- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie czerwiec 2012
Mamusie czerwiec 2012
- gumis24
- Wylogowany
- rozmowna
- www.costa-brava-blog.blogspot.com.es
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
nati.olsztynznam ten ból, nic fajnego ;/ ja sobie wkładam zrolowany koc między nogi jak leżę i to pomaga
Madeline u mnie spanie od 3 tygodni jest koszmarem, w ciągu tego czasu normalnie spałam 3 razy :O Budzę się w nocy, wszystko mnie boli i ciągnie, jak wstanę do łazienki to od nowa się zaczynają wszelkie ceregiele żeby przywołać sen. To jest szok :O
gumis24 też ostatnio miałam taki ból, po jednym dniu mi minęło
Dziś się fatalnie czuję, oby jutro było lepiej. Wam też się coraz ciężej oddycha?
- Madeline
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje skarby dwa :*
- Otrzymane podziękowania: 13
Ostatnio naszła mnie ochota na rzeżuchę i posadziłam ją Teraz czekam z niecierpliwością aż wyrośnie co będę miała na kanapki
A tak to ja mogę jeść kilogramy jabłek dziennie Ostatnio nie miałam już jabłek i mama dała mi kilka słoików musu jabłkowego, to taki jeden litrowy słoik mam na raz Usiądę się i do filmu Nawet nie przekładam do miseczki tylko ze słoika wyjadam Przerażona jestem, bo został mi tylko jeden słoik A mama mówiła, że już też więcej nie ma, będę musiała się uśmiechnąć do babci
Ogólnie to się cieszę, że idą święta, bo będzie dużo dobrego jedzenia, a ja ostatnio najeść się nie mogę Jajeczka, biała kiełbaska... Mniam
- Kasiulka
- Wylogowany
- gadatliwa
Wszystkim nam życzę takiego ładnego porodu
Słuchajcie mam takie pytanie do Was: Czy chcecie do porodu znieczulenie zewnątrzoponowe? Czy Wy mamy, które rodziłyście korzystałyście z takiego (albo innego) znieczulenia? Jakie jest Wasze stanowisko na ten temat?
Madeline dobrze,że masz takie zdrowe zachcianki słyszałam o kobietach, które całą ciążę jadły kebaby i inne rzeczy bo nie mogły się pohamować. Ja na szczęście nigdy nie lubiłam takich rzeczy Też mam apetyt na owoce,ale nie taki silny jak Ty
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143
U mnie na szczęście ze spaniem nie ma problemu ( "odpukać"), przynajmniej na razie, powiercę się trochę zawsze ale nie ma tragedii... Współczuję Wam tych problemów...
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
mamusia-85 witaj! Napisz coś o sobie. Na kiedy masz dokładnie termin, czy wiesz już co maluch ma między nóżkami i jakie macie imię to Cię dopiszemy do naszej tabelki
Kasiulka ja mam od 3 dni takie problemy z oddychaniem Nieraz to aż mi ciężko złapać oddech
Co do znieczulenia to w Irlandii ogólnodostępny w szpitalach jest epidural i jeżeli będzie mi potrzebny to nie mam zamiaru zgrywać odważnej i po prostu wezmę. Zresztą ostatnio moje dwie koleżanki rodziły i obie skorzystały ze znieczulenia i są zadowolone (jedna z nich rodziła pierwszy raz bez a za drugim z i powiedziała że ze znieczuleniem może rodzić za wszystkich więc na pewno jakby miała mieć jeszcze jedno dziecko to tylko ze znieczuleniem poród).
Ja już bym tak chciała mieć tego malucha przy sobie W sumie to jak myślę to już nam tak mało zostało
- magda__kielce
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jesli chodzi o bole to mnie strasznie ciagnie dol okolice intymne jak wstaje rano lub w nocy do toalety to ciagbie mnie niemilosiernie i bardzo boli mnie od kilku dni kosc lonowa jakbym miala mocno i pozadnie obita masakryczne uczucie co do klucia w okolicach pepka tez mi sie zdarza ale rzadko czesciej w pachwine mnie boli
Ja spie a wzasadzie niespie i to jest okropne sam niewiem o co mi chodzi jak wracam po sikaniu do wyreczka to potem okolo30 min trzeba sie meczyc zeby usnac przez ledwo wstaje rano
pozdrawiam zycze milego dnia a ja znikam do pracy
- nati.olsztyn
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- :)
- Otrzymane podziękowania: 143
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- Koni
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama"
Ja ostatnio nie mam problemów ze spaniem Dzisiaj się obudziłam 2 razy w nocy ale jak wróciłam do łóżeczka to nawet nie wiem kiedy mi się oczy zamknęły
Jedynie co to obudziłam się z bólem głowy i ogólnym osłabieniem tak jakbym spała za długo
W domu powoli mamy pustki bo już większa część rzeczy na nowym domku Jeszcze kuchnia nam cała została i drobne rzeczy w pokoju których nie możemy na razie wywieść bo używamy ale szczerze to już się boje tego rozpakowywania. Wczoraj troszkę zaczęłam układać i się tak zmęczyłam że masakra nic to będzie trzeba robić bardzo powolutku.
Ja się zaczynam szykować bo zaraz do pracy.
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
ja od wczoraj wieczor okropnie sie czuje:( mam okropne bole w pachwinach i w dole brzucha, nie moglam sie w nocy przekrecic wogole. a jak wstalam w nocy do lazienki to ledwo nogi moglam podniesc. a najgorsze jest to ze nospa nie pomaga i troche zaczelam sie martwic:(
ale na szczescie maly jest caly czas aktywny wiec o niego jestem spokojna.
jak zapytalam ostatnio swojego gin o te bole krzyza i w pachwinach to powiedzial ze niestety takie uroki ciazy. ale takiego bolu jak wczoraj nie doznalam jeszcze nigdy
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mnie tez tak ostatnio bolało ale troche pochodziłam albo jak sprzatam za duzo znaczy sie w jeden dzien chce wszystko zrobic
ja kiedyś ledwo z łóżka wstałam tak mnie pachwiny bolały, a jak bym sie położyła na plecach to nie wstanę już czasem z fotela nie mogę wstac tak mnie kośc ogonowa boli
- nataleczka_92
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oliwka 23.08.2009 Filipek 12.06.2012 Skarbusie:*
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamusia-85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Nie wyobrażamy sobie życia bez Martusi :):*
Dziś zaczęłam 28 tydzień ciąży, od trzech tygodni wiemy na 100%, że będziemy mieć dziewczynkę, mamy już dla niej imię Marta Termin porodu mam pomiędzy 26-30 czerwca z naciskiem na końcówkę, a jakie wy macie terminy i jakie dzieciaczki-chłopcy czy dziewczynki?Ja ostatnio słyszałam, że teraz rodzi się więcej dziewczynek chociażby mam przykład wśród koleżanek Dzisiaj spało mi się dobrze,ale krótko, bo rano wstałam przed 6 i musiałam iść na badania, bo w czwartek mam wizytę u swojego gina. Ogólnie nie mogę narzekać na spanie, wiadomo trochę się powiercę zanim ułożę, często jest mi w nocy gorąco, wstaję 2 razy do łazienki sikać, zauważyłam też że zaczęły mi trochę drętwieć ręce wtedy muszę zmienić pozycję na drug bok. Po za tym dziś jest zamulająca pogoda, nie wiem jak u Was, ale u mnie w Redzie trochę śniegu...
Też już nie mogę się doczekać rozwiązania, bo np. w ciągu dnia najgorszy jest ból pleców...
Pozdrawiam dziewuszki