BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 9 miesiąc temu #334775 przez nataleczka_92
mi osobiscie lozeczka z baldachimem sie nie podobaja, sa dosc drogie a niemaja zadnego uroku,ale to moje zdanie:)
a co do zgagi to ja moge wypic tylko zwykla wode niegazowana. pilam zywiec zdroj jablowa ale nawet po niej mam zgage:/ i tez mam po czekoladzie lub platkach czekoladowych

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #334785 przez Kasiulka
Hej dziewczyny! Ja od kilku dni też mam tak nabrzmiałe i też się zaczynałam już martwić. Jak widać znowu niepotrzebnie :) męczy mnie przeziębienie i słabo sypiam ostatnio... Bolą mnie kolana jak się kładę. Też tak macie?

A na glukozę mam jechać na 7.00 , jakaś masakra , jak ja wstanę ? :O

12 lata 9 miesiąc temu #334795 przez nataleczka_92
Kasiulka mnie kolana nie bola,ale za to plecy i w pachwinach okropnie:( na szczescie maly w nocy daje mi pospac,bo przestaje kopac okolo 21 wiec pewnie tez idzie spac:) i taki spokoj mam do rana:)
ogolnie to wspolczuje Ci kochana przeziebienia w taka piekna pogode

12 lata 9 miesiąc temu #334808 przez magda__kielce
Mnie kolanka nie bola za to stopy i piety niesamowicie kiedy jestem zmeczona to odrazu sie odzywaja,a jesli chodzi o noce to niestety u mnie coraz czesciej bezsenne a jesli juz spie to snia mi sie jaies koszmary
moj synus zawsze sie kreci kiedy idziemy w nocy do toalety :) ale dzis jest wyjatkowo spokojny

12 lata 9 miesiąc temu #334816 przez Królowa
Witam Was dziewczyny nowa jestem ale też mam termin na czerwiec;p mnie też straszznie bolą plecy;/ na dodatek wczoraj bylam na wizycie i okazało się że przytyłam już ok 10 kg masakra jakaś ;-( powiedzcie mi jak wy sobie radzicie z waga??

12 lata 9 miesiąc temu #334846 przez Kasiulka
Cześć Królowa! Powiedz coś więcej o sobie - na kiedy masz termin? spodziewasz się chłopca czy dziewczynki? :)
Ja z wagą nie mam problemów-nigdy nie miałam tendencji do tycia-tyję tyle co trzeba. Ale nawet gdyby było inaczej to powiem Ci jedno-lepiej tyć za dużo i nie martwić się ,że dziecku czegoś zabraknie ,niż tak jak ja na początku ciąży zamartwiać się brakiem apetytu ;)

12 lata 9 miesiąc temu #334868 przez Hea
Hej Królowa ;) Witaj w naszym gronie

Ja z wagą też nie mam tendencji do tycia. Na razie mam 7 kg do przodu. Na początku ciąży (tak do 5 miesiąca) dużo wymiotowałam więc zamiast przytyć schudła więc to może dla tego.

U mnie dzisiaj nawet ok, ładna pogoda jest więc dużo spacerowałam. Trochę męczy mnie katar ale nie jest aż tak straszny.
A co u Was?

12 lata 9 miesiąc temu #334883 przez nataleczka_92
Witaj Królowa:) u mnie podobnie jak do dziewczyn do okolo 20tygodnia caly czas chudlam przez wymioty:( wiec u mnie dopiero na plusie w tym miesiacu pierwsze 3kg.

Hea u mnie w miare ok:) rano troche zgage mialam ale jak na razie jest dobrze,pol dnia spedzilam z corcia na dworzu,ale teraz okropnie boli mnie glowa. moj maly dzisiaj bardo ruchliwy,na wszystkie strony sie rusza:)

12 lata 9 miesiąc temu #334905 przez Hea
Mnie własnie teraz też dopadła zgaga :pinch: eh nieprzyjemne te uczucie :X

A mam takie pytanie jakich wymiarów kupiłyście\kupujecie łóżeczka? 120\60 czy 140\70 ?
Bo ja się właśnie zastanawiam, które wybrać....

12 lata 9 miesiąc temu #334910 przez Madeline
Hej dziewczynki :)

Ale się działo przez te dwa dni jak mnie nie było :)

Natalia gratuluję synusia i na pewno teraz już będzie wszystko dobrze :)

U mnie jakoś tak leniwie. Dziś z ledwością dałam się wyciągnąć na spacer, ale musiałam robić sobie przerwy w trakcie, bo mnie tak podbrzusze i kręgosłup zaczęły boleć, że nie byłam wstanie już iść. Jak posiedziałam chwilę to już było wszystko oki. Czuję, że mnie znowu wysadziło :) Ale na szczęście i odpukać nie mam ani jednego rozstępu na brzuchu, ale za to mam na piersiach i to dość dużo :( I czuję, że lada moment wybije mi pępek :)

12 lata 9 miesiąc temu #334913 przez Koni
Cześć mamusie :)

Ja niedawno wróciłam z pracy! Normalnie padam :S Nie dość że w nocy źle spałam bo najpierw nie mogłam spać a potem synuś mnie obudził o 5 rano kopniakami to jeszcze w pracy mieliśmy taki ruch jak w Boże Narodzenie :cheer: Bolą mnie plecy, nogi, stopy i dosłownie tyłek czuję się jakbym miała zakwasy tak mi się ciężko chodzi :(

Co do baldachimu to ja kupiłam moskitierę bo takie sztywne i masywne baldachimy mi się nie podobają ale takie delikatne tiulowe są słodkie :) A łóżeczko kupiliśmy standardowe 120/60 i mały pierwsze pół roku/rok planuje żeby spał z nami a potem chcemy go wyprowadzić do jego pokoju.

Królowa witaj :) Podaj swoje dane tzn. datę porodu, płeć maluszka ewentualnie wybrane imię i dodamy Cię do naszej listy.

Madeline ja też mam tak czasami że mnie mały niesamowicie ciągnie i nie mogę się normalnie ruszyć :dry:

A tak w ogóle to dzisiaj była u nas wyprzedaż i kupiłam małemu parę ciuszków ale najbardziej jestem zauroczona dżinsowymi szortami :lol:

12 lata 9 miesiąc temu #334961 przez chłopek
cześć Królowa skąd jesteś ?
ja dzisiaj byłam u mamy i powiem wam że troche pochodziłam ale juz mnie nie bolą tak plecy jak osttnio, tylko brzuszek mnie nadal boli ale mama mówi że widac ze w tym miejscu maluszek lezy i chyba mi tam naciąga skórę

12 lata 9 miesiąc temu #334982 przez nataleczka_92
Hea ja tez kupilam standardowe lozeczko 120/60.
musze sie Wam pochwalic ze bylam dzis tez na zakupach chwilke z mezem i kupilam malemu trzy pary spodni na 56cm:) dwie pary dzinsow i jedne dresiki i pare bluzeczek ale sa boskie:)
mnie na wieczor zaczal pepek pobolewac...dziwne uczucie. a co do rozstepow to mam pare na piersiach z poprzedniej ciazy,takie przezroczyste sa i pare na brzuchu ale jedynie wokol pepka. w tej ciazy jedynie dwa nowe rozowe wyszly mi wokol pepka tez :dry:

12 lata 9 miesiąc temu #335008 przez magda__kielce
Tylko popoludnie spedzilam bez kompa a tu tyle nowosci :)
Ja tez ma 120/80 lozeczko standard, jesli chodzi o tycie to ja przoduje dziewczynki mnie juz 13kg wskoczylo wiec niemacie sie co martwic ale wcale nieczuje sie bardzo wielka chyba wiekaszosc weszlo mi w brzuszek ktory jest dosc duzy a roztepow jako takich niemam mam na
dole brzuch kilka czerwonych plamek wiec mam nadzieje ze potem moze troszke sie wchlona
Dzis zamierzam w koncu odpoczac bo wczoraj zamiast odpoczywac to robilam pozadki
Pozdrawiam

12 lata 9 miesiąc temu #335034 przez martynka9996
Witam u mnie dziś pogoda bardzo ładna świeci słoneczko az chce się wstawać :) Tylko moja córcia dziś z gorączka wstala więc musimy siedziec w domu do tego jeszcze bardzo marudna. Wstawiłam właśnie przed chwilą obiadek pichci się pomału a ja z Patrysią leżymy. Zazdroszcze wam że możecie sobie posprzątać ja niestety po szpitalu mam zakaz i musze się oszczędzać nie przesadzam bo nie umiem leżeć bezczynnie ale o porzadkach światecznych muszę zapomnieć.

Ja łóżeczko mam po Patrysi wymiarów dokładnie nie pamiętam ale to jest duże łóżeczko bo bliźniacze, fajna sprawa bo jak trochę dziecko urośnie to wyjmuje się patyczki a później jak już Pati była większa to wyjeliśmy jej cały bok i spała w nim do 4 lat bo jest duże i szerokie więc było jej wygodnie. Dopiero później kupilismy jej normalny tapczanik.

Królowa witamy w naszych szeregach.

Koni naprawdę cię podziwiam że ty jeszcze dajesz rade pracować, naprawdę ja w tej chwili dłużej niż parę minut nie daje rady stać a co dopiero żeby iśc do pracy masakra.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka