BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 8 miesiąc temu #344245 przez chłopek
Natalka ale kochany Jasio.
ja bym je porządnie opieprzyła co za baby,

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #344252 przez Kasiulka
Natalko Twój synek jest cudowny :) Cieszę się,że po weekendzie będzie z Wami w domku :)
A te pielęgniarki to mózgu nie mają :( ech... mają pomagać a tylko szkodzą :( nie ma możliwości żebyś z Maluszkiem zostawała też na noc?

12 lata 8 miesiąc temu #344278 przez Natalia^^
No własnie nie ma, ja mam do tego szpitala prawie 90 km, a tak warunków na to nie ma. Ale pocieszam sie ze juz niedługo bedzie w domku. I oboje bedziemy czuli sie w domku najlepiej.

pochwalcie sie brzuszkami:) chłopek twój slicznie okrtągły:)

12 lata 8 miesiąc temu #344296 przez asia886
Natalka Jasio jest śliczny:) też bym chciała mieć już malutka przy sobie:)
dawno już tu nie byłam bo wchodzę tylko przez komórkę ale z wpisami jestem na bierzaco:) moja malutka bardzo się wieści wypina i kopie:) ostatnio znów mam zapalenie pochwy i mam globulki:( boję się trochę czy to nie grzyb jakiś i wogóle pieczę mnie swedzi a nawet przed braniem globulek po stosunku moje narządy na puchly i bardzo bolały:( teraz jest już lepiej od 3 dni biorę te globulki znowu bo miesiąc temu też miałam globulki na zapalenie pochwy. Zastanawiam się nad zmiana imienia dla małej:) z Amelki na Nikola:)

12 lata 8 miesiąc temu #344303 przez gumis24
Natalka ,Jasio jest przecudny!jesli chodzi o sytuacje w szpitalu to karygonde!normalne ze jak maluszek byl urodzony wczesniej to musi byc czesto karmiony i ze szybko sie meczy ssaniem i tak radzi sobie bardzo dobrze!!widac ze przybral na wadze od poprzedniego zdjecia...
dobrze ze juz niedlugo bedzie z Toba w domku i bedziesz mogla sie nim zajac z pewnoscia duzo lepiej...sciskam cieplutko

12 lata 8 miesiąc temu #344305 przez Kasiulka
Natalko najważniejsze, że niedługo będziecie już razem :)

Asiu ja ostatnio też się zastanawiałam czy nie mam jakiejś infekcji. Co prawda nic mnie nie piecze i nie swędzi, ale mam takie mleczne upławy. Przeczytałam w necie, że to w ciąży normalne. Też tak macie? Wizytę mam za tydzień także na pewno porozmawiam o tym z gin.

12 lata 8 miesiąc temu #344337 przez Madeline
Natalka Jasio jest słodziutki, a te babsko bym nieźle opieprzyła :( Najważniejsze, że niedługo już będziesz go mieć ze sobą. A w jakim Ty tygodniu urodziłaś synka? Bo już nie pamiętam :silly:

A zdjęcie brzucholka wstawię jutro :D

12 lata 8 miesiąc temu #344364 przez Koni
Mamusie dbajcie o siebie :* Dobrze że jesteście pod nadzorem lekarza.

Ja też mam nieraz problemy z oddychaniem bo mały uciska także to chyba już normalna przypadłość na tym etapie ciąży ;)

Natalia^^ Jasio jest cudny! Dobrze że już przekroczył 2kg i że wkrótce będziecie w domku ;) Niestety jeżeli chodzi o pielęgniarki w PL to masakra :( Moja koleżanka urodziła w styczniu bliźniaki a ponieważ miały być trojaczki ale jeden płód obumarł małe miały niską wagę urodzeniową i rozwiązanie było dużo wcześniej więc były w inkubatorach i jedna zaczęła się krztusić mlekiem, alarm się włączył a pielęgniarka nie zareagowała. Jak dla mnie to totalna masakra ale mam nadzieje że u Was już nie będzie takich niespodzianek.

Idę się kąpać i spać bo padam a jutro do pracy...

12 lata 8 miesiąc temu #344386 przez blue01
Natalka masz cudnego synka,ach,ja tez juz bym chciala miec przy sobie swoje dzieciatko,a te wszelkie niedogodnosci sa okropne,no ale czerwiec juz blisko,uff:)

12 lata 8 miesiąc temu #344392 przez blue01
a to moj brzuszek:)
Link: zapodaj.net/dfae35797ab9.png.html

12 lata 8 miesiąc temu #344436 przez Koni
Dzień dobry mamusie :D

Ja dzisiaj połamana bo mam chyba zakwasy :angry: Na szczęście dom zrobił się już możliwy do przejścia i nie potykamy się o torby na każdym kroku :P Jeszcze dużo rzeczy do rozpakowania ale są w 3 pokojach więc chociaż nie muszę na nie wpadać co chwile na przedpokojach także jak mężuś mi dzisiaj zrobi przemeblowanie w naszej sypialni to tylko tam poukładam i na dzisiaj odpoczynek aż do niedzieli ;)

blue01 fajny brzusio :)

Na mój jedni patrzą i mówią że duży inni że mały i bądź tu mądry :P Mi się wydaje że jest dość zgrabny a małemu tam dobrze :blush:

Jeszcze troszkę nam zostało ale jak sobie pomyślę że to nie dłużej niż 10 tygodni to mi się wydaje że ten czas niesamowicie leci :side:

Miłego dnia ja się zbieram do pracy :woohoo: 9 godzin nie wiem jak to przeżyje ale damy radę B)

12 lata 8 miesiąc temu #344439 przez Natalia^^
Jas urodził sie na koniec 31 tyg. Dostałam sterydy na płucka 4 godz przed porodem, a powinny byc dwie dawki, wiec wydaje mi sie ze za duzo nie pomogły, Lekarz mówił ze poprostu silny chłopak jak oddychał sam:)

to teraz sobie wyobrażcie ze mój synek w jakis sposób obrazuje wasze dzieciaczki w brzuszkach... zobaczcie co one juz potrafią,
Jak patrze na Jasia to jest dla mnie nie prawdopodobne ze taka istotka wyszła z mojego brzuszka...

12 lata 8 miesiąc temu #344447 przez blue01
no tak,co one potrafia to sie odczuwa dosyc intensywnie :laugh:

12 lata 8 miesiąc temu #344453 przez Koni
Natalia^^ napisał:

Jak patrze na Jasia to jest dla mnie nie prawdopodobne ze taka istotka wyszła z mojego brzuszka...

Podobne odczucia miał mój mąż jak patrzył na dzidzie koleżanki która urodziła w marcu i mówi jak on się zmieścił w Twoim brzuchu :) Ja to już się strasznie nie mogę doczekać małego ale niech sobie jeszcze tam siedzi te 10 tygodni ;)

12 lata 8 miesiąc temu #344457 przez sister.anna
Natalia synek rozwija sie pieknie, oby tylko juz go Wam dali do domku jak piszesz, wtedy sama sie zajmiesz. Jednak co mama to mama, zadna pielegniarka tego nie zastapi.

Koni super ze przeprowadzka juz prawie za Wami, zazdroszcze takiego czystego i odnowionego mieszkanka, oby sie dobrze mieszkalo.

Ale sie ciesze ze juz piatek, faktycznie czas strasznie leci.

A jak planujecie dziewczyny pierwszy tydzien czy dwa z Maluszkiem? Bedziecie mialy kogos do pomocy od samego poczatku czy same z mezami zanim sie nie wprawicie?
My postanowilismy byc sami jakies 2 tyg jak maz bedzie mial urlop, a potem moja mama przyjedzie. Dobrze ze polozna przychodzi szkolic kilka dni... :S

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka