- Otrzymane podziękowania: 13
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
Wczoraj narzekałam na męża, bo trochę przegiął, ale za to w pracy chyba sobie przemyślał co nie co i wieczorem poszliśmy na nocny seans do kina, film zaczynał się o 22:30 i w domku byliśmy coś przed 1 Nie powiem, było nawet milutko, ale za to mój maluszek tak się wiercił cały seans i kopał mnie po żebrach, że z filmu prawie nic nie wiem, bo skupiałam się na maluchu Pewnie się bał bidulek, bo całe dnie jestem w domu i jest cichutko a wczoraj o tej porze, gdzie ja zawsze śpię to słyszał huki, krzyki, hałasy i pewnie bardzo się bał. Jak go głaskałam to się uspakajał, ale jak puszczałam rękę to znów się wiercił Chyba nic złego mu się nie stało ze słuchem, co? A najgorsze jest to, że jak wychodziliśmy z kina to padał śnieg z deszczem i bardzo szybko szliśmy do samochodu, musiałam wejść na schody, bo tak jakoś dziwnie jest zrobione, że parking jest wyżej, a że byłam w balerinach to się poślizgnęłam i upadłam na te schody Ale Bogu dzięki mąż trzymał mnie za rękę, ja upadłam na kolano lewe i prawą rękę wyprostowałam, także udało mi się uchronić brzuszek. Nieźle się przestraszyłam, mam zbite lewe kolano, że ledwo mogę je zginać, ale to nic. Ważne, że maluchowi nic się nie stało, bo rusza się bardzo od wczoraj od tamtego wydarzenia.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
Madeline znam ten strach przewróciłam się w lutym , nigdy w życiu się tak nie bałam jak wtedy. I Zuzia przez kilka dni też była zdecydowanie bardziej ruchliwa-dziecko też odczuło ten stres. Najważniejsze,że nic Wam nie jest
- Natalia^^
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Madeline całe szczęście że nic się nie stało i że mały jest aktywny.
A mnie coś głowa dziś boli i dalej mam chandrę
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kupiłam dzisiaj rabarbar i robię drożdżówkę
Zaczęłam czytać książkę o pielęgnacji maluszka po porodzie i tak się zastanawiam jak to już będzie jak mały będzie na świecie, jak z karmieniem i w ogóle wszystkim.
Dużym plusem tego że nasze maluszki urodzą się w lecie jest to że nie musimy ich werandować i można iść na spacerek od razu po wyjściu ze szpitala
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- gumis24
- Wylogowany
- rozmowna
- www.costa-brava-blog.blogspot.com.es
natalia sliczny synus nawet sie nie obejrzysz a bedzie w domku..odpoczywaj sobie bo ja z siostra (blizniaczka)bylysmy wczesniakami i po powrocie ze szpitala jadlysmy co 2 godziny i tak do 3 roku zycia!
dziewczyny rodzimy latem wiec jak myslicie kiedy mozna sie wybrac na 1 urlop z maluszkiem?
- Hea
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Wiktorek- mój słodki cukiereczek;*
Nie było mnie trochę bo dopiero wróciliśmy z tej wycieczki z Gdańska Super wszystko się udało bo w drodze do i powrotnej była brzydka pogoda a jak siedzieliśmy w trójmieście to było słonecznie
natalia śliczny ten Twój synuś
Ja jutro na 13 mam USG i już nie mogę się doczekać...
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hea fajnie że wycieczka się udała. Ja mam wizytę 4 kwietnia i ciekawa jestem co mi tam w tym szpitalu będą robić
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
u mnie noc minela koszmarnie. OLiwcia od godz 1 w nocy caly czas wymiotowala. wiec od tej godz mialam noc nie przespana,a dzis od godz 6 pralam ta brudna posciel. czyms sie przytrula,bo caly dzien nie je,tylko pije ciagle. z tego wszystkiego ja z rana tez zaczelam wymiotowac,niewiem czy to z nerwow czy co ale przy tych wymiotach popekaly mi naczynka na twarzy:( modlilam sie aby ta noc i dzien jak najszybciej sie skonczyl.
milej nocki
- gumis24
- Wylogowany
- rozmowna
- www.costa-brava-blog.blogspot.com.es
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
gumis24 mój mąż jest Polakiem ale ponieważ mieszkamy w Irlandii już 6 lat to naszemu dziecku przysługuje również obywatelstwo irlandzkie. W sumie tutaj wystarczy że jedno z rodziców jest rezydentem Irlandii przez minimum 3 lata to może starać się o paszport dla dziecka jedynie musimy mieć potwierdzenie naszego pobytu przez ten okres (np.nasze PIT-y) podbite przez policje i wtedy się składa druki paszportowe razem z tym potwierdzeniem i paszportem jednego z rodziców na poczcie i wysyłają Ci w ciągu 10 dni roboczych paszport. Na Polski musielibyśmy czekać minimum miesiąc ale wiadomo jak to z ambasadami bywa więc może się przeciągnąć jeszcze dłużej
Mam nadzieje że to będzie takie proste do załatwienia jak się wydaje
Drożdżówka już w piekarniku