BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 8 miesiąc temu #344658 przez chłopek
sister mi z Ksawciem dopiero w 9 miesiacy bylo ciezko a teraz jest inaczej

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #344666 przez gumis24
czesc dziewczyny... :) ja dostalam od poloznej liste co mam ze soba zabrac dla siebie a co dla malego..i najwyzej cos tam sobie jeszcze dopisuje...wlasnie czy wy zabieracie koszule nocne czy pizamki 2 czesciowe szczerze mowiac nie znosze tych pierwszych ale mysle czy taka normalna pizamka bedzie praktyczna??co sadze te z Was ktore juz maja wczesniejsze porody za soba?
u mnie byl ostatnio seksik byl ale raczej w stylu sister.anna he he choc trudno sie ruszac i wogole w trakcie...dosc niezgrabnie to wychodzi z tym brzuszkiem... :P
moj synek rusza sie bardzo duzo wydaje mi sie ze non-stop a w nocy to juz wogole...choc zdarza mu sie tez taki dzien ze jakby mniej...rzeczywiscie maja te nasze pociechy coraz wiekszego powera i sile ale to przeciez dobrze musimy to wytrzymac... :laugh:

12 lata 8 miesiąc temu #344672 przez Madeline
Ja mam zamiar wziąć ze trzy pary koszul nocnych i ostatnio zamiast normalnych majtek to kupiłam sobie kilka par majtek z siateczki do których można przykleić podpaski. A powiedzcie mi czy kupujecie podpaski poporodowe czy w szpitalu coś dają?

12 lata 8 miesiąc temu #344696 przez Kasiulka
Witajcie :)
Dziś byliśmy w szpitalu,w którym planuję rodzić :) Jest bardzo ładny i zrobił na nas dobre wrażenie. Cieszę się z tej wizyty (każdej z Was to polecam!!!) bo dowiedzieliśmy się czego wymagają od nas żebyśmy zabrali do szpitala. Tak więc u mnie do zabrania mam tylko : dokumenty, 2-3 koszule do porodu, pieluszki i chusteczki nawilżone dla Zuzi. i TO WSZYSTKO. Resztę (podpaski, podkłady poporodowe, ubranka dla Zuzi i innne rzeczy...) daje szpital :ohmy: Byliśmy zdziwieni bo jak spisywaliśmy rzeczy, które chcieliśmy spakować do torby do szpitala to się baliśmy czy nam się zmieści,a tu się okazuje,że w sumie nic (prócz samych siebie ;) ) nie zabieramy :) Także bardzo miłe zaskoczenie. Jak będziemy miały wychodzić ze szpitala to Tomek nam przywiezie jedynie ubrania na wyjście i fotelik.

Z takich rzeczy, które mimo wszystko zabieram to rzeczy do makijażu :) bez tego się nie ruszę :silly:

A co do spraw erotycznych... Kochamy się bardzo rzadko... Średnio raz na 3 tygodnie także szału nie ma. Powiem Wam,że chciałabym częściej, bo jak sobie pomyślę, że po porodzie też trzeba odczekać to aż przykro się robi :( nie chcę żeby Tomek się czuł odrzucony. Z drugiej strony Zuzia jest strasznie aktywna, bardzo się rusza, no i jak tu bez skrępowania się kochać? Ja tak nie umiem. Cały czas myślę, że nie jesteśmy sami, że trzeba uważać itd. ech...

12 lata 8 miesiąc temu #344698 przez blue01
hahahah Kasiulka,nie martw sie o mala,ona nic nie widzi:),a powiem wam,ze moja Natalka to praktycznie nie robi sobi przerwy,wiecznie tak mi rzuca brzuchem,ze momentami mam juz dosc:),jednak uwielbiam te jej harce,juz wiecej w zyciu raczej tego nie przezyje.Jest to moje czwarte dziecko i czuje sie jakbym byla poraz pierwszy w ciazy,najmlodsza cora ma osiem lat,heh,trzeba bedzie sie do wszystkiego na nowo przyzwyczajac:)

12 lata 8 miesiąc temu #344701 przez Madeline
Kasiulka a Ty będziesz rodzić w PL? Bo ja aż się dziwię, że tyle daje szpital :D

12 lata 8 miesiąc temu #344704 przez chłopek
u nas trzeba miec podpaski, podkłady, dzieciacki ubierają w szpitalu w kaftaniki i w pieluszkę owijają

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #344707 przez Kasiulka
Madeline :laugh: w Polsce - w Bydgoszczy,szpital MSWiA na Markwarta :) Sami jesteśmy w szoku, że aż taka opieka :ohmy: ale w sumie u nas jest ogromna konkurencja między szpitalami- było nie było my się namęczymy a oni kasę niezłą za poród zgarniają :laugh:

blue01 no niby nie widzi a tak jakoś niezręcznie :lol:

12 lata 8 miesiąc temu #344710 przez Madeline
No tak, w Bydgoszczy jest konkurencja. U nas w Grudziądzu jest tylko jeden szpital i oddział ginekologii nie ma wesołej opinii... :dry:

12 lata 8 miesiąc temu #344717 przez chłopek
u nas odnowili ginekologie i az milo rodzic

12 lata 8 miesiąc temu #344720 przez Kasiulka
Madeline to Ty jesteś z Grudziądza? ale numer , ja z Kowalewa Pomorskiego :lol: (a do BDG się przeprowadziliśmy bo tu studiujemy) a nie lepiej by Ci było w Chełmży rodzić?

12 lata 8 miesiąc temu #344726 przez Madeline
Kasiulka do Chełmży mam ponad 40 km i jak zacznę rodzić to zanim my byśmy dojechali tam to w drodze bym urodziła :) Nie wiem, myślałam o innych szpitalach, np. w Wąbrzeźnie, ale nie wiadomo czy ktoś tego dnia będzie ze mną a ja sama przecież do szpitala nie pojadę (w sensie jako kierowca :D ). Jedynie zostanie mi Grudziądz, bo przejadę przez miasto i już jestem.

12 lata 8 miesiąc temu #344728 przez Kasiulka
Ja urodziłam się w Wąbrzeźnie, mój brat i siostra też :) Mama rodziła Martę w 2001r. Zawsze chwaliła sobie tamtejszą porodówkę i zdania nie zmieniła :) Właśnie, dużo zależy od tego czy w tym dniu będziemy same i gdzie własciwie będziemy. Jeśli mnie poród zaskoczy w Kowalewie to na nic nie patrzę i jadę do Chełmży :)

12 lata 8 miesiąc temu #344731 przez Madeline
Do Wąbrzeźna też mam jakieś 30 km i nie wyobrażam sobie żeby mój mąż był wstanie prowadzić samochód :) hehe No, ale zobaczymy :D Jeszcze wyjdzie na to, że urodzę w takim mieście gdzie się nie spodziewałam :p

12 lata 8 miesiąc temu #344733 przez Kasiulka
Nigdy nie wiadomo :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka