BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 9 miesiąc temu #341723 przez Hea
No to ja jestem z wam najmłodsza bo mam 20 lat;p

nataleczka_92 No to może nie będzie tak źle bo się przestraszyłam, że jeśli teraz ma już 1800 to jak będzie się rodzić będzie po 4000 :P A ja taka bardziej chudzinka jestem to ciężko by było :P Mój mąż urodził się 4100 :P

isia1988 U nas będzie chłopczyk Wiktor (ale jeszcze te imię nie pewne) i termin mam na 6 czerwca

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #341726 przez isia1988
u mnie dzisiaj wielkie świąteczne pieczenie ciast... i spięcie z M.... normalnie czasem mam ochote go rosszarpać!! wrrr ale faceci są czasem trudni... :(

12 lata 9 miesiąc temu #341730 przez nataleczka_92
isia1988 juz dzis pieczesz ciasta? ja jeszcze zakupow na swieta nie mam zrobionych :P

12 lata 9 miesiąc temu #341737 przez Koni
Normalnie jakas masakra jest z tymi wirusami na forum :( Moj komp w ogole nie chce mnie wpuscic wiec musialam siegnac po komorke :/

Witam wszystkie nowe mamy, jak ktoras znajdzie nasza liste to moze Was dopisac bo ja przez komorke nie mam mozliwosci kopiowania.

Co do swiat to u nas w tym roku beda bardzo skromne z racji przeprowadzki i prawie pustch scian :P Poza tym od jutra az do soboty pracuje i nawet nie ma kiedy cos naszykowac :( Bedzie barszczyk, jajeczko i jakas salatka noi ciacho ;)

Mam nadzieje ze pozbeda sie szybko tego wirusa!

12 lata 9 miesiąc temu #341738 przez nataleczka_92
a tak wogole dziewczyny ktore zamawialy probki kosmetykow dla maluszka, chcialam sie pochwalic ze mi jak na razie przyszly 3probki johsona i dzis dwie probki Mustela. ale te z musteli pieknie pachna;)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #341764 przez mamusia-85
nataleczka_92 zazdroszczę Ci takiego porodu i to jeszcze pierwszego, bo się różne rzeczy słyszy, mam nadzieję, że u mnie będzie podobnie... ;) Też jestem za tym by nie panikować i przeczekać by w szpitalu być jak najkrócej, ale jak to będzie naprawdę w takiej sytuacji...
Nasza córcia Martusia też będzie naszym pierwszym dzieckiem więc wszystko przed nami :)
W Redzie u nas pogoda bardziej zimowa niż wiosenna +3 stopnie... :dry: Mała dziś w brzuszku spokojniejsza niż wczoraj, ale często daję o sobie znać :blink:
Miłego dnia życzę wszystkim! :kiss:

12 lata 9 miesiąc temu #341769 przez rybka19834
Hej kobietki!
Witam nowe mamuski miło ze jest nas coraz wiecej:)
U mnie jakoś leci malutki ruchliwy a co do boli w pachwinie to tez je mam także nie przejmujcie sie myśle ze raczej żadne tabletki nie pomoga:/ ja podobnie jak wy nie moge doczekac sie malenstwa i moj Dawidek z mężem tak samo.wogole to ja już czuje sie taka ciężka:( przytylam póki bo 7,5 kg ale czuje ze tak teraz tyje ze szok mimo tego ze nie objadam sie już chyba taka moja natura.
Nasz drugi synus nie wiem tez jak będzie sie nazywał mamy do wyboru Dominik,wiktorek i teraz mi przyszło na myśl Mateusz hmmm ale nie wiem...dla pierwszego synka odrazu mieliśmy bo Dawid od zawsze mi sie podobało :) co do porodu to ja będę miała cc i będzie przy mnie siostra a mąż za drzwiami hehe bo mówi ze nie da rady być tam ze mną:/
Sister Anna nie jesteś sama bo ja tez w maju skończę 29 lat :)
Dziewczyny czy planujecie karmic piersia swoje malenstwa???ja chyba nie moj Dawidek tez od początku był na butli i było ok a ja nie byłam taka uwiazana:)

12 lata 9 miesiąc temu #341797 przez isia1988
musiałam zacząć dzisiaj pieczenie z racji tego że pomaga mi mama a ona w czwartek i piatek idzie do pracy:)co do karmienia piersią to mam taki zamiar... ale szczerze to boję się tego bardziej niż samego porodu... ze sobie nie poradze i w ogóle... jest tylko jedna rzecz jeszcze która przeraża mnie bardziej pęknięcie/przecinanie krocza, i szycie z tym związane... napewno zapowiem na poczatku że nie chcę cięcia chyba że nie będzie wyjścia... wolę pęknąć sama... ponoć sie lepiej goi...

12 lata 9 miesiąc temu #341798 przez isia1988
nataleczka_92 napisał:

a tak wogole dziewczyny ktore zamawialy probki kosmetykow dla maluszka, chcialam sie pochwalic ze mi jak na razie przyszly 3probki johsona i dzis dwie probki Mustela. ale te z musteli pieknie pachna;)

nataleczka a gdzie zamówiłaś te próbki z Musteli?? Bo z johsona mam, też niedawno doszły... a z bebilonu przysłali mi takiego pluszowego misia:)

12 lata 9 miesiąc temu #341799 przez sister.anna
Dzieki Rybka, tyle ze Ty juz masz drugie dzieciatko w drodze, ale mi sie jakos nie spieszylo.. chyba natura Strzelca, wyszalec sie, napodrozowac a potem ...sporzadniec :lol:

Plan jest by karmic piersia, ale poki co nic mi tam nie leci, rozmiarowo chyba ze 2 przybylo ale teraz sa miekkie i bezbolesne, w sumie cale szczescie bo na poczatku chodzenie sprawialo mi bol nawet. Ponoc z ta siara w czasie ciazy roznie bywa, kumpela tez nic nie miala az do porodu, a teraz ledwo nadarza odciagac.

A jak nie cycem to zawsze mozna sciagac i do buteleczki, bo takie mleczko napewno duzo bardziej wartosciowe niz jakis proszek.

A jak u Ciebie Rybka bedzie? Cyc butelkowy czy sztuczne mleczko?

12 lata 9 miesiąc temu #341800 przez sister.anna
isia1988 napisał:

wolę pęknąć sama... ponoć sie lepiej goi...

Kurcze Isia nawet nie pisz takich rzeczy.. jak sama pekniesz to ci az do tylka moze poleciec i zakazenie murowane, a tak to chociaz w bok tna.. Ponoc sie juz odchodzi od ciecia jako takiego, ale kurcze zmiescic dziecko przez taki otwor...

Cwiczcie laski miesnie Kegla !! :woohoo:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #341809 przez mamusia-85
Ja planuje karmić piersią i się jakoś tego nie boję :blink:
A co do nacięcia to różnie słyszałam, że naturalnie jest lepiej, bo się lepiej goi, ale nie wiadomo jak pęknie i jest to niebezpieczne, a w szpitalach podczas porodu zazwyczaj sami nacinają jak jest słabe rozwarcie, a dziecko jest za duże by się przecisnąć.

12 lata 9 miesiąc temu #341816 przez isia1988
moja znajoma rodziła tydzień temi pierwsze dziecko... i ma zaledwie dwa szwy... mam nadzieje że u mnie będzie podobnie... i tego tez wam życze... co najwyrzej 2 szwy:):):)

12 lata 9 miesiąc temu #341840 przez nati.olsztyn
Ja również planuje karmić piersią:)a czas pokaże jak będzie w praktyce:)

A czy któraś z Was zamierza używać pieluszek wielorazowych? :) My się zdecydowaliśmy, może nie zaczniemy od pierwszego dnia życia naszego Maluszka, ale chcemy jak najszybciej...:)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #341875 przez Hea
Ja też zamierzam karmić piersią ale zobaczymy jak to wyjdzie :)

A to zdjęcie mojego maluszka :laugh:
1800g szczęścia i 32 cm (od główki do dupki)

Gin chciał zrobić zdjęcie całej twarzyczki ale mały cały czas zasłaniał się rączką :P
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka