BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 9 miesiąc temu #337181 przez Hea
Hej Wam :)

gumiś: co do torby to ja wypisałam wszystko na kartce co jest potrzebne mi i dla dzieciaczka do szpitala i powoli jak zawsze jestem w mieście to coś tam dokupuje z tej listy (jutro chcę kupić nowe kapcie!). Ale wszystko spakuje gdzieś w maju bo ja mam termin na 6.06 więc jeśli mozna rodzić 2 tygodnie przed terminem to będzie końcówka maj.

Koni: U mnie ruchy czuję tez prawie po całym brzuchu. Ale najczęściej po bokach i często zwłaszcza jak jadę samochodem mały wwierca mi się w żebra :P A gdy leże na plecach to często się wierci tak na środku brzucha aż cały faluje

Kasiulka: Ja zauważyłam, że jak jestem w ciązy to mam bardzo dziwne sny :P Ale akurat mój synuś śnił mi się tylko raz jak dotąd. Było tak, że w tym śnie byłam w ciąży i mały strasznie kopał. Zawołałam męża żeby zobaczył i poczuł a tu nagle mały tak wystawił prawie całą rączkę z brzucha :laugh:

magda__kielce: Mnie bolą strasznie plecy jak dużo się nachodzę...nie mogę wtedy normalnie usiąść tylko jak leżę to mi lepiej. Ja mam takie sposoby, że jak siedzę to zawsze muszę mieć pod plecami jakąś poduszkę niekoniecznie bardzo miękka, chodzi o to żeby plecy były oparte i czasem ćwiczę na piłce. Ale najlepsze to to że jak mnie zaczyna boleć to po prostu idę się położyć

chłopek: Współczuję...ja to jestem wielki śpioch teraz i wstaje po 10 albo jeszcze lepiej :P Ale z drugiej strony wstając rano można dużo więcej rzeczy zrobić :P

Królowa: Ja też farbowałam włosy w styczniu i teraz też będę musiała bo mam odrosty. Moja szwagierka jest fryzjerką i powiedziała, że to na prawdę nic nie robi dla dziecka. A paznokcie maluję prawie codziennie i też nie sądzę żeby coś było. Teraz te lakiery to nawet nic nie śmierdzą.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #337183 przez chłopek
hea a wpierwszej ciazy tez długo spałam a teraz sie nie da :)

12 lata 9 miesiąc temu #337229 przez blue01
czesc dziewczyny:)wszystko pieknie cacy tylko moze poradzicie mi cos na skurcze nog w nocy,biore magnez a i tak mam je kazdej nocy ;) ,jesli chodzi o wyprawke ja juz praktycznie mam wszystko,torbe do szpitala zamierzam spakowac wlasnie jakies dwa tyg przed porodem,bo z tym roznie bywa

12 lata 9 miesiąc temu #337237 przez martynka9996
Andzia widze że ciebie prawie na to samo położyli co mnie ;) Powiedz jaką masz długą tą szyjkę bo ja obecnie 12mm. Wiem bardzo krótka ale najważniejsze że kanał rodny zamknięty.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #337243 przez Koni
Kasiulka mi się śniło jeszcze nim zaszłam w ciąże że będę mieć synka :P

magda__kielce u mnie też bóle pleców się pojawiają a najgorsze jak stoję w pracy i nawet nie mam możliwości usiąść :dry:

Królowa ja włosów nie farbuję bo nie mam potrzeby ale paznokcie maluje bo inaczej mi się strasznie łamią :(

blue01 ja też biorę magnez na skurcze a mimo to czasami się pojawiają. A jaką dawkę bierzesz? Może warto by ją zwiększyć? Ja biorę 3 razy dziennie bo tak mi gin kazał.

Andzia i martynka9996 wy się oszczędzajcie dziewczyny! Ja to nawet nie wiem jaką mam szyjkę bo tutaj nikt nie bada a przecież wystarczy zmierzyć na USG :dry: wiem tylko że w 21tc było wszystko ok bo mój Gin w PL badał.

Wczoraj zaczęliśmy przeprowadzkę :P Tzn. na razie tylko część rzeczy a druga część jeszcze nie popakowana ale mamy jeszcze 2 tyg. Za to wszystkie rzeczy małego już poszły :P

12 lata 9 miesiąc temu #337246 przez Madeline
Dziewuszki ja mam zamiar spakować torbę w maju, a w kwietniu wszystko piorę, łącznie z pościelą do łóżeczka :) A co do farbowania włosów to ja farbowałam się ostatnio na swój ślub czyli w sierpniu :) Mam straszne odrosty :p I chyba pofarbuję sobie na święta, ale za to będę musiała kupić ze 3 farby, bo mam włosy długością za stanik i mam gęste. Skurcze nóg też mnie męczą, ale jeśli nie wezmę magnezu, a tak to daję radę :) Mały kopie mi po żebrach, po żołądku, wszędzie gdzie się da :D I ostatnimi czasy męczy mnie myśl, że mój maluszek skoro tak si wierci to będzie obwinięty pępowiną :( Nie wiem czemu, ale ostatnio tym się bardzo przejmuję :(

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #337264 przez chłopek
andzia któras dziewczyna pisala na innym forum że skurcze łydek nie są spowodowanie brakiem magnezu tylko poprostu dziecko gdzieś uciska na jakiś nerw i dlatego,
ja nie biore magnezu na początku miałam skurcze ale ostatnio jest spokój
madeline mój Ksawcio był owinienty pępowiną 3 razy wokół szyi

12 lata 9 miesiąc temu #337277 przez Madeline
Chlopek no to żeś mnie teraz pocieszyła :(

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #337281 przez chłopek
nie martw sie nie ma czym mój sie urodził zdrowy dostał 9 punktów, nie ma czym się stresować
jak będziesz mieć usg to zapytaj się lekarza czy dziecko ma owinientą szyję pępowiną, moja gin mi nic nie powiedziała a napewno było widać

12 lata 9 miesiąc temu #337283 przez Madeline
Nie wiem czemu, ale boję się, że jak on się obwinie tą pępowiną to przy porodzie zacznie się dusić i coś mu się stanie :( Czarne myśli mam na temat tej pępowiny. A ostatnimi czasy to tylko o niej myślę :(

12 lata 9 miesiąc temu #337291 przez chłopek
nie myśl o tym, ja nawet nie myśle tak nie zastanawiam sie wgóle nad tym,

12 lata 9 miesiąc temu #337319 przez rybka19834
Hej kobietki!!! Jak tam wam dzionek mija???
U mnie rano zaraz idę sie kąpać i muszę trochę chalupke ogarnąć:/ co do farbowania włosów to myśle ze nie ma żadnych przeciwwskazań jz od początku ciazy farbuje,ale np z moim dawidkiem przez cała ciążę nie farbowalam i wygladalam okropnie zaniedbana i zle samopoczucie...paznokcie oczywiście tez maluje i to dosyć często;) tez mam dziurke w pepku ale kolczyk wyjelam już na samym początku.moj synus obudził mnie dziś rano tak sie wiercil,uwielbiam to uczucie:)
Co do pakowania torby to uważam ze dużo czasu jeszcze,ja to sobie ogarnę wszystko w połowie czerwca...a w razie czego to wszystko będę miała gotowe to tylko raz dwa wrzuce sobie do torby i do szpitala:) ja to już tak sie nie mogę doczekać ze szok,dobrze ze ten czas tak szybko leci :)

12 lata 9 miesiąc temu #337478 przez Andzia
hej ja nie wiem jaką miałam szyjkę, lakarz powiedział mi tylko że krótka i zlecił lecytynę i magnez w pompie, jak wychodziłam ze szpitala to jeszcze sprawdzał i powiedział że jest w miarę dobrze. Co do wód płodowych poziom jest sprawdzany na usg, idę za tydzień znowu sprawdzić czy wszystko ok z tymi wodami. Mnie też boli w pachwinie mój ginekolog powiedział, że to dziecko się pcha bo jest nisko na dole.

12 lata 9 miesiąc temu #337494 przez Kasiulka
Madeline my też braliśmy ślub w sierpniu-27 :) a co do tej pępowiny to ja też strasznie z tym schizuję ;/ niby czasy się zmieniły i teraz już można spokojnie sobie z tym poradzić podczas porodu,ale to jest taki wewnętrzny lęk i nic nie mogę poradzić ;/

chłopek a jak ma na imię Twój mąż? :) mój Tomek ;) i powiedz nam jeszcze jak to było z Ksawciem i tą pępowiną? Jak się rodził to mu to nie zawadzało? lekarz podczas jego wychodzenia zdjął,czy jeszcze w brzuchu Ci rozplątywali (że tak się bez ładu i składu zapytam? )?

12 lata 9 miesiąc temu #337523 przez Madeline
Kasiulka my 20 sierpnia :) Hehe

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka