BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 9 miesiąc temu #336356 przez Koni
Hea ja butelki kupowałam, smoczki dostałam więc to mi odpadło ale zawsze lepiej to mieć. Moja koleżanka nastawiała się na karmienie a przyszło co do czego to mały nie chce od niej jeść więc ściąga pokarm i karmi buteleczką :P

martynka9996 to ty też będziesz miała niespodziankę przy porodzie :P Chyba że dzidzia później się pokaże :) Brzusiu słodki. Ja muszę w końcu swój zmierzyć i zrobić zdjęcie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #336424 przez sister.anna
Hej Mamusie !

Ale tu dzisiaj piekna pogoda, w ogole sie nie chce w biurze siedziec.

Bylam dzis w szpitalu u ginekologa-poloznika w zw z moja tarczyca bo mialam lekka niedoczynnosc. Stwierdzilam ze bede bezczelna i karze mu sie przebadac zeby zbadac szyjke.. a on sie caly zaczerwienil a potem ze " w tym kraju sie takich badan nie robi !!!" :woohoo:
A to niespodzianka.. ginekolog to przeciez w oczka patrzy tylko hihihi, ciezko wymagac przeciez by choc raz zbadali ciezarna...masakra.

No i tyle, pogadalismy sobie, pobrali mi krew i modle sie juz tylko zeby bylo wszystko w porzadku do konca... eehhh.

12 lata 9 miesiąc temu #336473 przez rybka19834
Martynka śliczny brzusio zgrabniutki:)

Hea no właśnie tez nie jestem pewna co do imienia Wiktor niby mi sie podoba ale tak na 70% a co myślicie dziewczyny o dominiku??? Ktore wam sie bardziej podoba???

U mnie jako tako.wczoraj miałam tel ze szpitala ze moje wyniki z glukozy wyszły ponad normę :( zmartwilam sie trochę.w piątek idę znów robić te badanie takie dokładniejsze już.zadtanawiam sie skąd u mnie za dużo cukru słodyczy nie jem pije tylko wodę ale za to jem bardzo dużo owoców może dlatego nie wiem:/ oczywiście naczytalam sie już na necie rożnych rzeczy na ten temat o cukrzycy ciązowej i głowa aż mnie rozbolala.a u was jak wyszło to badanie???macie w normie???
Mój synus jakoś mniej sie wierci rano praktycznie wcale i sie trochę martwię.

12 lata 9 miesiąc temu #336478 przez Madeline
Hej dziewuszki :)
Ja glukozę miałam normalną, nie martw się Rybka. Muszą Cię przebadać, a może coś zjadłaś wieczorem przed badaniem?

Co do smoczków i butelek to ja już mam, ale takie rzeczy jak kosmetyki, pampersy i gruszkę, nożyczki to zaczynam kupować w kwietniu :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #336532 przez Kasiulka
Hej dziewczyny!

CO do spania, to ja od 2 tygodni sypiam bardzo słabo :( a co do krocza- teżmam takie bóle i moja gin mówiła ,że to normalna sprawa :blink: także musimy to znieść :)

zamówiłam dziś moje marzenie-http://www.google.pl/imgres?q=kosz+moj%C5%BCesza&um=1&hl=pl&sa=N&rlz=1C1ASUT_enPL451PL451&biw=1138&bih=535&tbm=isch&tbnid=vDZ44Bf8YxuxMM:&imgrefurl=http://www.superkoala.pl/kosz-mojzesza-obaby-rozowy&docid=xvQSu79fSAkiGM&imgurl=http://www.superkoala.pl/image/cache/data/obaby/OBABY_kosz_mojzesza%255B1%255D-500x500.jpg&w=500&h=500&ei=zcFxT4q4Oqaj4gTUuJGqDw&zoom=1&iact=rc&dur=453&sig=114758111277006730921&page=2&tbnh=158&tbnw=158&start=10&ndsp=15&ved=1t:429,r:14,s:10&tx=101&ty=116

powiecie może ,że zbędny wydatek,ale ja zawsze o czymś takim marzyłam. :)

A co do materacyka od łóżeczka to my zamówimy taki jak ma chłopek :)

rybka19834 między wiktorem a dominikiem- zdecydowanie WIKTOR :) ale to pewnie przez skojarzenia :)znam wielu super Wiktorów, a Dominika znam jednego w dodatku dupka :P

12 lata 9 miesiąc temu #336535 przez Andzia
Hej dziewczyny dawno mnie nie było. Leżałam trochę w szpitalu bo mi się szyjka skraca. Miałam ostatnio usg i lekarz stwierdził, że mam za mało wód płodowych. Pije wodę ile się da. Czy któraś z was ma mało wód płodowych??? Bo poczytałam sobie trochę i zaczynam się martwić.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #336538 przez Kasiulka
Hej Andziu ! Jak się czujesz po tym szpitalu? I powiedz kochana jak się stwierdza ten poziom wód płodowych, bo pierwsze słyszę o czymś takim.
W każdym razie gdyby sprawa była poważna to nie puścili by Cię do domu! Także głowa do góry :)

12 lata 9 miesiąc temu #336540 przez sister.anna
Rybka chyba troszeczke zle interpretujesz to badanie na glukoze, tu nie chodzi o ilosc cukru w organizmie ale o przyswajalnosc cukru przez organizm, dochodzi tu insulina itd. Moglabys jesc kilogramami czekoladke i miec niskie wyniki a mozesz nic nie jesc i miec wysoka. Niczym sie nie martw, powtorza Ci i moze jakas diete dadza, nad tym sie da zapanowac wiec glowa do gory kochana.

Ja mialam swoja glukoze w 20tyg i to od razu 75g i krew po 2 godz i wszystko w normie. Nie wiem jak Wam moglo to niesmakowac, z cytrynka palce lizac, chcialam dokladke ! :silly:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #336543 przez Kasiulka
Ja na glukozę dopiero jutro idę. Chyba moja gin się zagapiła bo to już 29 tydzień ;/

Dziewczyny- brzuszki super :)

12 lata 9 miesiąc temu #336551 przez Kasiulka
Kasiulka napisał:

Hej dziewczyny!

CO do spania, to ja od 2 tygodni sypiam bardzo słabo :( a co do krocza- teżmam takie bóle i moja gin mówiła ,że to normalna sprawa :blink: także musimy to znieść :)

zamówiłam dziś moje marzenie-http://www.google.pl/imgres?q=kosz+moj%C5%BCesza&um=1&hl=pl&sa=N&rlz=1C1ASUT_enPL451PL451&biw=1138&bih=535&tbm=isch&tbnid=vDZ44Bf8YxuxMM:&imgrefurl=http://www.superkoala.pl/kosz-mojzesza-obaby-rozowy&docid=xvQSu79fSAkiGM&imgurl=http://www.superkoala.pl/image/cache/data/obaby/OBABY_kosz_mojzesza%255B1%255D-500x500.jpg&w=500&h=500&ei=zcFxT4q4Oqaj4gTUuJGqDw&zoom=1&iact=rc&dur=453&sig=114758111277006730921&page=2&tbnh=158&tbnw=158&start=10&ndsp=15&ved=1t:429,r:14,s:10&tx=101&ty=116

powiecie może ,że zbędny wydatek,ale ja zawsze o czymś takim marzyłam. :)

A co do materacyka od łóżeczka to my zamówimy taki większość z Was- gryka pianka kokos :)

rybka19834 między wiktorem a dominikiem- zdecydowanie WIKTOR :) ale to pewnie przez skojarzenia :)znam wielu super Wiktorów, a Dominika znam jednego w dodatku dupka :P

12 lata 9 miesiąc temu #336559 przez Hea
Hm...chyba zrobię tak, że po prostu po USG czyli na początku kwietnia zamówię łóżeczko i te wszystkie potrzebne rzeczy i będę mieć spokój :)

rybka19834 Mi też się bardziej podoba Wiktor niż Dominik, bo znam jednego i źle mi się kojarzy :pinch:
Ja miałam badanie glukozy w normie chociaż jem słodyczy bardzo dużo...to własnie chodzi o tą przyswajalność ale nie martw się już lekarze zrobią Ci te badania i zaradzą co zrobić.

Kasiulka śliczny ten koszyk :) Może bardzo nie przydatny ale jak ktoś ma pieniądze to czemu nie :P

nataleczka_92 własnie też chcę zamówić ten sam materac :) A pościel wezmę 6elementową bo chce z baldachimem :P

A co do bólu krocza to u mnie jest taki lekki bardzo czasem jak się podnoszę tak jakbym miała tam poobijane

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #336566 przez chłopek
rybka jak masz wysoki cukier to bedziesz miec diete moja kolezanka tak miała
kasiulka no chyba sie zagapiła bo do 28 tygodnia sie robi glukoze
a wody płodowe to ci lekarz na usg sprawdza

ja pościeli nie kupuje bo moja siostra ma zostać chrzestną i ona kupi :)

12 lata 9 miesiąc temu #336570 przez nataleczka_92
Andzia ja w pierwszej ciazy mialam malo wod plodowych. Lekarz stwierdza to poprzez badanie usg. z tym ze u mnie bylo tak,ze przez to czulam mniej ruchow i zaczelo odklejac sie lozysko w 30tyg ciazy trafilam do szpitala z zagrazajacym przedwczesnym porodem. lezalam ponad tydzien czasu ale wszystko sie unormowalo. a jestem troszke zdziwiona ze wypisali Cie do domu,bo to ile wypijasz wody niema wiekszego znaczenia...
Kasiulka super ten koszyczek dla dzidziusia:) a zamawialas tez stelaz do niego?
Hea no fajnie ze wybierzesz ten materacyk bo weglug mnie najlepszy i cenowo w miare:)
Rybka 19834 mi tez bardziej podoba sie Wiktor. mozna zdrobnic itp,a Dominik dla malego dzidziusia tak powaznie brzmi;)

12 lata 9 miesiąc temu #336574 przez chłopek
dziewczyny a was tez boli brzuch jak sie dotykacie ? bo mnie boli jak bym siniaki miała

12 lata 9 miesiąc temu #336576 przez nataleczka_92
Chłopek mnie boli jak dotykam szczegolnie z rana, ale to dlatego ze chce mi sie zawsze bardzo siusiu;) takto nie boli jak dotykam

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka