BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 9 miesiąc temu #343712 przez sister.anna
No nie moge dziewczyny, moj maz mnie wlasnie zabil pytaniem ktore tylko on chyba mogl wymyslic:
On: "Czy chcialabys byc taka otyla jak teraz?"
Ja: Ale ja przeciez jestem w ciazy a nie otyla.
On: No ale niektorzy ludzie tak tyja w brzuchu ... :lol: hahaha

Dobrze ze ja mam poczucie chumoru i rozumiem te jego teksty, ale jak czasem cos powie w towrzystwie to szczeka opada. Eehh te chlopy.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #343717 przez Koni
O i mnie się udało wejść normalnie :)

rybka19834 dbaj o siebie i wszystko na pewno będzie dobrze :)

sister.anna ja proszek mam od 1,5 miesiąca ale jak na razie nie mogę jeszcze się zabrać za rzeczy małego bo potykam się o torby na przedpokoju :P

A tak w ogóle padam ze zmęczenia :( Ostatnie 2 dni mój dzień wyglądał tak rano wstałam pakowanie potem praca a po powrocie z pracy rozpakowywanie :dry: Jedno co dobre czeka mnie już tylko rozpakowywanie. Muszę posprzątać naszą sypialnie i 2 łazienki bo mąż dzisiaj jedną sprzątną a resztę mogę sobie robić powolutku ;) Dziś pierwsza noc w nowym domku :D

A tak w ogóle mamusie to liczycie ruchy waszych maluszków i zapisujecie je w karcie?

12 lata 9 miesiąc temu #343743 przez sister.anna
Koni slodkich snow w nowym domku, ciekawe co Ci sie przysni, ponoc to cos znaczy...
Nie dawaj sobie tez za bardzo w kosc bo jeszcze nie daj boze to odchorujesz. Ja ostatnie 2 dni spalam godz po pracy, dzis cudem sie zmusilam byc przytomna :P

Ja tam nic nie licze i nie zapisuje, coreczka robi totalnie co chce, w zasadzie to jest aktywna caly dzionek, kopie mnie w boczek zwawiej jak probuje isc spac.. jakies 1200 ruchow dziennie takze wychodzac z domu kolo 8 i wracajac 6 nawet nie mam kiedy tego liczyc.
Kawal bydlaka :silly: sie z tej coreczki sie robi, przestawia mi wszystkie narzady i bardzo mocno sie rozpycha :laugh:

12 lata 9 miesiąc temu #343746 przez Koni
sister.anna a dziękuję :) Choć pewnie będę tak padnięta że nie będę miała żadnych snów :P

Ja dostałam kartę od Gina w PL i tak myślę że to będzie fajna pamiątka zapisywać sobie jego buszowanie :P tylko właśnie problem jest jak to zrobić w pacy :/

12 lata 8 miesiąc temu #343767 przez blue01
no tak,u mnie tez mala praktycznie przez caly dzionek i nocke zwawo sie rusza,wiec wiem,ze zyje:)czasem wariuje az za bardzo,dziewczyny mialyscie moze w badaniu moczu bialko i jakiej wartosci?ostatnio jak bylam w szpitalu to mi tam wykrylo,przy wypisie troche spadlo a teraz znow mam ,jeszcze wyzsze niz w szpitalu,w pon ide powtorzyc badania ale troche sie martwie o malucha

12 lata 8 miesiąc temu #343770 przez magda__kielce
Witam wszystkie mamusie chwilke mnie niebylo ale niebylam wstanie po wczorajszej wyzycie do nikogo pisac :( mojemu sloneczku wykryto powiekszona jedna nerke do konca nie wiadomo co i jak bo lekarz kazal sie niemartwic i w sobote ide do szpitala na dodatkowe badania.Najpierw maly byl tak ulozony ze lakrza zgladl bo myslal ze nerka poloczona jest ze slecdziona wiec zamarlam ale koazalo sie ze jest powiekszona i jest jakis pecherzyk ale niewiem gdzie ani jaki,chyba niechcial nic mowic dopoki nie sprawdzi na 100%,troche juz ochlonelam ale martwie sie strasznie mam nadzieje ze to nic groznego i bedzie ok,pozatym moj misio wazy 1kg660
Trzymajcie kciuki zeby bylo ok :)
Pozdrawiam

12 lata 8 miesiąc temu #343841 przez sister.anna
Madga doskonale Cie rozumiem ze pewnie serce Ci zamarlo i najgorsze scenariusze pojawily sie w glowie.. pamietaj ze to tylko sprzet i bardzo dobrze ze chca Cie porzadnie zbadac zanim jakakolwiek diagnoze postawia.

Moze bedzie to dziwne pocieszenie, ale czytalam gdzie ze lekarze na paru usg powiedzieli rodzicom ze dziecko nie ma pecherza moczowego i jest zdeformowane, a gdy zdecydowali sie na przerwanie ciazy to okazalo sie ze wszystko bylo na miejscu i w porzadku...masakryczna historia ale trzeba po prostu byc naprawde dobrej mysli, lekarze tez sie myla i maszyny tez.

Trzymaj sie cieplutko i wierze ze wszystko bedzie jak najlepiej. trzymamy kciuki! Dawaj znac co i jak.

12 lata 8 miesiąc temu #343855 przez nataleczka_92
hej kobietki. dopiero dzis wyszlam ze szpitala,lezalam od poniedzialku wieczorem:(
mialam wymioty i biegunke caly czas i te okropne twardnienia brzucha. lezalam caly czas pod kroplowka zeby sie nie odwodnic i dostawalam leki. robili mi usg dwa razy z podejrzeniem odklejania lozyska. na szczescie wylezalam i wszystko wrocilo do normy.

blue01 na ostatniej wizycie lekarz mi mowil ze jesli jest bialko w moczu i wysokie cisnienie to jest ta choroba cos na g... ale nie pamietam calej nazwy

12 lata 8 miesiąc temu #343901 przez Madeline
Oj dziewczynki, ale się porobiło. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze. Właśnie chciałam się wziąć za pranie ciuszków maluszka, ale kompletnie nie mam sił, nawet nie mam sił tutaj pisać :( Ledwo rękę mogę podnieść :( Strasznie osłabiona jestem :(

12 lata 8 miesiąc temu #343913 przez Hea
u mnie te które mam złe wyniki to jest tak (w nawiasie jakie powinno byc):

Lym% 23.6 (25-50)

RBC 3.31 (4-6.20)- krwinki czerwone

HGB 10.1 (12-17)- hemoglobina

HCT 28.5 (35-55)- hematokryt

MPV 6.3 (7-11)- to chyba średnia objętość płytek krwi

A do gina jednak idę już dziś i zobaczymy co mi powie...

12 lata 8 miesiąc temu #343917 przez Madeline
Hea napisz zaraz jak wrócisz, bo ja od wczoraj beznadziejnie się czuję i do tego martwię się o maluszka :(

12 lata 8 miesiąc temu #343958 przez chłopek
madeline ja tez dzisiaj sie słabo czuje i jeszcze ciekzo mi oddychac a maluszek mało ruchliwy troche cos tam sie poruszy ale nie tak jak ostatnio

12 lata 8 miesiąc temu #344020 przez blue01
ja raczej gestozy nie mam,bo cisnienie dobre,byc moze to zwykla infekcja drog moczowych,niestety we wszystkich ciazach mialam problem z nerkami,im blizej konca tym gorzej

12 lata 8 miesiąc temu #344027 przez chłopek
mój brzusio z dzisiaj
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #344043 przez Hea
Właśnie wróciłam od Gin.
Z tym żelazem to wyszło, że lekka anemia. Przepisał mi Tardyferon Fol czyli żelazo i mam brać 2 razy dziennie po 1 tabletce. Do tego dieta bardziej mięsna (fakt za mięsem nie przepadam i mało jadłam :pinch: ) i jeszcze położna mi mówiła że dobrze jest jeść codziennie 1 jajko na miękko najlepiej takie swojskie a nie ze sklepu (teściowa akurat ma chowa :P )

Jeszcze doszło do tego, że gin stwierdził że mi macica twardnieje :ohmy: I kazał mi odpoczywać, leżeć i się nie stresować bo to może być z przemęczenia albo ze stresu i przepisał mi no-spa forte i magnezin. Strasznie się wystraszyłam ale czytałam że to nie musi być coś grożnego bo mogą to być te skórcze przepowiadające chyba że towarzyszy temu bol i jeszcze krwawienie to może doprowadzić do przedwczesnego porodu. Trochę ochłonełam bo mi nic nie brzuch nie boli ale lepiej dmuchać na zimno i sie oszczędzać

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka