BezpiecznaCiaza112023

Mamusie czerwiec 2012

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #347075 przez Hea
asia886 U nas też było nieplanowane :P

U mnie z wagą to jest 9 kg na plusie teraz przy 163 ważę 58 kg
A co do snu to zawsze przynajmniej raz muszę wstać do łazienki a często jest jeszcze tak że się po prostu budzę ze 2 razy tak nie wiadomo czemu ale się pokręcę i znowu zasypiam

Madeline ja też teraz biorę żelazo i z tym zatwardzeniem to jest normalne i niestety trzeba to przetrwać (u mnie nie jest tak źle bo staram się jeść dużo owoców, suszonych moreli i owsiankę) no i do tego dochodzi dziwny kolor kupy bo czarny :P i jeszcze słyszałam że zęby się szybciej psują jak się bierze żelazo :pinch: ale niestety trzeba anemię pokonać

U mnie mój maluszek teraz za bardzo nie kopie...tylko się przewraca i wierci. Fajnie czasem jak stópkę czy coś wystawi i przeciąga...wygląda to tak że z brzucha wychodzi takie uwypuklenie i wędruje po brzuchu :laugh: A jeszcze zauważyłam, że upodobał sobie prawy bok i prawie ciągle tam leży...na lewym tylko czasem

A mam pytanie czy wyszła wam linia taka od pępka? Bo u mnie jest taka leciutka ale zamiast od pępku w dół to idzie od pępka w górę ku piersiom i nie wiem czy to nie dziwne :ohmy:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #347094 przez asia886
mi nie wyszła żadna linia:-) hea to masz jakąś inna linie. a jak się czujesz? ja ostatnio zaczełam zwalać męża z łózka:-) bo ostatnio mi powiedział że ledwo i by spadł bo tak się wypinałam tyłkiem:-)

12 lata 8 miesiąc temu #347095 przez sister.anna
Hea napisał:

A mam pytanie czy wyszła wam linia taka od pępka? Bo u mnie jest taka leciutka ale zamiast od pępku w dół to idzie od pępka w górę ku piersiom i nie wiem czy to nie dziwne :ohmy:

Hea w ciazy to chyba nic nie jest dziwne. Ja mam leciutka kreske, idzie prosto od dolu pod pepkiem skreca krzywus jeden hehe.

A pepek nie wyszedl i nie wyjdzie bo ja mialam jakies dziwaczne wiazanie i jedyny w swoim rodzaju nie-wychodzacy pepek, tyle ze go rozszerzylo od napiecia skory.

12 lata 8 miesiąc temu #347109 przez blue01
hejka:)ja juz po wizycie u gin i poloznej,wyniki mam dobre,zelazo wzroslo a i bialka w moczu nie ma,polozna mnie obmacala i powiedziala,ze dziecko na ten wiek ciazowy jest duze i ze nie zdziwi sie jak wczesniej urodze :) powiedziala tez ze zwyczaj odwiedzania ciezarnych wszedl tak mniej wiecej dopiero od trzech czy dwoch lat,ale ciesze sie,bo rozmawialo nam sie super:)

12 lata 8 miesiąc temu #347110 przez blue01
a tak jak juz rozmawiacie o wadze,to ja mam 164 wzrostu i waze 87.6,czyli 12 kg na +

12 lata 8 miesiąc temu #347127 przez Koni
Dzięki dziewczynki :* Mój brzusio ma 111cm bo dzisiaj zmierzyłam :P

Wstawiłam kolejne 2 prania i jeszcze jedno mnie czeka! Mój syn ma chyba więcej ciuchów niż my B) A potem popiorę i poprasuje te które mam większe ciuszki i w końcu w łóżeczku będzie miejsce :evil:

Ja to ostatnio w ogóle jestem połamana i już liczę dni do rozwiązania :P

magda__kielce ja jeszcze pracuje do 28 maja a potem wolne. Już powoli mam dość ale muszę wytrwać bo nie mam wyjścia.

mamusia-85 dodałam do listy ;) Musiałam przeoczyć :P

Co do pępka to mój też nie wyszedł i chyba nie wyjdzie a linii też nie mam.

Rozpakowane mamusie:

01. 22.03.2012 - natalia^^ / Synek - Jaś (1620g) - cc

Lista :

01. 01.06.2012 - natalia^^ / Synek
02. 02.06.2012 - sister.anna / Córeczka
03. 05.06.2012 - Jolcia / Córeczka
04. 06.06.2012 - Hea / Synek (Wiktor)
05. 08.06.2012 - martynka9996 /???
06. 08.06.2012 - Monia889 / Córeczka
07. 08.06.2012 - Andzia / Córeczka (Gabrysia)
08. 08.06.2012 - nati.olsztyn / Synek (Dawid)
09. 12.06.2012 - magda__kielce / Synek (Bartosz)
10. 13.06.2012 - asia886 / Córeczka (Amelka)
11. 15.06.2012 - nataleczka_92 / Synek (Filipek)
12. 16.06.2012 - zuzek144 /???
13. 18.06.2012 - chłopek /???
14. 18.06.2012 - gumis24 / Synek (Ryan)
15. 18.06.2012 - Kasiulka / Córeczka (Zuzia)
16. 21.06.2012 - blue01 / Córeczka
17. 21.06.2012 - Królowa / Synek (Karolek)
18. 22.06.2012 - madeline /Synek (Aleksander)
19. 26.06.2012 - mamusia-85 / córeczka (Marta)
20. 27.06.2012 - Koni /Synek (Kacper)
21. 30.06.2012 - rybka19834 / Synek (Wiktor)

Ciekawe jak tam chlopek i czy już wie co tam w brzuszku siedzi ;)

Madeline wydaje mi się że powinnaś powiedzieć swojemu ginowi jak się czujesz po tym żelazie i może zmieni Ci na inne.

12 lata 8 miesiąc temu #347149 przez Królowa
Witam Was kochane
Ja moją ciąże miałam planowaną i udalo mi się na miesiąc po slubie a ślub tez był długo oczekiwany bo byliśmy z moim męzem 12 lat razem teraz w maju będzie 13 !! hehehe i bardzo się cieszę że będziemy mieli dzieciątko bo naprawde niektóre pary starają się po kilka lat i nie maja dzieci;/ a nam tak się udalo ;-0 tym bardziej że mamy już całe życie poukladane mieszkanko, studia ja mam porządna pracę także teraz nic mi nie potrzeba tylko zdrówka dla dziecka i dla nas ;-) a na zwolnieniu jestem od grudnia i powiem ze dobrze mi z tym bo moge sie skupic w koncu na sobie a nie tylko na pracy jak do tej pory bylo ;p
co do wagi tez mi przybylo 12 kilo a w brzuszku 106 cm ja sie czuje paskudnie ale wszyscy mi mowia ze bardzo ladnie wygladam ze ciaza mi sluzy i ze wcale nie przytylam tylko brzuszek mi sie powiekszyl ;p
W nocy tez mam problemy ze spaniem tak z 3 razy sie budze i potem zasnac nie umie takze masakra

12 lata 8 miesiąc temu #347158 przez Hea
asia886 : Ogólnie to czuje się dobrze. Tylko lekarz kazał mi leżeć bo zauważył że twardnieje mi brzuch. A jak u Ciebie? Heh ja też czasem się tak rozpycham w łóżku, że mąż prawie spada :P

sister.anna hehe no to też śmieszna ta Twoja linia :P

12 lata 8 miesiąc temu #347160 przez Królowa
a wam dziewczyny robi się twardy brzuch??? bo mnie zawsze wieczorami to zle??????

12 lata 8 miesiąc temu #347194 przez Kasiulka
asia886 u nas ciąża była planowana, ale nie tak strasznie mocno jak u innych- nie liczyliśmy dni, po prostu jeszcze przed ślubem (w czerwcu)odstawiliśmy wszelką antykoncepcję i czekaliśmy bez spinki jak się wszystko potoczy :)

Hea też mam taką linię :laugh: ale nawet nie przyszło mi do głowy żeby się martwić, w ciąży mnie już nic nie zdziwi chyba :lol: :blink: ale jutro mam wizytę to się zapytam o tą kreskę jak nie zapomnę :D

nataleczka_92 gratuluję pieska :) ! mąż sprawił prezent a Ty biedaku musisz się nim zajmować, co? :)

blue01 fajnie masz z tą położną przed porodem, u mnie tak niestety nie ma ;/ super ,że wszystko u Ciebie dobrze :)

chłopek nie mogę się doczekać aż dasz znać kogo nosisz w brzuszku, dziś jak się obudziłam to cały czas o Was myślę :) ciekawa jestem jak Ksawcio będzie reagował po narodzinach Maleństwa :)

Królowa na tym etapie to chyba normalna sprawa, może to Bobas tak się napina? Jak chcesz to jutro się na wizycie zapytam mojej gin :)

ciekawe jak się ma natalia^^ i oczywiście Jaś :) Już pewnie całkiem spory chłopiec :)

12 lata 8 miesiąc temu #347206 przez chłopek
czesc dziewczynki i bedzie synek

12 lata 8 miesiąc temu #347209 przez Kasiulka
Ooooo chłopek serdecznie gratuluję!!!! Ksawcio będzie miał braciszka, ale się ucieszy!

12 lata 8 miesiąc temu #347218 przez mamusia-85
Hej! :laugh:
U nas też ciąża była planowana tzn. chcieliśmy już dziecko, ale nie nastawialismy sie za bardzo...a tu niespodzianka, bo takie mielismy szczescie, ze za pierwszym razem sie udalo i bylam juz w ciazy :blink: :P
Ja mam 167 cm wzrostu i teraz ważę jakies 81 kg, takze 12 kg na + :)
Moja mala tez spokojna juz od trzech dni, najbardziej bryka pod wieczor, nocami i z samego rana, a w ciagu dnia sie przekreca i wytyka swoje czesci ciala :woohoo:
Ja dzis czuje sie dobrze, z samego rana tylko jak wstane to czuje sie oslabiona, ale potem mi to przechodzi :blink:

12 lata 8 miesiąc temu #347224 przez nati.olsztyn
chlopek GRATULACJE!!!
królowa mi też bardzo często twardnieje brzuch, są dni, że w zasadzie cały czas mam twardy jak kamień...

12 lata 8 miesiąc temu #347240 przez nataleczka_92
Chłopek to gratuluje synusia:) czyli jestes kolejnym przykladem na to ze przesady sie nie sprawdzaja,bo z tego co pamietam mowilas ze kazdy Ci mowil ze bedzie dziewczynka;)
Kasiulka cale szczescie ze psiak ma juz rok to jest nauczony czystosci itp. mamy go od soboty to w sumie nie jest tak uciazliwy jak szczeniak a maz go odkupil od dalszego znajomego bo tamten wyjezdzal:) bo na szczeniaka napewno bym sie nie zgodzila

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka