BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 9 miesiąc temu #333128 przez chłopek
ja też w domu sama siedze no nie sama bo z Ksawciem,mąż o 5 idzie do pracy wraca o 18.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #333193 przez Koni
Współczuje Wam bo wiem co czujecie ja przez prawie 6 lat tak miałam że ja zaczynałam prace o 9 a kończyłam o 18 a mąż szedł na 17-18 i wracał do pracy po północy więc prawie się nie widywaliśmy :dry:

Ja dziś zaczęłam pakowanie! Mam w domu 4 sypialnie a spakowałam dopiero 1 plus 1 szafę z drugiego pokoju a mam już 5 pudeł 2 walizki i kilka luźnych toreb :ohmy: Ciekawe co będzie dalej :unsure: Sama nie wiem jak ja to ogarnę :P

12 lata 9 miesiąc temu #333221 przez magda__kielce
Hej mamuski :) ja dzis znowu mialam ciezka noc malo co spalam duzo sie krecilam i dotego niemoglam znalesc sobie miejsca a jak sie juz to udalo to musialam do toalety :angry:
I niestety wczoraj sie przerazilam smaruje brzuch codziennie a zauwazylam za na dole brzuszka wyszlo mi kilka czerwonych plamek chyba rozstepy mam nadzieje ze wiecej sie nie poszerza :( nieweim co jeszcze moge zrobic czym sie smarowac wiecej, a wy czego uzywace??????

12 lata 9 miesiąc temu #333224 przez chłopek
czesc magda ja nie uzywam nic, jak narazie nie mam roztepów, tylko na udach ale to po pierwszej ciazy. ja tez nie mogłam spać w nocy a to przez to że Ksawciowi się coś ,śniło i płakał przez sen,a jak już zasnełam to maluch mnie kopał

12 lata 9 miesiąc temu #333230 przez magda__kielce
ja sie tak cieszylam ze niemam a tu psikus ale moze niebedzie gorzej, a co do spania to podziwiam bo jeszcze jeden bombelek w domu to dodatkowe obowiazki :)
a dotego moja waga znowu poskoczyla maskra :)
jutro ide na badania a w poniedzialek do lekarza i juz sie doczekac niemoge bo sie martwie czy napewno jest wpozadku

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #333233 przez chłopek
ja dopiero mam wizyte 4 kwietnia no ale to sama wizyta maluszka zobacze dopiero 18 kwietnia

takie buciki sobie wczoraj kupiłam
Załączniki:

12 lata 9 miesiąc temu #333312 przez magda__kielce
buciki bardzo ladne :) spory koturn :)
ja niewiem czy bede miala usg niezapytalam

12 lata 9 miesiąc temu #333317 przez nataleczka_92
Chłopek fajne buciki:)
tak wogole to chyba jednak musze jechac do szpitala. bardzo sie boje,bo w sumie od trzech dni nie czuje ruchow,jakies takie musniecia raz na jakis czas... a w tych tyg ciazy ruchy powinny byc juz mocne tak jak odczuwalam je wczesniej. na dodatek rano wymiotowalam. wczoraj cisnienie mialam 140/90 a dzis po wstaniu 141/70... chyba poczekam do poludnia i jak nic sie nie zmieni to pojade:(

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #333320 przez chłopek
magda koturn spory ale sie wygodnie chodzi

nataleczka to może nie czekaj tylko jedz

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #333331 przez Kasiulka
U mnie 6 z rzędu słaba noc. Marzę o tym żeby się wyspać... :(

chłopek buty bardzo fajne :)

Na wczorajszej wizycie dostałam skierowanie na badania krwi, moczu i glukozy-jutro zrobię. Poza tym wizyta udana-ciśnienie w normie, waga w porządku, a Zuzia na usg wytykała język i otwierała buzkę :) oczywiście kopała tak, że pani doktor się ręka trzęsła :) :D

Nataleczko to na pewno nic poważnego, ale może nie warto czekać i się stresować. Jak pojedziesz to Cię zbadają i będziesz spokojniejsza :)

12 lata 9 miesiąc temu #333334 przez nataleczka_92
Chłopek tylko wiesz jak mala w domu jest,to nie mam za bardzo checi jechac,bo moze maly sie obrocil... a nie chce znowu tam lezec,ale chyba innego wyjscia nie mam

12 lata 9 miesiąc temu #333369 przez chłopek
nataleczka wiem jak to jest, ale może to nic groźnego zrobią ci usg i sie okaże ze ok i wrócisz do domu lepiej skontrolować jak sie martwisz
u nas słoneczko wyszło idziemy do sklepu zamówić kalosze

12 lata 9 miesiąc temu #333405 przez Madeline
Nataleczka ja na twoim miejscu nie czekałabym. Jedź i nie będziesz się tak martwić :)

Nie lubię być sama w domu, gdyby nie pies to w ogóle byłabym samotna. Wczoraj mąż miał wrócić o 21 a przetrzymali go do 22 i przed 23 był dopiero w domu, umył się, nawet już nic nie jadł i poszedł spać. Nawet nie kilka zdań z nim nie zamieniłam, bo dziś znów do pracy :( Ale za to jutro ma wolne i jedziemy do znajomych na gościnę i już się doczekać nie mogę :) Śmieję się do męża, że tęsknie za ludźmi :p

12 lata 9 miesiąc temu #333448 przez Koni
Cześć mamuśki :)

Ja ostatnio wstaje z lekkim bólem głowy więc dzisiaj też mnie to nie ominęło :( Miałam ostatnio 3 dni wolnego dzisiaj jest ostatni dzień a w ogóle nic a nic nie wypoczęłam :S
Na szczęście jeszcze 2 miesiące pracy i w końcu będę mogła sobie siedzieć w domku.

nataleczka_92 wiem że masz dziecko w domu ale to w brzuszku też jest ważne i lepiej żebyś pojechała sprawdzić co się dzieje niż miała się denerwować bo może to zaszkodzić zarówno Tobie jak i maluszkowi. A ciśnienie może skakać ze stresu więc tym bym się nie przejmowała. Jak już się zdecydujesz pojechać to daj znać co i jak.

chłopek fajne butki choć ja na obcasach czy koturnach nie dałabym teraz rady :side:

12 lata 9 miesiąc temu #333449 przez blue01
dobry:)Nataleczka z takimi objawami jechalabym do szpitala,moga byc poczatkiem rzucawki a to niebiezpieczne dla ciebie i dziecka,jesli chodzi o smarowanie brzucha to ja uzywam oliwki,mi w zupelnosci wystarcza:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka