BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 9 miesiąc temu #343141 przez rybka19834
Hej dziewczyny.ja na ta stronke wchodzę przez tel ze względu na te wirusy.u mnie po świętach ok mały tez Non stop sie rusza:) ale ja mam niestety cukrzycę ciazowa i od dziś jestem na ostrej diecie oprócz tego dostałam przyrząd do mierzenia cukru 3-4 razy dziennie :(:(:( na razie cieżko ale dam radę jakoś wszystko z myślą o maluszku:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #343158 przez Hea
Hej wszytskim :)

U mnie święta minęły miło i spokojnie :) Mój mały też ciągle się wierci w brzuszku :laugh:

A miałyśmy się pochwalić gdyby któraś z nas dostałą te próbki zamówione przez internet. Więc dziś dostałam próbki z johnsonsbaby :P

12 lata 9 miesiąc temu #343159 przez chłopek
hea ja też dzisiaj dostałam te próbki :)

12 lata 9 miesiąc temu #343198 przez magda__kielce
hej u nas tez wpozadku swieta minely w miare spokojnie a moj synus tez bardzo sie kreci
Jutro usg wiec napisze jaki jest duzy juz sie doczkac niemoge zeby go zobaczyc :)
A jesli chodzi o rozstepy to niestety mimo codziennego smarowanka popekal mi brzuszek na dole ale jeszcze nie jest tragicznie mam nadzieje ze wiecej sie nie pojawi

12 lata 9 miesiąc temu #343209 przez Madeline
Sister.anna jak mój mały wypina dupkę, to mogę przez skórę poczuć :) Z jednej strony jest takie uwypuklenie i twardy brzuch :) A za to wczoraj jak siedziałam to z lewej strony pod żebrami, wyczułam nóżkę jak ją wyciągnął :D I zdążyłam ją dotknąć na chwilkę :D Cudowne uczucie :) A jak mi dupkę wypina to zawszę ją głaszczę albo delikatnie poklepie :) Wczoraj to moja mama nawet wyczuła jak się wypina :D

Rybka a ile miałaś cukru, że masz cukrzyce ciążową?

Ja też dzisiaj dostałam próbki :D Śmiałam się z mężem, bo zdążyliśmy wrócić z zakupów i kupiliśmy dla małego właśnie ten szampon 3 w 1 z johnson baby :D Także mi zostało tylko do kupienia spirytus 70% do pępuszka i waciki, no i dla mnie podpaski poporodowe, a tak już wszystko mam. Od przyszłego tygodnia mam zamiar po trochu prać ciuszki małego i moje do szpitala (po trochu, bo mam zamiar wyprać je w rękach) a potem jak już się z tym uporam to je poprasuję, a w maju spakuję torbę :)

12 lata 9 miesiąc temu #343354 przez sister.anna
To wypinanie jest milutkie, chociaz ja mam takie laskotki ze zdarza mi sie skakac po kanapie jak malutka mi dobrze trafi gdzies w boczek :)

A dzisiaj mi sie snilo ze ja urodzilam i pokazalam mojemu tacie... a potem spowrotem wsadzilam ta sama droga mowiac ze jeszcze nie czas i niech sobie jeszcze pare tygodni posiedzi.. :lol:

Rybka dbaj o siebie, juz stosunkowo niewiele zostalo, dasz rade sie ograniczyc, w koncu wszystko dla naszych kruszynek.

Madeline ja tez juz mam proszek non-bio i nawet zelasko i deske kupilam, szok bo ja moze z 3 razy w zyciu prasowalam. Maz sie ucieszyl naiwnie ze jego rzeczy tez bede prasowac hihihi..biedaczek, szybko sam sie z bledu wyprowadzi :blink:

12 lata 9 miesiąc temu #343395 przez martynka9996
Cześć Mamusie ja dzis pierwszy raz weszłam normlnie na stonę to nie wiem czy juz usuneli wirusa czy mi sie tylko tak udało :laugh:

Ja dzis noc mialam okropną nie moglam spać nic jakoś bardziej mnie nie bolało tylko bezsennośc mnie dopadła ale teraz przespalam sie godz i od razu lepiej sie czuję

12 lata 9 miesiąc temu #343400 przez Madeline
Sister.anna ja tak samo podskakuję :) A najbardziej podczas jazdy samochodem, chyba mały uwielbia jeździć, bo wtedy najbardziej się rusza :D

Boże dziewczyny, jaki ja mam ogromny problem z zaśnięciem :( Wczoraj nie dość, że poduszkę sobie włożyłam między nogi, to jeszcze pod moją poduszkę do spania włożyłam sobie dwie kolejne, bo tak duszno mi jest jak leże. Ehh... Chyba ze dwie godziny zajmuje mi zaśnięcie :(

12 lata 9 miesiąc temu #343491 przez sister.anna
Madeline widze ze mamy podobny etap z tym duszeniem, ja sie na kanapie ostatnio meczylam siedziec z wyciagnietymi nogami, jednak lepiej jest na boku i otworzyc okno.
W lozku to samo, banan miedzy nogi i pod glowe, 2 duze poduchy i jasiek. Pomaga tez na zgagi i cofanie sie jedzonka.
Tesknie za spaniem na plasko na brzuchu.. :dry:

12 lata 9 miesiąc temu #343495 przez blue01
hejka,witam i ja po dluzszej przerwie :)

12 lata 9 miesiąc temu #343530 przez Madeline
Właśnie wróciłam z wizyty u ginekologa. Cukier jest w porządku, ale za to mam anemie. Miałam dostać skierowanie do szpitala, ale dostałam receptę na żelazo i mam jeść je przez 2 tygodnie, potem mam zrobić jeszcze raz morfologie i jak nie pomoże to się kładę do szpitala :( Także 2 maja mam podejść na oddział ginekologii z wynikami krwi, bo moja prowadząca ginekolog ma całodobowy dyżur i jak będą dobre to zrobi mi usg i do domciu, a jak złe to zostaję na oddziale :( Także wesoło :( Martwię się :( A z maluchem jest wszystko dobrze.

12 lata 9 miesiąc temu #343545 przez Kasiulka
Nie martw się! Gdyby to była poważna sprawa to od razu by Cię położyli na oddział ;) będziesz regularnie przyjmowała żelazo i na pewno wszystko się poprawi :)

12 lata 9 miesiąc temu #343582 przez Hea
Madeline ja też mam mało żelaza czyli też pewnie mam anemię ale z wynikami idę dopiero w piątek do mojego gin i zobaczę co mi powie.
Nie martw się... tak jak mówi Kasiulka gdyby to było coś poważnego to od razu by Cię wzięli do lekarza...

12 lata 9 miesiąc temu #343602 przez Madeline
Hea a jakie masz wyniki? Bo ja hemoglobiny 9,9, hematokryt 30,1, erytrocyty 3,76, leukocyty 11,95, płytki 303, gorsze niż ostatnio i to o dużo.

12 lata 9 miesiąc temu #343641 przez martynka9996
A to moje ostatnie wyniki badania krwi tak dla porównania: Hb-12,0 E-3,92 MCHC-33,7 MCV-90,8 -10,5 Ht-35,6% PLT-173 CPR-0,5

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka