BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

13 lata 3 tygodni temu #341232 przez Madeline
Oj kochane, ja tak samo nie mogę się doczekać już swojego dzidziusia :) Cały czas myślę o nim, jak wygląda, jaki będzie itp. Marzy mi się, żeby go wziąć w ramiona i przytulić :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 tygodni temu #341236 przez chłopek
mamusia ja np nie znam płci maluszka nie mogę sie doczekac usg,
madeline też bym juz chciała miec malenstwo w domu

13 lata 3 tygodni temu #341247 przez Kasiulka
mamusia-85 witaj :) Ja mam termin na 18 czerwca, będziemy mieli dziewczynkę- Zuzię :) Jest to nasze pierwsze dziecko i nie możemy się już doczekać kiedy będzie z nami :)

Dołączam do Was w kwestii bólu pleców i kończyn ;/

13 lata 3 tygodni temu #341266 przez chłopek
kasiulka a oprócz bólu pleców i konczyn to wszystko ok?

13 lata 3 tygodni temu #341277 przez sister.anna
Czesc Mamusie, witaj Mamusia-85, super ze do nas dolaczylas ! U nas tez dziewuszka sie szykuje, z imieniem ciagle nie mozemy ustalic..wlasnie mi robi Malutka taniec brzucha bez mojego udzialu :blink:

A ja Wam powiem dziewczyny ze mam wrazenie jakbym juz z 2 lata w tej ciazy byla.
Wczoraj sie dorwalam do kalendarza i ustalilam ze 11 maja koncze prace !! a niby 2 czerwca termin wiec akurat. Juz sie nie moge doczekac. Przyjedzie do mnie Mama wtedy na pare dni i sobie bedziemy spedzac razem czas, gotowac, sprzatac i przygotowywac wszystko na przyjscie coreczki na swiat.

Ja musze powiedziec ze opukac, ale ogolnie czuje sie lepiej jakos teraz niz np. 2 mce temu. Chociaz napewno wiecej spie znowu i musze spac wysoko bo inaczej czuje jakby mnie ktos dusil. I sikanie w nocy to min 3 razy ggrrrr. Jedzonko sie tez znikad potrafi cofnac pare godz pozniej, ale narzady sa posciskane takze takie uroki ciazowe :silly:

Zycze Wam zeby te bole Wam przeszly albo chociaz zlagodnialy. Mi sie ostatnio fajnie na basen chodzi, polecam wiec troche ruchy dla cialka a nie tylko lezenie :)

A dzisiaj bede gotowac leniwe pierogi !!! Miam mniam mniam , duzo twarozku, smietanka, maselko i cukier. Juz sie nie moge doczekac !! :lol:

13 lata 3 tygodni temu #341278 przez Kasiulka
chłopek jak na razie chwałą Bogu tak :) A Ty jak się masz? Ksawcio zdrowy?

13 lata 3 tygodni temu #341282 przez chłopek
Ksawcio na szczescie zdrowy
ja tez sie dobrze czuje

13 lata 3 tygodni temu #341303 przez Kasiulka
chłopek no to szczęście :) Ciekawe czy będziesz miała chłopca czy dziewczynkę, masz jakieś przeczucia?

13 lata 3 tygodni temu #341319 przez mamusia-85
sister.anna mniam, mniam pierogi, ja mam zachcianki na słodkie różnego rodzaju... :silly:
Kasiulka to też moja pierwsza ciąża tym bardziej oboje z mężem jesteśmy podekscytowani i nie możemy się doczekać :)
Właśnie niedawno wstałam, zmuliło mnie na 1,5 godziny przysnęłam teraz od razu lepiej. Obiadek będę szykować dla męża, bo niedługo wraca. Od 4 miesiąca jestem na zwolnieniu, bo pracuję w przedszkolu, a tam co chwila panują wirusy wcześniej ospa, a teraz rumień... :dry:
Na szczęście w domu mi się nie nudzi, no i nie jestem sama, bo z moją Martusią-wiercipiętką :silly: :laugh:
A jak tam Wasze dziewczyny przygotowania do powitania maluszka? U mnie na razie jeszcze nic nie gotowe, po świętach planujemy odmalować pokój i zaczniemy już powoli kupować rzeczy dla Małej :blink:

13 lata 3 tygodni temu #341338 przez Madeline
Mamusia-85 ja mam już rozłożone łóżeczko, ale bez pościeli jeszcze, mam dość sporo już ciuszków, w maju mam zamiar spakować się do szpitala :) No i w połowie kwietnia zacznę kupować kosmetyki dla maluszka. Mam ogólnie przeczucie, że mój maluszek pojawi się szybciej, koniec maja, początek czerwca. Nie wiem czemu, ale tak ostatnio myślę, tym bardziej, że mój mały jest prawie 2 tyg i 5 dni większy niż ma :D

13 lata 3 tygodni temu #341340 przez chłopek
Kasiulka ostatnio mam przeczucie że dziewczynka ale nie wiem, zreszta strasznie dużo słodkiego jem

13 lata 3 tygodni temu #341373 przez Hea
Hej dziewczyny :)
Strasznie się rozpisałyście aż nie nadążam z czytaniem :P

Wczoraj byłam na USG i mój "maluszek" ma już 1800g :ohmy:
I wszystko z nim ok :)

Dzisiaj byłam w laboratorium na badaniu krwi i trochę się martwię bo jak dostałam tą kartkę to mam 5 złych wyników tzn nie mieszczę się w normie bo jest ich za mało (LYM%, RBC, HGB, HCT i MPV) z tego co trochę czytałam na necie to chyba mam lekką anemię czyli za mało żelaza...z tymi wynikami mam przyjśc do gin dopiero za ok 2 tygodnie ale skoro wyszły takie złe to nie wiem czy nie pójść wcześniej :pinch: Jak myślicie?

Wczoraj złożyłam zamówienie w tym sklepie 2o2.pl na łóżeczko, materac i inne rzeczy. Teraz tylko czekać aż przyjdą :P Wzięłam już od brata wózek i fotelik i trochę ciuszków;p Zostało tylko kupić kosmetyki ale to już jakoś w maju.

13 lata 3 tygodni temu #341375 przez Madeline
Hea ja na Twoim miejscu nie czekałabym, masz może nr tel do swojego gin lub położnej? Jak tak to zadzwoń i się zapytaj czy masz czekać czy lepiej przyjść.

13 lata 3 tygodni temu #341376 przez chłopek
hea ja tez myślalam ostatnio ze mam zle wyniki ale sprawdzalam jakie kobieta w ciazy powinna miec i wyszlo ze sa nie duze odchylenia ale jest ok

13 lata 3 tygodni temu #341385 przez Hea
chłopek właśnie u mnie te odchylenia też są bardzo małe ale lepiej zajdę przy okazji i przynajmniej spytam się położnej najwyżej jak będzie źle to skieruje mnie do gin

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka