BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 8 miesiąc temu #344044 przez chłopek
hea bedzie ok nie przemeczaj sie i odpoczywaj

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #344055 przez Hea
Tylko mnie dziwi to, że do tej pory to ja właśnie za bardzo się nie przemęczałam...więc nie wiem skąd to może ze stresu.
A jeśli czujecie się osłabione to może to być wina właśnie niskiego żelaza i anemii bo ja też właśnie tak szybko się męczę itd i lekarz mówił, że to od tego

12 lata 8 miesiąc temu #344059 przez chłopek
hea ja wyniki mam dobre, wiec moze to z innego powodu,a najgorzej bo ciezko mi oddychac:(

12 lata 8 miesiąc temu #344064 przez Hea
A z oddychaniem to dzidzia po prostu gniecie bo co raz większa...najlepiej leżeć na boku

12 lata 8 miesiąc temu #344066 przez Madeline
Hea dobrze, że tak wyszło. Mi moja gin powiedziała, że jak biorę to żelazo to mam odstawić magnez, bo nie będzie się nic wchłaniać. Że albo to albo to. Ale ja się dziś beznadziejnie czuję :( Okropnie osłabiona jestem, ciężko mi się oddycha a do tego nawet przewrócić się z boku na bok nie mam sił.

12 lata 8 miesiąc temu #344071 przez Hea
A to dziwne bo mój mi przepisał te żelazo na anemie i ten magnezin czyli magnes na ten brzuch :ohmy:

12 lata 8 miesiąc temu #344085 przez chłopek
hea to nie chodzi o spanie tylko w dzien mi cizeko oddychac i osłabiona jesyem

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #344116 przez sister.anna
Dziewczyny polecam Wam jedzenie pestek dyni, maja rewelacyjny sklad i naprawde zaraz obok migdalkow jedzcie garsc dziennie do Waszych witaminek.

Wartość odżywcza w 100g produktu PESTKI DYNIWartość energetyczna 2369kJ (572kcal)

Białko 24,5g
Tłuszcz 45,8g
Węglowodany 12,7g
Błonnik 5,3g
Tiamina (wit. B1) 0,21 mg (19%)*
Ryboflawina (wit. B2) 0,32 mg (23%)*
Wit. E 26 mg (217%)*
Fosfor 1170 mg (167%)*
Magnez 540 mg (144%)*
Żelazo 15 mg (107%)*
Cynk 7,5 mg (75%)*

*% zalecanego dziennego spożycia

12 lata 8 miesiąc temu #344196 przez Królowa
Elo dziewczyny długo nie pisałam ale wirus mnie nie wpuszczał
Kurcze mam pytanko pamiętam kiedyś pisałyście o tym że was boli krocze;/ no i niestety teraz ja tak mam ale boli mnie tak bardzo jakbym się potłukła ledwo co umię chodzić nie wiecie czasem od czego tak się porobilo??
a poza tym kurcze martwi mnie to że moje dzieciatko nie rusza sie tak mocno żeby mój mąz umiał to wyczuć jakieś spokojne to dziecko , jak pytałam mojego gin to mówił że każda ciąza jest inna i mam się nie martwić tylko ze powiedzial to jakies miesiac temuu i myslalam ze na tym etapie co jestem będa te ruchy juz o wiele wieksze a tu nic;/ kurcze martwie sie. A tak w ogole chcialabym zeby byl juz czerwiec zeby bylo juz po porodzie i dzieciatko bylo z nami ;-
A JAK WASZA WAGA SIĘ TRZYMA? :-)

12 lata 8 miesiąc temu #344200 przez Madeline
U mnie już jest 70,5 kg, czyli 10,5 kg na plus :p

12 lata 8 miesiąc temu #344207 przez Królowa
To tyle ci przybyło co mnie ;p

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #344209 przez Kasiulka
Witajcie!
Mnie też wirus blokował i wchodziłam tylko z komórki, ale dziś się udało. :)

Dziewczyny oszczędzajcie się, już nam niedużo zostało :)

magda__kielce :ohmy: co za historia :ohmy: co jest z tymi lekarzami...Nastraszą kobietę niepotrzebnie, a póżniej się okaże że monitor od usg miał brudny ;) Nic się nie martw na pewno wszystko będzie dobrze :)

chłopek ja z tym oddychaniem mam to samo. W ogóle osłabiona jestem i padam na twarz. Byle co zrobię i mam zadyszkę :ohmy:

Właśnie weszłam na wagę i ważę 67kg, czyli równe 10 na plusie. Ale nie ma się co przejmować :) szybko to zgubimy :)

sister.anna ja w smaku nienawidzę tych pestek dyni, teściowa mi często podtykała. Gdybym ja wiedziała ,że to takie wartościowe to bym się nie wzbraniała! Super informacja, dzięki :)

Królowa ja z kroczem mam to samo, taki ból jakby obite mnie wczoraj dopadł.No i spojenie łonowe czasem mnie boli, widać się tam wszystko rozszerza... :unsure:

12 lata 8 miesiąc temu #344235 przez chłopek
no ja tez 10 kg:) moj maluch dzisiaj to sie nie rusza a raczej przeciska po brzuchu

12 lata 8 miesiąc temu #344236 przez Natalia^^
Hej Mamusie, tak mi czasu brakuje zeby do was wejsc i pogadac jak wchodze to jest srednio 50 60 nowych postów no ale sobie odbije jak Jas wróci do domu, a teraz oczywiscie wpadłam zdac krótką relację..

A wiec waga z wczoraj 2060, dzis - 10:( jestem taka zła na to ze szok, wyobrazcie sobie ze zapominaja karmic mojego szkraba. wczoraj jak do niego przyjechałam stała buteleczka z mlekiem a ze była pora karmienia to pytałam czy mam nakarmić, ale wydawało mi sie ze jest tego mleka mniej. No i zeczywiscie Jas chciał wiecej a tu nie ma:? wiec pytam czy mu dawki mleka zniejszyli, a położna ze nie tylo to zostało z poprzedniego karmienia bo Jas sie zmęczył i musiał odpoczać. tylko ze ten odpoczynek trwał 4 godziny... oczywiscie przyniosła kolejna butelke ale juz jej do konca nie chciał bo wypija srednio 40 a jest taki ze nie płacze i sie nie upomina o jedzenie wiec zwyczajnie o nim zapomniały bo myslały ze spi:/ o zgrozo wiec dzis pojechałam na cały dzien zeby go karmić bo głupia pielegniarka z lenistwa chciała mu sade założyć spowrotem, bo mŁODY pije bardzo pomału i potrzebuje małych odpoczynków a ona nie ma czasu.
Ale Juz niedługo bedzie w domu, lekarz mówił ze po weekendzie,
Miał wyjsc jutro ale ze wzgledu na ten spadek i to meczenie chce go jeszce widziec.

A to zdjecia z dzis:*
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #344239 przez Natalia^^
...
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka