- Otrzymane podziękowania: 143
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- nati.olsztyn
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- magda__kielce
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Niebede nalegac chociaz mialam taki zamiar

A jak sie czujecie?? bo ja dzis fatalnie bola mnie plecy a malo tego wczoraj dziwnie napinal mi sie brzuch i lekko sie wystraszylam

- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
a mój mąż był ze mna przy pierwszym porodzie i teraz juz nie chce isc

- martynka9996
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Właśnie nadrobiłam

Kasiulka nie martw sie samymi odczuciami z porodu bo to nie tak ja byłam na pierwszym porodzie z moim mężem i nie wyobrażam sobie żęby teraz ze mną nie był. Naprawdę takie wsparcie drugiej osoby dużo daje. Samo to że facet widzi ile wysiłku i bólu musisz dać z siebie kobieta żeby urodzić to maleństwo i zawsze jak rozmawiamy ze znajomymi o porodzie to zawsze mój mąż mówi że naprawdę podziwia wszystkie kobiety bo wie jak to wygląda naprawdę. I to nie jest tak że on stoi w twoim kroczu i tylko sie patrzy jak ty rodzisz stoi na wysokości twojej głowy zawsze może ci coś podać potrzymac za rękę naprawdę niby głupoty a tak dużo i tak ważne jest to w tym momęcie.
A to że zobicie sie mniej atrakcyjne dla swojego faceto to nie tak poród z atrakcyjnością i sexapilem nie ma nic wspólnego.
Po urodzeniu małej przecinal pępowinę po czym położyli mi ją na piersiach taką umazana brudną płaczącą to razem z mężem płakaliśmy jak dzieci, no i później od razu poszedł mój mąż razem z położną i małą na mysie ubieranie a ja juz zostałam sama na porodówce wtedy rodziałm łożysko to na szczęście już nie boli i wtwdy lekarz ocenia czy jest całe czy nie. W moim przypadku było nie całe więc mialam jeszcze łyżeczkowanie macicy a później szycie. A mój mąż już w tym czasie siedział z mała na rękach w sali poporodowej. Kasiulka pytaj jak coś jak masz obawy to ci podpowiem jak było u mnie nie przejmuj się żadne pytanie nie jest głupie i czym wiećej wiesz tym epiej da ciebie

- gumis24
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- www.costa-brava-blog.blogspot.com.es

chlopek a dlaczego Twoj maz nie chce isc poraz kolejny mozesz nam powiedziec??
ja czuje sie dobrze ale od 2 dni cala noga mnie boli od posladka do samej lydki ale da sie wytrzymac...
- Madeline
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13

Ja tak samo, tylko, że ja jestem nastawiona na to, że będę rodzić sama, bo nawet nie wiem czy u nas w szpitalu jest taka możliwość rodzenia z mężem

Dzisiaj okropnie się czuję

- Kasiulka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- sister.anna
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Martynko dziękuję Ci za te słowa, to dla mnie bardzo dużo znaczy :* mój mąż bardzo się upiera, że chce być ze mną, a ja się po prostu boję, że on pojęcia nie ma na co się pisze...
Kasiulka, jesli Twoj maz bardzo chce to mysle ze zdaje sobie sprawe lepiej niz sadzisz z tego co sie tam bedzie dzialo.
Moj np wcale nie skacze pod sufit ze ma byc, ale uzgodnilismy, ze ja go potrzebuje poniewaz sama bardzo bym sie bala i byloby mi zle i samotnie, do tego obcy kraj i w takim momencie jeszcze myslec jak odpowiadac po angielsku.. Nie jest to nasz pierwszy wybor, jest to w jakims stopniu ostatecznosc bo nikt inny byc nie moze.
Po prostu szczerze i otwarcie porozmawiajcie, czego Ty sie boisz a czego on oczekuje i dlaczego chce byc przy Tobie.
Rozmawialam ostatnio ze starsza przyjaciolka Mamy, kobietka ok 70tki, mowila ze za ich czasow to mezowie wystawali pod oknami szpitala i czekali az pielegniarka wyniesie karteczke od ciezarnej ze juz po i czy wszystko dobrze, dopiero po paru dniach mogli wejsc do szpitala. I uwazam ze to bylo tez okrutne i nieludzkie.
Zadna z nas nie wybiera byc z mezem "dla mody" ale aby miec ukochana osobe przy sobie i moc liczyc na jej wsparcie. Uwazam ze to tam samo wazny powod by byc dla siebie jak atrakcyjnosc, seksapil czy ten blysk w oku meza o ktorym piszecie.
- Madeline
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- nati.olsztyn
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143

Byliśmy dziś na usg:) nasz Synuś waży już 1500g i świecił klejnotami a buźki pokazać nie chciał...

- chłopek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- gumis24
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
ja sadze dziewczyny ze nie mozna generalizowac w zadna ze stron...musieliby sie panowie wypowiedziec...

- sister.anna
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Ale to trzeba miec najpierw wybor, a potem myslec czy mezczyzna przy porodzie to dobry pomysl.
- Madeline
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- gumis24
-
- Wylogowany
- rozmowna
-