BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 9 miesiąc temu #336954 przez magda__kielce
hej dziewczyny jak czytam wasze wiadomosci to czasami mam wrazenie ze czytam o swoich obawach :) jakdnak dobrze ze mozna sie wesprzec doswiadczeniami i sporzeniami na rozne sprawy innych oczekujacych na maluszki mamusi :)

Jesli chodzi o pakowanie torby to jeszcze sie za to niezabralam czekam po swietach robimy malowanie wtedy wszystko posprzatam i naszykuje ale przyznaje ze tez mam takie wrazenie ze moge niezdazyc
ide na usg11.04 wiec mam nadzieje ze sie juz dowiem jaki jest duzy i czy musze sie spieszyc z tym pakowaniem
Mnie zaczely niesamowicie bolec plecy i niemam pomyslu jak sobie z tym poradzic???

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #336986 przez Kasiulka
Męczy mnie temat tej torby. Kurcze spakuję ją zaraz po Wielkanocy, bo mi spokoju nie da. :)

koni-Co do tego kopania to mam bardzo różnie-czasem tak nisko, a nieraz w samą wątrobę i żebra mi rozpycha. Nie ma reguły na to chyba. Moja mama w ostatniej ciąży dopiero pod koniec narzekała na żebra,także się nie martw :)

12 lata 9 miesiąc temu #337012 przez magda__kielce
wydaje mi sie ze kazdy dzidzus ma inny temperament i przez to kazdy inaczej sie rusza i inaczej rozwija niby wszystkie jestesmy w ciazy ale kazda ja inaczej odczówa

12 lata 9 miesiąc temu #337021 przez Kasiulka
Magda_kielce - święte słowa :)

dziewczyny mi codziennie się śni Zuzia :) już się nie mogę jej doczekać :) też tak macie? :)

12 lata 9 miesiąc temu #337024 przez Kasiulka
Magda tak myślę o tych plecach Twoich. Mnie czasami takie silne bóle kręgosłupa łapią jak dużo chodzę i potrafi mnie trzymać kilka dni. Niestety nie znalazłam na to za bardzo sposobu :( siadam czasem na piłce do ćwiczeń zamiast na krześle, staram się poleżeć i odpocząć, na basenie już dawno nie byłam-a to jak dla mnie było najlepsze lekarstwo. Odpoczywaj kochana tyle Ci mogę poradzić :)

12 lata 9 miesiąc temu #337032 przez chłopek
czesc dziewczyny a my juz od 6 nie śpimy Ksawcio nie dał pospać,

12 lata 9 miesiąc temu #337123 przez magda__kielce
Kasiulka mnie tylko raz sie snil chyba moj dzidzius ale pewna nie jestem jak urodze to wam napisze czy to on mi sie snil :laugh:
A co do plecow to wiem ze powinnam odpoczywac tylko ja tak bezczennie nieumiem lezec i tu zaczyna sie problem
I martwie sie srtasznie bo wychodza mi rozstepy coprawda male na dole brzucha ale strasznie mnie to przygnebilo

12 lata 9 miesiąc temu #337128 przez Królowa
WITAM ja też nie śpie od 6 ale mam tak codziennie nie dość że w nocy sie wiercę i nie umię spać to rano mnie sąsiedzi budzą;p uroki mieszkania w bloku ;/
Co do torby to myślę że to za wcześniej żeby pakować gdzie tam czerwiec;p
A co do tych ruchów dziecka to u mnie też rożnie ;/ dzisiaj np nie czuje zbytnio i też mam schiza i w ogóle jak już czuje ruchy to ich nie widać macie też tak? kurcze mój mężuś jeszcze nie czuł jak Karol mnie kopie;/

12 lata 9 miesiąc temu #337131 przez magda__kielce
Moj synus wierci sie tak ze brzuch caly skacze ale tylko jak jestesmy sami jak probuje mezowi pokazac albo on kladzie reke na brzuszek to juz sie szalenstwo konczy

12 lata 9 miesiąc temu #337138 przez chłopek
królowa ja tez uwazam tak jak ty i nie pakuje jeszcze torby, zreszta jeszcze nie mam wszystkiego kupionego dla maluszka musze pampersy kupic i duzo innych rzeczy

12 lata 9 miesiąc temu #337144 przez Królowa
Ja mam tylko parę body kupionych;p łóżeczko i wózek a tak wszystkie pozostałe rzeczy jakoś nie ;p kurcze może wybiorę się po świętach na jakieś zakupy sama nie wiem bo cały czas miałam założenie że wyprawkę będę kupować dopiero w maju ;-) hehe
Ja jak na razie skupiałam się odświeżeniem mieszkania przed narodzeniem dzieciątka i tak mi jakoś czas zleciał że masakra
A powiedzcie mi dziewczyny farbujecie włosy i malujecie paznokcie?? bo różnie na ten temat się mówi ... a ja mam już kurcze odrosty i sie zastanawiam czy nie kupić farby bez amoniaku co wy na to?? No i na dodatek mi dziurka w uchu zarosła i się zastanawiam czy mogę przekłuć te uchu ?

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #337150 przez magda__kielce
Królowa nawet sie niezastanawiaj tylko uciekaj do fryzjera :laugh: ja jestem fryzjerem pracuje do tej pory wlosy farbuje co 5 tygodni i naprawde niema to najmniejszego znaczenia dla dzidziusia wrecz jak ty sie zle czujesz to dzidzia tez, obecne farby zawieraj duzo mniej amoniaku,sa delikatniejsze,a jesli sie martwisz i obawiasz to proponuje wizyte w dobrym salonie i popros o farbe calkowicie wolna od amoniaku np.color synck Matrixa badz farby z firmy Chi stworzona dla kobiet w ciazy i osob z alergiami,paznocie rowniez maluje i to dosc czesto z racji zawodu poniewaz wszystkie klientki zwracaja na moje dlonie uwage tak jak i na wlosy

12 lata 9 miesiąc temu #337162 przez magda__kielce
A jesli sam farbujesz wlosy to jak najbardziej mozesz uzyc farby bezamoniaku np loreal szmpony lub farby niekupuj jakis kiepski marek,jesli masz jasne wlosy to jednak radze wizyte u fryzjera skoro odrosty sa duze, bo troszke nam w ciazy szaleja hormony i kolor moze odbiegac od tego ktory zwykle uzywamy i wychodzil dobrze :laugh:

12 lata 9 miesiąc temu #337166 przez chłopek
magda podziwiam że nadal pracujesz moja kolezanka jest fryzjerką ale w ciązy jak była wysoko poszła na zwolnienie, ja farbuje włosy właśnie teraz musze zrobić sobie kolor przed świętami, bo mi już kolor zszedł troche szybko jak na trwałą farbę, ale moze dlatego że miałam blond pasemka
królowa a co do dziurki to nie wiem ja nie nosze kolczyków bo mnie uszy bolą ni ropieją a nosze srebrne myśle że to przez ciaze tylko ze w pierszej tak nie miałam. mi dziurka w pępku zarosła ale juz nie bede przekuwać z Ksawciem to dopiero w 7 miesiacu wyciagłam a teraz to juz w 3 miesiacu

12 lata 9 miesiąc temu #337179 przez nataleczka_92
witajcie kobietki.
Krolowa ja podobnie jak dziewczyny mowia,tez chodze normalnie do fryzjera farbowac wlosy. mysle ze to bez zadnego znaczenia.
a co do ruchow to u mnie tez jest roznie. maluszek szczegolnie rano jest aktywny, raz na jakis czas kopnie w dzien. ale wieczorem jest spokoj co mnie troche martwi. ale zobaczymy co jutro mi lekarz powie bo napewno bedzie robil usg wiec juz nie moge sie doczekac

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka