BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 9 miesiąc temu #334059 przez nataleczka_92
Koni caly zestaw wyniosl nas 570zl dokladnie. tzn lozeczko ale bez szuflady,bo jak dla mnie jest malo przydatna. materac,posciel,przewijak.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #334062 przez Kasiulka
Koni ważne, że zmiana pozytywna :) niewiele takich osób, które wszystko od razu mają swoje na własność :) my na razie też w wynajętym, ale kiedyś może się czegoś dorobimy kto wie :)

chłopek jak ja Ciebie podziwiam! I wszystkie kobiety ciężarne, które mają już w domu małe dziecko. Ja nie wiem jak Ty to wszystko ogarniasz! Chociaż z drugiej strony masz Ksawcia za motywację żeby z łóżka wyjść. Ja jak mam wolne to się nie ruszam ani na krok spod kołdry, zgnuśnieję do reszty :D

12 lata 9 miesiąc temu #334069 przez nataleczka_92
Kasiulka ja tez mam male dziecko, i powiem Ci ze gdyby nie ona to tez chyba z lozka bym sie nie ruszyla, bo mi sie po prostu nie chce...ale gdy mala wstaje wiem ze musze ja ubrac,zrobic sniadanko itd:)
tak wogole to znalazlam dzis wypisy ze szpitala z pierwszej ciazy i mala w 30tyg wazyla 1842g:)

12 lata 9 miesiąc temu #334079 przez Koni
nataleczka_92 my płaciliśmy za łóżeczko z materacem i szufladą 340zł :) A pokaż linka bo ciekawa jestem pościeli.
Ja pościel kupiłam osobno a przewijak i dodatkową pościel dostanę od siostry ale to dopiero po przeprowadzce bo nie ma sensu żeby mi teraz przesyłała.

Kasiulka to czy pozytywna się okaże :) Na razie jestem przerażona przeprowadzką z jednego końca miasta na drugi i zmianami adresu na rachunkach w bankach itp. nie mówiąc już o pakowaniu pudeł :blink: Choć z drugiej strony wizja całkiem nowego domku z nowymi meblami i sprzętami strasznie mi się podoba :blush:

12 lata 9 miesiąc temu #334095 przez Kasiulka
nataleczka_92 A ile Twoja córeczka ważyła jak się urodziła? Była duża?

A no i oglądaliśmy też łóżeczko,które macie dziewczyny-bierzemy je poważnie pod uwagę :)

Koni no właśnie te pozytywne strony przeprowadzki :) zaczniecie z Bobaskiem nowe życie w nowym miejscu :) super :)

12 lata 9 miesiąc temu #334206 przez nataleczka_92
Koni to ta stronka, ja wybralam kolor zielony www.2o2.pl/produkt,92,piecioelementowa-p...zeczek-120-x-60.html
Kasiulka mała jak sie urodzila wazyla 3340g,i miala 54cm. urodzila sie w 38tyg wiec nie byla duza:) a i tak mialam 3wyprawki do szpitala i wszystko bylo za duze:)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #334223 przez chłopek
hej
nataleczka to dużo córa ważyła:) mój w 30 tyg ważył 1500 a urodził sie na 3360 w 41 tygodniu

12 lata 9 miesiąc temu #334239 przez nataleczka_92
Chłopek no sporo wazyla dlatego bylam wystraszona ile przy porodzie bedzie wazyc:) ale jak widac niema to wiekszego znaczenia

12 lata 9 miesiąc temu #334249 przez chłopek
jestem ciekawa ile teraz maluszek waży:)

12 lata 9 miesiąc temu #334275 przez nataleczka_92
tez sie nad tym zastanawiam,a wizyte mam w przyszly czwartek. Kochane jak mialyscie ta glukoze to bralyscie cytryne ze soba? bo ja chyba wezme tylko niewiem ile jej wrzucic ,tymbardziej ze ja mam podwojna dawke glukozy:( fuj...

12 lata 9 miesiąc temu #334279 przez Koni
nataleczka_92 to ja mam troszkę inne :D Moje wygląda tak : allegro.pl/lozeczko-zyrafka-szuflada-mat...ari-i2099352236.html

Jak ja wam zazdroszczę że się dowiecie ile Wasze maluszki ważą. Ja już najprawdopodobniej nie będę miała USG do końca :dry:

A tak w ogóle to jestem zła bo nienawidzę jak mi przychodzą wszystkie rachunki na raz i muszę je płacić co 2 dzień :angry: Jakby nie mogli zrobić tygodniowych odstępów tak jak kiedyś miałam. Nic to i tak po ich zapłaceniu będę musiała poprosić o wystawienie kolejnych ze względu na przeprowadzkę.

12 lata 9 miesiąc temu #334304 przez Natalia^^
Witam Was Dziewczyny, wczoraj o 00.15 zostałam mamusia. Nasz skarbek wazył 1620 w pierwszej minucie 6pkt po 5 min 9 pkt, po 10 min 9 pkt. oddycha sam ma tylko noski podłaczone do wspomagania. w sumie nic wiecej nie wiem bardzo kiepsko czuje sie po cieciu. mdleje. cisnienie spadło juz jest 130 na 80.

nie czuje szcze nic, wogóle nie czuje sie mama

12 lata 9 miesiąc temu #334328 przez Hea
o Boże Natalia^^ co za zaskakująca informacja! Więc zostałaś mamusią marcową! Gratuluję :laugh: ! Dobrze, że maluszek dobrze się czuje :) Teraz będzie już tylko lepiej...bo niedługo dojdziesz do siebie po porodzie a maluszek będzie rósł i się rozwijał :) W sumie nawet trochę zazdroszczę...nie musisz już dźwigać brzuszka i masz dzieciątko przy sobie. Jeszcze raz gratuluję :)

A ja jak nie miałam żadnych w nocy dolegliwości, tak wczoraj przyszło wszystko na raz. Zgaga, zatkany nos, 3 razy budzenie się do łazienki...teraz wiem jak wy się czujecie :pinch:
Teraz też mam lekki katar i się boję, że idzie przeziębienie...zrobiłam sobie herbatę z miodem i cytryną i wyleguje się w łóżku :P

12 lata 9 miesiąc temu #334336 przez martynka9996
Natalia^^ naprawdę gratulacje trzymaj sie i gorące uściski dla was Najważniejsze że sma oddycha. Życze ci żeby jak najszybciej mogła być już z dzieckiem i żeby wszystko było ok.

Ja właśnie wyszlam ze szpitala miałam robione USG ale znowu nie wiem kto sie urodzi bo maleństwo wzieło sobie pępownę między nogi i nic nie było widac aż lekaż się śmiał że chyba do konca bedę mieć niespodziankę. Maleństwo waży 1365g i tak o jest wszytko ok. Tylko ta moja szyjka nie zabogata ma zaledwie 12 mmmale najwążniejsze jak powiedział lekarz kanał rodny jest zamknięty mam łykać Nospe Forte rozkurczowo i Dufaston i oczywiście się oszczędzać

12 lata 9 miesiąc temu #334346 przez gumis24
natalia gratuluje! zaskakujaca wiadomosc ale najwazniejsze ze juz i Ty i malenstwo jestescie bezpieczne i pod dobra opieka...na pewno czujesz sie zdezorientowana ale wszystko sie ulozy odpoczywaj...malenstwo jest w dobrych rekach i z dnia na dzien bedzie coraz lepiej..jestem pewna!ja tez jestem wczesniakiem i wazylam niewiele ponad kilo w dniu urodzenia,wszystko dobrze sie skonczylo,a przeciez w tych czasach medycyna jest duzo bardziej do przodu...odpoczywaj i zbieraj sily:)gratuluje jeszcze raz:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka