- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- rybka19834
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
- sister.anna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mnie tam najgorzej kosc ogonowa boli zawsze bo praca siedzaca a kg przybylo wiec ciezko jej
A jak Wy dziewczyny spicie? Ja sie staram na lewym boku ale krotko tak wytrzymuje bo zebra mi daja popalic, ciagle sie budze ze spie na plecach tak czy siak.
Materacyk to mamy po prostu ze sprezynami, tutaj nie ma takich cudow kokosowych czy gryczanych
- rybka19834
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
sister.anna macierzyński możesz wybrać bodajże od 24tc ale nie później niż na 2 tygodnie przed porodem a jako że ja wolę spędzić więcej czasu z małym to biorę od 11 czerwca plus 2 tyg. urlopu czyli od 28 maja już nie będę pracować Macierzyński trwa 6 miesięcy czyli 26 tygodni płatnych plus można wziąć 14 tyg. (3 miesiące) bezpłatnych. Ja biorę dodatkowo 4 tyg. bo chcemy na święta lecieć do PL czyli do pracy wrócę coś koło 7 lub 14 stycznia jeszcze nie zdecydowaliśmy.
Co do brzuszków to wszystkie śliczne ale natalka twój to już pokaźny
Ja śpię na obu bokach ale często właśnie się budzę na pleckach
Materacyk mam z PL kokos-pianka-gryka plus piankowy do łóżeczka turystycznego.
Co do imienia to ja chcę Kacper ale mąż się jeszcze waha choć sam żadnej propozycji jeszcze nie podrzucił tak więc na razie zostajemy przy tym
Dodaję aktualną listę :
Rozpakowane mamusie:
01. 22.03.2012 - natalia^^ / Synek (1620g) - cc
Lista :
01. 01.06.2012 - natalia^^ / Synek
02. 02.06.2012 - sister.anna / Córeczka
03. 05.06.2012 - Jolcia / Córeczka
04. 06.06.2012 - Hea / Synek (Wiktor)
05. 08.06.2012 - martynka9996 /???
06. 08.06.2012 - Monia889 / Córeczka
07. 08.06.2012 - Andzia / Córeczka (Gabrysia)
08. 12.06.2012 - magda__kielce / Synek (Bartosz)
09. 13.06.2012 - asia886 / Córeczka (Amelka)
10. 15.06.2012 - nataleczka_92 / Synek (Filipek)
11. 16.06.2012 - zuzek144 /???
12. 18.06.2012 - chłopek /???
13. 18.06.2012 - gumis24 / Synek (Ryan)
14. 18.06.2012 - Kasiulka / Córeczka (Zuzia)
15. 21.06.2012 - blue01 / Córeczka
16. 21.06.2012 - Królowa / Synek (Karolek)
17. 22.06.2012 - madeline /Synek (Aleksander)
18. 27.06.2012 - Koni /Synek (Kacper)
19. 30.06.2012 - rybka19834 / Synek (Wiktor)
- sister.anna
- Wylogowany
- pierwsze słowa
No wlasnie z tym imieniem chcialam sie cos Was spytac. Mi sie zawsze bardzo podobalo imie Emilka, babcia tez tak miala. Tyle ze nieco ponad rok temu moja najlepsza psiapsiulka urodzila coreczke i chciala jej dac neutralne imie ( maz jest Anglikiem) i dala jej wlasnie Emilka !!! Czy wplyneloby to jakos na Wasza decyzje? Niby Emilek duzo ale jakos bym sie czula ze podkradam jej imie.. a moze to calkiem glupie sie wogole tym przejmowac i lepiej zrobic jak sie chce? nawet nie mieszkamy blisko siebie i pewnie nigdy juz nie bedziemy....
Jeszcze nad Ewcia sie zastanawiam. Maz wymyslil... Flanelka !! Ale on do glupot to jest pierwszy jak zawsze
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
A co do snu to tez u mnie bywa roznie czasem uda mi sie przespac prawie cala noc a sa tez takie noce ze wogole spac niemoge ni mecze sie wtedy strasznie az plakac sie chce
Ja tez mam problem z imieniem niby wbralismy Bartosz ale niejestesmy pewni do konca. Mam nadzieje ze samo sie wyjasni i rozswietli w glowie
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jak tam u Was? Ja zaraz się szykuję do pracy ale strasznie mi się iść nie chce Na szczęście jutro wolne i będę dzwonić do naszego nowego właściciela żeby się umówić na przewożenie naszych klamotów bo na pewno tego nie damy na raz przewieźć a ja muszę też stopniowo zacząć to rozpakowywać.
Tak w ogóle to mam dzisiaj zatkane uszy Nie ciepię tego uczuci
magda__kielce ja nie mam problemów z kroczem ale czasami jak mnie mały kopnie w pęcherz to masakra
- Hea
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Wiktorek- mój słodki cukiereczek;*
U mnie dziś spokojny dzień...powoli się pakuję na ta naszą "wycieczkę" nad morze
Co do spania to ja różnie przeważnie na lewym boku, ale tez i na lewym i trochę na plecach
U nas z imieniem też tak jak u was że niby wybraliśmy Wiktor ale teraz się zastanawiamy czy to na pewno to. Problem jest taki, że sąsiad mojego męża (jego imiennik) też ma syna Wiktora i to takie trochę jakby skopiowane.
Ostatnio jak byliśmy w odwiedzinach u mojej babci to stwierdziła, że mamy nazwać Bartosz bo inaczej nie przyjdzie nas odwiedzić
nataleczka_92 i co jesteś zadowolona z usług tego sklepu i z tych rzeczy które kupiłaś? Bo ja też chcę kupić tam łóżeczko, materac, pościel. I jeszcze inne drobiazgi, które nam brakuje.
Tylko takie pytanie do was czy wy też już kupujecie np gruszkę do nosa, butelki, smoczki itd. Bo się zastanawiam czy to nie za wcześnie ale jeśli zamówię wszystko wraz z łóżeczkiem to wychodzi, że będę miała darmową wysyłkę
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
Hea jestem bardzo zadowolona,skladalam zamowienie w piatek a w srode juz wszystko mialam. Zamowilam takie lozeczko www.2o2.pl/produkt,24860,lozeczko-safari...ups-ecru-orzech.html
do tego ten materacyk www.2o2.pl/produkt,24936,nowoczesny-mate...-gryka-120-x-60.html
taka posciel kolor zielony www.2o2.pl/produkt,92,piecioelementowa-p...zeczek-120-x-60.html
i przewijak ten z zyrafka www.2o2.pl/produkt,24901,twardy-przewija...na-komode-klups.html
- martynka9996
- Wylogowany
- gaworzenie
Jeśli chodzi o bóle to niestety należe do tej grupy którym dokuczają bóle podbrzusza. Niestety przez tą moją szyjkę maleństwo jest bardzo nisko i dlatego te bóle.
Co do imienia to zdecydowaliśmy się chyba na imie dla dziewczynki Aleksandra czyli Olcia a dla chłopca jeszcze myślimy niestety chyba musimy wymyślić 2 imiona dla chłopca i dla dziewczynki bo nadal nie znamy płci
Od rana dziś przesadzałam kwiatki bo już wszystkie albo miały za mało ziemi albo powyrastały więc troche czas mi zleciał a tak to nudy. Starszą córcię mam chorą zapalenie gardła ale to non stop to samo duża temperatura brak apetytu, samo życie.