BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 9 miesiąc temu #333467 przez chłopek
koni ja też myślalam że nie dam rady ale są strasznie wygodne

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #333509 przez Koni
chłopek ja mam buty na takim malutkim 2cm obcasiku i już czuje że mi ciężej a co dopiero przy takiej koturnie :) Najważniejsze że Tobie wygodnie :D

12 lata 9 miesiąc temu #333657 przez nataleczka_92
witajcie kochane. juz juz wrocilam,na szczescie mnie nie zatrzymali bo wszytsko z malym ok. po prostu sie przekrecil,tak ze lezy plecami do mojego brzucha i dlatego nie odczuwam tak bardzo ruchow.

12 lata 9 miesiąc temu #333695 przez Koni
nataleczka_92 uff to dobrze że sprawdziłaś :) Teraz będziesz dużo spokojniejsza. A co powiedzieli na ciśnienie?

12 lata 9 miesiąc temu #333704 przez nataleczka_92
Koni cisnienie to ja mam co jakis czas wyzsze ale to chyba z nerwow. dostalam takie same zalecenie jak mi ginekolog mowil ze jesli bedzie wyzsze niz 140/90 to od razu mam sie klasc na szpital. u mnie na szczescie dol byl nizszy. mam caly czas lezec i odpoczywac tak jak mialam to robic.w sobote mylam okna i firanki zmienialam moze to tez jakos wplynelo na malego.
a tak wogole to macie juz kupione lozeczka?bo ja zamierzam kupic ale niewiem czy nie za wczesnie jeszcze...

12 lata 9 miesiąc temu #333714 przez Madeline
Nataleczka to dobrze, że z małym jest wszystko oki :) Kochana ja łóżeczko mam już kupione i nawet stoi złożone tylko po prostu bez pościeli :)

Ja właśnie skończyłam pichcić rogaliki :) mniam mniam :D

12 lata 9 miesiąc temu #333722 przez nataleczka_92
Madeline a lozeczko masz tradycyjne drewniane?
bo ja zastanawialam sie nad turystycznym do domu ale stwierdzilam ze bez sensu,i zdecydowalismy sie na drewniane. tylko nie moge zdecydowac sie czy po prostu zwykle ze szczebelkami czy np,boczki zakryte z serii safari

12 lata 9 miesiąc temu #333775 przez Madeline
Zwykle sosnowe mam z wyjmowanymi 3 szczebelkami :) Chcieliśmy też z tej serii Safarii, ale my łóżeczko bokiem mamy postawione i tak tego rysunku nie byłoby widać.

12 lata 9 miesiąc temu #333784 przez Koni
nataleczka_92 u mnie łóżeczko stoi już 2 tydzień rozłożone a kupiliśmy je jak byliśmy w PL. Mamy właśnie te z serii safari bo mi się strasznie podobały :) Nawet jak się będziemy teraz przeprowadzać to nie będziemy go składać tylko wrzucimy do vana kolegi :P A turystyczne też mam bo my mieszkamy i będziemy mieszkać w domku a salon jest na dole, sypialnie u góry więc jak będę siedzieć w salonie czy kuchni to mały będzie ze mną na dole w turystycznym łóżeczku bo przecież nie będę biegać z góry na dół a u góry będzie w naszej sypialni to drewniane.

Zresztą my już mamy prawie wszystko, jeszcze tylko wanienka, niania elektryczna, śpiochy, piżama do szpital i szafa dla małego i będzie :) Muszę tylko zacząć ciuszki prać ale to dopiero po świętach na nowym domku :D

12 lata 9 miesiąc temu #333786 przez nataleczka_92
ja zamowilam wlasnie jednak lozeczko z tej serii safari z zyrafka plus materac,posciel itd... zobaczymy jakie to bedzie w rzeczywistosci:)

12 lata 9 miesiąc temu #333790 przez Koni
nataleczka_92 moje jest dokładnie to z żyrafką :D Ja jestem zadowolona choć żałuję że żyrafka jest tylko z jednej strony a z drugiej jest białe. Ja mam jeszcze do tego szufladę. Ile płaciłaś za całość?

12 lata 9 miesiąc temu #333848 przez Kasiulka
Dziś w Bydgoszczy mieliśmy przecudną pogodę :) Mąż miał wolne więc zabraliśmy Zuzię (choć jeszcze w brzuchu :D ) do ZOO :) Dotleniłam się tak ,że padam na twarz :lol: Może wreszcie będę spała normalnie. Marzę o tym żeby się wyspać ... :dry:

Nataleczka super ,że u Ciebie wszystko dobrze! Cały dzień się zastanawiałam jak się masz :)

Kurcze a co do łóżeczka to ja się nie mogę zdecydować - podobają mi się te z funkcją kołyski, marzy mi się też taki koszyk Mojżesza :) kurcze ,ale wszystkiego nie da rady mieć :side: :silly: :laugh: Musimy się zdecydować, najpóźniej za 2 tygodnie trzeba będzie kupić, bo musi się wietrzyć (ponoć te nowe strasznie śmierdzą drewnem i w ogóle).

A jeśli chodzi o smarowanie ciała to na brzuch - raz oliwka raz Ziajka na rozstępy, na biust mam taki kremik z Perfecta mama, ale oliwka i Ziajka też są dobre i niedrogie :) :blink:

Koni jak ja Ci zazdroszczę tego nowego domku to pojęcia nie masz :)

12 lata 9 miesiąc temu #334023 przez Koni
Kasiulka mam nadzieje że uda się wyspać :) Ja też miałam kilka takich dni że zasnąć nie mogłam i szybko się budziłam ale teraz już śpię jak zabita i nawet tak częstych wycieczek do kibelka nie mam :P

Co do domku to by było czego zazdrościć gdyby to było moje a nie wynajmowane no ale cóż fajnie że będzie wszystko na świeżo tylko już mnie przeraża to przeprowadzanie i układanie na nowym :blink:

12 lata 9 miesiąc temu #334026 przez chłopek
hej ja dzisiaj byłam u mamy pospacerowałyśmy po Deptaku młody sie wyszalał razem z kuzyneczką :) a mnie wszystko boli od tego chodzenia najbardziej podbrzusze

12 lata 9 miesiąc temu #334027 przez Koni
chłopek oj znam ten ból :dry: Mój mały nieraz tak się usadowi i mi napiera na brzuch że krok mi ciężko zrobić. Czasami się zastanawiam jak ja jeszcze daję rady w pracy stać non stop po 8h.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka