BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 9 miesiąc temu #340842 przez chłopek
dziewczyny jak sobie radzicie ze zgagą? bo u mnie masakra i nic nie pomaga

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #340848 przez Koni
Mam niesamowity problem z tymi wirusami :( Antywirus nie chce mnie wpuścić na stronkę :angry:

Czytałam Was na bieżąco na mailu ale stamtąd nie mogę odpisać :dry:

Co do porodu tu mam dokładnie takie same obawy jak sister.anna tzn. jestem w obcym kraju nie ma kto ze mną inny pójść niż mąż a w momentach bólu mówić po angielsku nie będzie pewnie łatwo dlatego też bardzo chcę żeby mąż był ze mną bez względu na wszystko i tak jak dziewczyny pisały przecież nie będzie stał i patrzył jak dziecko wychodził tylko będzie koło mojej głowy i mnie wspierał.

Madeline obejrzałam tylko pierwszą część tego filmu na początku ciąży jak byłam w PL bo tak jak gumis24 pisze nie działa poza granicami Polski :S

chłopek spróbuj napić się mleka, jeść landrynki albo żuć gumę a jak to nie pomoże to w ciąży wolno brać Rennie.

12 lata 9 miesiąc temu #340849 przez chłopek
koni mleko nie pomaga jest jeszcze gorzej,
a mam jeszcze pytanie was też kłuje koło pępka mnie dzisiaj strasznie:(

12 lata 9 miesiąc temu #340856 przez gumis24
chlopek jak zgagi nie mam ale moja siostra brala rennie bo miala okropne i po wszystkim... mnie czasem tak kluje kolo pepka ale jak sobie wyobrazam moze maly sie pepowina bawi... :silly:

12 lata 9 miesiąc temu #340862 przez nataleczka_92
Chłopek ja bole wokol pepka tez mam bardzo czesto, tak mnie kluje ze dotknac sie nie moge.
a co do zgagi u mnie nawet leki nie pomagaja, mam zgage doslownie po wszystkim: po czekoladzie,po kanapkach z wedlina,po parowkach,nawet po zupie zaprawianej smietana,rowniez po smazonym tak wiec masakra:( ale wstawiam sobie pol szklanki mleka do mikrofali na 30s i wypijam naraz i przechodzi. albo jem jogurt

12 lata 9 miesiąc temu #340873 przez mamusia-85
Tak są na przykład ja mam termin na 26-30 czerwca z naciskiem na samą końcówkę ;)

12 lata 9 miesiąc temu #340879 przez mamusia-85
Cześć!
Mnie od soboty z przerwami zaczęło kłuć koło pępka potem mała zaczęła się w tych rejonach wiercić...Najpierw się trochę przestraszyłam, ale wyczytałam, ze to normalne w 7 miesiącu się jeszcze wszystko rozciąga, także raczej wszystko jest ok. Także ja mam to samo, najlepiej robi spokój,odpoczynek i przechodzi ;)

12 lata 9 miesiąc temu #340883 przez chłopek
gumis a mi wczoraj pani w aptece ranigast dala mówila ze w ciazy mozna ale nie brałam mam wizyte w srode to sie zapytam

12 lata 9 miesiąc temu #340891 przez gumis24
chlopek tak mozna zarowno rennie jak i ranigast...
ale Wam dobrze ja mam wizyte dopiero 23 kwietnia...
Ja dzis caly dzien przespalam jakos dziwnie sie czulam..ale juz ok mam nadzieje ze w nocy tez bede spac bez problemu...ah jak to dobrze ze juz nie dlugo zostalo..niewiem jak Wy ale ja nie moge sie doczekac mam wrazenie ze ta ciaza trwa cale wieki ;)

12 lata 9 miesiąc temu #340893 przez Madeline
Chlopek ja byłam w piątek u lekarza i pytałam się co można brać to mówiła, że albo Raginast albo Manti Gastop, mówiła, że ten Gastop jest ponoć rewelacyjny :) Ja na zgagę piję szklankę gazowanego i tak by mi się odbiło. Trochę pomaga :)

Co do bóli koło pępka to mnie wczoraj bolało po lewej stronie zaraz przy pępku, ale myślę, że to mały naciskał :)

Mamusia-85 opowiedz nam coś o sobie i o swoim skarbeńku :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #340899 przez chłopek
madeline mi własnie gazowane nie pomaga :( guma do żucia pomaga ale ile mozna żuć:) musiała bym caly dzien
ogladam terminatora :)
gumis ostatni miesiac dopiero sie ciągnie :)

12 lata 9 miesiąc temu #340902 przez nati.olsztyn
Hej, hej!
Mam może głupkowate pytanie, ale mnie to zastanawia:)
Miewacie, Kochane, ból w pachwinach, tak jakby ścięgna? Ja to mam tak okropny ból,zwłaszcza po lewej str., że jak leżę to nie jestem w stanie przewrócić się z boku na bok (unieść miednicy do góry)...? Ma tak któraś? Pozdrawiam!:)

12 lata 9 miesiąc temu #340906 przez Madeline
To spróbuj z tym Gastop :) Ja sobie też kupię, bo ciężko jest mi zasnąć jak mam zgagę... Ostatnimi czasy w ogóle mam ogromne problemy z zaśnięciem, z dobrą godzinę zajmuje mi znalezienie dobrej "pozycji" do snu i z zaśnięciem :( Wy też tak macie? Jak idę w nocy siusiu to jak wrócę do łóżka to jest znowu to samo, kolejny stracony czas na znalezienie miejsca :( Dzisiaj cały dzień za mną chodzi budyń czekoladowy :D I zaraz sobie zrobię :D

12 lata 9 miesiąc temu #340910 przez chłopek
nati ja tak mam, czasem z łóżka nie mogę wstać
madeline zrobiłaś mi ochotę na budyń tylko że na waniliowy :)

12 lata 9 miesiąc temu #340919 przez nati.olsztyn
Madeline ja też czasem nie mogę się zwlec z łóżka...to koszmarny ból, jakby mi się tam coś rozrywało...
Mi też narobiłyście ochotki na budyń:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka