałam się ,że te mebelki takie wysokie są, ale jak dla mnie to oczywiście plus :)
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #345467 przez Madeline
Ja też czasami mam ochotę chodzić tylko w luźnym dresie i bez stanika, bo to jest okropnie męczące, a do tego bardziej mi dokucza ten ból pod prawą piersią jak mam ubrany stanik :(

Chlopek a kiedy Ty się rejestrowałaś w tym Bebilonie?

Sister.anna ja też wolę mieć szybciej wszystko spakowane i po długim weekendzie w maju mam zamiar zacząć się pakować, wolę by leżało niż miałabym szybciej zacząć rodzić i w panice wszystko pakować.

Uciekam, bo z mężem robimy sobie romantyczny wieczór, poczynając od wspólnego prysznica do jakiegoś filmu i kolacji przy świeczkach, no i może złapię nastrój na małe co nie co :woohoo: :lol:

Do juterka ;)

12 lata 8 miesiąc temu #345469 przez Kasiulka
Madeline zatem życzę Ci owocnego wieczoru :) Ja niestety jutro z samego rana muszę wstać i jechać na uczelnię, także już kładę się spać :)

dobranoc dziewczyny :)

12 lata 8 miesiąc temu #345470 przez chłopek
madeline ja juz dawno i nie dostałam misia a teraz chyba jakis miesiac temu rejestrowałam sie na męża.
miłego wieczorku madeline my jak chcemy miec romantyczny wieczór to akurat Ksawcio nie chce spac :)

12 lata 8 miesiąc temu #345567 przez blue01
Kasiulka mebelki sa super,ja to niestety nie mam jeszcze lozeczka ale juz sie ogladam za nim:)

12 lata 8 miesiąc temu #345574 przez chłopek
blue moja szwagierka wczoraj u mnie była rodzi za 3 tyg i nie ma nic oprócz łóżeczka

12 lata 8 miesiąc temu #345576 przez blue01
moze ma jescze czas? :laugh:

12 lata 8 miesiąc temu #345579 przez chłopek
wiesz ona ma 3 dzieci starszych i teraz jeszcze komunie na głowie, ciuszki zawsze ja jej mogę pozyczyc bo mam ich sporo, ja zreszta tez nic nie mam ciuszki nie poprasowane, koszuli do szpitala nie mam, zadnych pampersów no nic.nie szaleje tak jak z Ksawciem

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #345590 przez mamusia-85
Cześć dziewczyny!
Długo mnie nie było, a to z powodu tego wirusa komputerowego będę tu zaglądać znacznie rzadziej...
Ja mam do Was pytanie podczas ostatniej wizyty moja gin zapisała mi tabletki dopochwowe, które dziś kończę (10 tabl), z powodu zbyt obfitego śluzu jak stwierdziła.Nie wiem czy branie tych tabletek było konieczne, bo w ciąży śluz jest podobno norma, ale po braniu tych tabletek mam wrażenie jakby było go więcej... :dry: Co o tym myślicie, a może macie podobnie?
My zaraz bedziemy miec komode dla malej i w koncu bedzie mozna wlozyc rzeczy dla niej, ktore sie placza po pokoju :silly:
Pozdrowionka i duzo zdrowka :kiss:
Nasza Mała jutro zaczyna 30 tydzień :blink: :lol:

12 lata 8 miesiąc temu #345592 przez chłopek
mamusia ja pierwsze słyszę, mi lekarz nic nie przepisał na to żę mam duzo śluzu, zresztą z Ksawerym miałam ciągle jakąś infekcje tak pani gin stwierdziła teraz wogóle,chociaz wydaje mi się ze mam bo zawsze miałam nadżęrke ( po porodzie z Ksawciem, miał crp podwyższone poweidzial mi lekarz ze to przezz to ze w ciazy dostawalam globulki do pochwowe) wiec ja nie wiem co lekarz to co innego

12 lata 8 miesiąc temu #345624 przez Królowa
A tak na inny temat ;p powiedzcie mi dziewczyny co trzeba zabrać do siebie do szpitala?? tzn czy jedna koszula czy dwie?? stanik do porodu jaki?? zwykly?? kurcze nie mam pojęcia narazie mam kapcie kupione a z koszula czekam bo nie wiem ile mi jeszcze brzuszka przybędzie;p
No i kiedy pakujecie torbę??
A ubranka do dzieciątka macie już poprane??
To by było na tyle z pytaniami ;p ale powiem wam że dziś znowu miałam koszmarną noc masakraaaaaaa ja nie wiem kiedy się wyśpie;p bo narazie więcej w nocy mam oczy otwarte niz zamknięte
Poza tym u mnie straszna pogoda nic mi sie robić nie chce tylko mięsko wstawiłam na obiad i zbijam bąki;p A wy jak się czujecie??

12 lata 8 miesiąc temu #345653 przez sister.anna
Madeline takiego meza to pozazdroscic, korzystajcie z kazdej chwilki we dwoje.

Chlopek zazdroszcze zimnej krwi, ja tam mam juz mega panike, glownie chyba przez to ze bedziemy sami, widzialam tu juz 9 poloznych i zadnej 2 razy a ze szpitala chca mnie wykopac najlepiej 6 godz po porodzie.. moze jednak poprosze mame zeby szybciej przyjechala..eeehhh.... Mam nadzieje ze to jest pierwszy i ostatni raz jak tu bede rodzic. Masakra.

Krolowa rob wszystko w swoim czasie, tak jak czujesz, to ze my sie niektore po malu pakujemy to nic nie znaczy, inne beda czekac do samego dnia prawie. Ja osobiscie jestem z tego typu zorganizowanych i lubie miec wszystko na miejscu gotowe ( choc balaganiara ze mnie nieludzka :silly: ). Do porodu koszulke to ja kupilam rozciagliwa i mieciutka czarno-szara na szeleczkach zeby mozna bylo karmic ( troche sie za tym wbrew pozorom nalatalam), ale w sumie to czesto chca na goly brzuch ci klasc malenstwo i do cyca. No i napewno trzeba miec koszulke na przebranie bo ta sie cala przepoci i zabrudzi.

Ciuszki moze zaczne od przyszlego weekendu prac albo za dwa bo meza w weekend nie bedzie to sobie akurat spedze wesolo czas na prasowaniu i praniu :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka